gtemata.com

Cum să folosiți un capoot pe chitară

Un capo este un instrument folosit de multi chitaristi pentru a schimba instantaneu tonul chitara. Este un element fundamental printre instrumentele unui chitarist și, din acest motiv, este important să învățăm cum să îl folosim. Datorită compactității și simplității sale, mulți chitariști îl poartă întotdeauna cu ei. Folosirea uneia este foarte utilă atunci când încerci să găsești tonul unei melodii pentru o anumită gamă vocală sau o nuanță între o melodie și alta (sau chiar în timpul aceleiași cântece) fără a sacrifica tuning-ul.

paşi

Imaginea intitulată Folosiți un Guitar Capo Pasul 1
1
Alegeți un capo. Există diferite tipuri, dar toate se bazează pe aceeași funcție elementară: apăsați șirurile dintr-un anumit punct al mânerului pentru a ridica nuanța. Această operațiune poate fi efectuată de un mecanism de prindere (cum ar fi un clothespin) sau de un dispozitiv de oprire. Pinos capos sunt cele mai frecvent utilizate și tind să fie cele mai durabile și eficiente.
 • Atunci când alegeți o piuliță, asigurați-vă că produsul nu are părți ascuțite sau proeminente care ar putea deteriora mânerul chitarei.
 • Asigurați-vă că ceea ce doriți să cumpărați are un material rezistent și în același timp flexibil (de exemplu, cauciuc) ca o acoperire a tuturor acelor părți care exercită presiune asupra mânerului și asupra corzilor. Materialele rigide pot deteriora chitara.
 • Imaginea intitulată Utilizați un Guitar Capo Pasul 2
  2
  Reglați chitara. Înainte de a poziționa capotasto pe mâner, se recomandă o reglare fină. Unele mânere nu permit o reglare perfectă a tuturor cheilor, iar unele freze ar putea exercita o presiune excesivă asupra șirurilor, rezultând o notă ușor în creștere. Începând cu o chitară perfectă, va minimiza problema acestor disonanțe.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Guitar Capo Pasul 3
  3
  Aplicați capotasto la tasta dorită. Poziționați-o perfect în spatele cheii, mai degrabă decât între o cheie și cealaltă. Piulița trebuie să fie cât mai aproape posibil de cheie, fără să o atingă - pentru a se asigura că problemele de reglare sunt menținute la un nivel minim.


 • Imaginea intitulată Utilizați un Guitar Capo Pasul 4
  4
  Joacă chitara în tonul transpus. Capo va schimba imediat pasul în poziția sa deschisă. De exemplu, jucând o coardă în C major deschis cu capo pe prima fret, coarda va deveni C # major. În cazul în care capo este pe al doilea fret, coarda va deveni un D major. Aceste transpuneri rapide vă permit să ajustați rapid tonul unei piese (de exemplu, pentru ao adapta la extensia vocală a unui cântăreț) fără a fi nevoie să jucați coarda în diferite poziții și forme.
 • Imaginea intitulată Utilizați un Guitar Capo Pas 5
  5
  Experimentează toate posibilitățile pe care le poate oferi o piuliță. Pe lângă faptul că permite adaptarea la o anumită gamă vocală, capotasto oferă și alte oportunități. În cazul în care jucați într-o orchestră, puteți utiliza capo-ul pentru a obține cele mai potrivite taste muzicale pentru chitară. De exemplu, tonul major al Si b este folosit în mod obișnuit pentru instrumente de suflat, dar există foarte puține chorduri deschise de chitară. Rezolvați problema prin poziționarea capo la prima tastă.
 • Avertismente

  • Nu lăsați capotasto pe gâtul chitarei dacă nu jucați.

  Lucruri de care ai nevoie

  • chitară
  • piuliță
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit