gtemata.com

Cum sa iesi dintr-o gaura de copac in timpul schiului

O gaură de copac este un gol care este creat în jurul unui copac acoperit de zăpadă grea. Atunci când ramurile joase nu permit să se acumuleze zăpada în apropierea copacului, ci împingeți-l departe, atunci acesta tinde să creeze un vid sau un spațiu de aer în jurul copacului. Acest lucru creează o slăbiciune care, sub presiunea de sus, precum cea a unui schior care trece peste el, se poate prăbuși, determinând schiorul să cadă într-o capcană de moarte.

Acest articol discută despre modul în care ar putea scăpa, dacă ar fi să se întâmple vreodată, bazată pe experiența celui care a supraviețuit acestui tip de accident, Craig McNeil.Devi înțelege, totuși, că aceasta este o situație foarte periculoasă în care ființa și că șansele de supraviețuire sunt mici fără ajutor extern.

paşi

Imagine cu inscripția Escape a Tree Well atunci când schiul Pasul 1
1
Înțelegeți ce se va întâmpla. De obicei, schiorul va cădea capul înainte în gaura creată. Înseamnă că capul și brațele tale vor merge direct în crater și schiurile vor fi ultimul lucru de deasupra ta. Zăpada va începe să cadă în timp ce cădeți, zdrobindu-vă împotriva copacului sau a altor zăpadă în gaură.
 • Cea mai gravă amenințare este sufocarea cauzată de zăpada împrăștiată în jurul tău. Un alt pericol îl reprezintă posibilitatea de lovire a copacului și provocarea traumatismelor capului sau a altor leziuni.
 • Imagine cu titlu Escape a Tree Well atunci când Schi Pasul 2
  2
  Nu vă panicați. Efectuarea de mișcări rapide și încercarea de a lupta va face ca situația să se înrăutățească. Este important să vă liniștiți și să începeți să gândiți în cel mai lucid mod posibil cum să ieșiți.
 • Amintiți-vă că orice mica mișcare, joltare, lacrimă, efort și gest de furie va servi numai la compactarea zăpezii din jurul vostru și mai mult. Salvați puterea și lăsați gândirea rațională să preia controlul.
 • Imagine cu inscripția Escape a Tree Well când schiatul Pasul 3
  3
  Prindeți orice parte a copacului pe care o puteți sau îmbrățișați. Pe măsură ce cădeți, faceți tot ce puteți pentru a opri cât mai curând posibil. Fă-o prin cuplarea la ramuri sau în orice altă parte a copacului pentru a încerca să vă stabilizați și să nu cădeți mai adânc. Ține-te bine
 • Imagine cu denumirea Escape a Tree Well când schiatul Pasul 4
  4
  Căutați un buzunar de aer în care, blând, să vă lipiți capul. Respira. Amintiți-vă că orice mișcare, chiar dacă puțin, va face zăpada și mai rău.
 • Imagine cu titlul Escape to Tree Well când Schi Pas 5
  5


  Luați o decizie. În acest moment, ia în considerare dacă aveți puterea sau chiar posibilitatea de a vă scoate din această situație. Dacă nu aveți, concentrați-vă pentru a crea guri de aer în zăpadă și așteptați ajutor. Utilizați o metodă de balansare pentru a crea spațiu te în zăpadă și au mai mult aer chiar la caldura corpului tau ar putea ajuta la compacta zapada din jurul tău, ar putea ajuta să te ridici și uscire.Se cred că de a fi capabil să iasă singur, luați în considerare următoarele metoda bazata pe modul in care Craig McNeil a reusit sa iasa dintr-o gaura de copac:
 • Întoarceți cât mai încet posibil și încercați să obțineți dreptate.
 • Încet, treci pe copac. Va fi un lucru lung și dificil. Nu există nicio garanție a succesului, dar tot credeți că veți reuși și vă veți aminti că există persoane care au scăpat și sunt salvate din situații similare.
 • Imagine cu denumirea Escape a Tree Well atunci când Schi Pas 6
  6
  Deplasați-vă departe de gaură când ajungeți în partea de sus.
 • Imagine cu denumirea Escape a Tree Well atunci când Schi Pasul 7
  7
  Efectuați semnale pentru a solicita ajutor dacă nu vă puteți mișca odată ce plecați. Veți fi probabil foarte obosit, păstrați energia cât mai bine și puteți folosi zăpada ca o copertă pentru a vă menține cald.
 • Imagine cu inscripția Escape a Tree Well atunci când schiul Step 8
  8
  Deplasați întotdeauna foarte departe de copaci atunci când sunteți off-piste. Este perfect posibil să evitați căderea într-o groapă de copaci, stați departe de copaci în locuri unde zăpada este foarte adâncă.
 • Sfaturi

  • Întotdeauna păstrați legătura între ele.
  • Deplasați-vă întotdeauna cu echipament de salvare atunci când mergeți în afara pistei sau alpinismului.
  • Întrerupeți întotdeauna cel puțin o altă persoană, de preferință un cunoscător al zonei și tehnici de salvare de bază.
  • Este recomandat să nu vă puneți mâinile în curelele poliilor atunci când mergeți în afara pistei pe pante, schiorii captați au avut multe dificultăți să-și elibereze mâinile de bastoane.

  Avertismente

  • Ca și în cazul oricărui alt articol care încearcă să explice cum să vă salvați, acesta este doar un ghid. Orice situație de salvare este diferită și cu condițiile, vremea, căderea și rănile etc. Cel mai bun sfat este să fii pregătit și să eviți alunecarea în situații similare, comportându-te într-o manieră prudentă și înțelegându-vă PRINTE caracteristicile și pericolele zonei.
  • Adesea ceilalți schiori nu vor observa că ați dispărut, dacă nu s-au apropiat de voi. Acest lucru poate face foarte dificil pentru oricine să știe unde ați căzut.
  • Nu mergeți niciodată pe jos sau pe alpinism. Este prea periculos să fii fără un prieten și fără un ghid.
  • Schiatul în locuri nealterate, cu zăpadă mare și copaci este periculos, perioadă. Trebuie să știți ce veți face înainte de a vă pune în pericol.
  • Realizați faptul că prevenirea este mai bună decât vindecarea: atunci când 10 voluntari au fost puși într-o situație simulată în copac și au spus să o lase în pace, nimeni nu a reușit să o facă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Echipamente de salvare dacă ajutați pe cineva
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit