gtemata.com

Cum se utilizează un metronom

Metronomul este un accesoriu care ajută muzicienii să mențină ritmul mai bine - emite un sunet ritmic constant, util pentru jucători sau cântăreți să respecte tempo-ul unui cântec într-o manieră adecvată. Folosirea lui în mod regulat în timpul sesiunilor de practică poate facilita stăpânirea performanței unei piese și îmbunătățirea performanței. Fiecare muzician trebuie să știe cum să folosească un metronom.

paşi

Partea 1
Alegeți Metronomul

Imaginea intitulată Utilizați un metronom Metoda 1
1
Cunoașteți diferitele modele. Există buzunar digital, aplicații manuale mecanice, smartphone sau puteți renunța chiar la toate acestea și optați pentru o mașină cu tobe- în funcție de nevoile dvs., unele modele pot fi mai eficiente decât altele. În general, cele mecanice tind să aibă mai multe caracteristici de bază și sunt foarte bune pentru mai multe instrumente clasice prezente într-o orchestră. Cele digitale oferă multe funcționalități potrivite în special muzicienilor de cântece moderne.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Metronom 2
  2
  Evaluați ce alte caracteristici aveți nevoie. Luați în considerare instrumentul pe care îl jucați. Există o mare varietate de metronomuri pe piață și din motive valabile. În funcție de instrumentul muzical și de preferințele personale, puteți găsi doar unele potrivite pentru dvs. - de exemplu, dacă sunteți un tobosar, aveți nevoie de un produs cu o mufă pentru căști, un cablu de ieșire sau capacitatea de a controla volumul.
 • Dacă aveți un instrument de șir care trebuie să fie reglat, puteți alege un metronom care include și un tuner.
 • Dacă aveți nevoie de metronomul pe șosea, este mai adecvat un model digital de dimensiuni de buzunar, mai degrabă decât un model mecanic și manual de înfășurare.
 • Dacă observați că indiciile vizuale vă ajută să anticipați ritmul și să mențineți ritmul mai bine, luați în considerare alegerea unui metronom mecanic. Urmărind oscilația pendulului în timp ce sună, vă poate ajuta vedea gluma.
 • Asigurați-vă că modelul pe care îl cumpărați are posibilitatea de a alege timpul și bataile pe minut (BPM) corespunzătoare nevoilor dvs.
 • Imaginea intitulată Utilizați un metronom Metoda 3
  3
  Încearcă-o înainte să o cumperi. În timpul practicii, ascultați adesea metronomul, chiar și de 100 de ori pe minut în funcție de viteza cântecului - este, prin urmare, important să încercați mai întâi pentru a vă asigura că emite un sunet cu care puteți lucra. Unele modele digitale emite un bip acut, în timp ce mulți fac un zgomot asemănător cu unul "COT" de un ceas foarte zgomotos. Încercați să jucați activând metronomul și verificând dacă zgomotul pe care îl emite vă ajută să vă păstrați timpul fără a vă deranja sau a distrage atenția de la performanță.
 • Partea 2
  Setați metronomul

  Imaginea intitulată Folosiți un metronom Metoda 4
  1
  Setați ora. Majoritatea metronomului digital utilizează criteriul BPM - bate pe minut - pentru a măsura viteza cântecului. Unele aplicații metronomice pe care le puteți descărca pe telefonul smartphone vă permit să setați ritmul prin simpla atingere a ecranului.
  • Pe cele mai multe modele cu cuarț BPM sunt afișate pe marginea cadranului - în cadrul diferitelor opțiuni există termeni care sunt utilizați în mod tradițional pentru a descrie timpul, cum ar fi voios și andante.
  • Pe modelele de înfășurare manuală este suficient să alunecați greutatea barei metalice până la marcajul corespunzător timpului dorit sau la cel indicat pe scorul pe care trebuie să-l încercați.
 • Imaginea intitulată Utilizați un metronom Metoda 5
  2
  Setați notația de timp. Multe modele digitale vă permit să selectați ritmul, dar cele mai multe dintre cele manuale nu fac acest lucru. Notatia de timp este reprezentata de doua numere care sunt scrise in mod similar unei fractiuni matematice - cea superioara indica numarul de batai dintr-o măsură, cea inferioară reprezintă valoarea barei.
 • De exemplu, o piesă de 4/4 indică faptul că există patru note trimestriale într-un bar, în timp ce notația 2/4 înseamnă că există două note trimestriale.
 • Unele melodii pot avea mai multe notații de timp - pentru a le juca cu un metronom, trebuie să le împărțiți în secțiuni și să resetați accesoriul pentru ao seta la noul ritm.
 • Imaginea intitulată Utilizați un metronom Metoda 6
  3
  Setați volumul. Acesta este un pas deosebit de important, mai ales dacă metronomul este digital. Trebuie să găsiți un nivel care nu este ascuns de muzică, dar în același timp nu îl copleșeste. Multe pendulumuri sau metronomice mecanice nu au capacitatea de a regla volumul, dar muzicienii pot urma leagănul bara pentru a menține ritmul corect, chiar dacă nu aud zgomotul. Unele dispozitive electronice au, de asemenea, o lumină LED care se aprinde și oprește la fiecare bătaie.


 • Partea 3
  Practica cu Metronomul

  Imaginea intitulată Folosiți un pas Metronome 7
  1
  Familiarizați-vă cu notele din cântec înainte de a utiliza metronomul. La început, practică cântul fără a acorda o atenție deosebită tempo-ului. Odată ce ați învățat notele, acordurile și ați ajuns la o cunoaștere bună a melodiei, pentru ao realiza, puteți începe să vă concentrați mai mult pe performanță, respectând ritmul corect.
 • Imaginea intitulată Utilizați un metronom Metoda 8
  2
  Începeți încet. Exercitarea încet vă permite să ajungeți să jucați mai repede mai târziu. Primele câteva ori au stabilit o frecvență de 60 sau 80 BPM.
 • Ascultați accesoriul ritmul pentru câteva momente înainte de a începe să suonare- puteți atinge, de asemenea, piciorul sau pentru a asculta metronomul pentru a vă ajuta să sincronizați ceasul intern.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Metronome 9
  3
  Concentrați-vă pe părțile problematice. Nivelul de dificultate al unei piese nu este niciodată constant în întreaga scor - unele secțiuni pot fi mai complicate decât altele. Utilizați metronomul la o rată redusă și setați-l pe o notă la un moment dat până când mâinile încep să devină mai familiarizate cu mișcările de care aveți nevoie.
 • De asemenea, puteți încerca să jucați câte o notă simultan, adăugând treptat altele, pentru a depăși cele mai dificile pasaje. Începeți să redați doar prima notă a melodiei, redați-o din nou, apoi adăugați a doua notă și opriți - apoi începeți din nou cu primele două note și apoi adăugați a treia și așa mai departe. Continuați până când veți reda întregul cântec.
 • Imaginea intitulată Folosiți un pas Metronom 10
  4
  Accelerați ritmul. Când vă simțiți confortabil cu piesa și vă simțiți mai confortabil jucându-l încet, creșteți timpul - dar faceți acest lucru într-o accelerare graduală. Prima dată crește cu doar 5 BPM în comparație cu ritmul anterior - redă cântecul de câte ori este necesar până când câștigi încredere în acest nou ritm. Mai târziu, crește din nou, dar continuă cu creșteri treptate până când ajungeți la melodia cu viteza corectă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pas Metronom 11
  5
  Testează-te. Când simți că ai învățat bine o melodie, poți încerca să o joci cu metronomul. S-ar putea să constatați că nu puteți juca anumite pasaje perfect așa cum ați crezut - lucrați la aceste puncte dificile pentru a vă îmbunătăți abilitățile artistice.
 • Sfaturi

  • Ascultați bataia metronomului chiar dacă nu jucați - în acest fel, puteți dezvolta unul "ceasul intern" constantă și regulată, mai ales dacă citiți scorul în timp ce urmați metronomul.
  • Unii oameni consideră că sunetul său insistent este foarte enervant - evită lăsarea pe o perioadă lungă de timp, dacă irită membrii familiei sau alți chiriași.

  Lucruri de care ai nevoie

  • metronom
  • Instrumente muzicale
  • Muzică sau scor muzical
  • Bateriile, dacă utilizați un metronom digital
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit