gtemata.com

Cum se utilizează un tester

Un multimetru este un instrument folosit pentru a verifica tensiunile AC sau DC, rezistența și continuitatea componentelor electrice și cantități mici de curent în circuite. Acest instrument vă va permite să verificați dacă există o tensiune prezentă pe un circuit. Datorită acestei funcții, un multimetru vă poate ajuta să efectuați multe operații utile. Începeți cu pasul 1 pentru a vă familiariza cu dispozitivul și pentru a afla cum să utilizați diferite funcții pentru a măsura ohmi, volți și amperi.

paşi

Partea 1
Familiarizați-vă cu dispozitivul

Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 1
1
Găsiți cadranul multimetrului. Acest lucru are scări în formă de arc vizibile prin fereastră și un indicator care indică valorile citite de scară.
 • Semnele în formă de arc de pe interfață pot avea culori diferite pentru a indica diferitele scale, astfel încât acestea vor avea valori diferite. Ele determină intervalele de dimensiuni.
 • Chiar și o suprafață speculară mai mare care urmează forma scărilor poate fi prezentă. Oglinda este folosită pentru a ajuta la reducerea numelui "eroare paralaxică vizuală" alinierea pointerului cu reflexia acestuia înainte de a citi valoarea indicând indicatorul. În imagine, se pare că este o bandă gri deschisă între scările roșii și negre.
 • Multe multimetre mai noi au citiri digitale, mai degrabă decât scala analogică. Funcția este în esență aceeași: veți avea doar o citire numerică.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 2
  2
  Găsiți selectorul sau butonul. Aceasta vă permite să modificați funcția între volți, ohme și amperi și să schimbați scala (x1, x10, etc.) a contorului. Multe funcții au mai multe intervale, deci este important să le setați corect, altfel ar putea provoca daune grave instrumentului sau operatorului.
 • Unii testere au o poziție "de pe" pe acest selector, în timp ce altele au un întrerupător separat pentru a opri multimetrul. Contorul trebuie să fie setat la "de pe" când o dai departe și nu este în uz.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 3
  3
  Localizați deschiderile în cazul în care puteți introduce cablurile de testare. Multe multimetre au diferite mufe utilizate în acest scop.
 • Unul este de obicei etichetat "COM" sau (-), care este comună. Aici se va conecta cablul negru. Acesta va fi folosit pentru a efectua aproape toate măsurătorile.
 • Celelalte sau celelalte cricuri trebuie să fie etichetate cu "V" (+) și simbolul Omega (o potcoavă cu capul în jos) per volt și respectiv ohm.
 • Simbolurile + și - reprezintă polaritatea sondei când acestea sunt setate pentru a testa o tensiune DC. Dacă cablurile au fost instalate așa cum este sugerat, cel roșu trebuie să fie pozitiv în comparație cu cel negru. Este bine să știți când circuitul testat nu este etichetat cu + sau -, așa cum se întâmplă de obicei.
 • Mulți testeri au cricuri suplimentare necesare pentru testele de curent sau de înaltă tensiune. Este la fel de important ca cablurile să fie conectate la mufele corecte, precum și să setați deja selectorul pe tipul de test (volți, amperi, ohme). Totul trebuie să fie corect. Consultați manualul testerului dacă nu sunteți sigur care sunt jack-urile care vor fi utilizate.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 4
  4
  Încercați să identificați cablurile: ar trebui să existe două cabluri sau sonde. În general unul este negru și altul roșu. Acestea sunt folosite pentru a vă conecta la orice dispozitiv pe care doriți să îl testați și să îl măsurați.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 5
  5
  Găsiți compartimentul pentru baterii cu siguranțe: de obicei este pe spate, dar uneori pe partea laterală. Acesta conține siguranța cu eventual o rezervă și bateria care alimentează testerul pentru a măsura rezistențele.
 • Multimetrul poate avea mai mult de o baterie și pot exista dimensiuni diferite. O siguranță este prevăzută pentru a proteja mișcarea testerului. Uneori există mai mult de o siguranță. Pentru funcționarea contorului este necesară o siguranță bună. De asemenea, vom avea nevoie de baterii complet încărcate pentru testele de rezistență / continuitate.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 6
  6
  Găsiți butonul de reglare zero: Este un buton mic, care este situat, de obicei, în apropierea cadranului etichetat cu "Corectare Ohm". "Ajustare 0" sau inițiale similare. Acesta este utilizat numai cu o gamă de ohmi sau rezistență, în timp ce sondele sunt scurtcircuitate, făcându-le să se atingă reciproc.
 • Rotiți butonul lent pentru a mișca acul cât mai aproape posibil de poziția 0 pe scala ohm. Dacă sunt instalate baterii noi, ar trebui să fie ușor să procedați: un ac care nu va ajunge la zero va indica baterii slabe care trebuie înlocuite.
 • Partea 2
  Măsurarea rezistenței

  Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 7
  1
  Setați multimetrul la OHM sau REZISTENȚĂ. Porniți instrumentul dacă are un separator de alimentare separat. Când multimetrul măsoară rezistența exprimată în ohmi, continuitatea nu poate fi măsurată, deoarece rezistența și continuitatea sunt opuse. Atunci când există puțină rezistență, va exista o mare continuitate și viceversa. Având în vedere acest lucru, puteți face presupuneri despre continuitate pe baza valorilor măsurate ale rezistenței.
  • Găsiți scala Ohm de pe cadran. Este, de obicei, scara cea mai de sus și are valorile plasate mai sus în partea stângă a cadranului ("∞" sau a "8" plasat orizontal, ceea ce înseamnă infinit), coborând treptat spre 0 în dreapta. Acest verset este opus celui al celorlalte scale, care au valori tot mai mari de la stânga la dreapta.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 8
  2
  Respectați indicatorul multimetrului. Dacă firele nu ating nimic, acul sau pointerul unui contor analogic vor fi plasate în poziția din stânga. Aceasta reprezintă o cantitate infinită de rezistență sau un circuit deschis. Mai mult, se poate spune cu certitudine că nu există o continuitate între sonda neagră și sonda roșie.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 9
  3
  Conectați cablurile de testare. Conectați cablul negru la soclul marcat "comun" sau "-". Apoi conectați cablul roșu la soclul marcat cu Omega (simbol Ohm) sau cu litera "R" lângă el.
 • Setați intervalul (dacă este furnizat) la R x 100.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 10
  4
  Atingeți sondele de la capătul cablurilor împreună. Indicatorul măsurătorilor ar trebui să se deplaseze complet spre dreapta. Localizați butonul de ajustare ZERO și rotiți-l astfel încât contorul să afișeze 0 (sau merge cât mai aproape posibil de 0).
 • Rețineți că această poziție este o indicație a "scurtcircuit" sau "zero ohm" pentru amplitudinea valorilor R x 1 ale acestui tester.
 • Nu uitați întotdeauna să resetați testerul imediat după modificarea intervalelor de rezistență, altfel veți primi o citire incorectă.
 • Dacă nu puteți obține o indicație de zero ohmi, acest lucru poate însemna că bateriile sunt slabe și trebuie înlocuite. Repetați pasul anterior de resetare cu baterii noi.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 11
  5
  Măsurați rezistența ceva de genul unui bec care știți că funcționează. Localizați cele două puncte de contact electrice ale becului. Acestea vor fi baza filetată și centrul fundului bazei.
 • Îndepărtați becul de sticlă cu ajutorul unui helper.
 • Apăsați sonda neagră pe baza filetată și sonda roșie în centrul centrului de pe baza suportului.
 • Urmăriți mutarea acului din poziția de repaus din stânga care se mișcă repede la 0 în dreapta.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 12
  6
  Încercați cu diferite lățimi de interval. Schimbați intervalul multimetrului la R x 1. Totuși, acesta aduce numărul zero al acestui interval și repetă etapa anterioară. Observați cum contorul nu a mers atât de mult ca înainte. Scara de rezistență a fost modificată astfel încât fiecare număr al scalei R să poată fi citit direct.
 • În pasul anterior, fiecare număr a reprezentat o valoare care a fost de 100 de ori mai mare. Astfel, înainte de 150 a fost cu adevărat 15.000. Acum, 150 este de numai 150. Dacă scara R x 10 a fost selectată, 150 ar fi fost de 1500. Scara selectată este foarte importantă pentru măsurători exacte.
 • După această clarificare, studiază scara R. Nu este la fel de liniară ca celelalte scale. Valorile din stânga sunt mai greu de citit cu precizie decât cele din dreapta. Încercați să citiți 5 ohmi pe tejghea în timp ce în R x 100 ar părea 0. Ar fi mult mai ușor cu scala R x 1 în schimb. De aceea, în timpul testului de rezistență, trebuie să ajustați debitul astfel încât citirile să poată fi citite mai degrabă în centru decât în ​​stânga sau în dreapta.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 13
  7
  Testați rezistența dintre mâini. Setați testerul la valoarea maximă posibilă R x și resetați testerul.
 • Țineți o sondă slab în fiecare mână și citiți multimetrul. Strângeți ferm ambele sonde. Rețineți că rezistența a scăzut.
 • Eliberați sondele și udați-vă mâinile. Păstrați sondele în continuare. Rețineți că rezistența este chiar mai mică.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 14


  8
  Din aceste motive, este foarte important ca sondele să nu atingă nimic decât dispozitivul care urmează să fie testat. Dacă degetele oferă o cale alternativă în jurul dispozitivului, cum ar fi atunci când atingeți sondele, un dispozitiv care a ars nu va marca "deschis" pe tejghea în timpul testului.
 • Încercarea siguranțelor cartușelor și a siguranțelor de sticlă pentru autovehicule, de tip vechi, va indica valori scăzute ale rezistenței dacă în timpul încercării siguranța va fi plasată pe o suprafață metalică. În locul încercării de a determina rezistența prin siguranțe, testerul indică rezistența suprafeței metalice pe care se sprijină siguranța, asigurând o traiectorie alternativă între sonda roșie și sonda neagră din jurul siguranței în sine. Fiecare siguranță, care funcționează sau este deteriorată, va indica "bun", oferindu-vă o analiză greșită.
 • Partea 3
  Măsurarea tensiunii

  Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 15
  1
  Pregătiți testerul pentru intervalul maxim prevăzut pentru tensiunea AC, care este alternativă. De multe ori tensiunea care trebuie măsurată este o valoare necunoscută. Din acest motiv, trebuie să selectați o gamă cât mai largă, astfel încât circuitul și mișcarea multimetrului să nu fie deteriorate de o tensiune mai mare decât se aștepta.
  • Dacă contorul a fost setat pentru un interval de 50 de volți și o priză electrică americană foarte comună a fost testată, 120 de volți prezenți ar putea deteriora instrumentul iremediabil. Părți cu valori ridicate și care lucrează spre cel mai mic interval care poate fi afișat în siguranță.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 16
  2
  Introduceți sondele de test. Introduceți sonda neagră în mufă "COM" sau "-". Apoi, introduceți sonda roșie în mufă "V" sau "+".
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 17
  3
  Localizați scara de tensiune. Este posibil să existe mai multe valori SCALE VOLT cu valori maxime diferite. Intervalul ales de selector determină ce scală de tensiune să citiți.
 • Scala maximă a valorii trebuie să coincidă cu intervalele de selectare. Scări de tensiune, spre deosebire de SCM SCALE, sunt lineare. Scara este precisă de-a lungul lungimii sale. Desigur, va fi mult mai ușor să citiți cu precizie 24 volți pe o scară de 50 volți decât pe o scară de 250 volți, unde valoarea ar putea părea oriunde între 20 și 30 de volți.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 18
  4
  Încercați o priză electrică comună. În Statele Unite, vă puteți aștepta la 120 de volți sau chiar la 240 de volți. În alte locuri, ar putea fi de așteptat 240 sau 380 de volți.
 • Apăsați sonda neagră în unul dintre găurile drepte. Ar trebui să fie posibilă introducerea sondei negre până când contactele din spatele feței au prins-o ferm, așa cum se întâmplă când se introduce un dop.
 • Introduceți sonda roșie în celălalt orificiu drept. Testerul trebuie să indice o tensiune foarte apropiată de 120 sau 240 de volți, în funcție de tipul soclului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 19
  5
  Scoateți sondele și rotiți selectorul în cel mai mic interval disponibil, care este mai mare decât tensiunea indicată, 120 sau 240 V.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 20
  6
  Reintroduceți sondele așa cum este descris mai sus. Contorul de timp poate indica de la 110 până la 125 de volți. Domeniul multimetru este important pentru măsurători exacte.
 • Dacă indicatorul nu se mișcă, este probabil ca tensiunea DC să fi fost aleasă în loc de AC. Modurile AC și DC nu sunt compatibile. must este setat modul corect. Dacă nu este setat corect, utilizatorul poate presupune în mod eronat că nu există nicio tensiune. Această greșeală ar putea fi de moarte.
 • Asigurați-vă că încercați două moduri dacă indicatorul nu se mișcă. Setați contorul în modul de tensiune AC și încercați din nou.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 21
  7
  Încercați să nu țineți amândouă. Ori de câte ori este posibil, încercați să conectați cel puțin o sondă, astfel încât nu este necesar să țineți ambii în timp ce efectuați testele. Unele multimetre au accesorii care includ cleme de crocodil sau alte tipuri de cleme care vă vor ajuta să faceți acest lucru. Reducerea drastică a contactului cu circuitele electrice reduce posibilitățile de arsuri sau răniri.
 • Partea 4
  Măsurarea curentului

  Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 22
  1
  Mai întâi asigurați-vă că ați măsurat tensiunea. Este necesar să se determine dacă circuitul este AC sau DC prin măsurarea tensiunii circuitului descrisă în etapele anterioare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 23
  2
  Setați contorul pentru cea mai largă gamă acceptată de AC sau DC AMP. Dacă circuitul care urmează să fie testat este AC, dar contorul măsoară numai amperi în DC sau invers, opriți. Contorul trebuie să poată măsura amperajul AC sau DC în circuit cu același mod de tensiune, altfel va indica 0.
 • Știți că majoritatea multimetrelor vor măsura numai cantități extrem de mici de curent, în ordinea lui μA și mA. 1 μA este 0.000001 amperi, în timp ce 1 mA este 0.001 A. Acestea sunt valorile curente care curg numai în cele mai delicate circuite electronice și sunt literalmente mii și chiar milioane de ori mai mici decât valorile observate în dispozitivele autohtone și auto, de acasă ar fi interesat de testare.
 • Numai pentru referință, un bec tipic de 100 W / 120 V va transfera 0.833 A. Această cantitate de curent ar deteriora probabil multimetrul iremediabil.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 24
  3
  Utilizați un ampermetru al maxilarului. Ideal pentru acasă, acest tester a fost folosit pentru a măsura curentul printr-un rezistor de 4700 ohmi cu 9 volți în DC.
 • Pentru aceasta, introduceți sonda neagră în COM sau în priză "-" și cel roșu din soclu "A".
 • Opriți circuitul.
 • Deschideți partea de circuit care urmează să fie testată, un metal sau celălalt capăt al rezistenței. Introduceți contorul în serie cu circuitul pentru a finaliza circuitul. Ampermetrul este pus în serie cu circuitul pentru măsurarea curentului. Nu poate fi plasat pe circuit în modul în care este utilizat voltmetrul, altfel aparatul va fi probabil deteriorat.
 • Respectați polaritatea. Curentul curge de la partea pozitivă la partea negativă. Setați intervalul curent la valoarea cea mai mare.
 • Aplicați alimentarea și reglați gama testerului în jos pentru a permite citirea corectă a indicatorului de pe cadran. Nu depășiți intervalul multimetrului, altfel poate fi deteriorat. O lectură de aproximativ 2 milliamps trebuie deja indicată de legea lui Ohm: I = V / R = (9 volți) / (4700 Ω) = 0.00191 ampere = 1.91 mA.
 • Imaginea intitulată Utilizați un multimetru Pasul 25
  4
  Fiți atenți la orice filtre capacitive sau orice alt element care provoacă un vârf curent la putere (supracurent). Chiar dacă curentul de funcționare este scăzut și în limitele siguranței testerului, supracurentul poate fi de mai multe ori mai mare decât curentul de funcționare, deoarece condensatoarele descărcate sunt aproape de scurtcircuit. Spargerea siguranței testerului este aproape sigură dacă debitul curent al DUT (Dispozitiv sub test, dispozitiv testat) este de mai multe ori mai mare decât cel al siguranțelor. În orice caz, utilizați întotdeauna măsurarea domeniului superior protejată de siguranța cu cea mai mare valoare și fiți atenți.
 • Sfaturi

  • Dacă multimetrul nu mai funcționează, verificați siguranța. Puteți să o înlocuiți în locuri precum Radio Shack și altele asemenea.
  • Când sunteți pe punctul de a verifica orice parte pentru continuitate, trebuie să scoateți sursa de alimentare. Testerele ohmice sunt alimentate de o baterie internă. Lăsarea sursei de alimentare în timp ce măsurați rezistența va deteriora testerul.

  Avertismente

  • Nu vă conectați vreodată contorul prin intermediul unei surse de tensiune sau al bateriei dacă este setat să măsoare curentul (ampere). Aceasta este o modalitate obișnuită de a arunca în aer un tester.
  • Respectați energia electrică. Dacă nu știți ceva, contactați pe cineva mai experimentat.
  • Verificați vreodată Tester pe sursele de tensiune cunoscute din tensiune pentru a verifica starea lor de funcționare înainte de utilizare. Un instrument rupt care măsoară tensiunea indică 0 volți, indiferent de cantitatea prezentă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Multimetru. Luați în considerare un tester digital, mai degrabă decât unul mai vechi, de tip analogic. Testerele digitale oferă de obicei gama automată și au ecrane ușor de citit. Deoarece sunt electronice, software-ul încorporat îi ajută să facă o conexiune proastă și oferă intervale mai bune decât mișcarea mecanică a multimetrului analogic.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit