gtemata.com

Cum să călătorești în Antarctica

O excursie la Antarctica este una dintre cele mai incitante experiente pe care le veti experimenta vreodata. În ciuda costurilor, merită. De fapt, este o aventură pe care nici dvs., nici tovarășii voștri de călătorie nu o veți uita vreodată. Desigur, este o destinație inospitalieră și îndepărtată, astfel că o excursie ca aceasta nu poate fi comparată cu altele. Cu toate acestea, pentru exploratorii curioși, care doresc să asculte de la început măreția continentului de gheață, există multe posibilități. Indiferent dacă doriți să faceți o croazieră pentru câteva săptămâni sau să zburați pe teritoriu într-o singură zi, cu planificarea corectă (și un buget bun), aceasta va fi călătoria vieții voastre.

paşi

Metoda 1
Descoperiți Antarctica la bordul unei barci

Imaginea intitulată Călătoria spre Antarctica Pasul 1
1
Du-te la destinație pe o croazieră. Cea mai obișnuită modalitate de a ajunge în Antarctica este să luați o navă specială de croazieră. Aceste călătorii variază, dar de obicei durează între 10 zile și 3 săptămâni. În funcție de punctul de plecare, puteți urma diverse căi spre a ajunge pe peninsula. Avantajele acestui lucru înseamnă? Totul este furnizat pe navă și puteți vedea locul strâns cu flora și fauna pentru o perioadă lungă de timp.
 • Aproape toate călătoriile directe spre continent Antarctica se îndepărteze de la Ushuaia (Tierra del Fuego, Argentina), Port Stanley (Insulele Falkland), și, în unele cazuri, Punta Arenas (Chile), Buenos Aires (Argentina) și Puerto Madryn (Argentina).
 • Imaginea intitulată Călătoria în Antarctica Pasul 2
  2
  Decideți dacă doriți să călătoriți pe o navă de croazieră mare sau mică. Există nave de diferite dimensiuni cu care se pot deplasa, de la cele mai mici, care pot găzdui aproximativ 45 de pasageri, până la mai mari, cu o capacitate de 280 de persoane. Ambele metode au avantaje și dezavantaje. În general, cu cât nava este mai mare, cu atât va fi mai confortabilă și mai bine echipată, cu toate acestea, veți avea mai puține ocazii de a pătrunde personal în Antarctica și de a vedea atracțiile îndeaproape.
 • În marea liberă, cele mai mari nave sunt cele mai confortabile, dar regulile stricte privind numărul de persoane care pot vizita coasta limitează posibilitățile de a le vedea.
 • Navele mai mici vă permit să petreceți mai mult timp pe coastă, deoarece regulile turistice limitează aterizarea la grupuri de 100 de vizitatori.
 • Toți operatorii navelor de croazieră fiabile sunt înregistrați la Asociația Internațională a Operatorilor de Turism Antarctic (IAATO), apoi consultă această instituție în timpul planificării. Organizația susține turismul ecologic în Antarctica.
 • Costurile de croazieră variază, dar pentru o excursie de 10 zile puteți plăti cel puțin 4000 de euro, în timp ce cele mai lungi pot varia între 12 000 și 15 000 de euro.
 • Imaginea intitulată Călătoria în Antarctica Pasul 3
  3
  Navigați la Antarctica prin iaht. Este posibil să ajungeți la destinație cu acest mijloc de transport, dar nu este foarte comun și este o metodă mai potrivită pentru experți decât pentru un turist mediu. Unele companii de iahturi sunt autorizate de IAATO și organizează excursii în Antarctica: încercați să intrați în legătură cu acestea. Yachturile pleacă de obicei din Ushuaia sau Stanley și sunt destinate doar mai multor călătorii curajos și aventuros.
 • Pentru aceste bărci mici, condițiile sunt mult mai periculoase decât navele de croazieră mari.
 • Aceasta este o soluție foarte oneroasă, care ar putea costa mai mult de 900 de euro pe zi pe turist.
 • Imagine cu denumirea Călătorie în Antarctica Pasul 4
  4
  Călătoriți la bordul unui vas de aprovizionare francez O opțiune excentrică ar fi să se mute cu acest mijloc de transport ca turist. Navele în cauză, Marion Dufresne II, pleacă de la La Réunion, iar călătoria completă (călătorie dus-întors) durează aproximativ o lună. Cantitatea de turiști permisă la bord este limitată și va trebui să contactați agențiile de turism din Franța pentru a obține informații actualizate cu privire la orarul de plecare, disponibilitatea și prețurile.
 • Prețurile minime sunt de aproximativ 7000 EUR pe lună.
 • Metoda 2
  Flying în Antarctica

  Imaginea intitulată Călătoria în Antarctica Pasul 5
  1
  Zburați peste Antarctica. Cel mai simplu mod de a vedea continentul este de sus. Puteți rezerva un zbor pe Antarctica, care vă va permite să admirați minunatele peisaje albe din confortul unui avion. Un zbor scenic este o opțiune bună pentru excursioniștii care doresc să petreacă câteva ore în zonă și să revină în acea zi. Puteți aprecia punctul de vedere în timp ce experții dau explicații. Între timp, ei servesc alimente și băuturi pasagerilor.
  • În prezent, este posibil să luăm un astfel de zbor numai din Australia.
  • Dacă doriți să încercați această metodă și să faceți o rezervare mai devreme, trebuie să planificați înainte.
  • Dacă doriți să explorați locul și să vedeți flora și fauna aproape, nu este cea mai bună alegere pentru dvs.
  • În funcție de scaunul dvs., biletele pot costa între 900 și 7000 €.
 • Imagine cu denumirea Călătorie în Antarctica Pasul 6
  2
  Luați un zbor care intră în Antarctica. Dacă doriți să aterizați pe acest continent, există mai multe companii care oferă serviciul și pleacă de pe diferite aeroporturi. Punctul de plecare depinde de restul excursiei dvs., deci gândiți-vă dacă ar fi cel mai bine să începeți aventura din Australia, Chile, Africa de Sud sau Argentina. Obțineți informații adecvate cu privire la orele de plecare. Rețineți că zborurile directe către Antarctica sunt mult mai puțin frecvente și previzibile decât în ​​mod obișnuit.
 • Unele companii specializate în călătorii aventuroase au oferte care includ aterizarea în Antarctica, schi, camping și alpinism.
 • Puteți zbura până la Insula King George din Punta Arenas, Chile, și puteți sta într-un tabără turistică.
 • Imaginea intitulată Călătoria spre Antarctica Pasul 7
  3
  Aflați mai multe despre opțiunile care combină zborul și croaziera. O altă soluție este de a alege un pachet fly-croazieră, care reduce timpul petrecut pe o navă (evitarea notorie dificil Pasajul Drake), dar totuși vă permite să vedeți prima mana peisajele, flora și fauna. Puteți zbura la Insula regelui George și puteți urca o navă care vă va face să descoperiți zona.
 • Dacă doriți să vedeți gheața, flora și fauna aproape, dar nu doriți să petreceți prea mult timp la bordul unei nave de croazieră, ar putea fi o opțiune bună. Cu toate acestea, nu va fi deloc ieftin.
 • Pentru o călătorie de 2 săptămâni, calculați un preț între 9000 și 13000 de euro.
 • Imaginea intitulată Călătoria spre Antarctica Pasul 8


  4
  Amintiți-vă că condițiile meteorologice nefavorabile vă pot distruge planurile. Rețineți că zborurile sunt supuse anularilor din cauza vremii nefavorabile și a altor probleme de securitate. În mod obișnuit, acest lucru se aplică oricărui zbor, dar condițiile extreme de pe continent fac problema mult mai frecventă. Cea mai bună abordare a evaluării opțiunilor este de a citi ghiduri scrise special pentru Antarctica sau de a consulta site-uri web specializate, deoarece detaliile se schimbă anual în funcție de disponibilitate și interes.
 • Metoda 3
  Planificați călătoria

  Imaginea intitulată Călătoria spre Antarctica Pasul 9
  1
  Alegeți momentul potrivit pentru a vizita Antarctica. Sezonul turistic de pe acest continent durează aproximativ 5 luni și este concentrat în timpul verii emisferei sudice (noiembrie-martie). În alte perioade ale anului, frigul și întunericul împiedică activitățile turistice, să nu mai vorbim de faptul că ghețurile polare de gheață blochează trecerea. Amintiți-vă că, dacă pe o parte la sfârșitul sezonului vor fi mai puțini oameni în jur, o bună parte a faunei va fi trecut deja în direcția mării. Iată ce vă puteți aștepta să vedeți în următoarele luni:
  • În noiembrie, pachetele de gheață polare încep să se rupă, iar sezonul de împerechere începe pentru pinguini și alte păsări.
  • În decembrie și ianuarie, ouăle de pinguin se prăjeau, iar puii sunt crescuți în locuri de reproducere.
  • În lunile februarie și martie, puii de pinguini pun pe pene, adulții se opresc și este ușor să observăm balenele.
 • Imagine cu denumirea Călătorie în Antarctica Pasul 10
  2
  calcula ieșiri economice substanțiale Pentru o destinație turistică ca aceasta, călătoria fără a cheltui prea mult este practic imposibilă, cu excepția cazurilor rare. Cel puțin, veți cheltui 4500 de euro, o sumă care acoperă nevoile de bază și nu vă permite neapărat să obțineți cele mai bune locuri sau oportunități.
 • Poti gasi oferte last minute ieftine pe navele de croaziera plecand de la Ushuaia, Argentina. Dar trebuie să rămâi în acest oraș, să fii flexibil și disponibil să pleci imediat. Este o opțiune riscantă, dar dacă funcționează, puteți economisi o gramada de bani.
 • Dacă nu doriți să vizitați Antarctica ca turist, gândiți-vă la alte opțiuni, cum ar fi aderarea la o expediție directă pe acest continent. În acest caz, probabil că veți avea nevoie de competențe tehnice, științifice, medicale sau de altă natură relevante, cum ar fi să știți cum să gătiți pentru un grup mare de persoane. În plus, trebuie să aveți experiențe profesionale potrivite pentru acest tip de angajare.
 • O altă posibilitate este să călătorești ca membru invitat al unei echipe. Unii profesioniști, cum ar fi jurnaliști, fotografi, artiști și așa mai departe, sunt invitați, iar călătoria lor este plătită de cei care i-au trimis să le apeleze sau să-i trimită pe drum. Din nou, aceasta depinde de abilitățile tale.
 • Imaginea intitulată Călătoria spre Antarctica Pasul 11
  3
  Încercați să înțelegeți riscurile în ceea ce privește sănătatea și siguranța. Mediul antarctic este periculos pentru ființele umane. Clima se poate înrăutăți rapid și este întotdeauna rece, chiar și în timpul verii (în acest sezon, temperatura maximă de-a lungul coastei variază în general între 5 și 13 ° C). Trebuie să luăm în considerare și obstacole cum ar fi crevasele pe câmpurile de gheață și ghețarii. În plus, riscurile de incendiu sunt ridicate într-un mediu foarte uscat, astfel încât orice obiect inflamabil trebuie manipulat cu grijă.
 • Aflați mai multe despre echipamentul și articolele de îmbrăcăminte de care aveți nevoie. Cu siguranta aveti nevoie de haine rezistente la apa. Dacă nu le dețineți, nava de croazieră o angajează în general, dar poate că nu vă vor potrivi perfect.
 • Pentru Antarctica, nu există vaccinări obligatorii, dar ar trebui să fiți în formă și să aveți o stare bună de sănătate, deoarece serviciul medical este limitat și va fi împărțit cu alți pasageri. Dacă suferiți de o tulburare, trebuie explicată în detaliu sub forma unei scrisori de la medicul dumneavoastră, mai ales dacă trebuie să vă aduceți medicamente.
 • Imaginea intitulată Călătoria spre Antarctica Pasul 12
  4
  Respectați fragilitatea mediului antarctic. Este o zonă precară și, în plus față de expediții, baze și unele obiective turistice, au fost făcute foarte puține schimbări de către oameni. Natura necontaminata nu se teme de om doar pentru ca nu a fost afectata de interactiunile negative pe termen lung. Este important să o respectăm și să ne asigurăm că turismul nu are un impact dăunător. Ajustările pentru vizitatori adoptate de Tratatul asupra Antarcticii reglementează acțiunile oamenilor care pătrund acolo, deci trebuie să le citiți pentru a vă pregăti pentru călătorie. Iată câteva din principalele reguli care trebuie păstrate:
 • Nu te apropia prea mult de floră și faună și nu deranjează.
 • Nu risipiți deșeurile în jur.
 • Nu distrugeți nimic: toate structurile construite de om au importanță istorică și multe adăposturi sunt considerate patrimoniu cultural. Nu faceți incizii pe pietre sau alte elemente naturale.
 • Luați fotografii. Lăsați ouăle, cochiliile, plantele, pietrele, fosilele, pământul și toate celelalte elemente naturale în care le-ați găsit.
 • Imaginea intitulată Călătoria spre Antarctica Pasul 13
  5
  Trăiește călătoria vieții tale până la sfârșit. Este una dintre acele experiențe de neuitat sau una pe care nu o poți ajuta decât să vorbești. Dacă te ador frumusețea curat, vederile impresionante, posibilitatea de a vedea flora și fauna interesante și nu aveți probleme care se ocupă cu frigul, ar putea fi excursia perfecta: va crea amintiri pentru a păstra cu gelozie pentru tot restul vieții tale.
 • Sfaturi

  • Pregătiți hainele potrivite pentru vreme: vizitați Antarctica la mijlocul lunii iulie sau ianuarie, amintiți-vă că va fi rece.
  • Ghidurile turistice fiabile respectă măsurile turistice indicate de Tratatul Antarctic. Citiți conținutul și indicațiile aferente înainte de a călători.
  • Înainte de a pleca, faceți călătorie, medicală, de sănătate sau de altă natură care este potrivit pentru dvs. De asemenea, discutați cu medicul despre eventuale tulburări care ar putea deveni situații de urgență. Când călătoriți în Antarctica, există puțini specialiști.
  • Din moment ce această experiență implică un cost economic considerabil, este normal să economisiți timp de mulți ani. Dacă puneți bani în acest scop, rețineți că va trebui să căutați în mod regulat informații actualizate. Este deosebit de important dacă faceți o cercetare acum pentru o călătorie viitoare. De fapt, trebuie să vă adaptați oricăror schimbări din sectorul turismului din Antarctica din cauza condițiilor meteorologice și a cercetării.
  • Faceți o căutare pe diferite tururi, astfel încât să găsiți unul care vă interesează cel mai mult sau care se potrivește bugetului dvs.
  • Citiți cu atenție pentru a ști cum să vă comportați "bun cetățean" în natură sălbatică. Nici un guvern nu exercită suveranitatea asupra Antarcticii, deci trebuie să respectați regulile stabilite de tratatele și reglementările internaționale.

  Avertismente

  • Condițiile climatice ale Antarcticii sunt extreme. Pregătiți-vă pentru un soare intens, un vânt puternic, o gheață și o frig rece.
  • Vizitarea Antarcticii poate fi relativ scumpă, dar dacă o puteți permite, va fi un turneu incredibil.
  • Nu lăsați urme de trecere pe teritoriu: prezența dumneavoastră nu trebuie să aibă nici un impact.
  • Luați legătura cu producătorul echipamentului dvs. fotografic pentru a afla dacă poate rezista la condiții meteorologice extreme.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Haine, încălțăminte și alte articole adecvate, cum ar fi ochelari de protecție, mănuși și balaclava. Asigurați-vă că cereți mai multe sugestii companiei turistice. De asemenea, fiți informați cu privire la ce veți primi
  • Medicamentele pe care le purtați de obicei cu dvs.
  • Cărți și jurnale care să vă distreze în timpul călătoriei
  • Camera și încărcătorul - știți să știți dacă funcționează la rece
  • Gustări personale pe care nu le puteți renunța și pe care le cunoașteți nu vor fi oferite de compania turistică
  • Ghidul turistic pentru Antarctica și Tratatul Antarctic. Puteți obține toate aceste documente prin internet înainte de a pleca
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit