gtemata.com

Cum să trăiești în dormitor

Pentru mulți, dormitorul este camera centrală în care să trăiți. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care închiriază unul în casă. Elevii, dar și băieții obișnuiți în propria lor casă, pot fi la ușă folosind dormitorul ca și camera principală, fără a trebui neapărat să se distreze prea mult în restul casei.

Puteți face multe mici modificări pentru a vă face dormitorul mai locuibil. Iată câteva modalități de a vă transforma spațiul, concentrându-vă pe formă, confort, funcție și beneficii. Cu un pic de "planificare și de lucru vă puteți face cameră o zonă de mare confort și utilitate.

paşi

Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 1
1
Planificați-vă propriul buget. Vopsirea, schimbarea comutatoarelor, obiectele atârnate pe perete și mobilierul nou sunt scumpe. Dacă faceți un plan corect, veți putea realiza totul fără a cheltui prea mult.
 • Așteptați vânzările. Realizați proiectul cu privire la bunurile aflate în vânzare. În acest fel, puteți evita cumpărarea de produse la prețul total.
 • Căutați elementele utilizate. Există o mulțime de locuri minunate pentru a găsi bunuri second-hand care ar putea să se potrivească în camera dvs. Check out piețele, magazinele de mobilier folosite, licitațiile online, Craigslist, Freecycle. Fă-ți o favoare plantei și portofelului tău, dând oa doua șansă lucrurilor vechi.
 • Uită-te la restul casei. S-ar putea să existe obiecte pe care nimeni nu le dorește, dar mai întâi cere să eviți în mod inadecvat ceva de la cei care o folosesc. Dacă nu locuiți acasă, puteți întreba părinții dacă au ceva de făcut da. Dacă mai trăiești alături de al tău, scormonește și găsește ceva decorativ care nu este folosit.
 • Evaluați ceea ce aveți deja. Poți aranja sau reloca obiectele aflate în posesia ta? Poate că e timpul să să facă curățenie?
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 2
  2
  Creați-vă desen. Trebuie să obțineți o idee despre ceea ce veți realiza și cum va fi realizată lucrarea finală: modernă, retro, clasică? Având în vedere tema generală, puteți cumpăra în mod inteligent ceea ce aveți nevoie și evitați să cumpărați lucruri inutile. De asemenea, amintiți-vă că va trebui să faceți cât mai mult spațiu în camera dvs. ca o cameră de zi (sau o cameră de zi) adăpost).
 • Faceți o hartă pe hârtie sau cu un program de calculator. Pe hârtie, aranjați camera așa cum o vedeți. Puneți mobilier pe care le aveți deja în poziția dvs. actuală și începeți de acolo. Ce lipsește? Ce altceva aveți nevoie pentru a crea spații interioare diferite, cum ar fi o chicinetă, o zonă TV, o zonă de studiu sau o zonă de dormit? Unde vei pune hainele să se usuce?
 • Dacă aveți o chiuvetă sau o baie în cameră, includeți-o pe hartă. Dacă aveți o baie, nu veți avea probleme de igienă, nu spălați hainele și nu uscați hainele, dar va fi și un spațiu pentru a avea niște plante (de exemplu lăstari!) Și unde să spălați feluri de mâncare. Cum încorporați aceste activități în spațiul din cameră?
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 3
  3
  Colorează. O nouă culoare, dacă o puteți da, va fi o modalitate mai rapidă de a îmbunătăți aspectul camerei. Alegerea culorii este foarte importantă: una clară va da un sentiment de spațiu mai larg și mai multă lumină, una întunecată va avea tendința de a face camera mai compactă, dar ar putea fi și mai frumoasă. Poate că este mai bine să efectuați anumite teste înainte de a alege culoarea definitivă.
 • Luați în considerare utilizarea diferitelor culori. Încercați să pictați peretele principal al unei culori (de obicei cea pe care se sprijină patul), iar celelalte trei cu o umbră mai deschisă. Sau puteți crea un fel de cadru colorat în partea unde veți amplasa televizorul, zona de living sau unde veți juca. Folosește imaginația.
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 4
  4
  Adăugați perdele potrivite. Asigurați-vă intimitatea și păstrați căldura și frigul în afară cu perdele bune, cum ar fi jaluzelele orizontale sau Copertine. Dacă nu le aveți deja, cumpărați-le dimensiunea potrivită pentru fereastra dvs.
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 5
  5
  Fixați mobilierul. Utilizați planul pe care l-ați creat pentru a repara mobilierul. Nu trebuie să le strângeți. Încercați să utilizați unele care au o funcție dublă. De exemplu, puteți încerca o canapea extensibilă, a futon sau o canapea comună. Dacă puteți, faceți spațiul de pat utilizabil în timpul zilei.
 • Un scaun sau două, confortabil, dar compact, va fi o simplă atingere atunci când aveți oaspeți și sunt perfecți pentru stați și citiți.
 • Găsiți un fotoliu ergonomic pentru a fi așezat în fața biroului. Puteți, de asemenea, să o utilizați pentru a vă așeza și a mânca sau ca un scaun obișnuit când aveți oaspeți.
 • Luați în considerare ideea de a lua o masă pliantă sau de perete pentru a fi folosită pentru a mânca. Nu trebuie să fie grozavă, deoarece o veți folosi doar pentru a mânca mese, dar este mai bine decât să nu vă rupeți de tastatură.
 • Încercați să vă faceți un colț de lectură cu un pouf, un fotoliu frumos sau o pernă foarte mare.
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 6
  6
  Alegeți un bun iluminat. Lumina poate varia în funcție de starea de spirit și confort în cameră. Lămpile de masă sunt excelente pentru a da o atingere "înconjurător" în cameră fără a cheltui prea mult.
 • Încercați să plasați o lampă între birou și noptieră.
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 7
  7
  Creați o mini-bucătărie. Într-un dormitor nu va mai fi suficient spațiu pentru gătit și, în unele cazuri, poate fi chiar periculos să încerci. Dar cuptorul cu microunde, ceainicul și mașina de cafea sunt adiții bune, ceea ce vă va oferi posibilitatea de a încălzi alimente, inclusiv supe, legume și conserve.
 • Găsiți un cuptor cu microunde. Este în regulă unul de orice dimensiune, în funcție de ceea ce doriți să gătiți, chiar dacă va ocupa mai mult spațiu. Va trebui să aveți cel puțin o masă sau un etaj unde să o plasați pentru a evita plasarea pe pământ.
 • Adăugați un minibar. Le puteți găsi în fiecare magazin care vinde aparate. Dacă puteți găsi unul cu un mic congelator încorporat, puteți păstra unele mese înghețate și gheață. În cele din urmă, puteți amplasa cuptorul cu microunde pe partea superioară. Nu este cea mai bună soluție din cauza transferului de căldură, dar veți economisi spațiu.
 • Tot ceea ce este suficient de mic este bine. Calculați că veți avea nevoie de echipament pentru o singură persoană. De exemplu, încercați un cuptor mic, o cuvă sau un toaster mic.
 • Chiar și vasul de cafea și fierbătorul sunt bine, dacă aveți nevoie de doza de cafeină de dimineață.
 • Găsiți niște ustensile de bucătărie reutilizabile, cum ar fi boluri și tacâmuri. Le puteți clăti în chiuveta pentru baie.
 • Găsiți un coș acoperit și nu lăsați gunoiul să se prăbușească. Ar mirosi, atrage insecte și devine neigienă. De asemenea, este pur și simplu dezgustător. Goliți-l în mod regulat.
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 8


  8
  Creați un spațiu pentru a repara. Dacă aveți suficient spațiu, puteți să țineți totul în ordine. Când totul este în loc, nu veți fi tentați să stivuiți totul sau să lăsați obiectele unde pot cădea.
 • Obțineți rafturi și unități de perete. Dacă doriți să păstrați conserve sau gustări în camera dvs., dulapurile sau rafturile sunt ideale.
 • Bibliotecile și sertarele pentru birou sunt potrivite pentru cărți, jocuri, cutii de carton și instrumente electronice mici, cum ar fi porturile USB, camerele foto și playerele MP3. Încercați cu "rafturi invizibile" pentru ceva diferit și, de asemenea, ca punct de plecare pentru o conversație.
 • Obțineți ceva pentru a vă spânzura hainele, dacă nu aveți spațiu pentru dulapuri.
 • Încercați să utilizați toate zonele posibile pentru a repara ceea ce aveți. O cameră mică poate părea aglomerată chiar și din cauza a ceva rămas pe podea, așa că curățați în fiecare zi.
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 9
  9
  Adăugați echipament electronic. Televizorul montat pe perete este perfect pentru economisirea spațiului. Mai bine un PC portabil decât unul fix și o tastatură subțire cu infraroșu.
 • Consola portabilă de jocuri video poate fi stocată oriunde. Unul dintre acele standarde care se conectează la televizor oferă o grafică mai realistă și poate fi folosit pentru a se juca cu prietenii. Un calculator de jocuri bine echipat este chiar mai bun și vă permite să jucați online ore întregi (dar nu exagerați).
 • Jocuri care au câțiva ani mai puțin costuri. Sunt mulți liberi. Un joc vechi de pe PC, dar cu o placă grafică bună, va arăta mai bine decât unul nou pe consola.
 • Evitați să depozitați DVD-uri sau CD-uri. Descărcați muzică și filme și utilizați computerul sau conexiunea MP3 pentru a le urmări sau a le asculta. Dacă nu doriți să plătiți, închiriați DVD-urile la magazinul video și raportați-le la timp sau trimiteți-le dacă magazinul video local oferă acest serviciu. Sau verificați dacă biblioteca le închiriază.
 • Dacă puteți, instalați un ventilator. Este posibil să nu aveți controlul asupra termostatului la domiciliu. Când este prea fierbinte în cameră, puteți avea niște aer proaspăt. Când este prea rece, ajustați ventilatorul astfel încât aerul să se amestece, încălzind.
 • Dacă colegii tăi de cameră vin din Antarctica și sunt obișnuiți cu frigul, poți cumpăra un încălzitor. Cele moderne rămân friabile, cu excepția părții din față din care iese căldura. Nu lăsați-o peste noapte, totuși. Utilizați-l pentru a încălzi camera, apoi opriți-l înainte de a merge la culcare.
 • Verificați că puteți fierul în cameră. Cumpărați un fier și o masă, plus un coș pentru a lua haine de rufe sau păstrați-le în grădină.
 • Opriți toate dispozitivele electronice pe timp de noapte. Orice lucru care vă poate distrage de la somn și de a crea un câmp electromagnetic ar trebui să fie oprit. Să nu mai vorbim că în acest fel veți salva.
 • Imaginea intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 10
  10
  Găsiți un spațiu pentru prietenul dvs. cu patru picioare. Dacă vă puteți păstra un animal de companie în camera dvs., găsiți un colț în care puteți dormi și vă puteți asigura nevoile. Dacă aveți o pisică aranjați un coș, dacă aveți o reptilă găsiți un colț pentru terariu. De asemenea, luați în considerare problemele de iluminare, mirosuri și conservarea alimentelor
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 11
  11
  Planificați curățarea. Din moment ce este casa ta, nu trebuie să lași patul dezbrăcat și obiectele asortate într-un colț dacă crezi că primești oameni. Faceți o masă de curățare dacă este posibil, încredințată cu produse și obiecte folosite de toată lumea în casă, în loc să le păstrați în cameră. Odată ce ai o foaie de parcurs, fii activ și trăiești în camera ta va fi o experiență plăcută.
 • Miroase va fi cea mai mare problema. Dacă gătiți în camera dvs., va trebui să deschideți fereastra pentru a preveni stagnarea acesteia și va trebui să utilizați un deodorant pentru al ascunde. Mai bine mâncați alimente cu arome puternice din cameră. Amintiți-vă că va trebui să dormi în aceeași cameră și că mirosurile ar putea impregna totul.
 • Din același motiv, evitați fumatul. O cameră care miroase ca o țigară este neplăcută pentru oricine intră - și fumatul într-un spațiu închis este rău pentru sănătatea ta.
 • Luați în considerare deschiderea ferestrei pentru a schimba aerul cel puțin o dată pe zi, chiar și în timpul iernii (cel puțin câteva minute).
 • Verificați că nu aveți furnici sau alte insecte. Iubesc zonele în care există hrană. Păstrați capcanele la vârful degetelor și plasați-le în colțurile camerei înainte de a le observa pe ele.
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 12
  12
  Siguranță în primul rând. Pe măsură ce gătiți în camera dvs., pe lângă faptul că petreceți mult timp, siguranța are prioritate maximă. Dacă nu există un detector de fum, instalați-l. De asemenea, obțineți un stingător de incendiu, dar nu-l păstrați în apropierea zonei în care gătiți. În caz de incendiu, trebuie să fie în continuare aproape.
 • Imagine intitulată Live in dormitorul dvs. Pasul 13
  13
  Puneți o ușă pe ușă. Țineți o cheie de rezervă ascunsă undeva în afara camerei, astfel încât să nu riscați să fiți blocați, dar ascundeți-o astfel încât ceilalți să nu o găsească. În timpul nopții puteți folosi și acele alarme portabile pe care călători le folosesc dacă vă faceți griji că cineva va intra în timpul somnului. Poate părea excesiv, dar cel puțin veți fi siguri de securitatea dvs.
 • Sfaturi

  • Având multe lucruri este minunat, încercați să găsiți o cale de a elimina obiectele. Spațiul este vital, pentru a obține cele mai multe din el, doar păstrați esențiale.
  • Păstrați TV și muzică la volum redus. Ultimul lucru de care aveți nevoie sunt probleme cu colegii de cameră. Puteți utiliza căști.

  Avertismente

  • Cu excepția cazului în care aveți permisiune și, prin urmare, capacitatea de a trece controalele, nu faceți schimbări importante, cum ar fi adăugarea unei băi sau ridicarea tavanului.
  • Dacă faceți modificări permanente (cum ar fi nuanța) aveți nevoie de permisiune. Dacă închiriați, puteți pierde depozitul. Dacă locuiți cu părinții, întrebați-i.
  • Dacă spălați vasele din chiuveta pentru baie, puneți un capac de vârf sau aruncați resturile în puț. Resturile ar putea bloca conductele.
  • Având camere separate pentru a dormi, mânca și relaxa, învață corpul pe care îl dormi în dormitor. Reconsidează toate cazările dacă aveți probleme de somn noaptea.
  • Priviți prizele și nu supraîncărcați circuitele. Aceste camere nu sunt fabricate pentru a găzdui prea multe aparate, cum ar fi prăjitoare de pâine și microunde.

  Lucruri de care ai nevoie

  • buget
  • Cuptor cu microunde
  • Mini-bar
  • agățat
  • birou
  • Plăci și tacâmuri din plastic
  • bin
  • aspirator
  • Alarmă de fum
  • extinctor
  • Gunoi poate
  • Becuri
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit