gtemata.com

Cum sa vinzi viniluri vechi

Aveți o grămadă de înregistrări vechi pe care doriți să le vindeți? Există mulți colecționari care caută afaceri care doresc vinil vechi de acum câțiva ani. Poate că nu toată lumea va fi în valoare de mult, dar unii fac: citiți cu atenție și aflați dacă aveți ceva care merită aur.

paşi

Metoda 1
Găsiți și vindeți vinilurile dvs.

Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 1
1
Studiați A, B, C sau căutați cabinete, dulapuri și pivnițe. Nu puteai doar să câștigi bani, ci și să dai loc altor scopuri. LP-urile (care joacă îndelungat la 33 rpm) la 78 și 45 rpm pot merita o grămadă.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 2
  2
  Colectați tot vinilul pe care doriți să vă eliberați și să vă pregătiți să profitați de trecutul dvs.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 3
  3
  Luați în considerare întrebarea și oferta. Discul pe care îl aveți este disponibil pe piață? Dacă a fost vândut în milioane de exemplare la început, este probabil să fie ușor de găsit în magazine de mâna a doua, magazine de muzică și colecții private. Factorul de deficit trebuie întotdeauna luat în considerare. Trebuie să existe o anumită întrebare pentru înregistrarea respectivă (a unui artist care a decedat, de exemplu, tinerii, înainte de a reuși să facă multe dintre ele), pentru eticheta care a înregistrat-o (originalul și nu retipărirea) și pentru alte facilități discul însuși (de exemplu, o înregistrare de stat sau guvernamentală făcută în timpul războiului, un disc color original, un LP de 25 cm etc.). Acest fapt poate afecta și faptul că este un disc "din catalog" (adică nu mai este produsă sau disponibilă chiar și celor care au publicat-o) și, prin urmare, o raritate. "bootleg" (discuri produse ilegal cu înregistrări de concerte sau emisiuni radio) sunt de neprețuit printre colecționari.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 4
  4
  Verificați starea vinilului. Dacă este "intonso" (perfect) o "aproape intonso" va avea o valoare foarte mare. Un vinil în condiții "foarte bine" nu ar trebui să producă sunete distorsionate. "bun" înseamnă că are unele imperfecțiuni, dar încă o puteți asculta. "discret" implică faptul că funcționează, dar sunetul este deteriorat, iar ascultările nu vor fi clare, ceea ce va fi în detrimentul prețului. Vinilurile cu suprafețe zgâriate nu au practic valoare. Unii colectori pot avea scări de rating diferite.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 5
  5
  Gândiți-vă la conținutul discului. În general, există mai mult interes pentru muzică decât pentru comediile de vorbire sau înregistrate, astfel încât discurile muzicale vor avea o valoare mai mare. Anumite tipuri de înregistrări muzicale ridică prețurile. Jazzul și coloanele originale de pe Broadway au o valoare mai mare și o piață mai activă. Chiar și primele înregistrări de blues și "doo wop" are o mulțime de valoare printre colecționari. Printre cele mai căutate înregistrări găsim spectacole orchestrale, soluri instrumentale, concerte de muzică și de cameră, vocalizări solo și arii de operă și, în final, lucrări complete. Pentru unii colecționari, faptul că un vinil este mono sau stereo afectează valoarea. Vedeți secțiunea din Sfaturi pentru tendințele emergente.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 6
  6


  Găsiți cumpărătorul potrivit pentru comoara dvs. Discurile sunt achiziționate de colecționari, cumpărători online, dealeri de discuri și de oameni obișnuiți (uneori nostalgici sau iubiți de artiști). Unii audiophiles cred că vinilul este un suport de sunet mai bun decât CD-urile și alte formate. Cele mai bune oferte pentru înregistrări cu adevărat rare sunt obținute de la specialiștii cu amănuntul care cunosc piața și știu cât de mult pot revinde achiziția. Colectorii și nostalgii sunt fanatici emoționali și de frontieră cu privire la muzica pe care o iubesc. Ei pot să plătească cifre nebunești pentru anumite pasiuni. Nu este neobișnuit să verificați sumele cu fulgi pentru o înregistrare rară de la "cumpărător generic", numai din cauza valorii inestimabile a performanței și nu în scopuri comerciale.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 7
  7
  Faceți unele cercetări înainte de a începe tranzacția. O cercetare aprofundată, pe lângă cunoașterea industriei muzicale și a artiștilor săi, este esențială pentru a determina valoarea unui anumit vinil. În acest fel este posibil să se stabilească valoarea unei înregistrări "rar" după ce a constatat că este cu adevărat. Pentru a afla mai multe despre prețuri, consultați secțiunea din Sfaturi.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 8
  8
  Catalogați înregistrările. Faceți o listă cu artistul, titlu, LP, 45 sau 78, numărul catalogului și condițiile.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 9
  9
  Găsiți cumpărători. Aflați despre prețurile rarităților și ofertele cele mai cotate, căutând online sau într-un magazin de discuri, pentru a obține o idee mai bună despre piața muzicală. Vorbiți cu prietenii și colegii. Publicați-vă ceea ce aveți în cataloage și publicații. Du-te la spectacole record, magazine second-hand, piețe de purici sau bazaruri. Utilizați internetul: există multe licitații și site-uri de anunțuri, cum ar fi eBay, unde puteți vinde ceea ce dețineți.
 • Metoda 2
  Transportul și plata pentru vânzările online

  Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 10
  1
  Datorită internetului, majoritatea tranzacțiilor au loc fără ca părțile să se întâlnească personal. Este foarte probabil, prin urmare, să găsiți că trebuie să trimiteți fără să fi văzut vreodată persoana care a făcut cumpărarea. Utilizarea unei bănci online, cum ar fi PayPal, este mai ieftină: sunt acceptate carduri de credit și cecuri electronice și aveți opțiunea de a include costurile de expediere. Nu expediați până nu primiți plata integrală, care are loc de obicei în câteva minute.
 • Imagine intitulată Vânzarea înregistrărilor vechi de fonografe Pasul 11
  2
  Daunele cauzate de transport pot distruge un vinil care este totuși dificil de stricat dacă este bine ambalat și plasat departe de temperaturi extrem de ridicate. Prin stabilirea unei asigurări de transport împreună cu tariful normal, expeditorul va fi rambursat pentru discul pierdut sau deteriorat și la rândul său va rambursa cumpărătorul. Vânzătorul nu este responsabil pentru pierderea sau deteriorarea pachetului dacă acesta este perfect ambalat, asigurat și expediat cu o chitanță de întoarcere. Astăzi este normal ca cei care cumpără să plătească pentru costurile poștale. Nu trimiteți niciodată obiecte cu plată la livrare. Mulți vânzători nu oferă rambursări dacă au descris cu precizie starea vinilului și / sau a capacului și o împachetează bine. Unele permit o rambursare de la 3 la 30 de zile, dar numai pentru tranzacțiile cu elemente similare sau în schimbul unui credit.
 • Sfaturi

  • Aflați că majoritatea discurilor nu sunt "rar" și vă pot da puțin. Discurile rare pot fi în valoare de 1 până la 50 EUR. Există multe ghiduri publicate, dar valorile afișate sunt, de obicei, umflate sau bazate pe o singură vânzare. Evident, colectorii și cei care fac afaceri doresc să vadă figuri înalte. Piețele online, cum ar fi eBay, pot fi o sursă de informații despre prețurile posibile ale unui disc.
  • Recent, a început să se dezvolte o piață a înregistrărilor rock de epocă, în special a unor figuri de cult precum Jimi Hendrix, Janis Joplin și Jim Morrison. Există, de asemenea, colectori de 45 rpm, în special anii `50, ritm și blues și zorii rocilor. Există un interes deosebit pentru înregistrările rare și neobișnuite (străine, etc.), de la Elvis la Beatles. Discurile complete de postere sau alte obiecte gadget sunt, de asemenea, de mare interes.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit