gtemata.com

Cum să utilizați un sterilizator pentru sticle

Sterilizatoarele pentru sticle sunt aparate concepute special pentru a steriliza sticlele pentru copii cât mai mult posibil. Unele modele sunt disponibile ca unitate pentru a fi conectate la electricitate sau pentru a fi introduse în cuptorul cu microunde - multe modele pentru cuptorul cu microunde funcționează și ca sterilizatoare cu apă rece. Cantitatea de lichid care trebuie utilizată și durata procesului de sterilizare vor varia de la model la model, deci va trebui să urmați cu atenție instrucțiunile producătorului.

paşi

Metoda 1
Sterilizator cu abur electric

Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 1
1
Adăugați cantitatea de apă indicată în instrucțiunile de sterilizare. De obicei, cantitatea este echivalentă cu aproximativ 200 ml de apă, însă poate varia în funcție de marca produsului. Cantitatea insuficientă de apă nu poate dezinfecta corect sticlele, în timp ce cantitatea excesivă se poate vărsa din vas.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 2
  2
  Umpleți sterilizatorul. Puneți o sticlă cu capul în jos pe fiecare suport. Nu puneți mai multe sticle pe cârligele prezente. De obicei, aparatele pot stoca până la șase sticle, deci dacă aveți mai multe, va trebui să le sterilizeze mai târziu.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 3
  3
  Puneți în tatuaje, inele și capace înăuntru. Fixați aceste componente în afară unul de celălalt, astfel încât acestea să nu se atingă reciproc. Dacă sterilizatorul are suporturi la partea inferioară, aranjați-le să le mențină la locul lor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 4
  4
  Puneți capacul. Pentru a curăța sticlele, sterilizatorul trebuie să producă aburi. Vaporii trebuie să fie rezultați pentru a obține efectul dorit.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 5
  5
  Porniți dispozitivul. Sterilizatorul va începe automat încălzirea sticlelor la o temperatură de 100 ° C, creând suficientă vapori pentru a ucide bacteriile. De obicei, procesul durează aproximativ 10 minute.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 6
  6
  Scoateți sticlele la sfârșitul ciclului. Nu încercați să le scoateți înainte de sfârșitul ciclului de răcire al dispozitivului. Uscați sticlele cu o cârpă curată sau lăsați-le să se usuce în mod natural.
 • Metoda 2
  Sterilizator cu aburi pentru cuptor cu microunde

  Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 7
  1
  Scoateți grătarul din bazin. Majoritatea acestor dispozitive au o rețea detașabilă. Grila permite ca aburul să urce în sus de la bază, totuși, înainte de umplere, dispozitivul trebuie înlăturat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 8
  2
  Se toarnă apă în bază. Dispozitivul poate avea o linie care indică punctul până la care se umple, în caz contrar citiți instrucțiunile producătorului. De obicei, cantitatea de apă utilizată este de 200 ml.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 9
  3
  Înlocuiți grila. Unele grile se înlocuiesc cu o închidere rapidă, în timp ce altele își mențin poziția numai cu presiune.
 • 4
  Puneți sticle și accesorii pentru bebeluși. Fiecare model are spații ușor diferite pentru a insera fiecare piesă, cu toate acestea, toate modelele au spații desemnate pentru fiecare componentă.
 • Puneți tatuajele în spațiul corespunzător și înșurubați inelele de pe tatuaje.
  Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 10Bullet1
 • Puneți capacul în spațiul corespunzător. Multe modele au suporturi speciale pentru capace.
  Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 10Bullet2
 • Puneți sticlele cu capul în jos. În unele dispozitive, sticlele trebuie să fie plasate deasupra tobe și inele - în altele există suporturi separate numai pentru sticle.

  Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 10Bullet3
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 11
  5
  Închideți capacul. Asigurați-vă că este bine închis înainte de a începe ciclul de sterilizare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 12
  6
  Puneți cuptorul în microunde conform instrucțiunilor producătorului. Fiecare model se schimba însă, în general, este necesar să îl lăsați în cuptorul cu microunde timp de 8 minute în cuptoarele de 800 watt-6 minute pentru cuptoarele de 1000 wați și 4 minute pentru cuptoarele de 1100 wați.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 13
  7
  Lăsați să se răcească înainte de a scoate sticlele și accesoriile. Sterilizatorul va trebui să se răcească timp de cel puțin trei minute înainte de a putea să o manipuleze în siguranță.
 • Metoda 3
  Sterilizator cu apă rece

  Imaginea cu titlul Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 14
  1
  Scoateți tava de sterilizare. Multe sterilizatoare cu apă rece funcționează și în cuptorul cu microunde. Pentru sterilizarea cu apă rece, sticlele nu sunt plasate în tava utilizată pentru procesul cu microunde.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 15
  2
  Urmați instrucțiunile producătorului pentru a umple tigaia. Va trebui să umpleți baza cu apă foarte rece. Fiecare model trebuie umplut deasupra liniei cu microunde, deoarece apa va dezinfecta sticlele si nu aburul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 16
  3
  Adăugați soluția sau capsula de sterilizare. Utilizați un produs specific pentru sterilizatorul dvs. sau un produs care poate fi utilizat pentru a dezinfecta sticlele pentru bebeluși. Soluțiile nespecifice pot să nu fie sigure pentru utilizarea pentru sticlele copilului dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 17
  4
  Îndepărtați sticle și accesorii pentru bebeluși în apă. Umpleți complet sticlele cu apă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 18
  5
  Utilizați tava pentru a ține totul sub apă. Greutatea tăvii ajută la păstrarea sticlelor și a accesoriilor sub apă, asigurând în același timp o sterilizare completă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un sterilizator pentru sticle Pasul 19
  6
  Citiți instrucțiunile producătorului pentru a verifica timpii. De obicei, sticlele trebuie să rămână imersate până când apa este rece. Este posibil să trebuiască să le eliminați după aproximativ 10-15 minute, chiar dacă timpul exact poate să varieze.
 • Sfaturi

  • Sterilizatorul de sticle nu trebuie utilizat pentru clătirea laptelui. Sticle pentru bebeluși Lava și accesorii cu apă caldă și detergent înainte de sterilizare pentru a elimina reziduurile de lapte.

  Lucruri de care ai nevoie

  • biberon
  • sterilizator
  • Instrucțiunile producătorului
  • apă
  • Tablete sau soluție de sterilizare (pentru sterilizatoare cu apă rece)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit