gtemata.com

Cum să călătorești confortabil în America de Sud

America de Sud este plină de locuri de vizitat, dar explorarea acestei zone a lumii nu este la fel de simplă ca descoperirea Statelor Unite sau a Europei. Dacă nu vă pregătiți în mod corespunzător, acesta poate fi stresant, neplăcut și neplăcut. O bună planificare și un program bine structurat vor face experiența mult mai confortabilă și mai plăcută.

paşi

Imagine intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 1
1
Lumină de călătorie. Va părea evident că trebuie spus, dar trebuie să vă amintiți că este esențial să o faceți în călătoriile voastre. De fapt, vă veți deplasa cu autobuzul, taxiul, trenul și pe jos, trecând de la un aeroport la altul, dormind în mai multe hoteluri. Având o valiză pe care o puteți mișca fără probleme, veți face diferența. Moral al povestii: luați cu voi numai lucrurile esențiale.
 • Pantofii pot fi grei și pot ocupa mult spațiu. Încercați să aduceți doar un cuplu, cel mult două, și amintiți-vă că unele locuri nu strălucesc pentru întreținerea drumurilor. Este bine să ai o pereche de pantofi pentru a vizita orașul și o pereche de lumină pentru seară.
 • Dacă vă puteți limita doar la bagajele de mână, în multe cazuri veți avea posibilitatea de a evita pierderea timpului, cum ar fi fișierele de la aeroport sau lăsarea valizei într-un depozit. În plus, va fi mai ușor să vă mișcați.
 • Imagine intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 2
  2
  Valiza ar trebui să fie durabilă și ușor de transportat. Rețineți că va fi maltratată la aeroport, la gări și așa mai departe. Va trebui să fie robust, altfel veți fi forțat să cumpărați bagaje noi. Desigur, în unele locuri va fi ieftin, dar se spune că calitatea va fi excelentă. Vasele bune sunt scumpe, dar merită să faceți o investiție inițială pentru a evita să cheltuiți mai mult la o dată ulterioară și cu îngrijorări inutile.
 • Indiferent de valiza pe care o veți purta cu dvs., asigurați-vă că o puteți purta cu ușurință. Vrei să cumperi unul nou? Căutați un bagaje cu roți, astfel încât va fi ușor să vă deplasați de la un loc la altul. Evident, nu veți merge întotdeauna pe suprafețe complet netede, dar vă va facilita mișcările.
 • Pe de altă parte, ați putea lua în considerare chiar și un rucsac, dar nu va trebui să încărcați prea mult. O alternativă este să alegeți o valiză pe care să o puteți trage pe roți sau să vă purtați pe umăr. Cu toate acestea, roțile cântăresc mai mult bagaje și sunt mai greoaie. Gândiți-vă la ceea ce este mai convenabil pentru dvs., amintindu-vă că veți merge peste tot: pe drumuri asfaltate, trotuare pline de găuri, pietre, scări sau suprafețe aspre. Pe scurt, puteți alege între un rucsac, o geantă de duffel, o valiză sau un bagaj hibrid: cel mai important este că este ușor.
 • Imagine intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 3
  3
  Respectați vaccinările înainte de a pleca. În unele țări, acestea sunt obligatorii pentru a le accesa, în timp ce altele o recomandă.
 • Imagine intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 4
  4
  Luați un insecticid care conține DEET împreună cu dvs. și utilizați-l, mai ales dacă vizitați o zonă rurală sau tropicală. Unele zone din America de Sud, cum ar fi părțile superioare ale Anzilor, nu au tantari sau alte insecte purtătoare de boli, dar multe alte locuri sunt la risc în această privință, și este posibil de a contracta dengue, febra galbena si a malariei. Cel mai bine este să evitați exportul.
 • Imaginea intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 5
  5
  Luați un adaptor electric cu dvs. sau cumpărați unul la sosire (acest lucru este mai ieftin). Dacă puneți dispozitive electronice în valiză, cum ar fi uscătoare de păr, încărcătoare și laptopuri, veți avea nevoie de ele. Amintiți-vă că tensiunea și frecvența (Hertz sau Hz) pot fi, de asemenea, diferite. În acest caz, va trebui, de asemenea, să obțineți un transformator sau un convertor. Citiți manualele dispozitivelor pe care le veți folosi pentru a afla dacă acestea corespund standardelor electrice diferite. Lăsați gadget-urile pe care nu aveți nevoie de acasă, pentru a reduce greutatea și pentru a minimiza daunele dacă bagajul se pierde.
 • Imaginea intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 6
  6
  Întotdeauna încercați să aveți hârtie igienică la dispoziția dumneavoastră. În multe băi publice nu este prevăzută. Puteți lua o masă cu tine la hotel pentru a vă asigura că aveți întotdeauna. În plus, va trebui să înlocuiți țesuturile dacă a trebuit să se răcească datorită schimbărilor de temperatură. Acesta va fi mai ieftin și mai ușor de transportat decât pachetele de țesături. Și poți face rezervări în fiecare seară la hotel.
 • Imaginea intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 7
  7
  Ia diferite haine cu tine, ca să poți îmbrăca ceapa. Vremea poate varia foarte mult, deci este mai ușor să ai îmbrăcăminte pe care să-ți poți pune și să decolezi, dacă este necesar. Un strat de ploaie ușor este ideal pentru locurile umede - puteți cumpăra unul compact: în zilele noastre acestea se găsesc peste tot. Puloverele cu mâneci lungi și puloverele de lumină sunt preferate celor cu lână, însă nu uitați că nu veți avea nevoie de mai mult de unul sau două straturi de haine.
 • Imagine intitulată Călătoriți în mod confortabil în jurul Americii de Sud Pasul 8


  8
  Spălați lenjeria de corp. Serviciile de spălătorie ale hotelului pot fi destul de scumpe, iar apoi este greu să le folosiți dacă stați într-un hotel pentru o singură noapte. Este mult mai ușor să vă spălați sutienele și șosetele în duș, lăsându-le să se usuce în timpul somnului. Dacă le stoarceți bine, ele vor fi uscate dimineața și veți avea întotdeauna lenjerie curată, fără a pune prea multe piese de schimb în valiza voastră. Dacă aveți mai mult timp, puteți, de asemenea, să vă spălați celelalte haine de mână, să spălați rufele într-o spălătorie sau, în caz de urgență, să contactați hotelul în care vă aflați.
 • Imaginea intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 9
  9
  Aplicați loțiune de protecție solară când vă expuneți la soare la mare sau la altitudini mari. Dacă vizitați Andesul, este ușor să vă arzi chiar și în timpul iernii. Desigur, este rece, dar asta nu înseamnă că soarele nu va lovi, pentru a vă proteja.
 • Imagine intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 10
  10
  Adu-ți niște bare de energie sau gustări cu tine. Ele sunt utile dacă trebuie să simțiți durerile de foame pe drum. Poate fi dificil să obțineți alimente într-o zonă îndepărtată sau în timp ce călătoriți într-un autobuz.
 • Imaginea intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 11
  11
  Utilizați hotelul în siguranță. De obicei, nu sunteți taxat sau ratele sunt scăzute - nu purtați obiecte de valoare cu dvs. în timp ce vizitați un oraș.
 • Imaginea intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 12
  12
  Utilizați un transportator pentru copii sau ceva de genul acesta și acordați atenție buzunarelor. Trebuie să aveți pașaportul, cartea de credit și banii. Puneți-le în buzunarele interioare ale jachetelor sau într-un purtător de copii, astfel încât nimeni să nu le poată vedea sau să le fure.
 • Nu vă lăsați rucsacul la sol în restaurante, cafenele de internet sau în orice alt loc public. Dacă sunteți nesupravegheați sau sunteți agățați de un scaun, riscați să fugiți, deoarece buzunarele știu unde să parieze.
 • Nu purta bijuterii scumpe.
 • Imagine intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 13
  13
  Puneți niște dopuri pentru urechi în geantă. Ai putea dormi într-o cameră de hotel cu vedere spre o stradă zgomotoasă.
 • Imaginea intitulată Călătoriți în mod confortabil în America de Sud Pasul 14
  14
  Utilizați cafenele internet. În multe locuri există multe, și sunt ieftine. În acest fel, veți evita purtarea laptopului și, prin urmare, nu riscați să-l pierdeți sau să-l furiți.
 • În Argentina, sunt numite cafenelele de internet Locutorios. În general, acestea au și telefoane publice, pot vinde diferite tipuri de produse și pot oferi alte servicii, cum ar fi serviciile poștale.
 • Sfaturi

  • Sunați-vă banca pentru a vă informa despre călătoria dvs. Ei pot adăuga o notă în contul dvs., astfel că nu vă vor căuta acasă să vă avertizeze în caz de urgență. Profitați de această ocazie pentru a vă oferi toate informațiile de contact și pentru a întreba cum să vă comportați dacă aveți probleme, astfel încât să fie mai ușor să gestionați pierderile și furturile în timpul călătoriei.
  • Copiați pașaportul, cartea de identitate și cardurile de credit. Păstrați copii într-un loc diferit de locul în care păstrați documentele originale. Veți avea toate informațiile necesare dacă trebuie să faceți modificări sau să semnalați un furt.
  • Dacă mergeți pe traseul Inca, veți avea nevoie de cizme grele. Purtați-i pe avion sau pe tren pentru a economisi spațiu în valiza dvs. Desigur, să nu fie cel mai bun aspect, dar bagajele vor fi mai ușoare (care este deosebit de pozitiv pentru a evita plata unei amenzi din cauza restricțiilor de greutate) și veți avea mai mult spațiu pentru a adăuga altceva.
  • În multe locuri riscul de a fi jefuit este mare, deci este important pentru a încărca toate fotografiile și videoclipurile de pe telefon sau copia conținutul cartelei de memorie pe o unitate CD / DVD / USB (puteți face în orice oraș mare și este destul de ieftin) . De asemenea, păstrați filmele folosite în siguranță în hotel. Merită mai ales dacă rămâneți departe pentru mult timp.

  Avertismente

  • Deși este sigur să călătorești în America de Sud, riscurile nu lipsesc niciodată. Este înțelept să vă informăm despre zonele pe care le veți vizita și pericolele care le caracterizează înainte de a merge acolo. Contactați Ministerul Afacerilor Externe pentru a afla mai multe despre țările pe care le veți explora. De asemenea, obțineți-vă un ghid bun. Notați adresele consulatelor și ambasadelor italiene în diferitele locuri unde vă veți duce și, dacă este posibil, le informați despre călătoriile dvs.
  • Acordați o atenție specială când aduceți obiecte valoroase cu dvs. Nimeni nu ar trebui să le observe, așa că va fi dificil să le furiți. Dacă cineva te amenință cu un cuțit sau cu o armă, dă-i imediat ce dorește, viața ta merită mai mult!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit