gtemata.com

Cum se utilizează un proxy

Navigarea cu anonimatul este o preocupare tot mai mare pentru un număr mare de oameni. Proxy-urile oferă o modalitate sigură de a vizualiza conținut online care pot fi blocate de rețea sau de guvern. Urmați pașii de mai jos pentru a începe navigarea anonimă.

paşi

Metoda 1
Aflați cum să cunoașteți proxy-urile

Imaginea intitulată Utilizați un proxy Pasul 1
1
Încercați să înțelegeți conceptele de bază ale unui proxy. Un proxy este un server la care vă conectați și vă permite să vă deconectați de la rețea. Când vă conectați la proxy, traficul dvs. este de asemenea direcționat prin acesta: în acest fel, IP-ul dvs. este mascat și traficul pare să provină de la serverul proxy.
 • Imaginea intitulată Utilizați un proxy Pasul 2
  2
  Distingeți între diferitele tipuri de proxy-uri. Există mai multe tipuri de proxy-uri pe care le veți găsi cu ajutorul căutării proxy. Fiecare oferă un grad de anonimat, iar unii sunt mai încrezători decât alții. Există patru tipuri principale de proxy-uri:
 • Proxy pe web: cel mai comun și mai ușor de utilizat. Acestea sunt servere la care vă conectați utilizând un browser, fiind astfel capabili să viziteze un site anonim.
 • Open Proxies: sunt servere lăsate accidental deschise sau care au fost "piratate". Ele nu sunt adesea protejate și pot conține programe rău intenționate. Este recomandabil să evitați acest tip de proxy.
 • Rețele de anonimat: acestea sunt rețele private utilizate de utilizatori care au o lățime de bandă. Ele sunt adesea incredibil de lente și, oricine poate găzdui lățimea de bandă, ele nu sunt cu siguranță foarte sigure.
 • VPN (Rețeaua privată virtuală): sunt rețele private în care vă conectați direct la un server proxy, gestionat de o organizație sau o companie specială.
 • Metoda 2
  Utilizați proxy-urile Web

  Imaginea intitulată Utilizați un proxy Pasul 3
  1
  Găsiți o listă de proxy-uri. Un proxy web este util dacă nu sunteți pe computer, deoarece toate lucrările au fost efectuate prin intermediul browserului, astfel încât metoda funcționează independent de sistemul de operare al computerului.
  • Există mai multe site-uri care conțin proxy-uri de utilizat. Proxy.org este un excelent punct de plecare care își păstrează constant lista actualizată.
  • Există o șansă bună ca site-urile care conțin o listă proxy, cum ar fi Proxify, să fie blocate de o rețea școlară sau de afaceri. Vizitați site-ul acasă și faceți o listă de 10 până la 15 site-uri proxy pentru a încerca cu computerul blocat.
  • Proxy-urile depășite sunt detectate și blocate, deci încercați să schimbați cele pe care le utilizați în fiecare zi.
  • Utilizarea unui proxy va face navigarea mult mai lentă. Acest lucru se datorează faptului că traficul este redirecționat prin proxy, reinterpretat și apoi trimis la locația dvs. Știți că încărcarea videoclipurilor și a site-urilor web poate dura mai mult.
 • Imaginea intitulată Utilizați un proxy Pasul 4


  2
  Alegeți un site proxy. Dacă site-ul este blocat, trebuie să încercați altul. Atunci când alegeți site-uri dintr-o listă de proxy-uri, încercați să le utilizați pe cele geografice mai apropiate de locația dvs.: vă va ajuta să minimalizați pierderea de viteză.
 • Imaginea intitulată Utilizați un proxy Pasul 5
  3
  Selectați caseta URL. Introduceți adresa site-ului pe care doriți să îl vizitați. Deoarece site-urile proxy reinterpretează datele site-ului pe care încercați să îl accesați, există posibilitatea ca site-ul să nu se încarce corect. De obicei, videoclipurile nu sunt încărcate. Dacă se întâmplă acest lucru, încercați din nou cu un alt site proxy.
 • Metoda 3
  Utilizați software-ul VPN

  Imaginea intitulată Utilizați un proxy Pasul 6
  1
  Descărcați și instalați software-ul VPN (Rețeaua privată virtuală). Pentru a face acest lucru, va trebui să vă conectați la computer ca administrator. Majoritatea software-urilor VPN necesită un abonament. În schimb, veți putea accesa mii de adrese IP anonime pe care le puteți utiliza.
  • Rețele virtuale private oferă niveluri mult mai ridicate de criptare decât un proxy web.
  • Ei lucrează cu tot traficul pe Internet care trece de pe computer, spre deosebire de un proxy web, care funcționează numai prin browser. Aceasta include transferurile de fișiere și mesaje.
 • Imaginea intitulată Utilizați un proxy Pasul 7
  2
  Setați manual setările VPN. Poate că preferați să evitați descărcarea software-ului și doriți să introduceți manual datele de conectare pentru VPN: în acest caz, puteți instala VPN din Panoul de control Windows. Selectați Opțiuni Internet. Totuși, va trebui să obțineți o adresă IP la care să vă conectați.
 • În fila Conexiuni, faceți clic pe Adăugați VPN. Fereastra VPN se va deschide. Introduceți adresa IP la care doriți să vă conectați.
 • Dacă VPN-ul dvs. are nevoie de nume de utilizator și de parolă, vi se va cere să le introduceți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit