gtemata.com

Cum se utilizează o pedală de chitară

Chitare pedale, de asemenea, cunoscut sub numele de efecte pedala, unități de efecte sau "pedale" Sunt mici dispozitive electronice care pot schimba sunetul chitara într-un mod specific. În mod normal, pedalele de chitară sunt folosite pentru a produce efecte speciale cum ar fi wah, întârziere, tremolo, cor, flanger, distorsiune și fuzz. În plus, puteți utiliza efecte de picior pentru a controla volumul, egalizarea și alte caracteristici de bază ale sunetului chitării. Știind cum să folosești o pedală de chitară presupune să știi cum să alegi pedala de utilizat, să știi cum să conectați pedala corect și să știi cum să ajustezi pedala.

paşi

Imaginea intitulată Folosiți un pedalier de chitară Pasul 1
1
Alegeți pedala de chitară. Efectele pedalei sunt probabil trăsătura cea mai personalizabilă a unei chitări electrice. Există pedale care pot produce orice fel de sunet sau efect special. Dacă nu ați folosit niciodată pedale de chitară, este mai bine să începeți cu cea mai comună: distorsiunea. Acest tip de pedală vă va permite să treceți de la un sunet curat la un sunet distorsionat, cu o mișcare simplă a piciorului.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pedalier de chitară Pasul 2
  2
  Porniți pedala de chitară. Aproape toate pedalele de chitară oferă două posibilități. Soluția "portabilă" implică conectarea pedalei la o baterie de 9 volți. Cu toate acestea, pentru a evita neplăcerile neplăcute de a înlocui bateriile, puteți conecta pedala folosind adaptorul C / A cu care este echipată. Rețineți că, dacă utilizați mai mult de o pedală, într-un timp scurt veți găsi o mulțime de cabluri între picioare.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pedalier de chitară Pasul 3
  3
  Conectați pedala de chitară la curent. Pentru a introduce pedala de chitară în calea semnalului, conectați chitara la mufa de intrare a pedalei cu un cablu de 6 mm. Apoi, conectați mufa de ieșire a pedalei la mufa de intrare a amplificatorului. Cele mai multe pedale de chitară sunt proiectate să consume energie atunci când orice dispozitiv este conectat la mufa de intrare. Aceasta înseamnă că, dacă doriți să economisiți bateria, trebuie să deconectați cablul imediat ce ați terminat de redat.
 • Imaginea intitulată Folosiți o pedală de chitară Pasul 4
  4
  Porniți amplificatorul. Se recomandă pornirea amplificatorului numai după conectarea tuturor cablurilor, altfel circuitul amplificatorului poate fi deteriorat.


 • Imaginea intitulată Folosiți un pedalier de chitară Pasul 5
  5
  Reglați butoanele pedalei de chitară în poziția inițială. Începeți din poziția butoanelor care vor afecta cât mai puțin sunetul. Pentru majoritatea pedalelor, aceasta înseamnă așezarea butoanelor la 0 sau la minim, adică la jumătatea distanței între 0 și 10. Acționați pedala apăsând-o cu piciorul.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pedalier de chitară Pasul 6
  6
  Reglați butoanele unul câte unul pentru a determina modul în care vor schimba sunetul. Începeți să jucați și să experimentați sunetul cu toate butoanele pedalei. Fiecare buton este marcat cu o etichetă care indică funcția sa, în timp ce în manualul de utilizare este posibilă găsirea unei descrieri detaliate. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a învăța efectul unei pedale este de a regla butoanele live pentru a afla ce fel de sunet este produs.
 • Imaginea intitulată Folosiți o pedală de chitară Pasul 7
  7
  Efectuați pasaje rapide între semnale modulate și nemodulate. Odată ce ați reglat butoanele pentru a produce efectul dorit, puteți face pași rapizi de la un sunet la altul prin simpla apăsare a pedalei. De fapt, scopul principal al pedalelor de chitară este să vă permiteți să schimbați rapid sunetul fără a mai fi nevoie de altă mână. Un exemplu practic al acestei tehnici ar putea fi: utilizarea unui sunet curat în timpul stanzei principale și a unui sunet distorsionat în timpul corului.
 • Sfaturi

  • Ordinea în care aveți mai multe pedale secvențiale va afecta sunetul total produs. În general, pedalele cu un efect mai dramatic ar trebui poziționate ultima în calea semnalului.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Pedala de chitara
  • Baterie de 9 volți
  • Chitara electrica
  • Cablu de 6 mm
  • Amplificator de chitară
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit