gtemata.com

Cum de a câștiga dependența de telefoane mobile

A subliniat cineva că vă petreceți cea mai mare parte a timpului de chat, navigați pe internet, trimiteți e-mailuri, folosiți aplicații și jucați cu smartphone-ul dvs.? Bazându-vă pe timpul și fervoarea pe care le dedicați acestor distracții, puteți determina dacă aceste obiceiuri se transformă într-o problemă. Un abuz al telefonului dvs. mobil poate pune în pericol calitatea relațiilor personale și poate duce la o productivitate scăzută în viața de zi cu zi.

paşi

Partea 1
Nu utilizați telefonul mobil

Imagine cu denumirea Împotriva dependenței de telefoane mobile Pasul 1
1
Verificați modul în care faceți acest lucru. Pe baza unui studiu științific, elevii pot petrece până la 8-10 ore pe zi, utilizând telefonul smartphone. Urmăriți cât de mult și cum îl utilizați, făcând o notă de câte ori o oră verificați noile notificări, de câte ori o utilizați pentru a căuta, a juca și așa mai departe. Acest lucru vă va ajuta să deveniți conștienți de posibila problemă care vă tulbura. Realizând gravitatea situației veți motiva să găsiți soluții și să stabiliți obiective care vă vor permite să vă depășiți dependența.
 • Puteți descărca o aplicație care ține evidența timpului petrecut cu ajutorul telefonului dvs. mobil, cum ar fi "Checky" de exemplu. Datele colectate vă vor ajuta să determinați de câte ori pe oră sau pe zi puteți verifica sau utiliza telefonul în viitor.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 2
  2
  Stabiliți un plan de acțiune. Setați limite privind utilizarea zilnică a telefonului mobil, de exemplu, ați putea seta o alarmă care vă spune că veți depăși timpul maxim pe care vi-l permiteți să îl utilizați. În funcție de programul dvs. zilnic, este posibil să îl puteți utiliza o oră pe zi, de exemplu între orele 6 și 7. În plus, puteți decide să interziceți utilizarea acestuia în anumite părți ale zilei, cum ar fi atunci când vă aflați la școală sau la serviciu.
 • Pentru ca planul dvs. de acțiune și obiectivele dvs. să apară cât mai concretă posibil, scrieți-le în jos. Faceți o notă obișnuită cu privire la realizările pe care le-ați realizat și la cele pe care le continuați.
 • Imagine intitulată Împingeți o dependență de telefoanele mobile Pasul 3
  3
  Răsplătește-te ori de câte ori poți să limitezi timpul petrecut cu telefonul tău mobil. Această strategie de consolidare pozitivă este utilizată de terapeuți pentru a induce noi comportamente pozitive printr-un sistem de recompense. De exemplu, dacă nu puteți depăși setarea maximă zilnică de timp, vă puteți recompensa consumând mâncarea preferată, oferindu-vă un obiect nou sau dedicându-vă unei activități care vă place.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 4
  4
  Efectuați pași progresivi. În loc să vă lipsiți total de telefonul mobil de la o zi la alta, cu riscul de a deveni foarte anxios, începe să-și reducă timpul de utilizare într-un mod progresiv. De exemplu, începeți să limitați numărul de verificări pentru notificări noi, inițial puteți efectua o verificare la fiecare jumătate de oră, apoi la fiecare oră și așa mai departe.
 • Aflați de câte ori vă controlați telefonul în decurs de o oră.
 • Utilizați-l numai pentru situații de urgență sau pentru comunicări strict necesare.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 5
  5
  Ascundeți-l din vedere. Puneți telefonul într-un loc care vă împiedică să îl aveți în permanență în fața ochilor. Pe măsură ce lucrați, studiați sau angajați în orice altă activitate care necesită concentrare, puneți-o în modul silențios, pentru a nu vă distrage atenția.
 • Imagine intitulată Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 6
  6
  Ia-ți o vacanță de la telefonul tău mobil. Alegeți o scurtă perioadă de timp pentru ao exclude complet din viața dvs., de exemplu în timpul weekend-ului.
 • Pentru a vă facilita sarcina, puteți merge într-o zonă care nu este atinsă de semnalul telefonic, de exemplu organizând o excursie de câteva zile în munți. În acest fel, veți fi forțat să nu-l utilizați.
 • Puteți să-i informați pe prietenii și pe cei dragi că intenționați să faceți o scurtă pauză în care veți fi izolați de rețea. Utilizarea rețelelor sociale va fi o briză.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 7
  7
  Modificați setările telefonului. Datorită sistemului de notificare, puteți fi anunțat de fiecare dată când primiți un e-mail sau un mesaj (pe Facebook, WhatsApp, etc.). Dezactivați fiecare dintre aceste notificări. În acest fel, veți reduce numărul de apeluri sau vibrații ale telefonului pentru a vă atrage atenția. Dezactivarea notificărilor nu vă va avertiza de fiecare dată când se întâmplă ceva.
 • În ultimă instanță, puteți solicita activarea unui plan tarifar preplătit. În practică, ori de câte ori doriți să utilizați traficul de date pentru un anumit număr de minute, va trebui mai întâi să le cumpărați în prealabil. Odată ce ați utilizat, traficul de date va fi suspendat, forțând să nu mai utilizați telefonul.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 8
  8
  Modificați modul în care credeți. Pentru a lua în considerare altfel, telefonul mobil vă poate ajuta să modificați emoțiile și comportamentele. Cu alte cuvinte, schimbând modul în care vă gândiți la telefonul dvs. puteți să vă simțiți mai bine, reducând timpul de utilizare.
 • Amintiți-vă că ceea ce doriți să controlați pe telefonul mobil nu este vital, deci puteți să așteptați.
 • Data viitoare când încercați să o ridicați, opriți-vă pentru o clipă și răspundeți la următoarea întrebare: "Chiar trebuie să contactez imediat această persoană sau pot să aștept?".
 • Imagine intitulată Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 9
  9
  Concentrează-te asupra momentului prezent. Conștientizarea, abilitatea de a fi aici și acum, vă poate ajuta să vă concentrați mai mult, ajutându-vă să țineți cont de impulsul de utilizare a telefonului. Încercați să vă concentrați asupra a ceea ce vă confruntați acum, acordând atenție și gândurilor și reacțiilor dvs.
 • Partea 2
  Utilizați telefonul mobil într-un mod alternativ

  Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 10
  1
  Înțelege ce te face să îl folosești. Reflectați asupra factorilor care vă trezesc nevoia de a începe să utilizați telefonul. Înțelegerea a ceea ce vă face să vă luați în mână vă poate ajuta să dezvoltați soluții alternative.
  • Doriți să utilizați telefonul mobil pentru că simțiți nevoia de a comunica cu alte persoane? În acest caz, vă puteți satisface dorința de a vă conecta cu alții organizând o întâlnire față în față cu un prieten.
  • Te simți pur și simplu plictisit? Plictiseala este unul dintre principalii declanșatori ai comportamentului de dependență. Dacă te plictisești adesea, poate că e timpul să găsești un hobby sau o activitate care te va ajuta să te relaxezi și să te distrezi.
 • Imagine cu numele Beat a dependenței de telefoanele mobile Pasul 11


  2
  Faceți ceva frumos. Rezultatele unor cercetări au arătat o legătură între utilizarea telefonului mobil și îmbunătățirea stării de spirit, un factor care acționează ca o întărire pozitivă. În loc să folosiți telefonul mobil pentru a încerca să vă simțiți mai bine, dedicat unei activități alternative, de exemplu sport sau creativ, cum ar fi un joc de echipă, pictură sau scriere.
 • Imagine intitulată Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 12
  3
  Fii ocupat. Având o agendă zilnică densă de respectat, vă veți simți mai responsabilă pentru alegerile dvs. și veți avea mai puțin timp să cheltuiți pe telefon. Ca beneficii suplimentare, veți acorda mai multă atenție urmăririi obiectivelor dvs., devenind mai productive.
 • Dacă nu aveți un loc de muncă, puteți căuta unul sau voluntar la o organizație de caritate din orașul dvs.
 • Experimentează unul nou pasiune, cum ar fi coaserea, brodarea sau învățați să jucați un instrument.
 • Preziceți activități urgente, care trebuie finalizate în cursul zilei.
 • Imaginea intitulată Împingeți o dependență la telefoanele mobile Pasul 13
  4
  Redirecționați atenția spre activități constructive. Data viitoare când simțiți nevoia de a utiliza telefonul, încercați să faceți ceva mai util. Concentrați-vă pe obiectivele dvs. personale și zilnice. Efectuați o listă de sarcini care nu necesită utilizarea telefonului și consultați-o ori de câte ori doriți să îl utilizați. Concentrarea atenției asupra responsabilităților dvs., în loc să monitorizați în permanență telefonul, vă va permite să faceți pași uriași în ceea ce privește dezvoltarea personală.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 14
  5
  Găsiți modalități alternative de a păstra legătura cu ceilalți. În cea mai mare parte, nevoia de a utiliza telefonul mobil este dată de nevoia umană de a avea contacte sociale. Există totuși multe alte modalități de a vă satisface nevoile naturale.
 • În loc să trimiteți un mesaj prin chat, scrieți o scrisoare cu mâna sau întâlniți persoana care va discuta în timp ce beți masa sau dacă aveți o cafea împreună.
 • În loc să vă postați fotografiile pe Instagram, invitați un prieten sau un membru de familie la casa dvs. pentru a le arăta fotografiile. Acest tip de conexiune cu alții vă poate permite să creați legături intime de o calitate superioară.
 • Imagine intitulată Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 15
  6
  Înlocuiți comportamentele vechi cu obiceiuri sănătoase noi. Reflectați pe numeroasele motive care vă determină să utilizați telefonul mobil (jocuri, chaturi, apeluri telefonice). Unele dintre obiceiurile tale pot fi necesare pentru a-ți îndeplini munca și obligațiile personale, în timp ce altele îți pot perturba viața de zi cu zi prin distragerea de la interacțiunile normale și responsabilitățile tale principale. Încercați să înlocuiți aceste comportamente greșite cu obiceiuri noi, mai productive, care vă permit să experimentați experiențe de calitate superioară, chiar și în termeni sociali.
 • Dacă aveți obiceiul de a petrece mult timp jucandu-se cu aplicația de telefon, caută să se distreze într-un mod alternativ, de exemplu, prin invitarea prietenilor acasă și praf de pe vechi jocuri de masă.
 • Dacă petreceți mult timp vizitând paginile prietenilor și profilurile de familie pe rețelele sociale, organizează o întâlnire cu un iubit să-i întreb deschis ceea ce se întâmplă în viața lui, mai degrabă decât doar să citească ce scrie pe internet.
 • Partea 3
  Primiți ajutor

  Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 16
  1
  Spune-i celor dragi despre problema ta. Capacitatea de a conta pe sprijinul oamenilor din jurul dvs. este crucială pentru sănătatea mintală. Având o persoană care vă sprijină pozitiv este capabilă să vă facă să vă simțiți în siguranță și conectați cu ceilalți. Acești factori sunt foarte importanți pe măsură ce încercați să limitați utilizarea telefonului mobil deoarece, cel puțin parțial, probabil că îl folosiți pentru a rămâne în contact cu lumea exterioară, de exemplu prin rețele sociale sau aplicații de mesagerie instantanee. Deși utilizarea acestuia vă poate face să vă simțiți temporar mai bine, telefonul afectează negativ viața dvs. și vă împiedică să aveți relații și calități intime.
  • Pur și simplu să fiți sincer în a spune prietenilor și familiei că credeți că utilizați telefonul mobil prea mult și că, prin urmare, simțiți nevoia de a vă angaja să o utilizați mai puțin. Explicați-vă că este important să puteți conta pe sprijinul lor. De asemenea, puteți încerca să oferiți indicații specifice care să vă ajute, implicându-le în planul dvs. De exemplu, îi puteți invita să vă sune sau să vă scrie numai în anumite momente ale zilei.
  • Obțineți sfaturi. Oamenii apropiați de dvs. vă cunosc bine, astfel încât aceștia vă pot ajuta să creați un plan de acțiune chiar mai eficient.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 17
  2
  Cereți-i pe ceilalți să fie simpatici. Asigurați-vă că prietenii, membrii familiei și cunoștințele dvs. știu că este posibil să nu răspundeți la apeluri telefonice, e-mailuri și mesaje într-un timp scurt, pe măsură ce încercați să utilizați mai puțin frecvent telefonul mobil. Fiind conștienți de planul vostru, ei se vor dovedi a ști cum să înțeleagă, fără să arate regrete.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 18
  3
  Organizați întâlniri față în față. În loc să vă limitați viața socială la prezența frivolă în rețelele sociale, faceți tot ce este posibil pentru a menține relații personale, intime și directe. Numai când întâlniți pe cineva în persoană, puteți stabili o legătură foarte profundă.
 • Organizați o activitate legată de prieteni și de familie. Petreceți timpul acordat planificării telefonului pentru a petrece câteva ore cu cei pe care îi iubești. Aceasta este o modalitate foarte bună de a utiliza telefonul mobil într-un mod util și productiv.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 19
  4
  Dă-ți telefonul altcuiva. Acest pas poate fi deosebit de util în momentele în care dorința de ao folosi devine mai accentuată, de exemplu după școală, după cină sau la sfârșit de săptămână.
 • Imagine cu numele Beat a Addiction to Cell Phones Pasul 20
  5
  Luați în considerare să vă adresați unui psihoterapeut. Faptul că dependența de telefoane mobile nu este încă o tulburare psihologică recunoscută pe scară largă nu înseamnă că nu puteți obține ajutor valoros. Strângeți informații pentru a afla dacă există centre sau terapeuți care se specializează în aceste tipuri de probleme în zona în care locuiți. Dacă credeți că dependența dvs. este destul de gravă, pentru a interveni negativ în cursul normal al vieții de zi cu zi, ajutorul unui psihologic ar putea garanta beneficii considerabile.
 • Unele dintre semnele care ar putea indica faptul că aveți nevoie de ajutor este incapacitatea de a finaliza responsabil dvs. temele (la școală, locul de muncă sau personale) sau să aibă relații sănătoase din cauza utilizării excesive a telefonului.
 • Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) este o formă de terapie psihologică modernă utilizată pentru a trata o gamă largă de boli și dependențe. Scopul terapiei este de a ajuta pacientul sa-si modifice gandurile pentru a-si schimba sentimentele si comportamentul. Dacă credeți că aveți nevoie de ajutor, TCC ar putea fi o soluție potrivită.
 • Sfaturi

  • Utilizați telefonul de acasă și navigați pe internet utilizând computerul.
  • Concentrați-vă pe responsabilitățile dvs. individuale.
  • Dezactivați temporar conexiunea Wi-Fi a telefonului mobil.
  • Păstrați întotdeauna o carte bună. Setați un ceas deșteptător pe telefonul mobil pentru a vă reaminti să nu mai folosiți telefonul pentru a vă citi.
  • Încercați să vă distrați atenția, să ieșiți și să lăsați telefonul acasă. De asemenea, dezactivați conexiunea Wi-Fi.

  Avertismente

  • Dacă credeți că dependența de telefonul mobil poate fi serioasă, cel mai bine este să întrebați un psihoterapeut pentru ajutor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit