gtemata.com

Cum sa vinzi un scenariu

Pentru a vinde un scenariu, numit si un scenariu, un scriitor trebuie sa gaseasca un producator dispus sa faca un film. Scriitorii își vând scenariile direct producătorilor, prin intermediul unui agent sau prin câștigarea de concursuri.

conținut

paşi

Imagine intitulată Vânzarea unui scenariu Pasul 1
1
Înregistrați scriptul pentru a vă proteja drepturile de autor. Puteți face acest lucru prin înregistrarea muncii dvs. la SIAE. Mulți scriitori aleg să trimită o scrisoare recomandată sau să meargă la un notar.
 • Deplasarea la un notar cu munca ta este mai sigură decât trimiterea unei scrisori auto-recomandate. Costurile acestei operațiuni variază între 100 și 300 de euro, însă spre deosebire de scrisoarea recomandată, veți avea un expert care vă poate ajuta în cazul apariției unor probleme.
 • Mergeți la SIAE este cel mai sigur mod de a vă proteja munca. Cu o taxă de 130 € la fiecare cinci ani, veți avea o dovadă sigură a paternității muncii dvs. Acest lucru vă va permite să dați în judecată pe oricine care vă folosește munca fără permisiune. Producătorul care va cumpăra scenariul va înregistra drepturile de autor și probabil va plăti taxa, dar vă sfătuim să vă înregistrați înainte de a începe să trimiteți scenariul.
 • Imagine cu titlul Vindem un scenariu Pasul 2
  2
  Scrieți o scrisoare generală de solicitare pe care o puteți personaliza, pentru ao trimite agenților, producătorilor și companiilor de producție. Scrisoarea de solicitare ar trebui să ofere producătorului o idee despre ce este vorba despre scenariul dvs. și ar trebui să conțină, de asemenea, o scurtă introducere.
 • Scrieți una sau două propoziții pentru a vă prezenta scenariul. Fraza este numită canal. Ar trebui să încercați să o memorați, în cazul în care vă prezentați ocazia de a vă propune scenariul în persoană. Canalul ar trebui să atragă oamenii să dorească să citească scenariul.
 • Imagine cu titlul Vindem un scenariu Pasul 3
  3
  Scrieți un rezumat sau un rezumat al scenariului dvs. care va fi trimis împreună cu scrisoarea de solicitare. Scopul sinopsisului este de a cere cititorului să solicite întregul scenariu. Primul dvs. sinoptic nu trebuie să depășească aproximativ trei pagini, dacă nu aveți nevoie de unul mai lung.
 • Imagine cu titlul Vindem un scenariu Pasul 4
  4


  Formatul și structura. Încercați să structurați scenariul în așa fel încât o pagină să corespundă la aproximativ un minut de film.
 • În timpul răsturării, "scenariul final" în care scenele sunt enumerate în funcție de scenariu și fiecare scenă este direcționată individual. Dar scriind scenariul inițial nu există indicații similare. Caracterul standard pentru scrierea unui scenariu este Curier 12 puncte.
 • Imagine intitulată Vânzarea unui scenariu pas 5
  5
  Căutați agenți și producători pentru a contacta și contesta la care puteți participa.
 • Studiați listele din directoarele de piață. Veți găsi informațiile de contact ale mii de producători și agenți cu informații despre tipul de scenariu pe care îl caută.
 • Revistele specializate conțin anunțuri de la producătorii care caută scenarii.
 • Răsfoiți site-uri care să răspundă scriitorilor pentru informații despre producătorii și agenții care caută scripturi, precum și orice concursuri la care puteți participa.
 • Imagine cu titlul Vindem un scenariu Pasul 6
  6
  Creați-vă propria listă de corespondență și începeți să trimiteți scrisoarea dvs. de cerere și sinopsisul. Personalizați-vă scrisoarea cu numele, titlul și adresa persoanei căreia îi trimiteți scrisoarea de solicitare.
 • Trimiteți cererea dvs. agenților și cereți-i să vă reprezinte. Producătorii au mai multe șanse să citească noile scenarii trimise de agenți. Din păcate, nu este ușor să găsești un agent bun pentru un novice.
 • Contactați producători independenți care caută scripturi. Producătorii independenți nu lucrează pentru cele mai importante studiouri de film. Este mult mai probabil să citească un scenariu nesolicitat.
 • Contactați de asemenea producătorii care lucrează pentru cele mai importante studiouri de film. Cele mai multe dintre ele vă vor trimite scenariul împreună cu o scrisoare în care vor spune că nu acceptă trimiterile nesolicitate. Cu toate acestea, puteți găsi pe cineva care este dispus să o citească, dacă de multe ori apelați și trimiteți suficiente e-mailuri și scrisori.
 • Imagine intitulată Vânzarea unui scenariu Pasul 7
  7
  Participați la conocosri pentru scenariști. Premiile pot varia de la simplu bani până la filmarea unui film complet. Chiar dacă nu câștigi competiția, scenariul va fi citit de profesioniști din industrie care vă pot pune în legătură cu un producător interesat să-l cumpere.
 • Sfaturi

  • Scenariul ar putea fi opțional. Producătorul ar putea să vă plătească pentru dreptul exclusiv de ao cumpăra la o dată ulterioară. Opțiunile expiră după o anumită perioadă de timp, iar dacă producătorul nu le reînnoiește, puteți încerca să le vindeți altcuiva.
  • Utilizați rețelele sociale pentru a stabili contacte cu producătorii care ar putea citi scenariul.
  • Probabil că va trebui să scrieți câteva scenarii înainte de a putea vinde unul. În multe cazuri, un producător care îți place scriptul tău nu o va cumpăra, dar te va cere să scrii altul pe baza ideii tale pentru un film.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit