gtemata.com

Cum să călătorești cu autobuzul

Te-ai saturat sa fii in masina, blocata in trafic? Nu puteți ajunge la locul de muncă pe jos sau cu bicicleta? Apoi ia autobuzul! Transportul public al orașului poate fi mult mai ieftin și mai ușor decât conducerea, iar taxiurile sunt scumpe, mai ales când rămâneți în trafic sau trăiți prea departe de locul de muncă.

paşi

1
Aflați despre rutele de autobuz și orarele la diferite opriri. Cereți o hartă a rețelei la stația de autobuz sau căutați pe site-ul companiei.

Multe companii de transport public raportează rutele de pe stațiile de autobuz.

Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 1
Imaginea intitulată Ride at Bus Transportation Bus Pasul 2
1
Dacă trebuie să luați autobuzele seara, asigurați-vă că purtați haine ușoare pe care le observați și / sau raportați prezența la șofer cu ceva luminos (cum ar fi un telefon mobil sau o lanternă)
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 3
  2
  Aflați dacă aveți dreptul la bilete cu discount sau gratuit pentru vârsta dvs., pentru că sunteți student, pentru că sunteți dezactivat etc. De obicei, puteți cumpăra bilete cu preț redus la biroul de bilete al stației de autobuz
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Bus Transport Step 4
  3
  Aflați dacă un abonament sau un bilet multiplu pentru călătoriile dvs. regulate este convenabil.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Transportation Bus Pasul 5
  4
  Găsiți cea mai apropiată oprire utilă și verificați momentele în care ar trebui să treacă autobuzele (de obicei afișate la oprire).
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 6
  5
  Asigurați-vă că luați autobuzul în direcția cea bună. Nu aveți încredere numai în numărul liniei. La anumite opriri, autobuzele se opresc în ambele direcții, iar dacă vă uitați doar la numărul pe care îl puteți găsi atunci că vă deplasați de la destinație.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 7
  6
  Rotiți în mod adecvat la vreme, astfel încât să nu vă simțiți incomod în timp ce așteptați autobuzul sau când trebuie să schimbați conexiunile.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Bus Transport Step 8
  7
  Ajungeți în linie și păstrați biletul sau biletul gata sau banii dacă biletul este vândut la bord. În acest caz, dacă biletul este vândut și pe teren, puteți plăti o suprataxă. Este o idee bună să aveți numărați bani pentru a împiedica șoferul să caute restul pentru a vă oferi.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 9


  8
  Când sosește autobuzul, verificați destinația și numărul liniei pentru a vă asigura că este cel potrivit. Dacă nu sunteți sigur, apropiați ușa și cereți-i șoferului confirmarea.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 10
  9
  Apropiați ușa cea mai apropiată de șofer. Permiteți pasagerilor să coboare, dacă autobuzul are doar o ușă, altfel mergeți în sus pe ușa indicată pentru urcare sau intrare, apoi urcați în autobuz și salută șoferul.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 11
  10
  Puneți monedele în mașină, dacă acest sistem este în uz sau ștergeți biletul.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Bus Transport Step 12
  11
  Păstrați biletul șters de mașină (sau ceea ce șoferul ți-a dat, dacă l-ai cumpărat de la el), poate fi necesar să-l arăți controlorului.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 13
  12
  Găsiți un loc unde să vă așezați. Amintiți-vă că există locuri rezervate persoanelor cu handicap sau vârstnice. Așezați-le în acele locuri numai dacă într-adevăr trebuie să le dați și dacă o persoană în vârstă sau cu handicap (sau o femeie însărcinată) ajunge.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 14
  13
  Dacă nu găsiți un loc, treceți de la ușă și găsiți un loc potrivit pentru a vă ridica. Țineți-vă la unul dintre stâlpi sau mânerele de sus.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Pasul 15
  14
  Când vă apropiați de oprire, trebuie să o solicitați (de obicei există butoane roșii pe întregul autobuz, de-a lungul părții interioare sau în stâlpi). Pierdeți butonul când autobuzul se află la aproximativ 200 de metri de stația de autobuz.
 • Imaginea intitulată Ride at Bus Public Transportation Step 16
  15
  Când autobuzul se oprește, asigurați-vă că nu uitați nimic (sac, umbrelă, telefon mobil) și salutați șoferul în timp ce vă coborâți. Aveți grijă să nu cădeți.
 • Sfaturi

  • Dacă sunteți singura persoană pentru a opri și a vedea vă apropiați de un autobuz care nu luați, nu înțelegeți că șoferul nu trebuie să se oprească (de exemplu, sa întors sau ai strâns mâna), așa că, dacă cineva ar trebui coborâți puteți continua călătoria și puteți evita oprirea inutilă.

  Avertismente

  • Ferește-te de buzunare - adesea profită de faptul că autobuzul este aglomerat!
  • În timp ce autobuzul se mișcă, stați sau țineți pe suporturile adecvate.
  • Dacă folosiți telefonul mobil în autobuz, amintiți-vă să respectați regulile de bune maniere și să nu deranjați prea mult.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit