gtemata.com

Cum să ieșiți din datorii și să economisiți bani

Având datorii este ca o boală care ne poate împiedica să trăim o viață normală și fericită, preluând controlul asupra a tot ceea ce facem. Majoritatea oamenilor în această situație nu ar putea nici măcar să explice cum au ajuns acolo. Achiziționând tot ce dispune de un card de credit a devenit o parte a culturii noastre. Dar nu lasa datoriile sa-ti controleze viata! Puteți să-l returnați și să-l imaginați din nou fără datorii ...

paşi

1
Eliminarea datoriilor constă în patru etape:
 • 2
  Nu mai face datorii noi.
 • 3
  Optimizați și reduceți toate cheltuielile.
 • 4
  Anularea unui fond de urgență.
 • 5
  Soluționați datoriile.
 • 6
  Nu mai face datorii noi. Cel mai important lucru este să începeți imediat. Nu începe mâine. Să nu începeți săptămâna viitoare. Începeți să vă tăiați datoriile imediat. Realizați problema. Primul pas este să recunoaștem că există o problemă. Recunoscând că vina nu este altcineva decât a ta poate fi dificilă, dar este foarte importantă. Trebuie să înțelegem că motivul pentru care sunteți în datorii este că veți continua să cumpărați lucruri pe care nu le puteți permite. Păstrați împrumuturi din viitorul dvs. Nu mai cheltuiți banii pe care nu i-ați câștigat încă.
 • 7
  Raționalizarea și reducerea cheltuielilor. Stați jos și notează-ți cheltuielile zilnice și lunare și gândește-te cum le poți reduce. Poți să te ridici cu cinci minute mai devreme și să-ți ții cafeaua la domiciliu în loc să o luați la bar? Ați economisit € 31 pe lună. Verificați facturile. Poți să economisesti bani folosind doar becuri cu consum redus de energie și să faci mașini de spălat și mașini de spălat vase seara și la sfârșit de săptămână? De asemenea, economisiți 40% din factura dvs. Utilizați raționamente similare pentru toate cheltuielile esențiale ... Luați un test pentru o lună sau două și veți vedea imediat rezultatele ...
 • 8


  Nu mai cheltuiți. Dacă sunteți în datorie, primul lucru de făcut este să vă distrugeți cardurile de credit. Cardurile de credit nu ajută, ci măresc doar problema. De asemenea, închideți creditul din cont. Creditul este ca un card de credit. Bani nu a ta și nu a câștigat, o altă datorie. Crede-mă, odată ce le-ai distrus, nu le vei pierde.
 • 9
  Conceptul de Parsimonia în economie. Conform acestui concept, economisiți bani "cu toate costurile" duce la sărăcie. thriftiness este o excelentă stare mentală de plecare pentru a ieși din datorii, pentru că nu vă cere să nu cheltuiți bani, ci să o faceți doar în măsura în care există reale necesitate. Pe scurt, ar fi suficient să aveți conștiința de a reduce toate costurile inutile și banii ar crește acolo singuri în portofel, ca atunci când vă opriți de fumat.
 • 10
  Petreceți banii pe lucruri necesare, cum ar fi legumele, facturile etc. (televiziunea prin cablu nu este una dintre acestea). Faceți o corecție. Analizați cheltuielile dvs. lunare și întrerupeți unele lucruri. Nu mai mâncați, mergeți la cumpărături unde există reduceri, veți fi surprinși cât de mult puteți salva dacă verificați cu acuratețe.
 • 11
  Anularea unui fond de urgență este foarte importantă. Înainte de a plăti toate datoriile asigurate pentru a avea un fond de urgență. Pentru a face acest lucru, deschideți un cont de depozit și stabiliți un transfer de bani între contul curent și contul de economii. Cât de mult să salvați? În mod ideal, ar trebui să alocați € 2000.00 pentru a începe. Acești bani sunt doar pentru situații de urgență, deci păstrați banii în numerar, dar nu sunt disponibili imediat. Nu vă legați fondurile de urgență la un card de credit, nu vă sabotați sacrificiile, făcând-o ușor și posibil să cheltuiți acești bani pe lucruri neesențiale. Luați în considerare deschiderea unui cont de economii într-o bancă online, cum ar fi Ing direct, Finecobank sau emigrant. Dacă survine o urgență, aveți întotdeauna fondurile transferate în contul dvs. bancar obișnuit. Acestea vor fi acolo dacă aveți nevoie de ele, dar nu le veți putea petrece în mod spontan. Dacă apare o cheltuială neașteptată și nu aveți un fond de urgență, veți trece prin plata rambursărilor datoriilor pentru a face față cheltuielilor neașteptate. Fondul de urgență protejează plata regulată a ratelor datoriilor. Verificați cheltuielile. Veți fi greu să verificați cheltuielile și să vedeți dacă acestea sunt în concordanță cu ceea ce ați planificat. Aici soluția: 1) organizarea depozitului de urgență - 2) plata datoriilor - 3) plata cheltuielilor lunare. Retrageți din contul dvs. cota disponibilă și plasați-o în plicuri separate. Știu că nu mai este de modă, dar funcționează pentru că nu trebuie să-ți faci griji să cheltuiți mai mult decât îți este permis. Odată ce plicul este gol, nu va mai rămâne nimic să cheltuiți. Păstrați cât mai mult cheltuielile inutile, astfel încât veți putea să vă potriviți în planul de cheltuieli.
 • 12
  Realizați o dizolvare a datoriilor. Acum, când finanțele dumneavoastră sunt relativ sub control, puteți începe să vă dizolvați datoriile.
 • 13
  Ordonați-vă datoriile de la cea cu cea mai mică sumă la cea cu cea mai mare sumă (sau cea cu cel mai mare interes).
 • 14
  Destul de o lună pentru a plăti datoriile.
 • 15
  Plătiți plata minimă pentru fiecare datorie, cu excepția celei mai mici.
 • 16
  Utilizați fiecare penny pentru a plăti cea mai mică datorie, iar atunci când acest lucru este epuizat, nu modificați suma lunară stabilită pentru a achita datoriile, ci să vă angajați tot ce puteți pentru a plăti următoarea datorie a celor mai mici. Aplicați economii și mai mult, odată ce începeți debitarea datoriilor și controlați-vă finanțele, există modalități de a mări scutirea datoriilor. Verificați cheltuielile majore - există o modalitate de a le elimina sau de a le reduce? Puteți să vă vindeți mașina și să o schimbați cu un model mai ieftin folosit? Puteți găsi un apartament sau o casă mai mică sau mai ieftină de închiriat? Ai putea avea doar o singură mașină? Puteți să ștergeți unele dintre serviciile pe care le utilizați? Indiferent de reducerea pe care o faci, veniturile o investesc pentru a reduce datoria, nu cheltuiți-o. Găsiți un loc de muncă suplimentar cu fracțiune de normă sau vindeți lucrurile pe care nu mai aveți nevoie de pe e-bay sau faceți ceea ce credeți că vă poate ajuta să vă măriți venitul. În acest fel puteți scăpa mai repede de datorii. Vă rugăm să țineți cont de progresul dvs. În lista dvs. de debit, bifați pentru a marca fiecare dată de plată și o tranșă, astfel încât să puteți vedea că valoarea datoriei scade treptat. În acest moment trebuie să puteți calcula câte luni au rămas înainte de a vă elibera complet de datorii. Ar putea dura mult timp, dar o puteți vedea! Pasul bonus: sărbători! Este important să sărbătoriți, nu numai atunci când ați eliminat toate datoriile, ci pas cu pas, de fiecare dată când eliminați unul. Distrează-te! Faceți această experiență o aventură. Acesta poate fi incredibil de satisfăcător pentru a opri cheltuielile inutile și a obține controlul asupra finanțelor. Găsiți divertisment gratuit, faceți o provocare de a petrece un pic! Da, este posibil să ai o viață fără datorii!
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit