gtemata.com

Cum se utilizează o cupă menstruală


În schimb Softcups sunt cani menstruale disponibile în supermarketuri și online. Softcups sunt alcătuite dintr-o pungă și un inel mai solid, confecționat dintr-un material polimeric care este utilizat în fabricarea cateterelor și tatuajelor pentru sticle. Ei își amintesc forma diafragmei, colectează lichidul menstrual în loc să-l absoarbă ca absorbant intern.

Softcups pot fi folosite în timpul somnului, în sport, în înot sau în timpul actului sexual. Multe femei pot să-și poarte cupa menstruală mai mult decât alte produse tradiționale. Acestea elimină mirosul ciclului, nu provoacă uscăciune și nu sunt asociate cu sindromul șocului toxic. Citiți mai departe pentru a afla cum să utilizați unul.

paşi

1
Pentru prima utilizare folosiți baia la domiciliu și nu una publică. În plus, se recomandă efectuarea unui test general în timp ce ciclul este în desfășurare deoarece este mai lubrifiat. Poate alege o zi când fluxul este mai mic.
 • Imaginea intitulată Curățați mâinile
  2
  Spălați-vă și clătiți-vă bine pe mâini, deoarece sapunul vă poate face să ieșiți din candida.
 • 3
  Imaginea intitulată.
  Aruncați ceașca din cutia purpurie.
 • Imaginea intitulată IMG_1065
  4
  Nu vă impresionați de mărimea ceștii! Deși arată foarte bine, este de fapt aceeași dimensiune ca un prosop interior pliat. Relaxați-vă și încercați să nu aveți mușchi în tensiune. Ar putea fi dureroasă sau dificil de inserat. (Relaxați fălcile în timpul inserării, vă va ajuta). Fiți răbdători, prima dată este întotdeauna cea mai dificilă, nu renunțați dacă vă aflați în dificultate.
 • 5
  Puneți-vă într-o poziție confortabilă. Încercați să introduceți ceașcă în timp ce vă aflați în partea superioară a toaletei. Puteți încerca, de asemenea, în duș sau în cada, sau să se culce pe podea, genunchii și picioarele în afară.
 • 6
  Găsiți colul uterin. Introduceți un deget în vagin și simțiți cervixul, senzația de atingere a vârfului nasului. Este un mic miez umed cu o nișă în mijloc. Pentru ca paharul să funcționeze corect, trebuie să fie atașat la spatele colului uterin, este necesar să știi unde este.
 • 7
  Paharul trebuie să fie în această poziție pentru a fi introdus. Asigurați-vă că deschiderea cupei este în sus.
 • Imaginea intitulată.


  8
  Strângeți inelul roz până când se obține o formă mai mult sau mai puțin dreptunghiulară.
 • 9
  " date-href ="https://wikihow.it/Immagine:Undefined_90974.jpg?ajax=true&ajutoare = 24662">" src ="https://gtemata.ru/images_en/6/6c/Undefined_90974.jpg" width ="250" înălțime ="173" class ="whcdn">
  Introduceți paharul. Răspândiți-vă buzele și găsiți deschiderea vaginului cu cealaltă mână. Acum, împingeți paharul spre coccyx, nu în sus. Împingeți paharul până la colul uterin, în plus, nu va merge.
 • 10
  Înclinați paharul în jos și înapoi în timpul inserării, apoi împingeți partea interioară a cercului în sus, astfel încât să se cupleze în spatele cervixului. Dacă paharul este în poziția corectă, nu vă deranjează și nu îl veți auzi. Cercul roz al paharului este dintr-un material sensibil la căldură, pentru a se adapta la forma ta. Paharul funcționează deoarece aderă la pereții vaginali.
 • Imaginea intitulată.
  11
  Lăsați paharul timp de 12 ore sau mai puțin. Este posibil să trebuiască să o eliminați mai întâi, așa că verificați primele câteva ori frecvent. Cupa are o capacitate mai mare decât un tampon intern, dar dacă este folosit corect, nu ar trebui să piardă prea mult.
 • 12
  Scoateți ceașca. Puneți un deget în vagin până când simțiți marginea cupei. Țineți degetul sub margine și trageți ușor paharul. Asigurați-vă că păstrați paharul cât mai mult posibil în timpul îndepărtării pentru a evita scurgerile. Se recomandă să o scoateți din duș, de câteva ori, pentru a evita dezordinea. Dacă paharul este prea mare și doare la intrarea în vagin, păstrați-l zdrobit cu două degete pentru al face mai mic.
 • 13
  Deformați niște bucăți de hârtie igienică și plasați-o în pungă pentru a absorbi lichidul. Apoi, împachetați totul în hârtie igienică, aruncați-l, spălați-vă pe mâini și introduceți o nouă ceașcă. Sau puteți utiliza aceeași cană din nou. Consultați recomandările pentru instrucțiunile de curățare.
 • Sfaturi

  • Mănuși de unică folosință funcționează bine pentru îndepărtare. Puneți unul, începeți să scoateți cu degetul, odată ce ați scos-o, scoateți mănușa și înfășurați paharul. Voila! Mâinile sunt curate și paharul este înfășurat pentru eliminare.
  • Există cupe menstruale care pot fi folosite fără sfârșit.
  • Dacă vă aflați într-o baie publică și doriți să reutilizați o ceașcă, pur și simplu curățați-o cu hârtie igienică, o veți curăța mai târziu. Sau purtați întotdeauna cu tine șervețele umede sau o sticlă de apă. (servetele umede sunt bune chiar si pentru maini).
  • Cupele sunt disponibile într-o singură mărime și sunt bune pentru majoritatea femeilor. În plus, acestea sunt foarte mici dacă sunt zdrobite și dacă sunt comparate cu un absorbant intern sunt mai mult sau mai puțin de aceeași mărime. Cu toate acestea, dacă cervixul este scăzut, este posibil să nu se potrivească pentru că partea din spate se potrivește în jurul colului uterin, iar paharul poate fi prea lung și poate cădea. Un studiu arată că 4% dintre femei nu o pot folosi din cauza măsurii.
  Imagine intitulată Instead_flat_609
  Deși compania nu recomandă reutilizarea, o puteți face de mai multe ori. După îndepărtare, goliți cupa și clătiți-o în chiuvetă (eliminați restul cu degetele). Puteți folosi un pic de săpun, dar cupele nu poartă bacterii. Dacă utilizați săpun, asigurați-vă că îl clătiți perfect, deoarece vă poate face să ieșiți cu candida. Multe femei fac acest lucru fără a avea efecte nedorite, decizia depinde de dvs.

  Avertismente

  • Deși par să fie diafragme, paharele NU sunt contraceptive, pot garanta o relație curată în timpul ciclului menstrual, dar nu vor împiedica sarcina.
  • Nu utilizați cupele dacă sângele vă face să vă simțiți.
  • Cupele nu trebuie utilizate dacă aveți o spirală intrauterină deoarece ar putea provoca expulzarea acesteia. Multe femei folosesc cupe în ciuda spirală.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cutie de cupe menstruale
  • baie
  • chiuvetă
  • Sticlă de apă sau șervețele umede dacă sunteți în jur
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit