gtemata.com

Cum să pictezi o casă

Pictura exterioară a unei case are mult mai mult decât să-și îmbunătățească aspectul. Revopsirea ar trebui să protejeze casa, creând o barieră preventivă împotriva amenințărilor vântului, apei și a altor amenințări meteorologice. Cu timpul și investiția financiară pe care o implică un astfel de proiect, trebuie avut grijă să o faceți corect și cu cele mai bune materiale disponibile. Acest lucru va prelungi timpul care va trece înainte ca casa să fie vopsită din nou. Chiar dacă lucrarea durează mult, puteți să parcurgeți rapid instrucțiunile despre cum să pictați o casă. Pur și simplu începeți cu primul pas.

paşi

Partea 1
Pregătiți casa pentru pictura

Imagine cu titlul Paint a House Step 1
1
Alegeți ora potrivită a anului. Este important să țineți cont de timpul anului când vopsiți exteriorul casei dvs., deoarece temperaturile foarte scăzute (sub 4 ° C) sau foarte cald pot ruina vopseaua.
 • Din acest motiv, cel mai bun moment pentru a picta casa este târziu de primăvară sau începutul toamnei. De asemenea, nu uitați să verificați prognoza meteo pentru a vă asigura că nu există ploaie pentru zilele pe care doriți să le pictați.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 2
  2
  Curățați suprafața casei. Dacă aveți noroc, singura pregătire reală de care aveți nevoie înainte de a picta va fi să curățați suprafața casei. Utilizați o canulă pentru a spăla pereții și a trece pe o perie grea cu fire de fier și apă și săpun fierbinte.
 • În mod alternativ, se poate utiliza o mașină de spălare cu presiune pentru a curăța murdăria specială incrustată și pentru a îndepărta resturile de vopsea. Aveți grijă să nu provoca deteriorarea casei prin stabilirea unui spray prea puternic.
 • Nu uitați să spălați de sus în jos și lăsați suficient timp ca suprafața să se usuce complet înainte de a începe să pictați.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 3
  3
  Scoateți orice vopsea deteriorată. Dacă există urme de vopsea veche deteriorată pe suprafața casei dvs., va trebui să o eliminați înainte de a continua. Aceasta include vopseaua decojită, decojită sau zgâriată.
 • Dacă nu reușiți să îndepărtați vechea vopsea de peeling, veți împiedica vopseaua nouă să adere la suprafața casei.
 • Utilizați o perie de fire de fier sau o spatulă pentru a îndepărta orice vopsea rezistentă de pe suprafața casei și utilizați un șlefuitor (sau o fereastră de sticlă înfășurată în jurul unei bucăți de lemn) pentru a netezi suprafețele aspre.
 • Dacă există depuneri grele de vopsea care trebuie îndepărtate, este posibil să fie necesar să utilizați o mașină de șlefuit orbital, care, în mod esențial, topeste vopseaua și apoi o trage de pe perete.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 4
  4
  Faceți reparațiile necesare. Înainte de a începe să pictați, va trebui, de asemenea, să inspectați casa pentru deteriorări și să efectuați reparațiile necesare. Poate suna ca o nefericire, dar veti fi siguri ca casa arata cel mai bine dupa ce revopsirea este completa.
 • Rulează în jurul perimetrului casei și caută plăci despicate și acoperiri, rugina, mucegai și unghii proeminente. Nu priviți numai pereții exteriori, examinați și sub marginea acoperișului și în jurul fundațiilor. Acordați atenție zonelor din jurul ferestrelor și ușilor în cazul în care vechea lipire sau chitul poate lipsi sau trebuie înlocuită.
 • Ruginitatea trebuie îndepărtată, iar matrița trebuie răzuită. Acoperirea pereților despărțiți trebuie să fie umplută și șlefuită, trebuie să fie înlocuite plăcile de lipire sau plăci despicate, iar jgheaburile și scurgerile pe care le pierd vor trebui reparate.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 5
  5
  Estimați cât de mult va trebui să folosiți vopseaua. Este o idee bună să înțelegeți câte vopsea aveți nevoie în primul rând pentru a începe pictura. Elimină riscul ca vopseaua să se termine la jumătatea drumului de lucru.
 • Pentru a înțelege cantitatea de vopsea de care aveți nevoie, măsurați perimetrul și înălțimea casei (cu excepția capetelor înclinate) și înmulțiți unul cu celălalt.
 • Împărțiți acest număr cu acoperirea în metri pătrați indicată pe recipientul de vopsea pe care doriți să îl utilizați. Acest lucru vă va oferi cantitatea de pictură de care aveți nevoie pentru o singură mână. Cu toate acestea, este o idee bună să adăugați 3 sau 4 litri suplimentare acestui număr pentru siguranță.
 • Pentru a calcula cantitatea de vopsea necesară pentru părțile înclinate, măsurați lățimea și înălțimea fiecărei părți, înmulțiți aceste numere și împărțiți cu două. Acest lucru vă va oferi dimensiunile suprafeței vârfului, pe care o puteți include în estimările vopselei.
 • Rețineți că unele suprafețe pentru pereții exteriori - cum ar fi plăci, zidărie de piatră și stuc - pot avea nevoie de 10% sau 15% mai multă vopsea decât pereții plane și netede cu aceeași suprafață.
 • Chiar și metoda de aplicare ar putea afecta tipul de vopsea de care aveți nevoie - un pulverizator electric ar putea dura până la două ori vopseaua (pentru aceeași suprafață) în comparație cu o rolă sau o pensulă.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 6
  6
  Aplicați grundul la suprafață. În anumite situații, va trebui să aplicați un strat de grund pe suprafața casei dvs. înainte de a începe să pictați. Grundul oferă o bază bună pentru pictura și va ajuta să se mențină mai mult timp, oferind protecție suplimentară față de elemente.
 • Va trebui să aplicați grundul pe anumite zone ale casei, mai ales dacă lucrările dvs. de pregătire au expus lemn sau metal la gol sau dacă ați scos o mulțime de vopsea decojită.
 • De asemenea, va trebui să aplicați grundul dacă pictați lemn nou pentru prima dată sau dacă schimbați drastic culoarea casei dumneavoastră.
 • Tipul de grund utilizat va depinde de tipul de vopsea. Dacă aveți de gând să utilizați vopsea latex, veți avea nevoie de un grund pe bază de latex. Dacă utilizați vopsea diluată cu solvent, veți avea nevoie de un primer pe bază de solvenți și dacă utilizați vopsea metalică, veți avea nevoie de un grund metalic.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 7
  7
  Alege vopseaua ta. Alegeți o vopsea exterioară de calitate, cum ar fi latex 100% acrilic. Acesta va produce o culoare mai bună, care se usucă mai repede și va fi mai durabilă și durabilă.
 • Căutați o vopsea cu un procent mai mare de valuri solide și alegeți ambalaje etichetate ca "premiu" sau "super-premium" în loc să aleagă branduri economice.
 • De asemenea, reflectați culoarea pe care o alegeți pentru casa dvs. Luați în considerare stilul casei și asigurați-vă că culoarea vopselei se potrivește cu materialul acoperișului și cu orice accent de cărămidă sau piatră.
 • Luați în considerare ideea de a lua mostre ale culorilor pe care le doriți și de a picta curse de testare pe o parte ascunsă a casei. Luați câteva zile pentru a vedea ce arată fiecare mostră în diferite lumini și pentru a decide care dintre ele preferați.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 8


  8
  Mișcați vopseaua. Dacă ați cumpărat mai multe cutii de vopsea, va trebui să amestecați întreaga vopsea din fiecare borcan într-un singur container mare.
 • Acest lucru se datorează faptului că culorile diferitelor vopsele de vopsea pot varia ușor, chiar dacă sunt făcute să fie aceleași. Îmbinarea acestora asigură un ton uniform.
 • Păstrați borcanele originale oricum. În acest fel, dacă avansezi vopseaua, îl poți turna în borcane și le poți închide.
 • În acest moment ar trebui să acoperiți zona din jurul casei dvs. cu foi de pictor, pentru a preveni că pictura să nu cadă pe stradă sau în curte.
 • Partea 2
  Pictura în Casa

  Imagine cu titlul Paint a House Step 9
  1
  Decideți ce metodă de aplicare doriți să folosiți. Folosirea unei pensule, a unei role sau a unui pulverizator pentru a vopsi casa este pur și simplu o chestiune de preferință personală. Fiecare metodă are avantajele sale - folosirea unei perii vă oferă mai mult control asupra picturii, folosirea unui roller face ca lucrarea să fie mai eficientă, folosindu-vă o pulverizare care oferă o acoperire mai groasă.
  • Utilizând o perie: Mulți oameni care își vopsește casa pentru prima dată preferă să folosească o pensulă, pentru că te forțează să fii foarte precis și îți oferă controlul asupra fiecărui centimetru centimetru al casei. Pentru ao folosi: înmuiați peria în vopsea până când firele sunt acoperite pe jumătate. Așezați peria pe perete în diferite puncte de-a lungul unei linii orizontale. Du-te înapoi și vopsiți înainte și înapoi pentru a umple golurile și pentru a oferi o acoperire uniformă.
  Imagine cu titlul Paint a House Step 6
 • Utilizarea unei role: Pentru a utiliza o rolă, rotiți-o în vopsea până când toate laturile sunt acoperite uniform, apoi aplicați vopseaua pe perete folosind traversarea periilor. Apoi, întoarceți-vă și reparați aceeași zonă folosind rolele verticale pentru a umple golurile.
  Imagine cu titlul Paint a House Step 5
 • Utilizarea unui pulverizator: Pentru a utiliza un pulverizator, încărcați vopseaua pe care ați ales-o în pulverizator. Țineți-l drept, la aproximativ un paț distanță de perete. Mutați pulverizatorul uniform înainte și înapoi, pornind mișcarea înainte de a apăsa declanșatorul, pentru a evita zonele cu depuneri mai dure de vopsea. Asigurați-vă că fiecare strălucire nouă se suprapune pe cea precedentă cu cel puțin 8 inci.
  Imagine cu titlul Paint a House Step 7
 • Folosind tehnica de pulverizare și role: Tehnica de pulverizare și role este o metodă specială recomandată pentru viteza și uniformitatea de acoperire, dar necesită două persoane. O primă persoană treacă pulverizatorul pentru a acoperi rapid peretele vopselei, iar al doilea îl urmează cu o rolă pentru a se răspândi și a le lustrui.
 • Imaginea cu titlul Paint a House Step 10
  2
  Vopsiti panourile laterale. Vopsiți toate panourile laterale înainte de a lucra la finisaje. Ea elimină cea mai mare parte a lucrării și accelerează procesul deoarece nu va trebui să schimbați culoarea din când în când. Când pictezi fâșiile laterale (sau orice material care acoperă părțile principale ale exterioară a casei tale) există mai multe reguli pe care trebuie să le urmezi:
 • Lucrează de sus în jos. Lucrați întotdeauna de sus în jos și de la stânga la dreapta atunci când vopselele. Lucrând de sus în jos vă permite să acoperiți orice castă pe măsură ce ajungeți mai jos, în timp ce mergeți de la stânga la dreapta vă ajută să identificați rapid orice puncte pe care le-ați pierdut (acest lucru este legat de faptul că citim de la dreapta la stânga, astfel încât creierul dvs. este programat să absoarbă mai bine informațiile în acest fel).
 • Urmați soarele. Încercați să vă organizați pictura pentru a urma soarele în timpul zilei, așteptând până când soarele de dimineață a uscat orice umiditate de noapte din pereți. Vrei să lucrezi la umbră în timpul zilei, departe de lumina directă a soarelui, care poate afecta calitatea rezultatului final.
 • Aveți grijă când folosiți o scară. Este important să fii foarte atent atunci când folosești scări, mai ales cele care pot fi extinse. Nu trebuie să vă apropiați niciodată de lungimea unui braț atunci când vă aflați pe o scară. În schimb, ar trebui să pictați în linii orizontale cât poți, apoi să muți scara lateral pentru a continua să pictezi pe aceeași linie. Asigurați-vă că scara dvs. nu se înclină într-o parte sau alta și că se sprijină pe un nivel uniform de aproximativ 1/4 din înălțimea totală, departe de fundațiile casei.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 11
  3
  Aplică o mână de mâna a doua. Odată ce așteptați timpul necesar pentru a usca vopseaua, ar trebui să vă gândiți să mutați o altă mână - dacă timpul și bugetul o permit.
 • Un al doilea strat va elimina vopseaua și va oferi o acoperire mai protectivă casei. Aceasta va ajuta rezultatul final să arate mai bine și să dureze mai mult.
 • Dacă ați ales o culoare strălucitoare pentru casa dvs., o a doua mână va fi adesea necesară pentru a scoate strălucirea culorii.
 • Imagine cu titlul Paint a House Step 12
  4
  Vopseste finisajele. Odată ce părțile laterale sunt complete, este timpul să vă întoarceți și să pictați finisajele, care au aceeași culoare cu restul casei sau nu. Poate dura mult timp, dar va da pictura dvs. un aspect profesional.
 • O pensulă este instrumentul cel mai recomandat pentru finisaje, deoarece vă permite să fiți precizie, totuși un cilindru de 6 inci poate ajuta la accelerarea totului, în special pe părțile laterale și pervazurile ferestrelor.
 • În ceea ce privește părțile laterale, ar trebui să lucrați de sus în jos pe finisaje - începând cu geamurile și ferestrele pentru acoperișuri, apoi trecând în streașină și jgheaburi, apoi la ferestrele de la etajul doi, primul etaj, ușile și în cele din urmă fundațiile .
 • Când vopsiți ferestrele, ar trebui să protejați geamul de pete de vopsea prin acoperirea cu hârtie scotch sau folosind un capac special.
 • Acordați o atenție deosebită parapeturilor în timp ce vopselele, deoarece acestea poartă povara de vreme rea și pot avea un aspect mai trăit decât alte zone. Dacă este necesar, faceți 2 sau 3 straturi de vopsea și nu uitați părțile laterale de mai jos.
 • Este mai ușor să pictați ușile dacă îndepărtați mai întâi toate mânerele, bastoanele și numerele. În mod ideal, ar trebui să scoateți și ușa de la balamalele ei și să o împrăștiați orizontal pe pământ înainte de ao picta, făcând prima parte și apoi cealaltă. Acest lucru va face, de asemenea, mai ușor de a picta cadru și corpuri de iluminat.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Scala
  • Plicurile tiparului
  • Periați cu o perie de fier sau o spatulă
  • șmirghel
  • Pulverizator electric
  • Lucrări de găurire
  • Arma Calafate
  • Amorsa exterioară
  • Vopsea exterioară
  • perie
  • Role: bureți și mânere
  • Rolă paletă
  • Vopsitorie de vopsea
  • Ochelari și mască

  Sfaturi

  • Pentru casele cu mai multe etaje și casele înalte cu o singură etapă, veți avea nevoie de o scară.
  • Atunci când utilizați un pulverizator de vopsea, asigurați-vă că purtați ochelari de protecție și ochelari de protecție pentru a vă proteja de vapori dăunători. Mutați orice vehicule din apropiere. Asigurați-vă că vântul nu suflă și lăsați vecinii să știe în ce zi intenționați să pictați.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că nu expuneți lemnul nevopsit la soare prea mult timp, sau va fi deteriorat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit