gtemata.com

Cum să călătorești cu trenul de la Singapore la Bangkok

Sunteți în Bangkok sau Singapore și doriți să vizitați celălalt oraș puțin? Dacă aveți câteva zile la dispoziția dvs., puteți face ambele călătorii să cheltuiți mai puțin decât prețul unui bilet de avion.

conținut

paşi

Imagine cu denumirea Călătorie de la Singapore la Bangkok by Train Step 1
1
În Bangkok, mergeți la orice agenție care are semnul "bilete de tren" sau la gara. Stația principală din Bangkok, care are trenuri care călătoresc spre sud, este numită Hualamphong.
 • Imagine cu denumirea Călătoria de la Singapore la Bangkok cu trenul 2
  2
  Vand bilete pentru Butterworth, Malaezia. Când ajungeți în Malaezia, veți trece prin biroul vamal și al imigrației. Asigurați-vă că declarați că sunteți "în tranzit". Trenul pleacă din Bangkok la ora 14:45 și călătoria durează aproximativ 23 de ore. Pretul este de aproximativ 1.100 de baht pentru un bilet de clasa a doua (masina de dormit). Stația este destul de spațioasă, este opusă altei și în timpul nopții se transformă în paturi.
 • Imaginea intitulată Călătoria de la Singapore către Bangkok cu trenul Pasul 3
  3
  Decideți în avans în ziua plecării și cumpărați biletele. Biletele pot fi achiziționate în aceeași zi de călătorie, dar de obicei sunt disponibile numai locurile de sus, care nu sunt foarte confortabile.
 • Imaginea intitulată Călătoria de la Singapore către Bangkok cu trenul Pasul 4
  4
  Trenul pleacă de la Butterworth la ora 21:30 și ajunge în Kuala Lumpur la ora 6:30 a doua zi. Biroul de bilete din Kuala Lumpur este ușor de găsit și direcțiile pot fi găsite atât în ​​limba engleză, cât și în limba engleză. Stația Kuala Lumpur arată ca un aeroport păstrat în stare bună.
 • Imaginea intitulată Călătoria de la Singapore către Bangkok cu trenul 5
  5


  Când ajungeți în Kuala Lumpur aveți trei opțiuni. Un tren pleacă la ora 8.30, unul la ora 14.30 și altul la ora 10.30. Dacă trenul nu ajunge târziu (dar cel mai probabil va fi), cel de la ora 8:30 este cea mai bună alegere. Dacă trebuie să așteptați o lungă perioadă de timp (cel puțin 4 ore), puteți lua Rail Rail din interiorul stației KL Sentral către KLCC, unde se află Turnurile Petronas, printre cele mai înalte clădiri din lume.
 • Imaginea intitulată Călătoria de la Singapore către Bangkok cu trenul Pasul 6
  6
  Călătoria de la Kuala Lumpur în Singapore durează aproximativ 7-8 ore. Dacă călătoriți în timpul zilei, trenul dispune de locuri normale pentru 2 persoane. Veți putea viziona un film în limba engleză datorită vechilor televizoare găsite în mașini. Veți ajunge la vama de la Johor Bahru.
 • Imaginea intitulată Călătoria de la Singapore la Bangkok cu trenul Pasul 7
  7
  De asemenea, vă recomandăm să achiziționați un bilet de întoarcere la Kuala Lumpur din Kuala Lumpur. Veți economisi o mulțime datorită schimbului de monedă RM la Sing Dollar.
 • Imaginea intitulată Călătoria de la Singapore la Bangkok by Train Step 8
  8
  Multe companii private de autocare oferă bilete mai ieftine care nu se opresc la Butterworth, Kuala Lumpur sau Hat Yai. Călătoria este directă, dar este mai bine să folosiți trenul deoarece vagoanele se opresc adesea din cauza defecțiunilor și este nevoie de mult timp pentru a trece prin vamă. În plus, chiar dacă aceste companii spun că au bagaje la bordul autobuzului, acestea nu sunt de obicei accesibile. Dacă un pasager utilizează baia și trebuie să facă acest lucru "sta", trebuie să îl curăță după călătorie.
 • Imaginea intitulată Călătoria de la Singapore către Bangkok cu trenul Pasul 9
  9
  Luați în considerare că veți avea nevoie de două zile întregi și poate chiar de două și jumătate: depinde de trenurile pe care decideți să le luați.
 • Sfaturi

  • Cumpărați un bilet de la Singapore către Kuala Lumpur direct în Kuala Lumpur sau în altă parte în Malaezia. Din Singapore, costă 34 de dolari dolați, dar din Malaezia în jurul valorii de 34 RM, un preț mult mai ieftin datorită schimbului de valute.
  • Dacă nu vorbiți limba thailandeză sau în acel moment nu există persoane thailandeze care vorbește limba engleză, comunicați destinația personalului trenului. Acestea avertizează de obicei pasagerii atunci când urmează să plece. Dacă doriți să vă opriți în Surat Thani, care este conectat la multe insule, cereți-i pe cineva să vă scrie o carte pe care o veți lipi pe pat. Cereți să scrieți: "Mă duc la Surat Thani, vă rog să-mi spuneți". Trenul ajunge la ora 2 dimineața.
  • Dacă doriți să ajungeți pe Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, biletul costă 20RM cu un ghid audio.
  • Cardurile emise la oficiul vamal și de imigrare din Singapore și Malaezia menționează în mod expres că deținerea de droguri se pedepsește cu pedeapsa cu moartea.
  • Completați toată documentația solicitată în timpul rândului la vamă.
  • Păstrați biletele mereu la îndemână, câteodată le verifică.
  • Dacă trenul este pe timp de noapte, dar pleacă în timpul zilei, după cină, personalul va transforma scaunele în paturi (cu pernă și foi). Pentru mai multă intimitate și pentru a nu lăsa în lumină în zorii zilei există perdele. Luminile mașinilor rămân aprinse toată noaptea.
  • Metroul din Singapore este foarte eficient și bine conectat. Pentru fiecare rută plătiți un avans de 1 USD (nu uitați să solicitați o rambursare). Mașinile automate de bilete acceptă bancnote pentru maximum 5 USD.
  • Când ajungeți la vamă, verificați ce fac ceilalți pasageri. Uneori trebuie să-ți ții pungile cu tine, uneori nu.
  • Dacă doriți să mergeți la Turnurile Petronas, mergeți devreme, deoarece nu există prea multe bilete disponibile pentru această zi și de obicei sunt vândute înainte de ora 14:00. Se închid la ora 17:00. Dacă nu puteți ajunge pe turnuri, luați un taxi spre Turnul KL, vizibil de la Petronas. În fața turnurilor poți face fotografii frumoase.
  • Trenul trece de la Hat Yai, în Thailanda, care în prezent este o zonă puternic descurajată din cauza instabilității politice. Rețineți că în aceste cazuri asigurările de călătorie nu sunt considerate valabile. Gândește-te dacă vrei să te oprești la Hat Yai sau nu.
  • Dacă luați un taxi la KL Tower, luați-l de la intrarea de pe marginea drumului și nu până la bază după urcare. Șoferul vă va spune că trebuie să plătească 10RM pentru a se ridica, dar nu este adevărat, taxiurile nu trebuie să plătească. De pe stradă puteți lua o navetă gratuită la intrarea principală.
  • Dacă doriți, vă puteți opri la Hat Yai din Thailanda și puteți lua un tren spre Kuala Lumpur. Fiți foarte atenți atunci când ieșiți din tren (și chiar înainte): vânzătorii și șoferii tuk tuk vă vor întreba unde vă îndreptați. După ce le-ați notificat despre destinația dvs., acestea vor încerca să vă direcționeze către o firmă privată de autocare pentru a obține o comisie. Dacă aveți nevoie de informații, contactați pe cineva cu uniforma oficială a Căilor Ferate din Thailanda.
  • Departamentul de Stat al SUA a anunțat recent oficial că călătoria în Thailanda ar putea fi periculoasă atunci când peisajul civil și politic este extrem de instabil și imprevizibil și se poate schimba în orice moment.[cota solicitată]
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit