gtemata.com

Cum se utilizează o fereastră de tunel

Un fierăstrău de frezat este un instrument puternic și versatil care se utilizează pentru a tăia forme într-o cantitate mare de materiale. Acest ghid vă poate ajuta să alegeți ferăstrăul și lama cel mai potrivit pentru proiectul dvs., explicând cum să le folosiți în modul cel mai corect și eficient.

paşi

Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 1
1
Alegeți un ferăstrău de frezat potrivit pentru proiectul dvs. Există multe caracteristici diferite pe care trebuie să le țineți minte, deoarece nu toate fierărele sunt aceleași.
 • Sursa energiei. Ferăstraiele cu acumulator sunt mai ușor de manevrat decât cele actuale, dar sunt și mai grele și nu vor fi echipate cu cuplul necesar pentru cele mai grele tăieturi.
 • Ferăstraiele alunecoase au un mâner în partea superioară, care permite o lamă să se rotească fără a fi nevoie să rotească întregul corp al mașinii.
 • Ferăstraiele orbitale pot da lamei celei potrivite "împingere" în timpul mișcării sale normale "în sus și în jos", crescând puternic viteza de tăiere.
 • Controlul vitezei poate fi important pentru munca ta, iar ferăstraiele de frezat adesea integrează caracteristici multiple, variabile sau cu viteză unică. Ferăstraiele cu viteză variabilă sunt cele mai bune pentru tăierea diferitelor materiale, în special a metalelor, pentru care o viteză redusă a lamelor servește la asigurarea unei durate mai lungi de viață a lamei în sine și a materialelor plastice, astfel încât viteze și mai reduse să facă materialul nu se topește, în loc să fie tăiat.
 • Mecanismele de blocare a lamei pot utiliza o schimbare rapidă de tip "Tool-less", o cheie hexagonală sau un sistem de fixare cu șurub mecanic. Din motive evidente, lamele cu schimbare rapidă sunt deosebit de utile atunci când este necesar să se alăture frecvent bucăți de diferite tipuri.
 • Luminile și burdufurile integrate pot fi utile atunci când încercați să obțineți o tăiere precisă, în cazul în care este dificil să vedeți linia de tăiere.
 • Amperajul trebuie luat în considerare atunci când intenționați să tăiați materiale mai groase sau mai grele, cum ar fi un stoc mare de lemn brut. Un ferăstrău cu amperaj redus (4 amperi sau mai puțin) nu va avea aceeași performanță ca și un fierăstrău din "munca grea" cu o amperaj de 8 sau 9 amperi
 • Cu lamele de ferăstrău cu lame încrucișate vă permite să faceți tăieturi de diferite unghiuri, până la aproximativ 45 de grade, în funcție de lungimea lamei și de duritatea materialului de tăiat.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 2
  2
  Alegeți cea mai potrivită lamă pentru materialul pe care urmează să-l exersați. Un ferăstrău poate fi folosit pentru a tăia orice material (sau aproape), de la placaj la foi de oțel inoxidabil, cu condiția să utilizeze lamele drepte. Mai jos sunt câteva caracteristici ale lamelor cu care trebuie să vă familiarizați:
 • Compoziția lamei. Lamele de ferăstrău sunt fabricate din oțel de mare viteză, oțel călit și metale compuse ("bimetalic") pentru a fora metalul.
 • Dentiți per inch. "DPP" a unei lame trebuie să se adapteze la duritatea materialului pe care îl forați. Trei până la cinci dinți trebuie să fie în contact cu materialul tot timpul. Un exemplu practic: atunci când trebuie să tăiați un material de 1/4 inch, aveți nevoie de o lamă cu 12 sau 16 dinți per inch, în timp ce tăiați un material de 1/8 inch vă va face mai ușor și mai rapid utilizarea unei lame cu 24 dinți per inch.
 • Lățimea lamei este, de asemenea, importantă. Pentru a tăia colțurile înguste, o lamă "defilare" subțire este mai potrivit, în timp ce pentru a tăia linii drepte - în special în materialele mai dure - o lamă mai largă va funcționa mai bine.
 • Asigurați-vă că utilizați lama dreaptă pentru ferăstrăul dvs. de frezat, deoarece lamele "Tool-less" ele nu vor intra într-o clemă de șurub, deoarece lamelele de blocare nu se vor potrivi cu ferăstraiele "Tool-less".
 • Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 3
  3
  Pregătiți piesa pentru tunel. Odată ce ați ales combinația lamă / ferăstrău pe care o veți folosi pentru proiectul dvs., va trebui să pregătiți materialul pentru tăiere.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 4
  4
  Faceți măsurători și trasați linia tunelului pentru proiectul dvs. Pentru formele cum ar fi decupările în tavanele false, cea mai bună alegere este să folosiți canelurile existente pentru a urmări linia de tăiere. Pentru alte forme sau proiecte speciale, crearea unui șablon de hârtie sau carton pentru tăiere poate face procesul mai ușor și mai precis.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 5
  5
  Așezați materialul care urmează să fie străpuns pe un șevalet sau blat de lucru, sau să-l cârlig la o clemă, în funcție de modul în care se potrivește cel mai bine scopului tău. În majoritatea cazurilor, fixarea sau fixarea materialului de tăiat face mai ușoară utilizarea ferăstrăului. Amândouă mâinile libere de a conduce ferăstraiele este foarte importantă, în special pentru lucrul cu precizie.
 • Imaginea intitulată Utilizați un jigsaw Pasul 6
  6
  Asigurați-vă că aveți suficientă iluminare pentru a distinge cu ușurință liniile de tăiere. În timp ce realizați tunelul, trebuie să vă uitați la lama de sub corpul ferăstrăului, care probabil vă va duce să lucrați într-o zonă umbrită.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 7


  7
  Așezați lama în apropierea marginii materialului, în punctul în care veți începe tăierea. Pentru imersiune sau tăieturi interne, puteți sări peste acești pași. Începeți prin forare prin apăsarea lentă a comutatorului de ferăstrău și atunci când atinge viteza dorită, împingeți-o în jos în materialul care urmează să fie tăiat.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 8
  8
  Ghidați ferăstrăul în calea sa deplasând partea din spate în direcția opusă celei în care doriți să se deplaseze lama, care este întotdeauna aliniată la linia de tăiere. Dacă ferăstrăul începe să "supraîncărcat", sau sună ca și cum te lupți, încetinește viteza de împingere. Tăierea prea rapidă va provoca supraîncălzirea lamei - și, prin urmare, a motorului cu ferăstrăul, riscând să distrugeți materialul pe care îl tăiați.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 9
  9
  Opriți ferăstrăul dacă rumegușul și resturile vă împiedică să urmați linia de tăiere sau să intervină în cursul acesteia. Lucrul cu materialele finite, rumegușul care se acumulează sub ferăstrău poate deteriora suprafața. În acest caz, prin urmare, este necesar să ștergeți reziduurile expulzate de lamă în timpul tăierii. După curățarea liniei de tăiere, întoarceți ferăstrăul la lucru, întinzând-o ușor. Nu activați niciodată dacă lama este blocată în material.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Jigsaw Pasul 10
  10
  Finalizați tăierea materialului și, după terminare, aveți grijă să păstrați orice bucată care ar putea cădea, până când lama nu a ieșit complet. Este posibil ca lama să se blocheze dacă materialul se prăbușește sau se îndoaie înainte de sfârșitul tăierii și poate tăia tăietura spre partea finală.
 • Imaginea intitulată Utilizați un Jigsaw Pasul 11
  11
  Utilizați o mașină de șlefuit sau un plan pentru a finaliza marginile care pot fi cioplite sau aspre datorate tăierii.
 • Sfaturi

  • Când doriți să faceți o gaură într-o foaie de material, trebuie să scufundați lama de unde începeți tăierea. Pentru a face acest lucru, puteți, de obicei, să forați materialul cu un burghiu ușor mai lat decât lama. Pur și simplu îndreptați lama spre linia de tăiere, interceptați-o și urmați-o pentru a continua lucrarea.
  • Utilizați lama cea mai potrivită pentru materialul necesar tăierii. Lamele de ferăstrău sunt vândute în ambalaje care indică tipul de material pentru care sunt recomandate, cu litere, cum ar fi "Pentru lemn" sau "Pentru metale neferoase"sau din nou "Pentru materialele din fier". Lame speciale cu muchii de diamant pot sa taie si placi ceramice.
  • Lucrând cu unghiuri sau curbe prea clare pentru a fi tăiate cu lama pe care o folosiți, întoarceți-vă și începeți tăierea de mai multe ori în apropierea punctului în care trebuie să rotiți colțul, pentru a crea o "brazdă" mai larg în care să se scufunde lama.

  Avertismente

  • Ar trebui să utilizați întotdeauna o lamă cu fața în jos pe o suprafață de lucru laminată.
  • Deoarece tunelele au fost tăiate cu o mișcare "să urce", formarea de așchiere nu este neobișnuită. Dacă este posibil, când este necesară o tăiere mai delicată, utilizați o lamă zimțată în jos.
  • Lamele de ferăstrău sunt descoperite într-o oarecare măsură când funcționează, deci țineți degetele departe de linia de tăiere în timp ce lucrați.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un ferăstrău cu lame adecvate
  • O sursă de energie, baterie sau curent
  • Din materialul care urmează să fie tăiat
  • Echipamente de siguranță - o mască este recomandată pentru a proteja ochii
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit