gtemata.com

Cum de a ridica Canare

Canarele sunt păsări minunate pentru a le păstra acasă, pentru că sunt ușor de tratat și nu suferă prea multă singurătate. Cu toate acestea, nu este atât de simplu să le reproducem, deoarece este necesar să planificăm procesul, să avem echipament special și hrană specifică, dar, de asemenea, să avem o bună doză de noroc. Este important să le reproducem în mod corespunzător, astfel încât aceștia să trăiască într-un mediu fără stres și să aibă o șansă mai bună de reproducere. Dacă intenționați să reproduceți aceste păsări, faceți acest lucru numai dacă aveți grijă de puilor care se vor naște, dacă nu găsesc altă casă.

paşi

Partea 1

Pregătiți Canarele pentru împerechere
1
Cumpărați echipamentul necesar pentru a le reproduce. În plus față de echipamentul de bază pe care este posibil să aveți deja pentru păsări, va avea nevoie de o cușcă mare, în care la rasa canari, un cuib în cazul în care femela poate depune oua si materialul care femela va folosi pentru a construi cuiburile lor. Probabil veți avea nevoie, de asemenea, o lampă pentru a ilumina cușcă, în cazul în care locul în care locuiți, există mai puțin de 14 ore de lumină pe zi.
 • Există cuști specializate pe piață pentru a reproduce păsările care permit bărbatului și femeii să se obișnuiască unul cu celălalt, fără a le permite să intre în contact. Ele poartă o partiție în mijloc care poate fi înlăturată atunci când crescătorul este pregătit să permită ca canarii să se împerecheze.
 • Cuiburile pentru reproducerea canarilor sunt vândute la magazinele zootehnice. Dacă achiziționați un cuib prefabricat, va trebui să cumpărați și materialul pe care păsările dvs. îl pot adăuga la cuibul prefabricat.
 • 2
  Păstrați canari separați până la împerechere. Cu excepția fazei active a cuplării, canarii trebuie să fie păstrate fiecare în propria lor cușcă. Există riscul ca bărbatul să fie agresiv și să ucidă femela, dacă acesta din urmă nu este pregătit pentru împerechere. Cuștile lor pot fi păstrate în aceeași încăpere.
 • 3
  Observați dacă există semnale legate de începutul perioadei de cuplare. De obicei, perioada de reproducere este în timpul primăverii - de fapt, aceste păsări preferă să se împerecheze atunci când temperatura este de aproximativ 21 ° C și există aproximativ 14 ore de lumină pe zi. Puteți reproduce aceste condiții în interiorul, pentru a promova împerecherea. Bărbații și femeile se comportă diferit atunci când sunt gata să se reproducă.
 • În mod normal, canarele masculine intră în perioada de iubire înaintea femelelor. Semnale care clarifică faptul că sunt gata includ: scăderea aripilor în timp ce cântă, cântând mai tare și mai tare - ar putea să danseze în jurul coastei sau să arate mai mult teritoriale atunci când există alți masculi din apropiere.
 • Când sunt în căldură, femelele încep să rupă hârtia mai des pentru a pregăti cuibul. Cel mai sigur semn al faptului că sunt gata să se împerecheze, însă, este indicat de zona din jurul deschiderii lor, care devine roșie și umflată. De asemenea, își pot ridica cozile și se pot prăji când bărbații se află în apropiere.
 • 4
  Așezați bărbații și femeile una lângă cealaltă, dar nu în aceeași cușcă. Flanchează cuștile sau pune ambele păsări într-o pisică specială echipată cu un divizor central, care le permite să se obișnuiască cu prezența celuilalt. Comportamentul lor vă va spune dacă sunt gata.
 • 5
  Adăugați un cuib în partea în care este femela. Dacă utilizați o cușcă mare în loc de o reproducere adecvată, plasați cuibul în cușca femeii. Când acesta din urmă începe să adauge materialul pentru a construi cuibul, înseamnă că este gata pentru împerechere.
 • 6


  Oferiți o dietă adecvată. Insulele Canare, în perioada de cuibărit, acestea ar trebui să urmeze un regim alimentar special constând din semințe îmbogățite, alimente moi și calciu completează câteva săptămâni înainte de împerechere până când dau hrană pentru puii lor. Ei recomanda oase de sepie și pietriș (compus din scoici sparte) pentru femela, care promovează aportul de calciu util pentru producția de ouă sănătoase. Aceste alimente speciale sunt vândute de companiile care produc provizii pentru animale.
 • Partea 2

  Aveți grijă de reproducerea canariană
  1
  Alăturați-vă bărbatului și femeii odată ce vedeți semnele predispoziției lor de a se reproduce. Probabil vor schimba câteva sărutări, iar femela va începe să aranjeze materialul pentru construirea cuibului. Dacă ambii sunt în căldură, bărbatul și femela vor începe să se sărute reciproc prin barele partiției, atingându-și ciocul celuilalt. Se poate întâmpla imediat sau poate după câteva zile, canarii au fost abordați. Când sunt gata să se reproducă, le puteți pune în aceeași cușcă.
  • Verificați dacă se luptă. Dacă încep să atace, separă-le imediat și vezi dacă există semne că sunt încă în căldură. Cu toate acestea, fazele de împerechere pot declanșa o anumită agresivitate, deci înainte de a le separa, asigurați-vă că este o luptă.
 • 2
  Acordați atenție comportamentului reproductiv. Se va incepe cand instantele de sex masculin feminin. Odată ce este gata, se plimba, comunicându-și voința. Apoi masculul montează femela de mai multe ori, repede.
 • 3
  Căutați ouăle în cuib. Femelele ar putea genera 2 până la 6 ouă. Se pune un ou pe zi, de obicei dimineața. În mod normal, puii de canari își vânează ouăle în 14 zile - ar trebui să o facă fără ajutor.
 • 4
  Păstrați puii cu părinții lor până când încep să mănânce singuri, de obicei după aproximativ 3 săptămâni de la naștere. La început mama rămâne cu ei tot timpul, în timp ce tatăl aduce mâncare partenerului său. Apoi, încet, tatăl își asumă responsabilitatea pentru a le hrăni, asigurându-se că au suficientă hrană pentru a se hrăni. Odată ce puii încep să mănânce singuri și au dobândit penajul care le permite să zboare, le poți scoate din cușca în care se află.
 • În acest moment ar trebui să separați și părinții din nou.
 • Avertismente

  • În mod normal, canarienii nu sunt sociabili, deci, dacă puneți un bărbat și o femeie în aceeași cușcă atunci când nu sunt pregătiți să se împerecheze, este foarte posibil să provoace un dezastru, decât să se reproducă. Este necesar să fim siguri că sunt pregătiți pentru împerechere atunci când sunt uniți.
  Afișați mai multe ... (11)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit