gtemata.com

Cum să călătorești cu trenul

Trenul este un bun mijloc de transport, iar stațiile sunt adesea bine conectate cu rețeaua de autobuz, permițându-vă să călătorească confortabil.

paşi

Imaginea intitulată Călătoria cu trenul Pasul 1
1
Programați! Dacă știți data și ora vizitei cu cel puțin două săptămâni înainte, a mers la cea mai apropiată stație sau du-te pe site-ul companiei de tren și a rezerva biletul. În acest fel ai putea economisi niște bani și de a obține un loc bun chiar și pe un tren aglomerat.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu trenul Pasul 2
  2
  Dacă doriți să cumpărați un bilet în ziua în care trebuie să călătorească, permiteți-vă suficient timp pentru a ajunge în linie pentru a cumpăra bilete. Cel mai probabil vă veți panica în cazul în care trenul dvs. pleacă și nu aveți încă un bilet!
 • Imaginea intitulată Călătoria cu trenul Pasul 3
  3
  Întrebați personalul sau controlează panoul de afișaj pentru a ajunge să știe ce platforma trenul va pleca. Urmați semnele pentru a ajunge la pista și să acorde o atenție la difuzoare pentru posibilele schimbări de pe pista. Rețineți că poate fi necesar pentru a merge în sus și în jos pe scări, uita-te pentru un lift daca scarile nu sunt pentru tine.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu trenul Pasul 4
  4
  Treci în tren! Pune bagajele în compartimentul de deasupra scaunelor, mai degrabă decât pe scaunul de lângă tine, deoarece acel loc poate servi un alt pasager. Gândește-te ce te-ar deranja dacă ai nevoie de un scaun pentru altcineva a fost folosind un scaun pentru valiza sau piciorul.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu trenul Pasul 5


  5
  Relaxați-vă. Acum, că aveți locul dumneavoastră, puteți uita de restul și să fie luate la destinație. Este o idee bună să acorde o atenție la avertismente pentru a avea o idee despre cât de multe stații sunt înainte de a trebui să meargă în jos sau în cazul în care vă apropiați de destinație. Dar nu vă faceți griji prea mult despre cazul în care te afli, deoarece, de obicei se oprește sunt anunțate cu un preaviz suficient. Dacă nu există avertismente, întrebați controlorul la ce moment trenul va sosi.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu trenul Pasul 6
  6
  Ieșiți din tren. Dacă aveți o mulțime de bagaje, încercați să le colectați pe toate și să fiți pregătiți de ușă să ieșiți din tren. Dacă nu există avertismente, întrebați pe cineva la stația în care vă aflați pentru a nu ajunge în locul nepotrivit! Nu uitați să apăsați butonul din apropierea ușii pentru al deschide. Nu se va deschide de la sine.
 • Imaginea intitulată Călătoria cu trenul Pasul 7
  7
  Acordați atenție călătorilor cu dizabilități. În cazul în care trenul este plin, oamenii tind să ocupe locurile rezervate. În cazul în care crește un călător cu un handicap sau o femeie gravidă, care stă în locurile privilegiate ar trebui să ofere să se ridice și să dea drumul.
 • Sfaturi

  • Nu-ți fie frică de a pune întrebări altor pasageri, dar încercați să nu se oprească pe cei care par a fi într-o grabă ca s-ar putea să-l arunce de pe tren.
  • Dacă este prima dată când călătoriți cu trenul, acesta poate experimenta un pic infricosator, mai ales dacă trebuie să faci chiar a face schimb cu alte mijloace de transport, dar relaxat și să ceară altor pasageri sau la personalul de stație pentru a vă ajuta dacă nu sunteți sigur sau confuz.
  • Dacă trebuie să sari de pe un tren fără a cumpăra un bilet, amintiți-vă că nu puteți profita de orice reduceri dacă ați cumpărat biletul de la bord. Mai mult decât atât, unele stații, necesită primul bilet pentru a avea acces la pista și pot exista creșteri pentru pasagerii urca la bord fără bilet.
  • Dacă nu vă place uita la alții, nu stau într-un loc care se află în fața unui străin. Vor fi mult contact vizual, mai ales dacă aveți o carte sau un laptop, așa că, dacă sunt prea timid pentru a începe o conversație, nu este recomandabil să se așeze într-un singur loc la patru.
  • Dacă aveți o valiza mare sau geantă, verificați trenul care intră în stația și să acorde atenție în cazul în care acestea sunt plasate în apropierea camerelor de bagaje și încearcă să le obține dintr-un port din apropiere. Este adesea imposibil să traverseze un cal cu un sac în spate și ai putea ajunge blocat lângă o ușă cu geanta în mână.
  • În cazul în care trenul este foarte ocupat și nu există locuri, să fie pregătiți să stea pe durata călătoriei. Ține ochii deschiși pentru cineva care este în creștere și grăbește-te! Dacă nu este o femeie gravidă sau o persoană în vârstă, caz în care ar trebui să le ofere un loc liber.
  • Respectați ceilalți pasageri, nu puneți muzica prea tare și dacă călătoriți într-un grup amintiți-vă că cineva ar dori să doarmă și că puteți vorbi atât de tare încât să-l împiedicați să se odihnească.

  Avertismente

  • "Asigură-te că nu-ți lăsa lucrurile". Este foarte dificil să găsiți obiecte pierdute pe un tren și să înțelegeți unde se află. Încearcă să fii ordonat și să nu-ți uiți lucrurile!
  • NU încercați să obțineți un tren ca ușile se închid - s-ar putea rănit grav și / sau întârzia plecarea trenului.
  • "Aveți întotdeauna în vedere spațiul dintre tren și marginea pistei". Uneori, spatiul este foarte mare, deci aveți grijă să nu cadă și să nu fac nimic pentru a cădea înapoi pe drumul cel bun.
  • Identificați ieșirile de urgență și alte lucruri similare în caz de accident. Este întotdeauna util să cunoașteți informațiile de siguranță când călătoriți în transportul public.
  • Asigurați-vă că ați cumpărat dreptul de tipul de bilet: unele bilete pot fi disponibile numai în anumite momente, cu anumite firme, sau poate chiar să fie limitată la un anumit tren. Ca regulă generală, costurile de bilete mai puțin, există mai multe limitări.
  • Ferește-te de taxe suplimentare - acestea există în unele stații pentru a penaliza pasagerii urca la bordul unui tren fara bilet sau cu un bilet care nu este valabil pentru ruta respectivă. tarife suplimentare se aplică numai la prima oprire, și sunteți în continuare obligat să cumpere un bilet pentru restul călătoriei.
  • Nu uitați să lase loc pentru cei care trebuie să coboare din tren, și se așteaptă ca acestea să fie abandonat totul înainte de a ajunge la bord.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Bilet de tren
  • Divertisment, cum ar fi un player MP3, o revistă sau o carte
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit