gtemata.com

Cum se configurează Master și Slave în BIOS pentru a utiliza două hard discuri într-un sistem unic

Un hard disk suplimentar vă va permite să aveți mai mult spațiu disponibil pe computer și este, de asemenea, o soluție excelentă pentru backup-ul datelor. După instalarea celui de-al doilea hard disk, va trebui să setați setarea "Master / Slave" în BIOS (Basic Input Output System).

paşi

1
Reporniți computerul. Priviți cu atenție ecranul de pornire și apăsați tasta indicată pentru a sări peste procesul "Boot". În funcție de modelul computerului, va trebui să apăsați tasta "Del" sau "F2". Apăsați tasta de câteva ori înainte ca sistemul de operare (Windows sau altul) să pornească. Dacă apare ecranul sistemului de operare, înseamnă că ți-ai pierdut șansa! Va trebui să reporniți din nou sistemul. Dacă totul merge bine, va apărea ecranul de configurare BIOS.
 • 2
  Dacă ați setat o parolă, tastați-o și apăsați pe "Enter".
 • 3
  Deplasați-vă la meniu "Configurarea CMOS" și apăsați pe "Enter". În general, primul ecran BIOS care apare este ecranul principal sau ecranul de bază.
 • 4


  În meniul CMOS, găsiți "Hard disk" și apoi selecția "Master primar". Apăsați tasta "Enter" pentru a găsi și apoi selectați hard diskul principal, pentru al seta ca Master.
 • 5
  Mutați cursorul pentru a selecta "Slave primare" și apăsați "Enter" din nou. Sistemul dvs. va repeta procesul pentru discul secundar, pentru a îl seta ca Slave.
 • 6
  Apăsați tasta F10 pentru a salva modificările. Exit Setup - computerul va reporni acum. În caz contrar, reporniți-l manual. Permiteți computerului să repornească în mod normal, iar în acest moment ar trebui să vedeți toate unitățile (C, D, E, F ...).
 • Sfaturi

  • De obicei, un computer poate suporta până la 4 unități. Pentru a adăuga un alt set de unități, repetați procesul selectând secțiunile de data aceasta "Maestrul secundar" și "Slave secundare".
  • Înainte de a începe, asigurați-vă că cablurile de hard disk sunt conectate corect la placa de bază.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că dumneavoastră și calculatorul sunteți conectați la masă, pentru a evita șocurile electrice accidentale sau deteriorarea plăcii de bază cauzate de supratensiune.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit