gtemata.com

Cum de a ridica finisajele Zebrati

Cuișoarele dungate sunt animale de distracție și ușor de întreținut și sunt, probabil, cele mai puțin timide și înfricoșătoare, împreună cu vrabia japoneză și porumbelul călugăr. Ele sunt recunoscute pentru chirpirea lor și au culori diferite, inclusiv: clasic, iepure, argintiu, cremă, alb (albino) și multicolor.

paşi

1
Ia o cușcă finch. Acestea au mici deschideri, astfel încât păsările să nu poată scăpa. Cuștile pentru canari sau alte cuști cu deschideri mai mari nu sunt potrivite pentru fixarea cuiburilor. Trebuie să existe cel puțin o pensetă pe cuplu. Căptușind fundul cuștii cu ziar. Șmirghelul nu trebuie plasat în cuștile de pasăre pentru că le-a lezat labele. Încercați să puneți leagăne sau alte jucării de pasăre și decorațiuni pentru a păstra finchinii ocupați. Ca și în cazul tuturor păsărilor, în cazul în care există cabluri în cuști, animalele se pot încheia și pot raporta daune grave, chiar letale.
 • 2
  Cumpără finchinii. Mergeți la un magazin de animale de companie sau la un magazin de păsări. Alegeți specimene cu ochi străluciți și activi, cu pene care nu sunt îndoite, care sunt în mod evident sănătoase. Finchinii sunt foarte sociabili. Cu toate acestea, este recomandabil să păstreze doar o pereche în fiecare cușcă, pentru a minimiza riscul de a lupta. Dacă doriți să creați o mică colonie, asigurați-vă că au suficient spațiu pentru a zbura și că cușca nu este supraaglomerată.
 • 3
  Alimentați rasunul. Dieta lor principală constă din semințe, care pot fi achiziționate în magazinele de animale de companie. Asigurați-vă că distribuitorul de alimente este întotdeauna plin: ciorchinii își ajustează dieta pentru a-și satisface nevoile și nu vor mânca prea mult. Finchinii pot consuma și alimente simple, cum ar fi legumele și pesmetul. Evitați carnea și alimentele picante / dulci și eliminați toate excedentele perisabile în fiecare zi. Furnizați apă proaspătă și curată în fiecare zi și chiar unele "trucuri", cum ar fi oasele de sepie și bastoane de miere.
 • 4


  Verificați simptomele bolilor sau ale schimbărilor comportamentale. Dacă un finch doare sau se îmbolnăvește, puneți-l într-o cușcă separată într-o cameră caldă și sunați imediat veterinarul.
 • 5
  Furnizați materiale de cuibărit numai dacă doriți să asociați cuișoarele. Oferiți cuiburi noi și clare, astfel încât finchinii să poată alege pe cea pe care vor să o ridice. Femelele vor pune o pui de aproximativ 8 oua, care se va incarca in cateva saptamani. Asigurați-vă că numărați ouăle, dar fără a deranja animalele. Dacă după trei săptămâni, ouăle nu au eclozat, aceasta înseamnă că sunt infertile și trebuie eliminate rapid, deoarece femela va depune un nou ambreiaj si oua noi va fi imposibil să se distingă de cele care nu au eclozat. Separați cuplul dintre pui și celălalt, astfel încât să se poată odihni înainte de a reproduce din nou. După 21 de zile, puii vor părăsi cuibul și vor începe să mănânce singuri. După 6 săptămâni, ei vor fi dezvoltat penajul și colorarea ca adulți.
 • 6
  Puii separați de părinți după 6 săptămâni. Acestea ar trebui mutate într-o cușcă separată. Contactați magazinele locale pentru a vinde puii sau pentru a le comercializa cu alimente sau alte produse pentru finchinii dvs.
 • Sfaturi

  • Bărbații au culori mai luminoase decât femelele și pot fi deosebite de obrajii portocalii.
  • De obicei, cuișorii de zebră sunt părinți excelenți. Nu vor avea nevoie de ajutorul tău.
  • Dacă doriți să le atingeți, faceți-o cu atenție și foarte ușor. Piesele din zebră sunt foarte delicate. De asemenea, dați-le timp să vă obișnuiască înainte de a le lua și de a le face un proces pe care îl obțineți treptat.

  Avertismente

  • Multe finchine sunt ușor speriate, pentru a evita mișcările bruște sau zgomotele. Peștii din zebră sunt puțin mai rezistenți în această privință, dar sunt încă niște cuiburi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit