gtemata.com

Cum să accelerați încărcarea paginilor web în Firefox

Odată ce toate funcționalitățile browserului sunt bine testate, funcționează și nu provoacă erori, scopul dezvoltatorilor de Firefox este de a încerca să accelereze performanța browserului în timpul navigării. Din păcate, nu există nici un buton magic care să tripleze viteza browser-ului la presiunea sa simplă - totuși, încercați să schimbați parametrii de configurare pot duce în continuare la îmbunătățiri. Motivul principal care este adesea acuzat de încetinirea vitezei de navigație este utilizarea unei extensii defectuoase, care este discutată în continuare în acest ghid.

paşi

Metoda 1
Modificați setările de pe pagina Config

Imaginea intitulată Face Firefox să încarce paginile mai repede Pasul 1
1
Actualizați Firefox. Multe dintre modificările de configurație identificate în trecut sunt acum incluse în versiunile noi de browser. Pentru a profita de aceste modificări, trebuie să actualizați Firefox la cea mai recentă versiune disponibilă. Actualizările sunt descărcate și instalate automat de fiecare dată când vizualizați informații despre versiunea de Firefox pe care o utilizați.
 • Imaginea intitulată Face Firefox să încarce paginile mai rapid Pasul 2
  2
  Faceți o copie de rezervă a fișierului de configurare Firefox. Modificarea necorespunzătoare a parametrilor de configurare a browserului poate cauza o deteriorare a performanței sau apariția unor defecțiuni. În mod normal, anularea modificărilor pentru a restabili situația anterioară este o soluție simplă, rapidă și ușor de practicat, dar este întotdeauna mai bine să aveți o copie de rezervă completă a fișierului de configurare în cazul în care trebuie să efectuați o recuperare globală.
 • Deschideți o nouă filă de navigare, apoi introduceți șirul despre: suport în bara de adrese.
 • Găsiți parametrul "Profile folder", apoi apăsați butonul Open Folder Open (dacă utilizați un Mac apăsați butonul Open in Finder).
 • Un nivel superior față de dosarul care a apărut pentru a accesa directorul care o conține. În acest moment ar trebui să vedeți un folder al cărui nume este compus dintr-un șir de numere și litere, având extensia ".default".
 • Selectați folderul în cauză cu butonul drept al mouse-ului, apoi alegeți elementul "copie" din meniul contextual a apărut. Alegeți dosarul în care să introduceți copia de rezervă, apoi selectați un loc gol cu ​​butonul drept al mouse-ului și alegeți opțiunea "pastă" din meniul contextual a apărut.
 • Imaginea intitulată Faceți încărcarea paginilor Firefox mai rapid Pasul 3
  3
  Schimbați întotdeauna un singur parametru la un moment dat. Aceste setări de configurare sunt destinate utilizatorilor cu experiență, deoarece o modificare greșită poate provoca probleme serioase cu funcționarea extensiilor browserului. Cea mai bună alegere este întotdeauna să faceți o singură modificare la un moment dat și apoi să puteți testa efectele acesteia.
 • Pe web există câteva instrumente care vă permit să verificați cu precizie viteza browserului dvs.
 • Imaginea intitulată Face Firefox Load Pages Faster Step 4
  4
  Modificați numărul de conexiuni pe server. Firefox limitează numărul de conexiuni simultane care pot fi stabilite cu un singur server. Prin mărirea acestui număr veți observa modificări semnificative în timpul încărcării paginilor web care prezintă numeroase imagini sau videoclipuri (cu condiția ca conexiunea dvs. în bandă largă să poată să le gestioneze). Creșterea excesivă a valorii acestui parametru este considerată un comportament incorect care vă poate determina să fiți "interzis" de pe server. În orice caz, ar trebui să aveți mai mult spațiu suficient de manevră pentru a face această schimbare:
 • Căutați cheia network.http.max-persistent-connections-per-server, apoi selectați câmpul "valoare" cu un dublu clic pe mouse. Creșteți valoarea raportată până la un maxim de 10. Unii utilizatori preferă să utilizeze o valoare mai mică, cum ar fi 8, pentru a evita atragerea prea multă atenție.
 • Căutați conexiunile network.http.max cheie. Apoi setați această valoare la 256 (numai dacă este diferită).
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 5
  5
  Dezactivați animațiile. Când deschideți și închideți filele de navigare, Firefox afișează animații scurte. În mod normal, acest mecanism nu generează probleme, dar dezactivând-o, veți evita apariția încetinirii - în cazul în care aveți tendința de a deschide sau de a închide mai multe panouri în același timp:
 • Setați parametrul browser.tab.animate la valoare "fals".
 • Setați parametrul browser.panorama.animate_zoom la valoare "fals".
 • Imaginea intitulată Face Firefox să încarce paginile mai rapid Pasul 6
  6
  Moneda pentru a dezactiva preîncărcarea. Acesta este un mod de operare care implică încărcarea timpurie a paginilor legate de cea pe care o consultați în prezent, înainte de a alege să o accesați prin linkul corespunzător. Când funcționează corect, procedura folosește numai timpul de inactivitate al browserului, accelerarea efectivă a încărcării paginilor în timpul navigării. În cazul în care viteza de încărcare a paginilor ar trebui să fie redusă oricum, cu bună probabilitate o funcționare defectuoasă a prefabricării va fi cauza problemei. Pentru a dezactiva această funcție, urmați aceste instrucțiuni (dacă nu observați îmbunătățiri ale vitezei de încărcare a paginii, restabiliți configurația inițială):
 • Setați parametrul network.dns.disablePrefetch la valoare "adevărat".
 • Setați parametrul network.prefetch-next la valoare "fals".
 • Setați valoarea parametrului network.http.speculativ-paralel la 0.
 • Imaginea intitulată Face Firefox Load Pages Faster Step 7
  7
  Activați accelerarea hardware și WebGL. Aceste caracteristici profită de placa grafică a computerului pentru a accelera executarea anumitor activități, în special încărcarea conținutului video. Este bine de precizat că, dacă este utilizat cu sisteme de operare sau plăci grafice datate, acest lucru ar putea fi contraproductiv, determinând o creștere a timpilor de încărcare sau afișarea neclară a textului. Încercați să vizualizați videoclipurile activând și apoi dezactivând această funcție, pentru a afla care este cea mai bună alegere în cazul dvs. specific:
 • Setați parametrul webgl.disabled la valoare "adevărat" sau "fals" pentru a activa sau dezactiva accelerarea WebGL.
 • Într-o nouă filă de navigare accesați pagina de configurare despre: preferințe # avansate. Selectați sau deselectați butonul de verificare "Utilizați accelerația hardware atunci când este disponibilă".
 • Spre deosebire de cele mai multe modificări de configurare, în acest caz va trebui să reporniți Firefox pentru al face eficient.
 • Metoda 2
  Rezolvarea problemelor care provoacă încetinirea

  Imaginea intitulată Face Firefox să încarce paginile mai rapid Pasul 8
  1
  Instalați o extensie pentru a bloca publicitatea. În zilele noastre majoritatea paginilor web conțin reclame, pentru care este necesară o mare parte din timpul total de încărcare. Instalarea extensiilor, cum ar fi "Adblock Plus" sau similare, puteți împiedica apariția anunțurilor pe pagină - și să accelerați încărcarea.
  • Majoritatea site-urilor generează o mare parte a veniturilor datorită publicității. Așadar, vă recomandăm să dezactivați acest tip de extensii atunci când accesați site-urile web pe care doriți să le acceptați.
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 9
  2
  Porniți Firefox în modul de siguranță. Accesați meniul principal al browserului (apăsând butonul cu trei linii orizontale și paralele), apoi apăsați pe butonul de ajutor (?) Și alegeți opțiunea Repornire oprind programele de completare .... Dacă Firefox este mult mai rapid provizoriu, înseamnă că un add-on defect va încetini funcționarea normală.
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 10
  3
  Dezactivați programele de completare. Introduceți șirul despre: addons în bara de adrese a browserului. Alternativ, accesați meniul principal al browserului (apăsând butonul cu trei linii orizontale și paralele) și selectați elementul suplimentar. Dezactivați întotdeauna o componentă la un moment dat, apoi testați viteza de navigare pentru câteva minute. Pe baza rezultatelor verificării, din aceeași pagină web, puteți dezinstala permanent add-on-ul defect sau reactiva-l.


 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 11
  4
  Setați tema prestabilită. Utilizarea unei teme personalizate ar putea fi una dintre cauzele încetinirii în Firefox. Din pagina de pe suplimente, accesați fila "apariție" pentru a reseta tema prestabilită.
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 12
  5
  Minimizează utilizarea memoriei. Având închis recent un număr mare de file de navigare, Firefox poate înregistra o încetinire temporară datorită ștergerii conținutului care nu mai este necesar. Aplicați următoarea problemă: Accesați pagina despre: pagina de configurare a memoriei și apăsați butonul Minimizare utilizare memorie.
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 13
  6
  Modificați dimensiunea memoriei cache. Cache-ul este o altă caracteristică destinată să accelereze funcționarea unui browser de internet, dar, în același timp, când devine prea mare, poate fi cauza unor încetiniri. Pentru a schimba dimensiunea memoriei cache, mergeți la pagina de preferințe despre: # preferințe avansate, alegeți fila "rețea" și selectați butonul de verificare "Nu utilizați gestionarea automată a cache-ului". Dacă aveți un hard disk rapid, cu o cantitate mare de spațiu liber, puteți crește considerabil dimensiunea cache-ului. Dimpotrivă, dacă utilizați o unitate hard disk lentă sau aproape complet ocupată, reduceți dimensiunea memoriei cache la 250 MB.
 • Sfatul este de a ștergeți în mod regulat memoria cache, de exemplu, la fiecare două luni sau ori de câte ori browserul începe să înregistreze o încetinire a funcționării normale. Memoria cache ar trebui, de asemenea, să fie golită ori de câte ori doriți să modificați dimensiunea acesteia (mai ales dacă aveți nevoie să o reduceți).
 • Imagine intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 14
  7
  Restaurați setările implicite ale Firefox. Dacă întâmpinați încetiniri prin utilizarea browserului dvs. cu o conexiune de internet în bandă largă, este posibil să fie necesar să reveniți la configurația implicită pentru a dezinstala un add-in defect sau pentru a corecta o setare incorectă. Procedura de restaurare va șterge toate datele dvs. personale, inclusiv programele de completare, temele și istoricul de navigare instalate, care vor aduce Firefox înapoi la configurația sa implicită. Accesați pagina despre: despre asistență, apoi apăsați butonul Resetare Firefox.
 • Metoda 3
  Activați alimentarea cu gaz

  Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 15
  1
  Înțelegeți conceptul de conducte. Datorită acestei caracteristici, Firefox este capabil să stabilească mai multe conexiuni cu un anumit server. După cum puteți ghici, această opțiune generează o îmbunătățire a performanței numai dacă utilizați o conexiune rapidă în bandă largă. În orice caz, creșterea vitezei de navigare va fi minimă și, uneori, ar cauza chiar erori sau încetinirea ritmului de încetinire. Cel mai probabil, rezultatele obținute prin această modificare depind de modul în care sunt accesate paginile web și apoi testați această funcție pentru a verifica utilitatea reală în cazul dvs. specific.
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 16
  2
  Accesați pagina de configurare "аbout: config". Deschideți o nouă filă de navigare, apoi introduceți șirul despre: config în bara de adrese.
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 17
  3
  Activați conductele. Efectuați o căutare pentru parametrul de configurare network.http.pelining folosind bara corespunzătoare din partea de sus a paginii care a apărut. Acest parametru ar trebui să aibă următoarele valori: "Stare: implicită" și "Valoare: falsă". Selectați parametrul în cauză cu un dublu clic al mouse-ului pentru a seta următoarele valori noi: "Stare: personalizat" și "Valoare: adevărat".
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 18
  4
  Modificați alte setări (opțional). În ceea ce privește conductele, există câțiva alți parametri pe care îi puteți modifica. Notă: Schimbarea următorilor parametri nu este recomandată decât dacă sunteți utilizator experimentat. Iată lista parametrilor:
 • "network.http.pipelining.maxrequests": de mulți ani acest parametru a prezentat o limită maximă de 8, dar acum (și implicit) valoarea a fost mărită la 32. Setarea unei valori mai mari pentru acest număr poate genera erori neașteptate. Scaderea acestuia reduce viteza de navigare, dar pe de alta parte va permite sa folositi o portiune putin mai mica a benzii.
 • Activați parametrul "network.http.pipelining.aggressive": când această schimbare este activă, puteți vedea o creștere notabilă a vitezei de navigare - dimpotrivă, dacă aceasta nu funcționează, veți acuza o încetinire semnificativă (și în acest caz rezultatul final depinde de site-ul vizitat).
 • Dacă de obicei navigați folosind un server proxy, va trebui să activați intrarea "network.http.proxy.pipelining" (pentru a găsi acest parametru, va trebui să efectuați o nouă căutare).
 • Imaginea intitulată Make Firefox Load Pages Faster Step 19
  5
  Dacă întâmpinați probleme în timpul navigării, activați conectarea numai pentru conexiuni sigure. Dacă, după activarea conductei, viteza de navigare ar trebui să scadă sau dacă se generează erori la vizualizarea paginilor web, restaurați configurația inițială dezactivând-o. Încă puteți să o activați numai pentru site-urile pe care le accesați printr-o conexiune securizată. Pentru aceasta, activați parametrul "network.http.pipelining.ssl". Cele mai multe dintre erorile legate de utilizarea conductelor apar în momentul accesării serverelor proxy, ceea ce nu reprezintă o problemă atunci când se utilizează conexiuni securizate.
 • Pipilining, în ciuda problemelor pe care le poate genera dacă este folosit cu conexiuni nesigure, nu vă expune la nici un fel de risc de securitate.
 • Sfaturi

  • Dacă modificările aduse configurației browserului ar putea cauza o încetinire a navigării sau încărcarea incorectă a imaginilor, restabiliți configurația inițială acționând pe pagină "аbout: config" sau folosind un fișier de rezervă.

  Avertismente

  • Există multe mituri despre capacitatea de a accelera funcționarea Firefox modificând setările de configurare. Realitatea este că aceste schimbări rareori au un impact real asupra performanțelor versiunilor moderne Firefox, inclusiv creșterea cantității de memorie RAM dedicată memorării în cache sau crearea unor noi parametri de configurare, cum ar fi "întârzierea inițială a vopsirii" și "tăiați pe minim".
  • Doar pentru că nu face altceva decât să schimbe automat toți parametrii de configurare enumerați în acest ghid, instalarea extensiei "viteză" nu este recomandat. Dimpotrivă, aceasta produce efecte negative, deoarece reduce controlul utilizatorului asupra configurației Firefox și utilizează adesea schimbări care sunt depășite și ineficiente.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit