gtemata.com

Cum să vedeți stația spațială internațională

Orbiting la sute de kilometri de Pământ, Stația Spațială Internațională este locuită de astronauți din state diferite, care trăiesc la bord de luni de zile. Stația spațială este adesea vizibilă pentru ochiul uman atunci când este mai presus de zona sa, deci urmați acești pași pentru a înțelege când puteți să-l găsiți.

paşi

Partea 1
Alegeți un moment potrivit pentru a privi

Imaginea intitulată Vizualizați stația spațială internațională Pasul 1
1
Consultați documentul etapelor Stației Spațiale Internaționale din zona dvs. Puteți utiliza unul dintre legăturile de mai jos sau puteți căuta online "carte a stației spațiale internaționale ". Aceste cărți conțin o mulțime de informații utile care vă vor ajuta să înțelegeți când este posibilă o vizionare. Alegeți un site care vă permite să introduceți adresa, orașul sau codul poștal - dacă introduceți informații inexacte, este posibil ca rezultatele să nu fie corecte.
 • Încercați aceste carduri Ceruri deasupra, NASA, sau SpaceWeather.
 • Unele site-uri pot încerca să înțeleagă automat locația dvs. pe baza serverului de Internet cel mai apropiat de dvs. Această metodă nu este întotdeauna foarte precisă, deci verificați unde este zona identificată și introduceți o altă locație dacă nu este suficient de precisă.
 • Unele site-uri pot scurta numele Station International Space cu "ISS".
 • Imaginea intitulată Vizualizați stația spațială internațională Pasul 2
  2
  Identificați perioade diferite în care stația spațială este vizibilă timp de aproximativ două minute. În unele cazuri, din zona dvs., stația va dura doar câteva secunde pentru a traversa porțiunea de cer vizibilă pentru dvs. În alte cazuri, vor dura 2 minute sau mai mult. Căutați pașii în care rămâne mai vizibil pentru a obține o șansă mai bună de ao vedea. Marcate diferite de pașii pe care i-ați găsit.
 • Noaptea trece, în câteva ore de apus sau de zori, va fi mai ușor să-l vezi. Informații suplimentare privind luminozitatea pot fi găsite în următorii pași pentru a vă ajuta să înțelegeți dacă stația va fi vizibilă în timpul zilei.
 • Unele carduri vor avea o coloană specifică indicând perioada de timp în care stația va rămâne vizibilă, în alte cazuri va trebui să o calculați singură, scăzând timpul de încheiere și timpul de începere. Aceste ore sunt de obicei scrise cu trei numere, în ore: minute: secunde. De asemenea, verificați dacă site-ul folosește formatul de 24 de ore sau sistemul am / pm.
 • Imaginea intitulată Vizualizați stația spațială internațională Pasul 3
  3
  Utilizați aceste carduri pentru a găsi momentele în care acestea sunt mai luminoase. Multe carduri includ "strălucire" sau "magnitudine-" căutați altul dacă cardul pe care l-ați găsit nu include aceste informații. Scala de luminozitate este un pic articulat: un număr negativ, cum ar fi -4, indică o luminozitate mai mare decât un număr pozitiv, cum ar fi +3! Iată câteva indicații despre nivelurile de luminozitate pentru a înțelege când stația este vizibilă:
 • O magnitudine de -4 la -2 este cea mai mare luminozitate posibilă înregistrată de obicei, la care stația poate fi de asemenea vizibilă în timpul zilei.
 • De la -2 la +4 este de obicei vizibil pe timp de noapte, dar poate fi dificil să-l observi dacă luminile orașului sunt foarte luminoase.
 • De la +4 la +6 se află la limitele vizibilității față de ochiul uman. Dacă cerul este clar și există câteva lumini în zona dvs., este posibil să îl puteți vedea. Sunt recomandate binocluri.
 • Pentru a obține o idee despre cât de strălucitoare va fi stația, faceți o comparație cu aceste magnitudine: soarele în timpul zilei are o magnitudine de aproximativ -26,7 - luna -12,5- și Venus, una dintre cele mai strălucite stele, de -4,4 .
 • Imaginea intitulată Vizualizați stația spațială internațională Pasul 4
  4
  Verificați prognoza meteo. Odată ce ați înregistrat momentele în care stația va fi vizibilă mai mult, verificați prognoza meteo pentru acea zi. Căutați previziuni acum pentru moment, dacă puteți, pentru a înțelege dacă ar putea exista nori în aceste momente. Prognozele sunt adesea inexacte dacă sunt verificate mai mult de o zi în avans, apoi verificați din nou cu 24 de ore înainte ca stația să apară.
 • Partea 2
  Găsiți stația în cer  Imaginea intitulată Vizualizați stația spațială internațională Pasul 5
  1
  Găsiți poziția stației pe harta prin satelit. Consultați cardul spațial care apare în partea inferioară. Ar trebui să aibă o coloană indicată cu: "în cazul în care să se uite," "apare," "azimut," sau "Az." Verificați conținutul pentru a obține o idee despre locul unde stația va apărea în spațiu:
  • Verificați la N (nord), E (est), S (sud) sau W (vest) în funcție de literele sau cuvintele pe care le găsiți în acea coloană. Cardul poate indica indicații mai precise decât cele de mai sus. De exemplu, NV (nord-vest) indică la jumătatea distanței de la nord la vest. NNW (nord-nord-vest) înseamnă jumătatea dintre nord și nord-vest.
  • Citiți ceva despre utilizarea unei busole dacă nu sunteți practic.
 • Imaginea intitulată Vizualizați stația spațială internațională Pasul 6
  2
  Aflați la ce înălțime trebuie să arătați. Același card ar trebui să aibă o coloană indicată cu "altitudine," conținând numere indicate ca grade "grade" (sau simbolul gradului, º). Astronomii împart cerul în câteva straturi numite grade, astfel încât să se poată referi la o anumită poziție pe cer. O poziție 0 ° este orizontul, 90 ° este exact deasupra capului și 45 ° este exact la jumătatea distanței între 0 ° și 90 °. Pentru a găsi direcțiile aproximative între aceste gradări, întindeți-vă brațul în fața dvs. și închideți mâna într-un pumn. Distanța de la orizont până la vârful pumnului este de aproximativ 10º. Dacă căutați 20 de grade, de exemplu, plasați pumnul chiar deasupra orizontului, apoi plasați celălalt pumn deasupra. Punctul de deasupra celui de-al doilea pumn este de aproximativ 20º. Continuați să vă alternați pumnii pentru gradări mai mari
 • Ar putea părea ciudat că stația spațială "apărea" brusc în centrul cerului, în loc să iasă din orizont. Acest lucru se poate întâmpla deoarece stația spațială este vizibilă numai dacă reflectă lumina soarelui. Când stația spațială nu este acoperită de umbra Pământului, ea devine brusc vizibilă. Se poate întâmpla, de asemenea, să nu fie vizibilă în zori sau în apus, deoarece este ascunsă de halo-ul luminos cauzat de soare.
 • Imaginea intitulată Vizualizați stația spațială internațională Pasul 7
  3
  Căutați stația spațială în această locație. În momentul specificat pe card, verificați prezența stației spațiale în poziția obținută în etapele anterioare. Stația spațială are, de obicei, aspectul unei lumini în mișcare ușoară, albă sau gălbuie. Nu clipește, dar dacă aveți noroc, ar putea să pară mai strălucitoare în momentul în care soarele atinge o suprafață mai reflectivă.
 • Nu va avea lumini multicolore.
 • Nu va exista o urmă de condensare.
 • Imaginea intitulată Vizualizați stația spațială internațională Pasul 8
  4
  Utilizați binoclurile numai dacă este necesar. Binoclurile sunt utile pentru a distinge obiecte mai puțin luminate. Un binocular de 50 mm vă permite de obicei să vedeți obiecte de luminozitate până la +10 pe scala de magnitudine descrisă mai sus. Cu toate acestea, ar putea fi dificil să localizați stația spațială cu binoclu în monoterapie, deoarece acestea vă permit să vedeți doar o mică parte a cerului. Este mai bine să găsiți postul spațial cu ochiul liber și apoi să treceți la binoclu, fără a pierde direcția stației.
 • Un telescop vă permite să vedeți și obiecte mai puțin strălucitoare, dar poate fi aproape imposibil să le vedeți dacă nu cunoașteți poziția în care acestea vor apărea foarte precis. Utilizați o strategie similară cu cea a binoclurilor, dar alegeți un moment în care stația va fi vizibilă pentru câteva minute.
 • Sfaturi

  • Pentru a face o fotografie a stației spațiului în mișcare, utilizați o cameră de înaltă calitate pe un trepied, îndreptați-o spre locul unde va apărea stația spațială. Când ajunge, fotografiați, setând diafragma la 10-60 de secunde. Cu cât obiectivul rămâne mai deschis, cu atât mai mult va fi vizibilă traseul stației spațiului pe fotografie. (Datorită cantității scăzute de lumină, majoritatea camerelor nu pot face o fotografie a stației din staționare.)
  • Dacă aveți noroc, puteți vedea un alt punct de lumină care se apropie sau se îndepărtează de stația spațială. Aceasta ar putea fi o altă navă spațială care transportă resurse sau care transportă astronauți pe stația spațială.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit