gtemata.com

Cum să vă verificați conexiunea la Internet înainte de a apela furnizorul dvs. de bandă largă

Scenariu: mergeți acasă de la serviciu și aflați că nu puteți accesa internetul pentru a verifica prețurile titlurilor dvs., citiți e-mailul sau căutați o rețetă pentru a pregăti cina. Încercați în zadar să reporniți computerul și fiecare pagină pe care o vizitați vă spune întotdeauna "Pagina nu a fost găsită". Începeți să vă faceți griji și, în cele din urmă, decideți că a sosit momentul să oferiți o idee furnizorului dvs. de internet și să-i spuneți exact ce credeți. Iată câteva sfaturi pentru a economisi timp, posibil niște bani și, cu siguranță, niște demnități. Urmând aceste sfaturi simple, puteți identifica ce este în neregulă cu conexiunea dvs. de internet la domiciliu.

paşi

Imaginea intitulată Testați-vă Internetul înainte de a apela furnizorul dvs. de bandă largă Pasul 1
1
Uitați-vă la modemul, dispozitivul furnizat de furnizorul dvs., în mod normal, sunt cel puțin patru LED-uri. Două dintre ele sunt fixe (în general, sursa de alimentare și conexiunea Ethernet / USB), două sunt intermitente (de obicei semnalează datele primite și celelalte date de ieșire). Acest lucru indică faptul că modemul primește un semnal de la furnizorul dvs., este posibil să nu fie un semnal bun, dar este un semnal.
 • Imaginea intitulată Testați-vă Internetul înainte de a apela furnizorul dvs. de bandă largă Pasul 2
  2
  Dacă oricare dintre aceste LED-uri nu are aspectul obișnuit (lumină fixă ​​sau intermitentă), scoateți cablul de alimentare din spatele modemului și așteptați aproximativ 45/60 secunde, apoi conectați-l din nou.
 • Imaginea intitulată Testați-vă Internetul înainte de a apela furnizorul dvs. de bandă largă Pasul 3
  3
  Acum așteptați aproximativ 30 de secunde, dacă vedeți în continuare aceleași lumini, sunați asistența furnizorului dvs. Vedeți o lumină de chihlimbar? Este cel mai probabil LED-ul de așteptare, care înseamnă, în general, că ați apăsat butonul "on / off" sau "standby" și trebuie să îl apăsați din nou pentru a reporni modemul.
 • Imaginea intitulată Testați-vă Internetul înainte de a apela furnizorul dvs. de bandă largă Pasul 4


  4
  Dacă utilizați un router separat prin modem, fie fără fir, fie prin cablu, deconectați-l timp de aproximativ treizeci de secunde și apoi închideți-l. Verificați dacă sunteți online și, dacă nu, scoateți cablul Ethernet de la modem și atașați computerul direct la modem utilizând cablul Ethernet al routerului sau utilizați un alt cablu pentru a conecta calculatorul direct la modem.
 • Imaginea intitulată Testați-vă Internetul înainte de a apela furnizorul dvs. de bandă largă Pasul 5
  5
  Reporniți computerul. Apoi, verificați dacă aveți acces la internet. Dacă nu, contactați furnizorul dvs. de internet și fiți pregătit (ă) să mai faceți din nou acești pași. Majoritatea, dacă nu toți, tehnicienii au software pe care îl pot utiliza pentru a aduna informații de la modem. Și trebuie să stabilească un nivel de semnal de referință pentru a vedea dacă modemul recepționează un semnal bun și determină dacă este necesar un tehnician local.
 • Sfaturi

  • O cunoaștere generală a computerului nu este esențială, dar ajută. Un tehnician vă va ajuta să vă reluați computerul online.
  • Asigurați-vă că aveți timp să aveți grijă de problemă, astfel încât să puteți rezolva problema.
  • Tehnicienii de la locul de muncă lucrează în timpul programului de lucru. Fiți la dispoziție pentru a vă adapta la angajamentele tehnicienilor, astfel încât aceștia să vă poată restabili serviciile.
  • Nu vă fie frică să cereți o rambursare pentru perioada în care nu ați lucrat, dar nu solicitați o problemă care a existat mai mult de două săptămâni înainte de a vă solicita asistența tehnică.

  Avertismente

  • Amenințările la încheierea abonamentului din cauza indisponibilității serviciului nu ajută în nici un fel la rezolvarea mai rapidă a problemei. Amenințările sunt gestionate imediat prin transferarea către un departament special, unde se ia decizia de a vă întrerupe serviciile sau nu. Acest lucru vă întârzie întoarcerea online.
  • Dacă începeți să utilizați cuvinte proaste, mulți tehnicieni ai furnizorului de internet vor închide telefonul chiar și fără să vă avertizeze. Jurământul împotriva tehnicienilor va întârzia restaurarea serviciilor. De multe ori, apelurile pentru servicii sunt înregistrate și ascultate de către supraveghetorii și birourile companiei, după cum sa menționat.
  • Nu vă apelați la 2:30 pe timp de noapte, așteptând să aveți imediat un tehnician la dumneavoastră.
  • Suportul tehnic nu poate rezolva probleme cu routerele, comutatoarele, hub-urile sau alte dispozitive, altele decât modemul și computerul principal. Dacă puteți, ocoliți routerul conectând calculatorul direct la modem.
  • Furnizorii nu pot rezolva probleme legate de programul software care nu sunt incluse în sistemul de operare. Aceasta include programul de poștă electronică Outlook inclus în pachetul Microsoft Office, antivirusul Norton, McAfee sau orice alt software împotriva virușilor, a programelor spion sau a programelor malware. Contactați un tehnician calificat de calculator pentru a ajuta sau apela serviciul de asistență pentru software-ul pe care îl utilizați.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Numărul de abonament și alte informații în scopul verificării.
  • Un computer care nu are probleme software.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit