gtemata.com

Cum se verifică cantitatea de memorie prezentă într-un computer (hard disk și RAM)

Când folosim memoria de cuvânt referitor la un computer, ne referim în mod esențial la două elemente: memoria fizică care se referă la hard diskul instalat în sistem, care definește cantitatea de date care poate fi stocată în interiorul computerului și memoria RAM (engleză "Random Access Memory") care contribuie la determinarea vitezei totale de procesare a întregului sistem (adică viteza cu care computerul este capabil să efectueze operațiile solicitate de utilizator). Revenind la cantitatea de memorie RAM instalată și capacitatea hard diskului de sistem este foarte simplă atât pe calculatoarele Windows cât și pe Mac.

paşi

Metoda 1
Verificați spațiul liber al unui hard disk (Windows Systems)

Imaginea intitulată Scrie Reprezentantul Congresului Pasul 12
1
Termenul de memorie fizică a unui computer se referă la capacitatea totală de stocare a sistemului. Dispozitivele care se încadrează în această categorie sunt toate dispozitivele de stocare USB și hard disk-ul (sau hard disk-urile) instalate în computer unde pot fi stocate date (de exemplu, audio, video, fișiere, imagini etc.). Acesta este un aspect al computerului diferit de conceptul de memorie RAM, care reprezintă un element hardware fundamental pentru funcționarea normală a întregului sistem.
 • În interiorul unui computer există două tipuri de memorie: memoria fizică sau fizică și memoria RAM. Primul este menit să stocheze date, deci dacă sunteți îngrijorat de faptul că spațiul de stocare al computerului este limitat, va trebui să consultați aceste informații. Dacă, în schimb, trebuie să măriți viteza de procesare a sistemului, va trebui să vă concentrați asupra cantității de memorie RAM instalată.
 • Imaginea intitulată Verificați computerul` class=
  2
  Accesați fereastra "Calculator"" de Windows. Pentru aceasta, faceți clic pe buton "start" situat în colțul din stânga jos al desktopului, apoi alegeți elementul "calculator" sau "Acest PC".
 • Imaginea intitulată Verificați computerul` class=
  3
  În pagina afișată, consultați coloana din stânga și folosiți-o pentru a găsi pictograma hard disk pe care doriți să verificați numărul de spațiu liber rămas. Va trebui să căutați hard diskul unde este instalată Windows, care este în mod normal etichetat cu litera "(C :)". Acesta este hard disk-ul pe care majoritatea utilizatorilor și producătorilor de calculatoare îl utilizează ca unitate de stocare primară, dar dacă aveți mai multe discuri pe computerul dvs., puteți verifica vârfurile rămase ale fiecăruia. Pictograma care identifică hard-discurile este caracterizată printr-un paralelipiped gri dreptunghiular.
 • Dacă nu puteți localiza pictogramele unității de memorie de pe computer, extindeți secțiunea "Computer" sau "Acest PC" din meniu făcând clic pe săgeata mică îndreptată spre dreapta din dreptul numelui.
 • Imaginea intitulată Verificați computerul
  4
  Uită-te la cutia din interiorul ferestrei, în raport cu discul în cauză, pentru a urmări cantitatea de spațiu liber disponibilă. Ar trebui să găsiți mesajul "[număr] GB disponibil pe [număr] GB".
 • Imaginea intitulată Verificați computerul` class=
  5
  Deschideți o fereastră "File Explorer" (sau "Windows Explorer") și verificați "Proprietățile" fiecărei unități instalate în sistem. Dacă din orice motiv nu puteți executa instrucțiunile descrise până în prezent, această procedură este o metodă alternativă de urmărire a acelorași informații. Accesați fereastra "File Explorer", selectați pictograma discului "C:" cu butonul drept al mouse-ului, apoi alegeți "Properties" din meniul contextual. Aceasta va indica cantitatea totală de memorie din unitate și cantitatea de spațiu disponibil în continuare. Folosind această metodă puteți controla toate dispozitivele de stocare instalate în sistem, chiar și cele detașabile.
 • Metoda 2
  Verificați cantitatea de memorie RAM instalată pe un computer Windows

  Imaginea intitulată Verificați computerul
  1
  Selectați butonul "Start" situat în colțul din stânga jos al desktopului. Scopul este să accesați fereastra "File Explorer" cu care puteți răsfoi toate fișierele stocate în computer. Puteți accesa această fereastră selectând pictograma "calculator" sau "Acest PC".
 • Imaginea intitulată Verificați computerul` class=
  2


  Selectați elementul "Computer" sau "Acest PC" situat în partea stângă a ferestrei care a apărut. Selectați această pictogramă cu butonul din dreapta al mouse-ului, apoi alegeți "Proprietăți" din partea de jos a meniului contextual afișat.
 • În partea centrală a ferestrei "Sistem" care apare, veți găsi cuvintele "Memorie instalată (RAM)". Valoarea indicată reprezintă cantitatea de memorie RAM instalată în interiorul computerului.
 • Rețineți că cu cât este mai mare cantitatea de memorie RAM și cu atât va fi mai bună performanța computerului.
 • Imaginea intitulată Verificați computerul
  3
  Puteți să vă întoarceți la aceeași fereastră "Sistem" accesând "Control Panel" Windows. Puteți face acest lucru selectând butonul "Start", selectând pictograma "Panou de control", făcând clic pe link-ul "Sistem și securitate" și selectând pictograma "Sistem". Acum, trebuie doar să identificați valoarea elementului "Memorie instalată (RAM)".
 • Metoda 3
  Verificați spațiul liber al unui hard disk (Mac)

  Imaginea intitulată Verificați computerul
  1
  Deschideți o fereastră Finder și localizați hard disk-ul sistemului. Foarte des se etichetează cu formularea simplă "Macintosh HD". Cu toate acestea, acesta reprezintă omologul exact al discului "C:" a unui sistem Windows.
 • Imaginea intitulată Verificați computerul` class=
  2
  Selectați pictograma hard disk în timp ce țineți apăsată tasta "Ctrl", apoi alegeți opțiunea "Obțineți informații" din meniul contextual care apare. Dacă pictograma este deja selectată, puteți apăsa pur și simplu combinația de taste "Command + Shift + I" pentru a deschide fereastra "Information".
 • Imaginea intitulată Verificați computerul
  3
  Găsiți dimensiunea totală a unității hard disk și spațiul liber rămas. În interiorul ferestrei "Informații" a hard diskului, capacitatea totală și spațiul liber vor fi vizibile în gigabytes (GB) respectiv sub "Capacitate" și "Disponibile". Aceasta este cantitatea de spațiu disponibilă pentru stochează fișiere, muzică, clipuri video, imagini și documente.
 • Metoda 4
  Verificați cantitatea de memorie RAM instalată pe un Mac

  Imaginea intitulată Verificați computerul` class=
  1
  Accesați meniul "Apple" din colțul din stânga sus al desktopului. În cazul unui Mac, este foarte ușor să reveniți la cantitatea de memorie RAM instalată în sistem. RAM este utilizat de computere pentru a stoca informații despre executarea tuturor operațiunilor (de la cea mai simplă la cea mai complexă), deci cu cât este mai mare cantitatea de memorie RAM disponibilă și cu cât va fi mai repede calculatorul.
 • Imaginea intitulată Verificați computerul
  2
  Alegeți opțiunea "Despre acest Mac"." Se va afișa o nouă fereastră care conține toate specificațiile tehnice ale sistemului, inclusiv cantitatea de memorie RAM instalată. Dacă ultimele date nu sunt vizibile, apăsați butonul "Mai multe informații". Cantitatea de RAM prezentă în Mac este exprimată în GB și este în mod normal un număr variabil între 4 și 16 GO.
 • Avertismente

  • Selectând pictograma de pe hard disk-ul computerului, veți avea acces la toate fișierele stocate în el. Aveți grijă să nu faceți modificări nedorite.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit