gtemata.com

Cum să te îmbraci

Uneori poate fi foarte complicat să se îmbrace bine sau în mod adecvat pentru o ocazie. Lăsați wikiHow să fie cumpărătorul dvs. personal, explicând cum să alegeți hainele care vă vor face să arătați ca un model sau un model, indiferent de corpul pe care îl aveți. Mai jos veți găsi câteva sfaturi despre tăieturile și culorile potrivite pentru a alege în funcție de corpul dvs. și cum să vă creați garderoba ideal pentru toate anotimpurile și pentru toate ocaziile cu un buget minim. Să începem de la primul pas!

paşi

Partea 1
Alege hainele care te potrivesc

Imaginea intitulă Dress Step 1
1
Găsiți partea superioară dreaptă. Îmbrăcămintea pentru partea superioară a corpului, de la blaturi până la cămăși, trebuie să respecte anumite reguli care să aducă zonele potrivite. Ca regulă generală pentru toate articolele de îmbrăcăminte, cel mai important este să poarte ceva care se potrivește corpului tău!
 • Purtați haine care se potrivesc cu gâtul. Dacă aveți un gât scurt, evitați colaci și tot ceea ce face să pară și mai scurtă. Alegeți în loc de tricouri cu ghimpi adânci sau cu detalii care atrag atenția (cravată sau cămașă pentru băieți).
 • Purtați haine care se potrivesc cu umerii. Dacă aveți umerii înguste, puteți purta ceva care le face să pară mai largi. De exemplu, cămăși cu curele de umăr, căptușit sau structurat pe umeri. Evitați aceste sugestii dacă doriți să vă faceți ca umerii să arate mai îngust.
 • Utilizați fantezie dungi. Puteți utiliza liniile în avantajul dvs., pentru a vă face să vă arătați mai înalt, mai ușor sau pentru a vă face umerii să pară mai îngusti sau mai largi. Liniile mai groase vă vor face umerii să arate mai largi, în timp ce cele mai înguste. În același mod, liniile înguste vă vor face să arătați mai înalte și mai subțiri, în timp ce cele mai groase și mai late sunt mai largi și mai mici.
 • Purtați haine care se potrivesc cu viața voastră. În general, va trebui să purtați haine care se potrivesc vieții voastre. Ascunderea stomacului cu haine largi face ca femeile gravide să pară că sunt însărcinate. Bărbații se pot înțelege mai bine în această situație. Utilizați curele de contrast pentru a atrage atenția asupra taliei subțiri. Omul și femeia ar trebui să evite amprentele mari dacă au o burtă mică deoarece au tendința de a adăuga greutate imaginară.
 • Purtați haine care se potrivesc șoldurilor. Bărbați: dacă aveți o fundătură foarte proeminentă, ar trebui să evitați jachetele duble divizate și hainele lungi. Dacă doriți să vă faceți șoldurile par mai rotunde, purtați haine care se încadrează pe șolduri. Cei care au șolduri în carne ar trebui să poarte nuanțe întunecate în partea de jos a corpului și culori strălucitoare și printuri colorate în partea superioară.
 • Imaginea intitulă Dress Step 2
  2
  Găsiți partea inferioară dreaptă. Aceste articole de îmbrăcăminte sunt pentru partea inferioară a corpului dvs., de la fuste la pantaloni, și respectă un set de reguli care să vă scoată corpul. Ca regulă generală pentru toate articolele de îmbrăcăminte, cel mai important este să poarte ceva care se potrivește corpului tău!
 • Partea inferioară a corpului dvs. se evidențiază. Regula numărul unu: purtați pantaloni de dimensiunea dvs., indiferent de ce este. Dacă doriți să arătați mai grațios și sunteți o femeie foarte persuasivă, purtați cămăși lungi sau scurte. Ambele tipuri pot purta blugi bine structurate, cu buzunare subțiri, pentru a da ideea formei. Pentru cei cu un loc mai proeminent, se recomandă pantaloni întunecați. Multe dintre aceste reguli pot fi aplicate și pentru a sublinia șoldurile.
 • Puneți haine care se potrivesc înălțimii dvs. Liniile înguste și subțiri vă vor face să arătați mai înalți, evitați astfel dacă vă uitați deja la colegii dvs. de sus în jos. Cu linii mai largi și mai grele, cu toate acestea, veți arăta mai scurte și mai ciudate. Jucați cu modelul dungat pentru a vă scoate corpul.
 • Imaginea intitulă Dress Step 3
  3
  Găsiți o gamă de culori. Culorile au o mare diferență în hainele noastre. Purtarea culorii greșite vă poate face să vă arătați spălate și bolnave sau vă puteți îndrepta atenția asupra imperfecțiunilor pielii. Culorile potrivite, dimpotrivă, sporesc cele mai bune caracteristici ale tale, făcând să te uiți în stare proaspătă și odihnă. Ce culoare vă convine, totuși, depinde de mulți factori, dar, în general, contrastul este cel mai bun prieten al tău.
 • Culorile calde ale pielii (culoarea aurului este naturală): purtați culori cum ar fi roșu, galben și verde de măsline.
 • Nuantele reci ale pielii (argintul este în mod natural bun): purtați culori cum ar fi violet, albastru și gri-verde.
 • Încercați să evidențiați cele mai bune caracteristici. Dacă aveți ochi de culoare strălucitoare, cum ar fi albastru sau verde, purtați o culoare similară pentru ao face să iasă în evidență.
 • Ascundeți defectele. Dacă pielea dvs. este, în general, cinerea, evitați culorile decolorate, cum ar fi culorile pastelate. Dacă aveți imperfecțiuni pe față sau pe față roșii, evitați culorile roșii și roz, deoarece acestea vor accentua doar problema.
 • Partea 2
  Creați un dulap versatil

  Imaginea intitul Dress Step 4
  1
  Alegeți stilul clasic. În general, ar trebui să vă îmbogățiți garderoba folosind haine care nu vor ieși din stil. În acest fel veți fi întotdeauna bine, evitând să vă simțiți jenat când vă uitați la fotografiile de 20 de ani cu copiii dvs., economisiți bani și reducând pierderile. Prin combinarea articolelor de îmbrăcăminte la modă, îi veți face mereu să pară ultimul cuvânt chiar și cu trecerea timpului, păstrând mereu un stil clasic.
 • Imaginea intitulă Dress Step 5
  2
  Alegeți gama de culori. Aplicați gama de culori la dulapul dvs., alegeți-l pe baza recomandărilor oferite anterior. Preferând întotdeauna culori similare (calde sau reci) pentru dulapul tău minimalist, vei avea certitudinea că toate articolele de îmbrăcăminte se vor potrivi reciproc și care pot fi combinate pentru a crea diferite echipamente.
 • Imaginea intitulă Dress Step 6
  3
  Cumpărați niște tricouri. Unele tricouri standard pot fi folosite în orice anotimp, oriunde. De fapt, puteți să le combinați și să le potriviți pentru ocazii mai mult sau mai puțin formale. În acest fel, cu câteva tricouri puteți acoperi în fiecare zi!
 • Obțineți cămăși și topuri neutre. Cumpărați tricouri și bocanci (sau cămăși de primăvară) care vă plac. Alege culori neutre și alte culori mai interesante.
 • Cumpăra niște bombe drăguțe. Este recomandabil să aveți niște bombe sau tricouri drăguțe, pe care le puteți purta atât la bar, cât și la un cocktail. Alegeți culori senzuale și întunecate.
 • Cumpărați niște cămăși. Obțineți o varietate de cămăși neutre, atât cu mâneci lungi, cât și cu mâneci scurte, în funcție de climatul din zona în care locuiți. Este recomandabil să le luați în alb, dar și colorați sau negri.
 • Cumparati pulovere. În funcție de climatul din zona în care locuiți, va trebui să obțineți niște pulovere grele sau mai ușoare. Este recomandabil să aveți cel puțin un cardigan cu butoane și un pulover greu. Mai mult de unul ar fi cel mai bun, pentru a avea unul de o culoare neutră și unul de o culoare mai vibrante.
 • Imaginea intitulă Dress Step 7
  4
  Cumpăra niște pantaloni. La fel ca și pentru tricouri, câteva pantaloni standard pot fi combinați pentru a se potrivi cu orice.
 • Luați câteva perechi de blugi. Cumpara blugi care sunt bune pentru tine, cel putin 3 perechi sau mai mult, daca le folosesti in fiecare zi. Aveți posibilitatea să depășiți cu ușurință blugi întunecați cu cusături întunecate, deoarece acestea nu ies din stil și tind să vă facă să arătați mai subțiri. Cel puțin una dintre perechile de blugi pe care le dețineți trebuie să fie scurtă, dacă locuiți într-un loc cu un climat cald suficient pentru a purta pantaloni scurți.
 • Cumpărați o pereche de pantaloni. În garderoba ta vei avea nevoie și de o pereche de pantaloni. Ar fi mai bine să ai o pereche întunecată, ușor îndoită, dacă vrei să arăți mai înaltă și mai slabă, și o pereche gri sau maronie, în funcție de gama de culori.
 • Cumpărați o pereche de pantaloni kaki. Ele sunt foarte utile pentru nunti si pentru perioada de primavara, sau pentru evenimente de vara. Ele sunt, de asemenea, perfect pentru a purta la interviuri de locuri de muncă. Pantalonii kaki sunt formali și informali, astfel încât cel puțin o pereche vă va simplifica viața.
 • Imaginea intitulă Dress Step 8
  5
  Cumpăra niște haine. Pentru băieți este recomandabil să cumpărați o rochie care să se potrivească bine. Cu toate acestea, pentru fete, este recomandabil să aveți cel puțin o pereche de haine pentru anumite ocazii.
 • Cumpărați o rochie formală. O rochie formală, de obicei o rochie de cocktail negru drăguță, va fi de asemenea utilă pentru ocazii semi-formale. În funcție de detalii, cu accesoriile potrivite, rochia potrivită poate fi purtată și în cele mai importante ocazii.
 • Cumpărați o rochie de purtat chiar și în timpul zilei. Trebuie să cumpărați o rochie mai casuală, dar totuși plăcută, pe care o puteți folosi atât pentru zilele de vară, cât și pentru ocazii precum nunți și petreceri de grădină.
 • Cumpărați o rochie scurtă. Acest tip de rochie, opțional pentru garderoba dvs., poate fi purtat peste blugi sau jambiere, pentru a merge la mall sau la disco.


 • Imaginea intitulă Dress Step 9
  6
  Cumpărați câteva accesorii. Accesorii sunt o modalitate foarte bună de a-ți exprima personalitatea. Puteți folosi ochelari de soare, eșarfe, pălării, pungi, ceasuri și alte obiecte care indică personalitatea dvs.
 • Femeile, nu uita bijuteriile. Adăugarea de bijuterii frumoase vă poate ajuta să vă îmbrăcăminte de la casual la super-elegant. Totul este în folosul tău!
 • Imaginea intitulă Dress Step 10
  7
  Cumpara pantofi. Va trebui să obțineți cel puțin două perechi de pantofi pentru a vă asigura că sunteți pregătiți pentru fiecare situație. Acordați o atenție deosebită culorilor, deoarece acestea pot fi cei mai buni prieteni sau cei mai răi dușmani. Trebuie să încercați să le potriviți!
 • Cumpărați două perechi de pantofi casual. Ele pot fi maro, negru sau alb, în ​​funcție de gama de culori pe care ați ales-o. De asemenea, puteți cumpăra și cele colorate, dar asigurați-vă că culorile corespund tinuților dvs.
 • Cumpărați două perechi de pantofi formali. O pereche ar trebui să fie maro sau negru, în funcție de gama de culori. Puteți cumpăra oa doua pereche de culoare mai interesantă sau un cuplu mai întotdeauna negru sau maro.
 • Imaginea intitulă Dress Step 11
  8
  Combinați și potriviți. Acum poți combina și potrivi toate articolele de îmbrăcăminte pentru diferite echipamente și situații. Desigur, va trebui să adăugați articole de îmbrăcăminte pentru activități fizice sau pentru petrecerea timpului liber, dar ar trebui să aveți în continuare posibilitatea de a acoperi majoritatea ieșirilor.
 • De exemplu, pentru un stil de primăvară semiformală, pentru femei se recomandă: rochii de zi, pantofi colorați, un cardigan dacă este necesar și unele bijuterii frumoase. În schimb, pentru bărbați: o pereche frumoasă de pantofi, un tricou sau un tampon cu un cardigan.
 • Un alt exemplu ar putea fi un costum de vară ocazional. Pentru bărbați vă recomandăm: blugi, tricouri și pantofi casual, în timp ce pentru femei o rochie scurtă cu pantaloni scurți și pantofi casual.
 • Pentru femei este recomandat să poarte pantaloni, bombe colorate și bluze, în timp ce pentru bărbați o cămașă și pantaloni. Pentru ambele tipuri recomandăm încălțăminte și accesorii.
 • Partea 3
  Extra sfaturi

  Imaginea intitulă Dress Step 12
  1
  Îmbrăcate semiformic. Stilul semiformal poate fi înșelător, deoarece în ultimul timp a devenit sinonim cu formalitatea. Practic, gândește-te cum te-ai îmbrăca într-un mod formal, complet cu o rochie de bal și un tuxedo cu butoni. Semi-formala va consta, in schimb, dintr-o rochie de cocktail, o rochie cu o camasa colorata si o cravata optionala.
 • Imaginea intitulă Dress Step 13
  2
  Haine de afaceri ocazionale. Este o afacere, dar casual? Ar părea o mare contradicție, nu? Dar nu este atât de complexă cum pare. Ca regulă generală, jumătate din costum trebuie să fie casual și jumătate de afaceri.
 • De exemplu: blugi, pantofi formali, cămașă fără cravată și jachetă.
 • Un alt exemplu: pantaloni și pantofi formali cu o bluză în stil de petrecere între prieteni (fără a observa).
 • Imaginea intitulă Dress Step 14
  3
  Îmbrăcăminte pentru o petrecere. Desigur, îmbrăcarea pentru o petrecere poate fi, de asemenea, complicată. În realitate, depinde de tipul de petrecere. Informați-vă înainte de timp dacă este în costum sau nu. De asemenea, încercați să exagerați întotdeauna cu prea formală. Imbraca-te dupa cum crezi ca si ceilalti se imbraca prea. Dacă ești prea bine îmbrăcat, justificat spunând că rareori te îmbraci pentru ocazii speciale și de când ai avut șansa să profiți de ea.
 • Imaginea intitulă Dress Step 15
  4
  Învață să te îmbraci pentru o nuntă. După cum probabil știți, pentru o nuntă nu este recomandabil să vă îmbrăcați total în negru, dacă nu trebuie să purtați un tuxedo, altfel nu aveți scuze. Cel mai bun sfat este să vă îmbrăcați într-un mod semiformal cu culori pastelate și gaudioase. Femeile, pe de altă parte, ar trebui să evite culorile prea strălucitoare și nu ar trebui să poarte niciodată alb, deoarece ar putea da ideea de a dori să distragă atenția de la mireasă.
 • Imaginea intitulă Dress Step 16
  5
  Îmbrăcăminte pentru interviu. Îmbrăcarea impecabil pentru un interviu este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să aveți grijă de ocazie. Dar cum te îmbraci? În ceea ce privește o petrecere, o idee excelentă ar fi îmbrăcat într-un mod ușor mai frumos decât era necesar. Nu arătați că sunteți în căutarea unui loc de muncă, dar ca și cum v-ați întâlni cu noul dvs. șef.
 • Sfaturi

  • Tipul corect de magazin are câteva caracteristici de bază: are haine la modă, în diferite dimensiuni, este bine luminat, are o gamă de prețuri pe care le puteți permite, chiar dacă nu sunteți pe deplin mulțumiți.
  • De asemenea, este recomandabil să mergeți la un magazin care are tipul de haine pe care doriți să-l cumpărați. Dacă nu sunteți sigur, examinați modul în care ceilalți clienți sunt îmbrăcați și încercați să vă dați seama că vă plac. Te recunoști în hainele tale? Sunteți sigur că sunteți în magazinul potrivit?
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit