gtemata.com

Cum să trăiești fără energie electrică

Indiferent dacă doriți să opriți electricitatea sau să vă confruntați cu o întrerupere temporară în viitorul apropiat, trebuie să știți cum să trăiți fără energie electrică. Deși pare nefiresc să trăim fără obiectele electrice care ne ajută în viața de zi cu zi, lipsa energiei electrice a fost norma din cele mai vechi timpuri. Cu puțină "determinare, o atitudine pozitivă și un pic de simplitate, puteți trăi fără putere, fie pentru o zi, fie pentru restul vieții voastre.

paşi

Metoda 1
Desprindeți-vă de rețeaua electrică

Partea 1: Lumină și încălzire

Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 1
1
Investiți în energii alternative. Dacă intenționați să vă desprindeți de rețeaua de distribuție a energiei electrice, trebuie să găsiți alte modalități de a obține energie acasă fără a se baza pe companiile energetice. Sursele regenerabile de energie reprezintă o soluție excelentă. Instalați panourile solare pentru a valorifica puterea soarelui, construiește turbine eoliene sau generează energie printr-un sistem hidroelectric. Și tu ai putea instalați un generator, pentru a produce singur curentul necesar aparatelor dvs.
 • Creați un generator cu bicicleta. Dinamosul este o modalitate excelentă de a vă menține în formă prin reîncărcarea dispozitivelor electronice. Puteți să comandați un proiect pentru un astfel de generator pe internet sau puteți cumpăra unul deja făcut.
Imagine intitulată Live Without Electricity Step 1Bullet1
 • De asemenea, trebuie să luați în considerare ideea de a utiliza combustibili alternativi, cum ar fi biodiesel, biomasă șietanol.
  Imagine intitulată Live Without Electricity Step 1Bullet2
 • Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 2
  2
  Proiectați sistemul de iluminare. Există mai multe opțiuni pentru a vă lumina mai bine casa. Una dintre cele mai bune sunt lămpile cu kerosen. De asemenea, puteți utiliza lămpi cu ulei, lumanari sau lămpi de camping cu baterii. De asemenea, este important să aveți lanterne să se ridice noaptea fără a fi nevoie să lumineze lămpile.
 • Dacă vă decideți să vă echipați cu un generator de pedale, veți putea să porniți lămpile.
  Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 2Bullet1
 • Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 3
  3
  Izolați casa. Adăugați un strat de Izolarea pereților casei, în special în pod și în jurul ușilor. Căldura scapă prin uși, ferestre și din partea de sus a casei. Creați un sistem de izolare care să permită scăderea cantității de căldură. Sigilați partea inferioară a ușilor.
 • De asemenea, puteți utiliza un set de izolație a ferestrelor pentru a bloca schițele. Poți să cumperi unul, sau construiește-o de la tine.
  Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 3Bullet1
 • Imagine intitulată Live Without Electricity Pasul 4
  4
  Luați în considerare încălzirea centrală. Dacă nu aveți un șemineu sau un sobă de lemn ar trebui să obțineți una, mai ales dacă locuiți într-o zonă cu un climat rece. Pentru a încălzi alte încăperi din casă, puteți construi canale de ventilație de la șemineul dvs. în celelalte încăperi din casă.
 • Partea 2: Gătit

  Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 5
  1
  Gândește-te cum vrei să gătești. Una dintre cele mai bune moduri de a găti fără a utiliza energie electrică este utilizați o sobă de lemn. Atunci când vremea este prea caldă pentru a găti pe aragazul din lemn, utilizați sobe de gaze de camping, care funcționează la fel ca orice alt sobă de gaz.
  • Dacă aveți o sobă de gaz, puteți oricând să o utilizați chiar și fără energie electrică. Veți fi nevoiți să aprindeți arzătoarele cu chibrituri sau o brichetă.
  Imagine intitulată Live fără electricitate Pas 5Bullet1
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 6
  2
  Dezvoltați o grădină de legume. Mai degrabă decât să cumpărați fructe și legume într-un magazin, de ce să nu creșteți a ta? Cu puțin "semințe puteți transforma grădina într-o grădină de legume înfloritoare. Cultivarea plantelor pe solul dvs. înseamnă, de asemenea, evitarea ingerării multor substanțe la care sunt expuse produsele alimentare.
 • Creșteți fructele și legumele care coacă în diferite perioade ale anului, pentru a avea o recoltă scalară.
  Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 6Bullet1
 • Dacă intenționați să produceți pe o scară mai mare, va trebui să aflați mai multe despre rotația culturilor. Citiți un manual.
  Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 6Bullet2
 • Creați un grădină de plante aromatice pentru a avea condimente delicioase pe tot parcursul anului (puteți, de asemenea uscat).
  Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 6Bullet3
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 7
  3
  Creșterea vitelor. Dacă aveți spațiu pentru a face acest lucru, ar trebui să ridicați niște animale. vaci, capre și oile sunt excelente surse de lapte și brânză, puii oferă ouă și carne și i porci acestea vă ajută să eliminați deșeurile - precum și să fiți o sursă de hrană. Puteți să vindeți, să vă comercializați și să vă păstrați producția de animale.
 • Construiți o casă de pui pentru găinile tale. Ar trebui să fie suficient de larg pentru a permite găinilor să meargă și să aibă niște găini pentru a le pune ouăle.
  Imaginea intitulată Live fără energie electrică Pasul 7Bullet1
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 8
  4
  Învățați să conservați produsele alimentare. Unul dintre cele mai importante lucruri de făcut atunci când trăiți fără energie electrică este să învățați cum să depozitați alimente fără frigider. Aproape totul poate fi ghidat, de la fructe la legume, carne și ouă. Invasarea este o metodă excelentă de conservare. Dacă intenționați să împachetați alimente la scară largă, ar trebui să vă echipați cu o oală automată - face procesul mult mai eficient.
 • Puneți o murătură alte alimente pe care doriți să le păstrați. Pestele sunt grozave în timpul iernii, când alte alimente proaspete sunt rare.
  Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 8Bullet1
 • Se usuca fructele, legumele si carnea. Uscarea alimentelor este o altă metodă excelentă de conservare care nu necesită energie electrică.
  Imagine intitulată Live Without Electricity Step 8Bullet2
 • Partea 3: Alte sfaturi pentru o viață fără electricitate

  Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 9
  1
  Construiți un recipient de compost. Compostul este incredibil de util, mai ales dacă nu doriți să plătiți impozite pe deșeuri. Pe lângă faptul că este de simplu de construcție, vă va permite să aveți un îngrășământ excelent.
 • Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 10
  2
  Produceți singur îngrășământul. Un lucru foarte simplu de făcut dacă ridici efectivele de animale. Grădina dvs. de legume va fi recunoscătoare dacă o hrăniți cu un îngrășământ organic de uz casnic.
 • Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 11
  3
  Specializați-vă pe un produs al producției dvs. pentru al vinde. Luați în considerare abilitățile dvs.: sunteți bine la coase, gătit, sculptură, clădire ...? Luați în considerare cantitatea de material de care aveți nevoie pentru a începe producția în masă. Gândiți-vă cum să vă transformați produsele. Ridicați oile? Atunci învăța tricot sau a preparați brânza din laptele lor.
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 12
  4
  Spălați hainele cu mâna. Chiar dacă se pare că este un lucru dificil, devine simplu odată ce ați câștigat o experiență. Așezați hainele pe o masă, clătiți-le și uscați-le.
 • Secretul unei rufe moi este să se clătească cu una sau două cești de oțet înainte de a se usca. Oțetul va împiedica uscarea hainei în timpul uscării.
 • Metoda 2
  Gestionați un Blackout temporar  Partea 1: Pregătirea pentru eveniment

  Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 13
  1
  Faceți un kit de urgență. În afară de apă și de alimente care nu sunt perisabile, există și alte lucruri care ar trebui să fie întotdeauna prezente într-un kit de urgență. De exemplu, o lanternă, baterii de rezervă, un cuțit cu funcție multifuncțională (ca un cuțit elvețian), un deschizător de cutii, medicamente timp de cel puțin o săptămână, nevoia de curățare, bani, un radio portabil, o pătură de urgență.
  • De asemenea, trebuie să faceți o copie a documentelor dvs. Carte de sănătate, pașaport, reședință, certificat de naștere. De asemenea, trebuie să aveți o hartă a zonei și o listă de contacte de urgență.
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 14
  2
  Puneți împreună un kit de prim ajutor. În timpul unei întreruperi, nu știți niciodată ce se va întâmpla sau cine va avea nevoie de îngrijiri medicale, așa că este recomandat să păstrați un kit de prim ajutor acasă. Puteți cumpăra kituri gata făcute sau puteți pune împreună setul cu tot ce aveți nevoie. Pentru o listă a ceea ce aveți nevoie, puteți citi acest articol.
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 15
  3
  Păstrați apă acasă. Crucea Roșie recomandă păstrarea a cel puțin 4 litri de apă pe persoană pe zi. Dacă este posibil, păstrați o rezervă de o săptămână. Dacă aveți o familie de trei, ar trebui să păstrați 84 de litri.
 • Dacă nu puteți stoca atât de multă apă și credeți că apa de la robinet ar putea să nu fie de băut în timpul unei urgențe, puteți să o purificați. Aflați cum să citiți acest articol.
  Imagine intitulată Live fără energie electrică Step 15Bullet1
 • Imaginea intitulată Live fără energie electrică Pasul 16
  4
  Puneți deoparte mâncarea neperisabilă. Aceste alimente necesită puțină pregătire sau nu. Dacă nu aveți acces la o sursă de căldură, cum ar fi un grătar sau o sobă de camping (le vom acoperi în cea de-a doua parte), atunci ar trebui să rezervați alimente pe care nu trebuie să le gătiți.
 • Alimente care nu perindă necesitatea gătitului: supe, paste și brânză conservată.
  Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 16Bullet1
 • Produse care nu necesită gătit: arahide, fructe și legume conservate, unt de arahide, batoane de cereale, biscuiți și chipsuri, carne conservată, budinci preambalate, sticle de sucuri.
  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată Live fără energie electrică Pasul 17
  5
  Urmăriți-vă familia. Dacă nu există energie și sunteți într-o situație de urgență, utilizați telefonul pentru a apela membrii familiei înainte de a descărca acumulatorul (nu veți putea să îl reîncărcați imediat ce este gol).
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 18
  6
  Păstrați puțină distracție la îndemână. Nu puteți să folosiți televizorul, computerul sau orice alt instrument electronic, va trebui să găsiți ceva distracție. Dar amintiți-vă că nu ar trebui să pierdeți bateriile de torță pentru a citi o carte pe timp de noapte. Dacă aveți lanterne sau lumânări, puneți-le pe masă, astfel încât să le poată folosi pe toate pentru a le citi, a juca sau a vorbi.
 • Partea 2: Lumină și încălzire

  Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 19
  1
  Investiți în surse alternative de lumină. Lăsați la o parte torțe diferite, lămpi de camping, lumânări. Puneți-i într-un loc ușor accesibil în întuneric. Lumanarile sunt excelente deoarece dureaza mult timp si nu consuma baterii. Becurile sunt foarte utile pentru a trăi în mod normal în întuneric. Puneți unul în bucătărie când mâncați.
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pas 20
  2
  Gândiți-vă la încălzire. Dacă aveți un șemineu, faceți o livrare de lemn. Sigilați încăperile pe care nu le utilizați pentru a evita pierderile de căldură. De asemenea, luați în considerare cumpărarea unui sobă de kerosen. În timpul funcționării, mediul trebuie să fie aerisit sau riscând otrăvirea cu monoxid de carbon.
 • Imaginea intitulată Live fără electricitate Pasul 21
  3
  Utilizați aparatul pentru a încărca dispozitivele electronice. Dacă vă puteți atinge mașina în afară, puteți reîncărca uneltele esențiale, cum ar fi telefoanele mobile și lanternele. Utilizați bricheta (este conectată la baterie).
 • Partea 3: Gatit

  Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 22
  1
  Mențineți alimentele perisabile răcite. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să cumpărați un bloc de gheață uscată, să-l înfășurați în ziar și să-l puneți în congelator. Căutați astăzi de unde să cumpărați gheață uscată, pentru a ști unde să mergeți în caz de urgență.
  • Deschideți frigiderul și congelatorul numai atunci când este absolut necesar. De asemenea, puteți acoperi frigiderul cu pături groase pentru a păstra temperatura înăuntru. Asigurați-vă că păturile nu acoperă ventilatoarele pentru frigider.
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 23
  2
  Consumați mai întâi alimentele perisabile. Înainte de a începe să mâncați alimente care nu sunt perisabile, terminați cele perisabile. Faceți acest lucru în prima zi de întrerupere, deoarece majoritatea alimentelor perisabile nu trebuie consumate după ce au mai rămas mai mult de două ore la o temperatură mai mare de 4 ° C.
 • Excepțiile la regulă sunt brânzeturile grele sau prelucrate, fructele și legumele proaspete, untul, margarina și pâinea.
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 24
  3
  Utilizați gazul pentru a găti. Dacă aveți o sobă cu gaz, nu veți avea probleme cu gătitul. Va trebui să aprinzi focurile cu mâna, dar altfel nu vor exista probleme. Dacă aveți sobe electrice, mai jos sunt câteva metode alternative de gătit:
 • Nu folosiți niciodată aragazul pentru încălzirea casei. Aceste dispozitive nu sunt proiectate pentru acest lucru și vor determina creșterea cantității de monoxid de carbon periculos în aer.
 • Imagine intitulată Live fără energie electrică Pasul 25
  4
  Utilizați sobe de camping, sau grilă. Dacă aveți sobe de camping, este timpul să le folosiți. Aceste mașini de gătit funcționează, în esență, în același mod ca și mașinile de gătit cu gaz normal. Chiar și grătarul și gratarul vor fi bine în cazul unei întreruperi. Nu le folosiți în interior, riscați otrăvirea cu monoxid de carbon.
 • Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 26
  5
  Lăsați focul, dacă este necesar. Dacă aveți un șemineu, utilizați-l. Dacă nu aveți, este posibil să aprindeți un foc de tabără în grădină. Dacă locuiți într-o zonă în care există descărcări frecvente și nu aveți un șemineu, ar trebui să luați în considerare ideea de a dedica o parte din grădina dvs. focului.
 • Imagine intitulată Live fără electricitate Pasul 27
  6
  Du-te să mănânci, dacă poți. Dacă puteți părăsi casa, puteți merge să mâncați. Fiind prea închis la domiciliu te-ar putea face nebun, așa că dacă ai șansa, mergi mânca afară.
 • Sfaturi

  • Dacă dintr-o dată lipsește puterea, nu vă puneți în panică. Mergeți la o lanternă, plimbându-vă calm și cu grijă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit