gtemata.com

Cum să călătorești într-un mod spontan

Călătoria este o experiență plăcută și lipsită de griji. Cu toate acestea, planificarea care precede de obicei călătoria actuală poate face să pară mult mai problematică decât ar trebui să fie. Dacă doriți să călătoriți fără prea multe programe avansate, încercați să fiți spontan. O călătorie fără planuri poate deschide ușa unor noi experiențe pe care nu le-ați fi putut trăi altfel. În orice caz, trebuie să învățăm să acceptăm posibilitatea unor evenimente neașteptate, pierzându-ne, rătăcind fără scop sau fiind nevoite să solicităm sfaturi sau asistență.

paşi

Partea 1
Accesați destinația

Imaginea intitulată Călătoriți în mod spontan Pasul 1
1
Decideți unde să mergeți. Sigur că sunteți entuziasmat de ideea de a merge la aeroport și de a cumpăra un bilet, problema este că nu este o opțiune realistă și poate implica costuri considerabile. Determinați dacă doriți să rămâneți în Italia sau să mergeți în străinătate, apoi alegeți un oraș sau o zonă pe care doriți să o vizitați. În acest moment trebuie să țineți cont și de situația dvs. economică: cât timp vă permiteți să călătoriți? Călătoria internațională tinde să fie mai costisitoare decât pe teritoriul național. Cu toate acestea, călătoriile în străinătate făcând decizii în numele frugalității vă pot salva foarte mult.
 • De exemplu, dacă sunteți interesat să viziteze partea de nord-vest a SUA, ai putea petrece o saptamana intreaga intr-un oras mare ca Seattle sau împărți timpul între diverse destinații, cum ar fi Seattle, Tacoma și Portland.
 • Pentru a vizita unele țări, veți avea nevoie de o viză. Obținerea acesteia nu este întotdeauna imediată. Vizitați site-ul web al Ministerului de Securitate al Călătoriei pentru a afla dacă trebuie să solicitați un permis și cum.
 • Imagine cu titlul Travel Spontaneous Step 2
  2
  Decideți dacă doriți să călătoriți singur sau în companie. Puteți face o călătorie plăcută în singurătate, într-un cuplu sau cu un grup de oameni. Cu toate acestea, călătorii solitari trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a-și proteja siguranța. Dacă călătoriți singur, asigurați-vă că rezervați un hotel a cărui recepție este deschisă pentru 24 de ore, astfel încât să vă puteți înregistra în orice moment. Seara, du-te la locuri publice frecventate. De asemenea, trebuie să păstrați în contact regulat cu un prieten sau un membru al familiei care cunoaște itinerariul.
 • Fie că vă deplasați într-un grup, dacă te aventurezi singur, se abțină de la purtarea de haine sau accesorii ostentative. Fiecare persoană trebuie să aducă mai mult de un document de identitate (precum pașaportul și permisul de conducere).
 • Imaginea intitulată Călătoriți în mod spontan Pasul 3
  3
  Alegeți cazare într-o zonă centrală. Stabilirea în inima unui oraș sau regiune vă permite să aveți acces la numeroase evenimente culturale și locuri precum teatre, cluburi, restaurante, baruri, muzee și alte locuri de vizitat. Despachetați valizele, stați într-un oraș pentru câteva zile. Nu faceți planuri și nu vizitați cele mai interesante puncte fără a stabili o destinație. Dacă decideți să vă deplasați dintr-un oraș sau regiune în altul, încercați întotdeauna să vă stabiliți într-un loc central în timpul călătoriei.
 • De exemplu, în cazul în care alloggiassi la marginea, într-o zonă rurală sau într-un oraș mic, ar fi mult mai dificil de a găsi locuri pentru a ajunge și vizita într-un program gratuit și impulsiv.
 • Imagine cu titlul Travel Spontaneous Step 4
  4
  Lumină de călătorie. Vagoanele grele și voluminoase ar încetini doar o călătorie de spontaneitate. Cu excepția cazului în care nu aveți nevoi speciale (de exemplu, du-te la un loc rece, sau aveți nevoie de echipamente specifice), încercați să călătorească doar cu bagaj de mână, astfel încât nu trebuie să verificați dacă-am vrut să iau un bilet de avion spre ` ultimul minut. Doar aduceți lucrurile esențiale, lăsați lucruri inutile acasă.
 • Având doar o valiză vă permite să vă deplasați mai repede de la un loc la altul și să utilizați orice mijloc de transport: avion, tren, închiriere de mașini, Uber, autostop, ciclism sau mers pe jos.
 • Partea 2
  Limitați programele la destinație

  Imaginea intitulată 8581983 5
  1
  Planificați doar un eveniment pe zi. Ideea de a merge la un loc pe care nu știi nici un program pe care il pot speria, apoi se ocupă cu călătoria de planificare înainte de o excursie pe zi. Apoi, o dată la destinație, se adaugă două activități non-planificate. Acest lucru vă va permite să structureze ziua fără a avea prea multe lucruri planificate.
  • De exemplu, planificați o experiență culturală semnificativă pe zi. Dacă sunteți în Roma, vizitați Colosseum. Dacă vă aflați la Paris, organizați o vizită la Luvru.
  • Pentru activitățile finalizate, fac ceva spontan și interesant: stai într-o cafenea și priviți lumea care trece, vizita o piață de vechituri, rătăcește într-un muzeu, sau de a lua o excursie de rafting cufundați-vă în natură.
 • Imagine cu titlul Travel Spontaneous Step 6
  2
  Cereți sugestii unei persoane locale. Dacă vă este dificil să găsiți o afacere într-o anumită zonă sau dacă căutați o experiență de călătorie pe care nu ați putea să o trăiți acasă, adresați-vă unui rezident local să vă ofere sugestii. Acesta vă va arăta cartierele interesante, dezvăluie pietre ascunse pe care străinii nu le știu și care vă spun dacă merită să ajungeți la o destinație populară printre turiști. De exemplu, adresați-vă următoarele întrebări:
 • "Voi rămâne câteva zile, dar nu am un itinerar. La care locuri recomandați să vizitați în plus față de atracțiile turistice importante?".
 • Dacă sunteți deschisi la orice fel de experiență neplanificate, vorbesc cu localnicii pentru a afla care sunt activitățile în aer liber pe care le preferă (dacă vremea permite). Probabil va sugera locuri pentru a face drumeții în aer liber, pește, înot, răsfățați-vă în birdwatching sau ciclism montan.


 • Imaginea intitulată Călătoriți spontan Pasul 7
  3
  Evitați să vă bazați pe site-urile de revizuire. Paginile web precum TripAdvisor și Yelp pot fi utile. Cu toate acestea, dacă intenționați să călătoriți în mod spontan, este mai bine să vă mișcați fără să vă consultați. O dependență excesivă de aceste site-uri vă poate determina să vă planificați călătoria mai mult decât este necesar și să trăiți o experiență plină, riscând să vă aflați în locuri turistice fără nici o nuanță deosebită.
 • Evitarea site-urilor de revizuire vă va permite să vă deschideți până la surprize plăcute. Vă va încuraja să aveți încredere în instinctele dvs. și să urmați sfatul localnicilor de a găsi locuri interesante.
 • Uneori destinații turistice publică exclusiv cu interese comerciale comentarii scrise. Un scor mare poate să nu fie complet adevărat.
 • Vizitați atracțiile clasice pentru a vă informa despre comorile ascunse. Coborârea în capcanele turistice are un beneficiu: veți găsi mulți locuitori locali (baristi, ghiduri, chelneri, personal hotelier, comercianți, șoferi de taxi etc.), adesea capabili să ofere informații bune despre locurile preferate de localnici.
 • Imagine intitulată Călătoriți în mod spontan Pasul 8
  4
  Căutați oferte de ultim moment. Călătoria într-un mod gratuit și spontan are un alt avantaj: planurile pot fi schimbate fără prea multe dificultăți, astfel încât să le puteți adapta cu ușurință la oferte bune și atracții economice. Dacă este posibil, verificați site-uri cum ar fi Groupon sau TravelZoo o dată sau de două ori pe zi pentru a găsi oferte bune în zonă. Această abordare vă ajută să economisiți bani și vă oferă ocazia de a participa la evenimente pe care altfel nu le-ați fi cunoscut.
 • Poti sa te uiti pentru oferte în ultimul minut pentru a rezerva chiar de hotel de site-uri și aplicații ca de rezervare, eDreams, Hotel Tonight, clipire Rezervare acum.
 • Partea 3
  Luați decizii spontane

  Imagine cu titlul Travel Spontaneous Step 9
  1
  Deschideți la posibilitatea de a avea programe neașteptate și de schimbare. Călătorind într-o manieră liberă și impulsivă, este normal să apară neplăceri. Poate că vă este greu să rezervați cazare, să fiți dezamăgit de un restaurant lăudat de un local sau să găsiți un traseu de trekking închis. O situație frustrant ar trebui să fie considerată o bună oportunitate, nu un fiasco.
  • De exemplu, dacă un restaurant nu vă place, plecați și vizitați o cartier plin de cluburi până când veți găsi un loc care vă place. Dacă nu puteți face o excursie, închiriați o mașină și conduceți în mediul rural.
  • Una dintre cele mai mari beneficii ale călătoriei spontane? Modificările neașteptate devin normă. Deschideți-vă această posibilitate și bucurați-vă de toată experiența pe care o puteți oferi.
  • Fiind deschis și flexibil, vă permite să vă optimizați timpul. Un program dur vă poate face să pierdeți timpul în locuri neinteresante, împiedicându-vă să faceți altceva.
 • Imaginea intitulată Călătoriți spontan Pasul 10
  2
  Răsuciți fără rost și pierdeți-vă în cartierele unui oraș sau al unei zone rurale. Ia-ți puțin timp să te plimbi. Acest lucru vă va duce să găsiți piețe, magazine, restaurante și viziuni interesante pe care nu le puteți găsi altfel. Deschiderea până la evenimente neașteptate face posibilă descoperirea neașteptată și generează un sentiment profund de independență.
 • Dacă vă veți pierde, nu vă puneți în panică. Evitați zonele care vă par a fi periculoase sau care nu vă fac să vă simțiți confortabil. Găsiți-vă drumul spre hotel folosind telefonul mobil sau o hartă. Dacă vă veți pierde într-un oraș, puteți apela și un taxi (sau cereți-i pe cineva să facă acest lucru pentru dvs.) sau puteți solicita o călătorie pe Uber cu telefonul.
 • Rătăcind într-un oraș sau într-o zonă necunoscută, este important să vă protejați. Dacă un loc ți se pare periculos, crede-ți instinctele și pleacă. Încercați să aveți întotdeauna o idee precisă despre locul unde vă aflați și cât de departe sunteți din hotel. Evitați pierderea în zone fără semnal de telefon sau de internet.
 • Imagine cu titlul Travel Spontaneous Step 11
  3
  Profitați de evenimente locale și de festivaluri. Puteți deveni conștienți de evenimentele programate citind ziarele locale care fac publicitate concerte, spectacole, proiecții de filme, spectacole de teatru și alte tipuri de divertisment, care cu greu ar veni la cunoaștere. De obicei, turiștii nu participă, atunci veți trăi o experiență mai autentică, în strânsă legătură cu localnicii.
 • Aceste evenimente ar putea include concerte importante și festivaluri muzicale, festivaluri culturale (cum ar fi ziua morților), festivaluri religioase, festivaluri alimentare, evenimente sportive și așa mai departe.
 • Pe de altă parte, evenimentele majore pot afecta costurile de transport și traficul. O creștere a populației (de exemplu, în perspectiva unui mare festival de muzică) poate provoca o lipsă de locuințe însoțită de o creștere ulterioară.
 • Imagine cu titlul Travel Spontaneous Step 12
  4
  Aflați despre ofertele de călătorie în grup. Dacă călătoriți în companie, multe locuri, inclusiv hoteluri, teatre, stadioane, organizații care organizează excursii și locuri de concerte, pot oferi reduceri, deoarece veți aduce clienți plătitori diferite. După ce ajungeți la destinație, întrebați-vă (sau citiți ziarul local) dacă doriți să negociați un grup de reduceri pentru a face o anumită activitate.
 • Dacă organizați înainte de plecare, puteți profita de reducerile de grup oferite de hoteluri pe site-uri cum ar fi Hotel Planner sau pe site-ul propriu al hotelului.
 • Sfaturi

  • Dacă vizitați un loc pe care nu-l cunoașteți, informați-vă în prealabil despre vreme, pentru a nu fi prins de temperaturile glaciare sau de un val de căldură insuportabil.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit