gtemata.com

Cum se utilizează un vierme ca momeală

Un vierme pe cârlig nu funcționează dacă te muți cu fiecare aruncare. Profitați la maximum de momeala dvs. cu aceste instrucțiuni. Veți învăța să înțepați un vierme de cârlig rapid și ușor, asigurându-vă că acesta rămâne în picioare și devine o tentă irezistibilă pentru pește!

paşi

Metoda 1
Tehnica standard

Imaginea intitulată Bait a Worm Step 1
1
Obțineți viermi și iubiți. Înainte de a merge la pescuit, ar trebui să cumpărați un container plin de momeală sau să vă grăbiți în grădină pentru a le obține. Păstrați-l într-un borcan mic, plin de pământ rece. Îndepărtați viermelul unic de la recipient numai când sunteți gata să îl folosiți - asigurați-vă că cârligul este bine atașat la linie.
 • Faceți o căutare online pentru a afla cum să obțineți viermi și legi acest articol pentru a fixa cârligul pe linie.
 • Imagine cu numele Bait a Worm Step 2
  2
  Filetați viermele pe toată lungimea cârligului. Cârligul trebuie să lovească momeala de aproximativ jumătate de centimetru de la un capăt, dacă sunteți prea aproape de capul viermei, poate că va ieși. Aveți grijă să nu vă prindă mâna sau să apăsați direct pe vârful cârligului.
 • Nu fi agitat! Viermele poate să se răstoarne și să se rătăcească când îl puneți, dar oamenii de știință cred că nu poate simți durerea.
 • Imaginea cu numele Bait a Worm Step 3
  3
  Împingeți viermele până la capătul cârligului, așa cum ați face cu o brățară în jurul încheieturii mâinii. Momeala trebuie să fie chiar sub linia liniei.
 • Pentru a fixa viermele chiar mai bine, unii pescari lega capatul mai scurt al insectei de linia liniei cu un nod simplu. Pentru a face acest lucru, treceți firul în jurul viermei și introduceți linia în inelul care sa format. Strângeți nodul pentru al opri.
 • Imaginea cu numele Bait a Worm Step 4
  4
  Luați cel mai lung capăt al viermei și lăsați-l să treacă din nou prin cârlig. Puneți viermele într-un punct puțin mai mic pentru a forma o specie de "inel" cu corpul său între cele două zone străpunse. Repetați acești pași de-a lungul întregii lungimi a momelii. Când ați terminat, viermele va arăta ca un acordeon.
 • Numărul de ori pe care îl puteți străpunge cârligul de pe cârlig depinde de lungimea sa. Sunt de obicei necesare 3-5 pași.
 • Nu trageți sfârșitul final al momelei. Lăsați unul mic "coadă" că încerci să atragi atenția peștilor.
 • Imagine cu numele Bait a Worm Step 5
  5
  Mișcați viermele în partea finală a cârligului. Dacă momeala este aproape de nodul cârligului, împingeți-o spre partea respectivă "curba" al aceluiași. Peștele trebuie să muste pe vârful cârligului pentru a rămâne înțepenit, iar dacă viermele nu este poziționat corect, animalul va primi o masă gratuită!
 • Imaginea intitulată Momeală un vierme Pasul 6
  6


  Aruncă momeala! Repetați procesul de fiecare dată când pierdeți viermele sau prindeți un pește. Practica face perfect - la început ar putea fi dificil de a pune pe aceste viermi slime și alunecoase pe, dar într-un timp scurt, veți putea să o faceți ca un pescar profesionist. Pescuit bun!
 • Metoda 2
  tehnică "din Sosete"

  Imaginea intitulată Bait a Worm Step 7
  1
  Pierzi viermele cu cârligul pe cap. Nu trageți întreaga momeală, cârligul trebuie să rămână în organism fără a părăsi cealaltă parte. Această tehnică este puțin mai dificilă și crește șansele ca peștele să mănânce viermele fără a fi înțepenit, dar momeala va fi mai atractivă. Va trebui să utilizați mai mulți viermi, dar veți pescui mult mai bine.
 • Imaginea intitulată Bait a Worm Step 8
  2
  Învârtiți încet și cu atenție cârligul prin corpul viermelui longitudinal. Fii atent în partea curbată a cârligului și mișcă-te ca și cum ai pune o ciorap pe picior. Acest pas este dificil, aveți grijă să nu rupeți momeala în două și să nu eliberați vârful cârligului din corpul său.
 • Imagine cu numele Bait a Worm Pasul 9
  3
  Când capul viermelui ajunge la nod, opriți-vă. Trageți vârful cârligului din corpul momelei pentru al fixa. Lăsați restul viermelui să se învârtă liber. Deoarece cea mai mare parte a momelei este liberă de cârlig, mișcările sale vor fi mai vizibile pentru pești decât tehnica standard. Cu toate acestea, este mai simplu ca peștele să facă o mușcătură "gratuit" fără a rămâne atașat la cârlig. Această metodă implică riscuri mari, dar multe recompense.
 • Imaginea cu numele Bait a Worm Step 10
  4
  Aruncă momeala! Dacă vă decideți să utilizați această tehnică asigurați-vă că aveți o mulțime de viermi disponibile pentru că veți pierde o mulțime de ele repede. Dacă nu puteți lipi bine viermele și continuați să o rupeți la jumătate, puteți folosi măruntaiele ca momeală atașându-le la cârlig chiar sub vârf.
 • Sfaturi

  • În loc de a vâna viermele de mai multe ori, așa cum este descris mai sus, unii pescari îi străpung o singură dată și apoi o fac "trage" pentru lungimea cârligului ca și cum ar fi fost o ciorap. Apoi ei eliberează vârful cârligului din corp și lasă o bucată să stea liber. Această tehnică funcționează foarte bine, însă necesită o anumită practică înainte ca aceasta să devină eficientă.
  • Deoarece cârligul este fixat, este practic imposibil să scoateți momeala fără a vă rupe după ce a fost bine fixată. În cazul în care viermele lacrimi, nu vă faceți griji - deși o momeală vie care este încurcată este mai atractivă pentru pește, chiar și o bucată de vierme poate funcționa.
  • Păstrați un pic de sol pe mâini atunci când manipulați viermi. Veți avea mai multă strângere în timp ce le-ați legat. De asemenea, mascați mirosul, făcând momeala mai naturală pentru pește.
  • Păstrați viermi în frigider. Cu cât sunt mai reci și cu atât mai puțin ei se răsucesc când le prindem. Puneți-le într-un recipient cu puțină murdărie în frigider.

  Avertismente

  • Dacă vă strângeți cu cârligul în timp ce atașați momeala, curățați imediat rana cu săpun și apă.
  • Dacă puneți cârligul în piele și nu îl puteți scoate, nu vă puneți în panică! Du-te în camera de gardă sau obțineți ajutor de la un pescar experimentat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit