gtemata.com

Cum să trăiești într-un camper

Dacă sunteți pregătiți pentru schimbare, trăind într-un camper poate fi un vis devenit realitate - dacă nu sunteți, se poate dovedi cu ușurință un dezastru complet. Luați decizia cu atenție și organizată pentru noul stil de viață, înainte de ao pune efectiv în practică.

paşi

Partea 1
Luați decizia

Imagine cu titlul Attain Nirvana Pasul 2
1
Evaluați motivațiile. Viața într-un camper este foarte diferită de cea dintr-o casă convențională - pentru ao face un succes, trebuie să ai motive serioase să te implici în acest proiect. Nu există motive "bun" sau "greșit"- Prin urmare, este suficient de des suficient ca o motivație să fie suficient de puternică pentru dumneavoastră.
 • Persoanele pensionate și persoanele care trebuie să se deplaseze frecvent pentru muncă sunt persoanele care decid frecvent să locuiască într-un camper. Acestea fiind spuse, dacă vă decideți să conduceți o existență simplă sau să călătoriți mult timp, aceasta poate fi o alegere bună și pentru dvs.
 • Imagine cu titlul Vindem o casă comună Pasul 5
  2
  Obțineți consimțământul general. Chiar dacă viața în camper evocă un sentiment de libertate, adevărul este că împărțiți multe spații mici cu membrii familiei și petreceți mai multe ore cu ei. Dacă cineva nu este de acord să înceapă acest nou stil de viață, diferența de opinie ar putea crea tensiuni nedorite, dar inevitabile.
 • Dacă aveți copii minori, asigurați-vă că aceștia acceptă ideea, precum și soțul / soția - întreaga familie ar trebui să se pregătească, de asemenea, să-și asume responsabilitatea pentru educația la domiciliu.
 • Imaginea intitulată Cumpărați RV-urile blocate în trepte
  3
  Luați câteva teste înainte de a vă angaja definitiv. Dacă nu ați petrecut prea mult timp într-un camper, merită să încercați înainte de ao cumpăra. Închiriați sau împrumutați una pentru o săptămână sau o lună de vacanță - în acest fel, puteți obține o idee despre ceea ce înseamnă să locuiți acolo pentru o lungă perioadă de timp.
 • Chiar dacă aveți experiență de conducere sau remorcare încărcături mari, aveți nevoie pentru a experimenta viața de zi cu zi într-un camper. Familiarizați-vă cu controlul acestui vehicul, cu organizarea și programul de transfer, cu redactarea bugetului și ce înseamnă să trăiți gândindu-vă doar la necesitățile esențiale.
 • Imaginea intitulă Efectuați un program de școală la domiciliu Pasul 6
  4
  Aflați despre tipul de licență. În majoritatea cazurilor puteți să conduceți un camper sau să remorcați o remorcă chiar și cu permisul de conducere obișnuit "B" pentru mașini - cu toate acestea, pot exista excepții. Verificați regulile codului autostrăzii din țara în care ați stabilit reședința permanentă și organizați toate aspectele birocratice înainte de orice altceva.
 • Contactați biroul de întreținere civilă pentru a afla care sunt obligațiile dvs. legale - școlile de șoferi și agențiile de închiriere de mașini vă pot ajuta să obțineți un permis de conducere mai mare, chiar dacă de obicei nu aveți nevoie de o reclama pentru a conduce o mașină. camper privat.
 • Imaginea intitulată Cont pentru compensarea pe bază de stocuri Pasul 12
  5
  Pregătiți a "Planul B". Viața este imprevizibilă, poate "merge greșit" o mulțime de lucruri care vă împiedică să continuați să trăiți în acest fel de mult timp - deci planificați o alternativă în caz de urgență.
 • În cazul în care camperul se descompune sau trebuie să faceți față bolilor care vă împiedică să călătoriți, trebuie să știți unde puteți opri și cum să plătiți costurile relative.
 • Stabilește o politică de asigurare bună pentru vehicul și pentru îngrijirea sănătății.
 • Încercați să economisiți suficienți bani pentru a vă permite să trăiți un an întreg fără rulote.
 • Dacă este posibil, aranja cu rudele sau prietenii care vă permit să trăiți cu ei pentru câteva luni în caz de urgență.
 • Partea 2
  Pregătiți-vă să trăiți într-un camper

  Imagine intitulată Cumpărați RV-urile blocate în trepte
  1
  Alegeți cel mai bun vehicul pentru nevoile dvs. Există trei categorii principale de "case pe roți": rulote, rulote și remorci mici - cea mai bună alegere depinde de dorințele dumneavoastră și de ceea ce vă puteți permite.
  • Remorcile mici sunt conectate la cârligul de remorcare al mașinii, ele sunt soluția cea mai economică, dar și cea mai mică.
  • Caravanele sunt vehicule mult mai mari și sunt remorcate de o camionetă sau de o mașină foarte puternică. Acestea sunt mai mari decât remorcile, dar sunt mai puțin costisitoare decât camioanele - totuși, aveți nevoie de mijloace pentru a le remorca.
  • RV-urile sunt soluția cea mai scumpă, dar și cele mai confortabile - oferă spațiu de încărcare și le puteți conduce direct fără a le atașa la alt vehicul.
 • Imagine intitulată Cumpărați RV-urile închise în exteriorul etapei 5
  2
  Citiți notele mici din contract. Unele modele de camper nu sunt proiectate pentru utilizare pe termen lung - în caz de întrerupere, garanția nu acoperă costurile de reparație. Citiți cu atenție toate clauzele înainte de încheierea achiziției, pentru a evita surprizele neplăcute.
 • Imaginea intitulată Contractele de schimb la cumpărarea unei case Pas 19
  3
  Minimizați efectele personale. Pe scurt, nu vă puteți permite să păstrați într-un camper același număr de obiecte pe care le puteți păstra într-o casă convențională - organizat pentru a scăpa de tot ceea ce nu este strict necesar sau pentru a-l depozita într-un depozit.
 • Limitați proprietățile și luați numai ceea ce aveți ai nevoie în loc să rămână legat de ce vrea- dacă nu puteți să faceți fără lucruri inutile, probabil acest stil de viață nu este pentru dvs.
 • Îndepărtarea de materiale inutile este de obicei cea mai bună soluție - vindeți cât mai multe elemente posibil pentru a monetiza și a dona sau arunca orice altceva.
 • Moneda de a dona altor membri ai familiei obiecte care au o valoare personală (patrimoniul familiei, amintiri, fotografii) sau să le depozitați într-un depozit - în acest al doilea caz, trebuie să luați în considerare costul pentru închirierea lunară a depozitului.
 • Dacă intenționați să vă păstrați locuința sau un apartament convențional, puteți păstra întotdeauna elementele suplimentare în acest spațiu. Aceasta este soluția cea mai scumpă, dar este și cea mai înțeleaptă, în cazul în care există șansa să vă puteți schimba mintea și să vă abandonați viața în camper.
 • Imaginea intitulată


  4
  Setați o adresă permanentă. Nu trebuie să păstrați casa sau apartamentul, dar trebuie să aveți o anumită adresă pentru chestiuni fiscale și juridice.
 • Pentru acest subiect foarte sensibil, trebuie să contactați biroul de registru al municipiului în care locuiți în prezent sau în care v-ați născut. Aveți nevoie de o locuință și o reședință pentru a deschide și a menține un cont curent și, în general, pentru a vă trimite corespondența la un oficiu poștal nu este o soluție suficientă - aveți nevoie de un domiciliu real.
 • Dacă nu vă puteți permite să vă păstrați o casă, adresați-vă unui prieten sau unei rude dacă vă puteți adresa domiciliului. Unele servicii de retransmitere a corespondenței oferă o adresă de contact pentru a răspunde acestor nevoi.
 • Imagine intitulată
  5
  Abonați-vă la un serviciu de expediere de mail. Fiecare companie este puțin diferită, dar, în general, toate colectează poșta și o livrează la adresa pe care ați indicat-o.
 • Faceți niște cercetări și găsiți serviciul potrivit pentru dvs. Prețurile sunt destul de variabile, începând cu 6-8 EUR pe lună, dar sunt foarte dependente de complexitatea expedițiilor - alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
 • În funcție de serviciu, este posibil să puteți clasifica corespondența în diferite categorii: cea care urmează să fie trimisă, cea care urmează să fie aruncată, cea care trebuie păstrată și cea care urmează să fie examinată. De asemenea, puteți alege cât de des este trimisă toată e-mailul la adresa pe care ați ales-o.
 • Unele servicii oferă o adresă fizică pe care o puteți utiliza pentru livrarea coletelor sau pentru probleme juridice.
 • Imaginea intitulată Facturile de plată fără cont de verificare Pasul 11
  6
  Treceți la o bancă online și plasați facturile la domiciliu. În ceea ce privește comunicările importante, ar trebui să renunți "hârtie" și să vă bazați pe un sistem bazat pe internet - în acest fel, evitați să plătiți facturile, să reduceți riscul de a deveni neplătit și să plătiți dobânzi.
 • Imaginea intitulată Afford at Good Attorney Pasul 14
  7
  Rămâneți conectat. Multe parcări pentru rulote oferă în prezent servicii WiFi, pe care nu trebuie să vă bazați exclusiv pentru a rămâne în contact cu lumea exterioară - abonați-vă la un bun contract de telefonie mobilă și WiFi pentru a rămâne conectați.
 • Deoarece sistemele WiFi ale taberelor și alte puncte de acces libere nu pot fi fiabile, a MiFi ar putea fi cea mai bună soluție, în cazul în care aveți nevoie de acces permanent la rețea.
 • Faceți niște cercetări pentru a găsi cel mai bun contract de telefonie mobilă - deși există mai mulți factori care trebuie luați în considerare, cel mai important este fiabilitatea acoperire. Trebuie să alegeți un operator cu un câmp mare în întreaga țară.
 • Partea 3
  Trăind într-un camper

  Image title Închirierea unei case în Bangalore Pasul 1
  1
  Gestionați veniturile. Viața într-un camper nu este gratuită, deci trebuie să știți cum să obțineți banii. De obicei, trebuie să integrați economiile cu locuri de muncă sezoniere sau flexibile pe care le puteți găsi pe parcurs.
  • Utilizările care vă permit să lucrați online sau ca liber profesioniști sunt, în general, cele mai potrivite pentru acest stil de viață, însă puteți lua în considerare forme alternative de venit, cum ar fi piețele de meserii și barter.
  • Luați legătura cu alte persoane care locuiesc într-un camper pentru a afla care sunt opțiunile dvs. - există servicii dedicate online pentru întâlnirea cu potențialii angajatori cu "călătorii angajați".
 • Imaginea intitulată Buget în timpul unei recesiuni Pasul 2
  2
  Planificați cheltuielile. Este o idee bună să estimați costurile înainte de a începe această aventură și să respectați bugetul odată ce a început. Pentru a estima cheltuielile medii lunare, calculați cât de mult cheltuiți în prezent, scade articolele asociate vieții într-o casă convențională și adăugați cele legate de o viață într-un camper.
 • Deși totalul poate varia, se așteaptă să cheltuiți între 1200 și 2800 de euro pe lună pentru a trăi într-un vehicul de acest tip.
 • Costurile la care nu trebuie să vă faceți griji sunt impozitele pe proprietate ale casei, ipoteca, chiria și anumite utilități.
 • Ceea ce trebuie să luați în considerare sunt cumpărarea camperului, asigurarea relativă și unele cheltuieli pentru camping.
 • Elementele care alcătuiesc rezultatele pentru viața de zi cu zi ar trebui să rămână aproape constante, cum ar fi alimentația, divertismentul și asigurarea medicală (dacă ați prevăzut-o).
 • Imaginea intitulată Evitați înșelătoriile în sistemul de tranzacționare a investițiilor Pasul 18
  3
  Identificați zonele în care puteți parca. Nu puteți să părăsiți camperul oriunde și oricând - totuși, există o mulțime de terenuri libere unde puteți să vă opriți.
 • Puteți parca și tabără gratuit în zonele de staționare (pe termen fix) și în anumite zone special structurate. În unele municipalități este necesar să vă înregistrați prezența pe teritoriu, declarând cât timp doriți să rămâneți. Amintiți-vă că "camping gratuit" nu este acordat, să nu mai vorbim de proprietate privată.
 • Unele parcări comerciale și zonele de parcare a camioanelor vă permit să rămâneți peste noapte, dar trebuie să plecați într-o zi sau două.
 • De asemenea, puteți face unele cercetări pentru a găsi campinguri și parcări, însă în acest caz trebuie să plătiți pentru a utiliza serviciile.
 • Dacă aveți animale de companie (în special câini), trebuie să vă asigurați că zonele de parcare își acceptă prezența.
 • Imaginea intitulată Fii cu succes în obținerea unui împrumut pentru un RV Pasul 3
  4
  Alegeți locuri înțelepte pentru a opri. Când vă hotărâți să vă așezați câteva zile, asigurați-vă că sunteți destul de aproape de oraș, deci aveți acces la servicii utile pentru a vă satisface nevoile zilnice.
 • Cel puțin aveți nevoie de un magazin alimentar și de câteva restaurante. Dacă nu aveți mașină de spălat pe camper, ar trebui să verificați, de asemenea, dacă există spălătorii operate de monede.
 • Imaginea intitulată Fii cu succes în obținerea unui împrumut pentru un pas RV 6
  5
  Păstrați un al doilea vehicul în stare bună. Chiar dacă nu este nevoie să remorcați camperul, ar trebui să mai aveți încă una disponibilă, în cazul în care camperul are nevoie de reparații sau nu mai poate fi folosit.
 • Puteți remorca mașina sau o puteți păstra într-un loc de parcare accesibil, care este central în zona pe care doriți să o călătoriți.
 • Automobilele consumă mai puțin combustibil decât camioanele - au una disponibilă pentru a conduce șoselele pitorești și pentru a simplifica diferitele comisioane.
 • Mașina devine, de asemenea, o formă alternativă de transport în cazul în care habitaclul se descompune.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit