gtemata.com

Cum să câștigi în civilizație 3

Sid Meier Civilizația 3

este deja destul de greu să joci și este și mai greu să câștigi o victorie! Deși acest joc de simulare a civilizațiilor bazate pe turnuri a câștigat numeroase premii, va trebui totuși să lupți împotriva barbarilor, națiunilor rivale, revoltelor, atacurilor surpriză și a bolilor. Dacă doriți să jucați pentru că sunteți atacați din toate direcțiile sau pentru că aveți doar trei orașe pe întreaga hartă, nu vă fie teamă, deoarece acest articol vă va învăța cum să câștigați!

paşi

Imagine cu denumirea Câștigă la civilizație 3 Pasul 1
1
Creați un joc, la cel mai simplu nivel de dificultate dacă sunteți începător. Puteți trece la cele mai dificile niveluri cu experiență. Creați un joc cu oponenții cu 4 - 6 computere - astfel puteți câștiga mai ușor victorii, alianțe și schimburi diplomatice. Singurul alt set pe care ar trebui să-l interesați este alegerea lumii (una dintre Gondwanaland, Continente sau Insulele). Cele mai bune hărți sunt Gondwanaland sau Continente, deoarece în harta insulelor veți avea de asemenea de a face cu navigația și călătoriile pe ocean, care sunt mult mai complexe decât mișcările de pe uscat. De asemenea, va trebui să alegeți ce țară să utilizați. Chiar dacă puteți juca și câștiga cu toate cursele, urmând această strategie, americanii sunt cea mai bună civilizație. Ei au capacitatea Industrială (muncitorii lor construiesc la viteza dublă de jumătate din joc) și capacitatea Espansionists (care vă oferă un explorator liber la începutul jocului). Alte națiuni bune de folosit sunt engleza, Iroquois, rușii și Zulus, care au caracteristici similare. Chiar germanii sunt folositori, deoarece sunt calificați în cercetarea științifică, ceea ce vă permite să dezvoltați mai rapid tehnologii noi. Sunt de asemenea harnici și au o unitate specială bună care înlocuiește rezervorul.
 • Imagine cu titlul Câștigă la civilizație 3 Pasul 2
  2
  Începeți jocul. Prima ta sarcină va fi găsirea unui capital. De obicei, colonelul dvs. va fi deja într-un loc perfect, dar în unele cazuri poate fi convenabil să mutați câteva cutii. Nu folosiți niciodată un colonist pentru a explora lagărele tribale, deoarece pot conține barbari care ar ucide colonistul.
 • Imagine cu titlul Câștiga la civilizație 3 Pasul 3
  3
  Familiarizați-vă cu consilierii civilizației voastre. Puteți accesa din colțul din stânga sus al ecranului și vă va oferi informații despre comerțul și statisticile militare, diplomatice, științifice și culturale. Jocul este bazat pe rând, deci nu vă faceți griji că ați petrecut mult timp studiind această caracteristică (și poate chiar Civiliopedia, care vă ajută să înțelegeți termenii, îmbunătățirile și unitățile jocului). Trebuie să cheltuiți aproximativ 50-60% din venitul dvs. pentru știință (puteți crește acest procent la 70% atunci când doriți să dezvoltați rapid o tehnologie nouă) și să lăsați luxul întotdeauna la 0%, deoarece îmbunătățirile orașelor combinate cu minunile se ocupă de fericirea cetățenilor. În prezent, guvernul tău va fi despotism, dar o vei schimba curând.
 • Imagine cu titlul Câștigă la civilizație 3 Pasul 4
  4
  Explorați-vă cu exploratorul (presupunând că ați ales una dintre civilizațiile care oferă această unitate la pornire). Poate fi folosit pentru a explora teritoriile care vor coloniza în viitor, să contacteze adversarii și, mai presus de toate, să exploreze taberele. Acest lucru este foarte important - satele vă oferă bogății, tehnologii, soldați și hărți. Pentru a câștiga, va trebui să explorați multe tabere. La sfârșitul primelor etape ale jocului, ar fi trebuit să găsiți cel puțin niște războinici, tehnologii, hărți și aur.
 • Imagine intitulată Câștiga la civilizație 3 Pasul 5
  5
  Concentrați-vă pe capital. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă concentrați pe trupele pentru a apăra capitala. Odată ce ați îndeplinit această sarcină, va trebui să construiți un colonist, deoarece veți trece apoi la proiecte pe termen lung pentru care veți avea nevoie de capital. După ce ați creat colonistul, construiți un oraș în apropiere (ar fi trebuit să explorați și să găsiți un loc ideal) și puteți începe să construiți minuni în capitală. Acest al doilea oraș va fi de fapt un oraș sora, din care ar trebui să construiți un cuplu de muncitori, poate un cuplu de războinici și, în cele din urmă, un alt colonist care să repete ciclul.
 • Imagine cu titlul Câștigă la civilizație 3 Pasul 6
  6
  Descoperiți tehnologiile noi consultând consultantul științific. Căutați imediat pentru cercetare și literatură - în acest fel veți avea acces la Biblioteca Mare, care facilitează progresele tehnologice viitoare. Dacă nu ați făcut-o deja, cercetați Bronzul de lucru. Vă va oferi acces la pictori, care sunt cei mai buni apărători în fazele timpurii ale jocului - veți avea nevoie doar de unul pentru fiecare oraș, spre deosebire de războinicii care sunt cei mai folositori în atac. Deși nu sunt neapărat cele mai utile tehnologii, prelucrarea cu fier și roata fac ca fierul și caii să apară pe hartă și acest lucru poate fi util pentru a decide unde să construiți orașele viitoare (fierul este o resursă foarte importantă și ar trebui să o primiți cu orice preț ). Acest început vă va permite să începeți bine - aceste tehnologii sunt cele mai importante, chiar dacă puteți căuta altele care vă plac.
 • Imagine cu titlul Câștigă la civilizație 3 Pasul 7
  7
  Construiți minuni. În această fază, ar trebui să aveți tehnologiile care vă permit să construiți Piramidele și poate Colosseumul. Deocamdată, nu vă faceți griji cu privire la Colosseum, deoarece rivalii dvs. nu o vor construi decât mult mai târziu și probabil că nu veți avea un oraș de lângă mare. În schimb, începeți să construiți imediat piramidele! De îndată ce ați construit colonelul din capitală așa cum este descris mai sus, începeți să construiți piramidele. Această minune este esențială pentru că vă garantează un hambar în fiecare oraș de pe continent, ceea ce nu va trebui să construiți ca rezultat. De asemenea, piramidele nu sunt niciodată depășite de o tehnologie, deci acest bonus va rămâne pe tot parcursul jocului. Dacă le construiți, este posibil să nu observați că puteți construi un hambar, deoarece acestea vor fi construite automat pentru dvs. După Meraviglia, dedicați capitala pentru a construi o îmbunătățire a orașului și, probabil, pentru a crea un colonist înainte de a se angaja în construirea unui alt Wonder. Dacă ați urmat ghidul, ar trebui să aveți tehnologiile pentru a construi Marea Bibliotecă. Meraviglia vă garantează o tehnologie de fiecare dată când alte două civilizații au descoperit-o. Acest lucru înseamnă că veți ține mereu pasul cu adversarii din punct de vedere tehnologic. De asemenea, puteți alege Oracle sau Colossus. De obicei, Colosul va deschide o epocă de aur pentru civilizația ta, pentru că are acest efect asupra civilizațiilor recomandate de ghid. Când ați terminat aceste minuni, vă puteți relaxa pentru ceva timp și puteți construi unul când aveți șansa.
 • Imagine cu titlul Câștigă la civilizație 3 Pasul 8
  8
  Lanțul de coloniști continuă. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când construiești un oraș, după ce ai creat trupe să o ocupi, ar trebui să construiești un alt cetățean. Și repetați procesul. Construiți un oraș de fiecare dată când găsiți o resursă bună sau o caracteristică importantă. Nu construiți orașe prea departe de ceilalți și nu construiți niciodată lângă adversarii dvs. dacă nu doriți să vă opriți avansul pe teritoriul dvs. Orașul ideal ar trebui să aibă acces la irigații, multe câmpii sau pajiști, eventual surse de scuturi (păduri sau dealuri), unele resurse precum cerealele sau șeptelul și nu au lunci sau jungle, care facilitează răspândirea bolilor. Rețineți că numărul orașelor influențează foarte mult succesul dvs. - dacă aveți șansa de a crea un colonist, faceți acest lucru.
 • Imagine cu titlul Câștigă la civilizație 3 Pasul 9


  9
  Fii diplomatic cu rivalii tăi, pentru că un război în aceste faze de joc ar fi dezastruos. Dacă aveți suficiente orașe, ar trebui să puteți evita să plătiți tribute adversarilor dvs., care vor fi prea speriați să vă declare război. Deveniți un prieten de încredere al unuia dintre liderii rivali de care veți avea nevoie în viitor în războaie și în comerț. Dar nu alegeți cea mai mare și mai puțin cea mai slabă națiune - alegeți o civilizație între aceste extreme și dacă nu puteți decide, alegeți cea mai apropiată de voi, care va acționa ca un tampon când declarați război.
 • Imagine cu denumirea Câștigă la civilizație 3 Pasul 10
  10
  Creați muncitori care vor câștiga jocul. Lucrătorii americani lucrează la viteză dublă pentru prima jumătate a jocului, astfel încât să puteți începe să începeți rapid civilizația dacă alegeți. Va trebui să aveți cel puțin una sau două pe oraș și să folosiți unii pentru a crea drumuri. Asigurați-vă că toate orașele sunt conectate la comerț și utilizează control automat al lucrătorilor. Când dezvoltați zonele orașului cu muncitorii dvs., amintiți-vă că îmbunătățirile lor ajută foarte mult la producerea orașului. Fiecare cutie de pământ ar trebui să aibă un drum de comerț, toate cutiile de câmp sau de gazon ar trebui să fie irigate și toți munții și dealurile ar trebui să aibă o mină pentru a produce scuturi. Dacă în pădure există multe păduri, tăiați ceva pentru a nu avea mai mult de două sau trei cutii de pădure.
 • Imagine intitulată Câștiga la civilizație 3 Pasul 11
  11
  Acordați atenție tulburărilor civile! Ei pot opri creșterea unui oraș și se pot întâmpla adesea din cauza suprapopulării. Dacă puteți, încercați să creați coloniști și muncitori pentru a menține un nivel scăzut al furiei.
 • Imagine cu titlul Câștigă la civilizație 3 Pasul 12
  12
  Mai departe. Ar trebui să fiți într-o poziție excelentă și ar fi trebuit să faceți o mulțime de progrese în domeniul științei și al culturii. Dezvoltați tehnologiile până ajungeți la Monarchia, astfel încât să puteți schimba forma de guvernare. În ceea ce privește îmbunătățirile orașelor, ar trebui să evitați acum construirea Colosseumului și să vă concentrați mai degrabă pe curți, temple, piețe și librării. Va fi util să vă extindeți teritoriul prin avansarea nivelurilor de cultură, astfel încât să vă construiți minuni!
 • Imagine cu titlul Câștigă la civilizație 3 Pasul 13
  13
  Introduceți epoca medievală. Acum veți începe să vă distrați. Acordați imediat cercetării invenției (Laboratorul lui Leonardo vă va permite să vă îmbunătățiți foarte mult puterea militară) și, în special, Cavalry. Cavaleria este cheia câștigării - oferă acces la cavaleri, care sunt cea mai bună unitate de mult timp. De îndată ce ai acces la cavaleri, creează cât mai mult posibil și declară război unui rival. Încearcă să nu alegi unul lângă tine, care are multe orașe de la granițele tale.
 • Imagine cu denumirea Câștigă la civilizație 3 Pasul 14
  14
  Începe să-ți ataci rivalii. În unele cazuri, atacurile tale pot declanșa un război mondial, cu o mulțime de alianțe și tratate - acest lucru este pozitiv, iar alianțele pe care ar fi trebuit deja jefuite va fi de folos. Pentru a începe o campanie cu trupele pe teritoriul inamic, va trebui mai întâi să planificați atacul. Puteți alege din mai multe opțiuni, dar un atac cu două sau trei pene este cel mai bun, efectuat din mai multe direcții cu piloții. Pentru un atac clasic cu două capete, împărțiți cavalerii în trei grupuri. Primul grup ar trebui să fie format din cel puțin trei călăreți - va trebui să le plaseze în diferite părți ale frontierei vulnerabile pentru a intercepta un contra-atac și de a evita să mărșăluiască înapoi trupele sale pentru a salva orașul. Al doilea grup ar trebui, de exemplu, du-te spre nord, și să fie de cel puțin 10 sau mai mulți cicliști, în timp ce celălalt ar trebui să meargă la partea cea mai îndepărtată a regatului de la atac, de exemplu, în partea de sud. Chiar dacă un grup de trei cavaleri poate cuceri un oraș mic, grupuri mai mari vă permit să părăsiți trupele pentru a face față rezistenței. Între timp, ar trebui să trimiteți cavaleri de rezervă din orașele voastre. De îndată ce capturați un oraș, lăsați câțiva cavaleri înăuntru și așteptați până când rezistența este învinsă. Apoi construiește un pikeman și mutați cavalerii. Repetați acest proces până când învingeți inamicul, apoi treceți la alți dușmani. Această tactică nu va fi la fel de eficient atunci când vrăjmașii tăi vor descoperi praf de pușcă, dar puteți captura depozitele lor de salpetru pentru a le menține la crearea de mușchetari.
 • Imagine intitulată Câștiga la civilizație 3 Pasul 15
  15
  Continuați să cercetați și să vă controlați civilizația. Aflați tehnologii precum Economie, care vă oferă acces la Smith`s Wonder Company of Commerce, care plătește pentru toate îmbunătățirile de profit care trebuie menținute, un bonus foarte util. Puteți construi și minuni mai mici, cum ar fi Wall Street, care oferă până la 50 de interese de aur din vistieria dumneavoastră. Dacă construiți aceste clădiri, ar trebui să aveți o mulțime de bani în plus și puteți începe să construiți îmbunătățiri cum ar fi Catedralele și colosezii care necesită o întreținere ridicată. Evitați descoperirea Educației, ceea ce face ca Biblioteca Mare să fie depășită, dar în acest moment ar trebui să fii destul de avansată. Igiena și motorul cu aburi sunt tehnologii excelente - șinele sunt utile pentru desfășurarea rapidă a trupelor, dar veți avea nevoie de fier și cărbune.
 • Imagine cu denumirea Câștigă la civilizație 3 Pasul 16
  16
  Stabiliți relații cu rivalii. În momentul de față ar fi trebuit să eliminați niște rivali și alții ar trebui să vă fie frică de voi. Dacă ați construit îmbunătățiri și minuni așa cum sa explicat, nivelul tău cultural ar trebui să ducă la trecerea orașelor inamice în națiunea ta. Acum poți să tranzacționezi resurse strategice cu ele, cum ar fi fierul și cărbunele, și să ceri un preț foarte ridicat. Acest lucru vă va permite să câștigați și mai mulți bani, iar cu acești bani puteți să cumpărați îmbunătățiri orașelor și să le faceți să progreseze mai repede. Nici măcar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la construirea navelor sau a avioanelor, pentru că în momentul de față ar trebui să fii civilizația numărul unu. Este foarte dificil să cercetați cele mai recente tehnologii înainte de sfârșitul jocului, dar puteți continua să jucați după ce ați câștigat. Scorul final nu va fi însă afectat. Acum poți face tot ce-ți dorești. Felicitări, tocmai ați câștigat Civilizația 3!
 • Sfaturi

  • Acesta este doar un plan simplu care funcționează bine, dar cu siguranță nu este strategia finală. Există multe modalități de a învinge dușmanii și de a câștiga un joc - găsiți strategia potrivită pentru dvs. și faceți-o să funcționeze.
  • Evitați utilizarea democrației ca guvern. Cetățenii dvs. vor trebui întotdeauna să fie fericiți și această formă de guvernare vă poate reduce capacitatea de a vă extinde din cauza sancțiunilor și limitărilor dvs. în timpul conflictelor.
  • Nu vă faceți griji cu privire la îmbunătățirile ca Mura, posturi de poliție sau la sfârșitul Industrie- sunt inutile și consumatoare pe care le puteți dedica cele mai importante îmbunătățiri, cum ar fi apeductelor, biblioteci, bănci și instanțele de timp.
  • Dacă un tabără barbară apare lângă unul dintre orașele dvs., distruge-o cât mai curând posibil cu un războinic sau cu altă unitate.
  • Construiți mulți coloniști pe tot parcursul jocului până când ajungeți la cel de-al treilea arbore tehnologic, deoarece amintiți-vă că cu cât mai multe orașe aveți, cu atât va fi mai ușor să câștigi.
  • Salvați, salvați, salvați! Salvați întotdeauna jocul, deoarece dacă un rival capturează unul dintre orașele dvs. și ați putea să-l evitați cu ușurință, încărcați-l doar.
  • Dedicați un minim de două unități defensive în orașele dvs., deoarece dușmanii vor declara adesea război la nivelurile de dificultate mai mari.
  • Cele mai bune unități sunt: ​​cavaleri pentru a ataca inamicii, Musketeers pentru a apăra orașele voastre, tun să bombardeze inamicii care te și spadasini atac pentru a apăra așezările și cetăți.
  • Dedicați aproximativ doi muncitori pe oraș, în funcție de gradul lor de dezvoltare. Dacă fiecare cutie a fost optimizată pentru capacitate maximă, mutați lucrătorii într-un alt oraș și repetați operațiunea.
  • Așteptați-vă o pereche de minuni care vor fi construite de rivalii dvs. înainte de a le putea termina. Minunile care sunt cel mai adesea construite în primul rând de adversarii dvs. sunt Farul Mare, Catedrala înapoi și Capela Sixtină.

  Avertismente

  • Această abordare poate să nu fie cea mai potrivită pentru cele mai dificile niveluri de joc, deci aveți grijă.
  • "Civilizația 3"Ca majoritatea jocurilor, este conceput pentru a distra. Nu vă concentrați doar asupra victoriei finale, pentru că vă puteți jigni de distracție.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit