gtemata.com

Cum se utilizează o rolă de albire

Iată o metodă simplă de împrăștiere a stratului neted și uniform de vopsea de latex pereți

conținut

de acasă. Vă permite să faceți rapid treaba și să eliminați problemele obișnuite ale spoturilor luminoase, ale marcajelor rulourilor și acumulărilor de vopsea.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați o rolă de vopsea Pasul 1
1
Cumpărați instrumente de calitate profesională - acestea vor dura mult mai mult și vor costa doar cu câteva euro mai mult decât trusele economice.
 • Începeți cu un mâner bun.
 • Pentru a vă extinde domeniul de acțiune și pentru a avea un control mai bun asupra instrumentului, înșurubați un mâner de lemn de 1,2 metri sau un stick telescopic pe mânerul rolei.
 • Investește într-un finisaj bun. Este ușor să fiți tentați să obțineți unul ieftin și să-l aruncați imediat după ce ați terminat slujba, dar vopselele ieftine nu au suficientă vopsea pentru a face o treabă bună. Utilizați cele cu o "blană" de 1,2 cm grosime pentru a picta pereți și plafoane și 0,63 cm pentru lac semi-lucios și satinat. Citiți secțiunea "Sfaturi" pentru mai multe informații despre cum să aveți grijă de aceste instrumente.
 • Veți vedea cu greu un pictor de case profesionale utilizați o tavă de vopsea pentru a picta pereți mari. O găleată de 19 litri cu o plasă specială atașată la margine funcționează mai bine deoarece este mai ușor să impregneze cilindrul, este mai ușor de transportat și este mai puțin probabil să se poticnească peste el. Și dacă aveți nevoie de o pauză, acoperiți-o cu o cârpă umedă pentru al împiedica să se usuce.
 • Tăvile de role sunt bune pentru zone mici, cum ar fi pereții unui dormitor, în cazul în care patru litri de vopsea sunt tot ce aveți nevoie. Faza de curățare este și mai simplă cu tăvile. Adăugarea unui strat de acoperire pe tavă face curățenia chiar mai ușoară.
 • Imaginea intitulată Utilizați o rolă de vopsit Pasul 2
  2
  Utilizați o perie pentru a face mai întâi marginile. Deoarece rolele nu ajung la margini, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să utilizați peria pe tavan, în colțuri și în colțuri.
 • Imaginea intitulată Utilizați o rolă de vopsea Pasul 3
  3
  Dați un strat de vopsea cu lovituri continue. Începeți la aproximativ 30 cm de podea și la aproximativ 15 cm de margini și treceți rola în sus și în jos cu o presiune ușoară. Opriți câteva centimetri de tavan. Acum, rotiți cilindrul în sus și în jos lângă colț pentru a răspândi rapid vopseaua. Puteți lăsa semne pe role și vopsea în acumulări în acest moment, dar nu vă faceți griji pentru a face o treabă perfectă.
 • Imaginea intitulată Folosiți o rolă de vopsit Pasul 4
  4
  Reîncărcați rola de vopsea și repetați procesul în spațiul adiacent, lucrând spre zona deja pictată. Păstrați marginile umede. Acesta este un pas crucial în toate lucrările de pictură, indiferent dacă pictați o ușă, lăcuiați o bucată de mobilier sau înălbați un perete. Conceptul este de a planifica lucrarea și de a aplica vopseaua atât de repede încât să poată trece peste marginile mâinii anterioare atunci când este încă umedă. Dacă vă opriți pentru o pauză de jumătate de perete, de exemplu, și începeți să pictați din nou după ce sesiunea sa uscat, probabil veți vedea semnele de roluri între cele două zone.
 • Imaginea intitulată Utilizați o rolă de vopsit Pasul 5
  5


  Continuați să răsuciți rola până când întreaga zonă este acoperită de o mână uniformă. Nu reumpleți cilindrul de vopsire în acest pas. Aplicați o presiune ușoară. Rolați în sus și în jos, de la podea până la tavan și mutați aproximativ trei sferturi de rolă de fiecare dată, pentru a suprapune diferitele treceri. Când ajungeți în colț, rotiți cilindrul cât mai aproape de dvs., fără a atinge peretele adiacent.
 • Imaginea intitulată Utilizați o rolă de vopsit Pasul 6
  6
  Vopsea uniform de-a lungul tavanului cu treceri orizontale foarte lungi, fără a reîncărca cilindrul. Acest proces de "tăiere" va lăsa urme diferite de cele produse în mod obișnuit de cilindru. Pentru o treabă mai bună, este bine să acoperiți cu cilindrul cât mai multe urme pe care le-a lăsat peria. Realizați-o trecând cu grijă rola cât mai aproape posibil de colțuri, muchii și tavan. Rotiți-o astfel încât partea deschisă să fie îndreptată spre colț și nu uitați să nu utilizați cilindrul plin cu vopsea. Dacă sunteți destul de inteligenți să vă apropiați de 2 cm de tavan în timp ce faceți pași verticali, puteți evita acest pas.
 • Imaginea intitulată Utilizați o rolă de vopsea Pasul 7
  7
  Îndepărtați vopseaua excesivă de la cilindru înainte de a spăla. Utilizați un cuțit sau, mai bine, un răzuitor special care are o lamă curbată.
 • Imaginea intitulată Utilizați o rolă de vopsea Pasul 8
  8
  Spălați-l cu apă fierbinte și un detergent. Puneți spuma și frecați cu degetele vopseaua rolei ca și cum ați spăla un câine cu păr scurt. Detergentul va îndepărta o mulțime de vopsea reziduală și va face următorul pas mai ușor.
 • Imaginea intitulată Utilizați o rolă de vopsit Pasul 9
  9
  Clătiți cilindrul până când apa este curată. Puteți găsi un instrument pentru a strânge cilindrul și periile în vopselele și simplifică aceste operații. Pur și simplu umeziți în mod repetat cilindrul și lăsați-l pe instrument să-l răsuci într-o găleată goală până când este curată.
 • Sfaturi

  • Acoperirile de lână de înaltă calitate tind să se împrospăteze dacă aplicați o mare presiune atunci când pictați. Trecerea rolei necesită multă delicatețe. Indiferent de stratul pe care îl folosiți, lăsați vopseaua să facă treaba. Țineți rolele întotdeauna pline cu vopsea și folosiți doar presiunea necesară pentru eliberarea și vopsirea vopselei. Strivirea rolei la ultima picătură va crea numai probleme. Începeți cu o mișcare a "V" sau "W" și reîncărcați între o trecere și alta. Faceți uniforma de trecere cu mișcările în sus și în jos. Verificați că nu picătură picăturile.
  • Dacă observați semne ale cilindrului (dungi verticale), întoarceți-l spre cealaltă direcție și revizuiți marcajele (în decurs de 10 minute dacă utilizați vopsea de latex).
  • Țineți o cârpă umedă în buzunar și scoateți bucățile de pe perete dacă se formează.
  • Curățați suprafața de murdărie și resturi înainte de a începe.
  • Pentru a minimiza stropirea, acoperiți noua bandă cu bandă adezivă și apoi îndepărtați-o pentru a îndepărta fibrele libere. Repetați procesul de câteva ori. De asemenea, puteți folosi o brichetă pentru a arde toate "pânză" pe care le puteți vedea.
  • Filtrați vopseaua utilizată pentru a îndepărta bucățile. Puteți găsi filtre de 20 de litri în fabricile de vopsele.
  • Dacă trebuie să terminați albirea mai târziu sau a doua zi, puteți împacheta peria completă cu vopsea într-o pungă de plastic. Puteți chiar pune-o în frigider. Deci, puteți începe din nou să vă spălați.
  • O modalitate buna de a evita sa devii prea murdar este sa scoateti o geanta de gunoi cu manere returnabile, sa o intoarceti si sa o asezati pe tava de role. Îndreptați mânerele închise la baza tăvii când ați terminat pentru acea zi. De asemenea, puteți pune rola în tavă. Dacă o faci corect, va păstra vopseaua umedă și răcoroasă și o poți reutiliza în ziua următoare cu ruloul. De asemenea, înseamnă că nu trebuie să faceți nici o curățare pentru tavă.
  • Există acoperiri de plastic pentru tăvile de vopsea în vopsire și au costat mai puțin de un euro. Cumpărați o duzină și pur și simplu aruncați-le departe la sfârșitul zilei pentru o curățare super-ușoară.
  • Acoperiți cupa cu o cârpă umedă atunci când nu o utilizați.
  • Dacă există o stagnare parțială a vopselei uscate pe retina rolei, scoateți-o și curățați-o.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit