gtemata.com

Cum se utilizează un egalizator grafic

Un egalizator grafic, cunoscut sub numele de "EQ", este utilizat pentru a schimba răspunsul de frecvență al unui sistem audio. Cu alte cuvinte, un egalizator grafic modifică sunetul emis de redarea unei melodii sau a unui instrument. Un EQ poate fi folosit pentru a mări sau micșora puterea diferitelor frecvențe, de la cel mai mic la cel mai înalt. Să vedem împreună cum să o folosim.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați un egalizator grafic Pasul 1
1
Setați toți cursorii EQ la 0 sau în poziția centrală. În acest fel, sunetul va fi reprodus de difuzoare fără a adăuga niciun efect de sunet.
 • Imaginea intitulată Utilizați un egalizator grafic Pasul 2
  2
  Ascultați sunetul difuzoarelor dvs. pentru a vedea dacă este necesară ajustarea.
 • Imaginea intitulată Utilizați un egalizator grafic Pasul 3
  3
  Amintiți-vă că glisoarele de egalizare din stânga, în mod normal, pornesc de la 20 Hz și se referă la "bas", adică la frecvențele de sunet mai mici. În mod normal, se termină în dreapta cu o frecvență de aproximativ 16 kHz și se referă la "înalte". Partea centrală a glisoarelor este utilizată pentru reglarea frecvențelor între 400 Hz și 1,6 kHz.


 • Imaginea intitulată Utilizați un egalizator grafic Pasul 4
  4
  Reglați egalizatorul numai după ce ați înțeles cum funcționează.
 • Imaginea intitulată Utilizați un egalizator grafic Pasul 5
  5
  Setați volumul dorit după ajustarea egalizatorului
 • Sfaturi

  • Nu abuzați de egalizator. Echilibrarea sunetului poate compensa deficiențele sistemului dvs. stereo, însă nu uitați că inginerii profesioniști, urmând informațiile artistului, au egalizat deja perfect sunetul înainte de a înregistra discul. Diferitele difuzoare audio produc un sunet diferit. În plus, vorbitorii egali generează un răspuns diferit, la frecvențe diferite, în funcție de locația lor. Din aceste motive, scopul principal al unui egalizator este de a compensa diferențele existente în răspunsul vorbitorului la diferitele frecvențe.
  • Egalarea sunetului este un efect foarte simplu de gestionat, dar poate părea dificil.
  • Redarea cu egalizatorul sistemului stereo poate cauza distorsiuni ale sunetului generat de difuzoare.
  • În mod normal, frecvențele mai mici necesită corecție, cu o creștere sau o scădere a puterii. Schimbarea în schimb a frecvențelor mai mari ar putea genera un sunet mai puțin clar. Când ați obținut puterea dorită la cele mai mici frecvențe, sau puterea maximă de la difuzoarele, axat pe reglementarea frecvențe mai mari (cursoarele egalizatorului care sunt situate pe extrema dreaptă), și apoi, dacă este necesar, trece la reglementarea frecvențele intermediare.

  Avertismente

  • Reglați întotdeauna volumul evitând a fi prea zgomotoși!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit