gtemata.com

Cum să-ți convingi părinții să te lase să studiezi la domiciliu (educația de familie)

Sistemul școlar a obosit și a fost bolnav de tine? Dacă chiar credeți că studiul la domiciliu este soluția, trebuie să faceți niște cercetări înainte de a vă vorbi cu părinții despre acest lucru. Când le puteți ilustra, va trebui să utilizați fapte, motivații logice și să fiți hotărâți să intrați în ordinea ideilor pentru a vă permite să studiați acasă mai degrabă decât să mergeți la școală. Făcând cercetări, veți ști dacă acest tip de educație este cu adevărat potrivit pentru dvs.

paşi

Imaginea intitulată Gândire 24
1
Gândește-te de ce vrei să studiezi acasă. Unele motive ar putea fi: semne scăzute, probleme sociale (dificultăți în a face prieteni), probleme legate de agresiune sau prezența unor tipi care vă fac să vă simțiți amenințați. Ține minte când vorbești cu părinții tăi.
 • 2
  Faceți cercetări. Verificați diferitele opțiuni pe care le oferă studioul de familie. Luați în considerare costurile, dacă există consultanți în orașul dvs. și așa mai departe.
 • 3
  Contactați grupurile locale care studiază de la domiciliu și creează legături cu ele, nu pentru a începe singur. Oamenii care părăsesc sistemul educațional tradițional nu sunt obișnuiți să ia inițiativa de a fi prieteni, așa că salvează-ți această problemă atâta timp cât poți.
 • Cereți-le să încerce să-ți convingă părinții.
 • 4
  Mergeți la librăria locală.
 • Cumpărați cărți de autori precum Grace Llewellyn, John Gatto și John Holt și cereți-le părinților să le citească.
 • 5
  Poate suna rău, dar vă referiți toate lucrurile la părinții voștri "oribil" că te urăsc școala ta. Lăsați lucrurile pozitive în pace. De exemplu, ați putea spune lucruri de genul "Mamă, nu mai pot suporta să merg la școală, sunt mulți tipi care iau droguri și nu vreau să cad prea". Mai târziu, el explică modul în care toate aceste probleme ar fi rezolvate dacă am studiat acasă. Lăsați-i să știe că puteți participa la o școală online, unde vă învață profesorii actuali. Clasele dvs. se vor îmbunătăți ca rezultat al unui mediu mai bun de studiu. De asemenea, puteți dormi mai mult și, prin urmare, puteți fi mai liniștiți.
 • Pune totul în scris. Scrieți-le o scrisoare și faceți una sau două copii. Dacă doriți să fiți mai precis, creați o prezentare cu Powerpoint și folosiți-o pentru a introduce subiectul părinților.


 • 6
  Fiți mai răspunzător în a vă ocupa de îndatoririle dvs. înainte de a lăsa părinții dvs. să știe că doriți să studiați de la domiciliu, astfel încât aceștia să înțeleagă că sunteți suficient de responsabili pentru a vă ocupa de un volum de muncă independent și nu credeți că pur și simplu doriți Pimp. Dacă aveți probleme cu școala și aveți posibilitatea de a-ți recupera reputația de elev responsabil, faceți-o, dar nu exagerați, altfel părinții dvs. nu vă vor lua prea în serios.
 • 7
  Când decideți în cele din urmă să abordați acest subiect, asigurați-vă că părinții dvs. sunt într-o stare bună, au timp să vorbească și să nu aibă nici o distragere.
 • 8
  Poate fi greu pentru frații tăi să înghită. Ei cred că este nedrept să studiezi acasă și nu. Ar putea încerca să te convingă să renunți. Utilizați subiectele și discutați cu ele.
 • 9
  Dacă părinții dvs. vă răspund la prima încercare, nu renunțați!
 • Pregătește-te pentru un început dificil - aproape nimeni nu termină procesul educațional acasă cu aceeași unitate cu care pornește.
 • Dacă altceva nu funcționează și ești suficient de mare pentru a lua decizii și tot vrei să studiezi acasă refuză să mergi la școală și îi dă părinților un ultimatum.
 • Sfaturi

  • Simplul fapt de a putea să faci temele în pijamale nu înseamnă că trebuie să o faci. Obișnuiți să fixați a "programul școlar" dimineața (de exemplu de la 8 la prânz) și în acele ore să opriți computerul, lăsați telefonul în altă cameră și dedicat numai studiului. O altă opțiune bună este crearea unui grup de lucru, acesta vă va motiva mai mult decât studiul solitar. Evident că funcționează numai dacă studiați.
  • Dacă aveți prieteni care studiază la domiciliu, cereți-i ajutorul pentru a convinge părinții să accepte.
  • Studiul de la domiciliu poate fi mai plăcut în companie, gândiți-vă la posibilitatea de a vă convinge părinții și părinții unor prieteni pentru a vă permite să împărtășiți această alegere.
  • Dacă sunteți în liceu, nu veți avea nevoie de părinții dvs. pentru a studia. Dar depinde de cât de mult sunteți pregătiți. Este posibil să aveți nevoie de unul dintre părinți să stea lângă dvs., uneori în timpul săptămânii, să facă niște teste sau altele similare. Dar nu va trebui să credeți că mama va sta cu voi și vă va învăța trigonometria la masa de zi. Multe grupuri de studiu organizează cursuri pentru elevii de liceu și angajează un mentor sau un părinte pentru a îndeplini rolul de profesor.
  • Căutați grupuri de cooperare în zona dvs., astfel încât să puteți întâlni mulți alții care studiază acasă.
  • Ridică-te de la birou și întâlni oameni. Studiind acasă vei avea mai mult timp liber, dar nu vei fi blocat într-o clădire cu mulți oameni de vârsta ta. Deci ieși și socializează! Nu sunt mulți tineri care studiază la domiciliu cei marginalizați, iar cei care fac acest lucru trăiesc de obicei în familii problematice. Participați la unele sporturi de echipă, înscrieți-vă la programe post-școlare, alăturați-vă unei trupe, mergeți la teatru ... totul este bine pentru a vă menține ocupat. Dacă alegeți să studiați acasă, procedați corect.

  Avertismente

  • Mulți oameni vă vor rupe casetele și / sau vor încerca "pentru a converti" la școala publică atunci când află că studiază acasă. Ignorați-i, ei nu știu de ce aveți nevoie și dacă sunt atât de nesiguri în ceea ce privește alegerile lor, încât simt nevoia de a pune întrebări pe a voastră, nu este problema dvs.
  • Nu vă forțați prea mult mâna. Dacă știți că părinții dvs. nu dispun de suficienți bani sau de timpul necesar pentru a vă ajuta, nu-i forțați.
  • Dacă părinții tăi știu că urăști studiul, ar putea crede că este doar o scuză să nu mergi la școală.
  • Nu repetați întrebarea, dați-i timp să se gândească la asta!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit