gtemata.com

Cum se utilizează un Canon T90

Canon T90 este o cameră SLR profesionistă pentru film rulant care, în era digitală, poate fi achiziționată pentru mai puțin decât unii oameni ar plăti pentru cureaua de umăr a unei camere. Unii ar putea fi ușor intimidați de cea mai avansată cameră de focalizare manuală realizată vreodată. Dacă acest lucru este cazul dvs. și nu vă simțiți că ați citit 126 de pagini manuale, acest ghid vă va explica cum să utilizați una dintre aceste camere legendare.

paşi

Partea 1
preparare

1
Verificați bateria, dacă aveți una.
Apăsați și țineți apăsat butonul de control al bateriei. Deschideți panoul lateral, apoi apăsați și mențineți apăsat butonul de comandă al bateriei (prezentat). Nu apăsați butonul de bobinare manuală, care este sub ea.
 • Verificarea bateriei arată trei bare, indicând un T90 în stare bună. Verificați ecranul LCD deasupra. Va arăta scrisul "BC". Se va afișa și până la trei bare în partea de jos (fiecare dintre acestea constând din trei crestături mici). Dacă vedeți două sau trei, atunci vă puteți simți confortabil. Dacă vedeți doar unul, ar putea fi suficient pentru o derulare, dar este o idee bună să aduceți acțiuni cu dvs. Dacă nu vedeți nimic, atunci ar trebui să înlocuiți bateriile cât mai curând posibil (chiar dacă aparatul foto funcționează perfect până când acestea sunt complet descărcate).
 • 2
  Înlocuiți bateriile dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată 2 unlock_battery_tray_341.jpg
  Deblocați compartimentul pentru baterii. Dispozitivul de blocare este în partea dreaptă a mașinii (privindu-l din spate). Trageți maneta și rotiți opritorul în sens invers acelor de ceasornic.
 • Imaginea intitulată 2 remove_battery_tray_135.jpg
  Scoateți compartimentul bateriei. Compartimentul este un pic fragil, deci nu-l smuls.
 • Un compartiment pentru baterii încărcat Introduceți bateriile în compartiment. Veți avea nevoie de 4 baterii AA, zinc-carbon (acele "greu" economic), cadmiu alcalin sau nichel. Canon nu menționează în mod explicit utilizarea bateriilor cu nichel-metal, astfel încât să le puteți utiliza pe propriul risc. Asigurați-vă că le introduceți cu capetele + și - în direcția corectă, așa cum se arată în compartimentul bateriei.
 • Glisați compartimentul pentru baterii încărcat în cameră. Introduceți compartimentul bateriei. Spre sfîrșit, este posibil să trebuiască să aplicați o anumită presiune în compartimentul pentru baterii, astfel încât să-l puteți prinde. E normal. Rotiți opritorul în sensul acelor de ceasornic pentru a fixa sigur compartimentul.
 • 3
  Introduceți obiectivul. Există două tipuri de lentile Canon FD, care sunt inserate în moduri diferite. Rețineți că punctele roșii din imagini nu sunt perfect aliniate, deoarece descrierea sugerează că ar trebui să fie - acest lucru a fost necesar pentru a preveni ca lentilele să scape în timp ce fotografiile au fost făcute ... îmi pare rău.
 • Lentilele fără inel de blocare se potrivesc aproape tuturor celorlalte tipuri de lentile SLR din alte sisteme.Lentile fără inele de blocare cromate: uneori se numesc obiective "FD nou" sau "FD-n". Aliniați punctul roșu de pe obiectiv cu cel de pe corpul camerei. Dacă vă uitați la el din față, apucați inelul de deschidere și rotiți obiectivul în sensul acelor de ceasornic până când se fixează (veți auzi un clic inconfundabil atunci când este fixat).
 • Lentilele vechi FD au un inel de blocare cromat.Lentile cu inele de blocare cromate: aliniați punctul roșu de pe inelul de blocare cu cel de pe corpul mașinii. Rotiți ușor inelul de blocare până când este suficient de strâns. Aceste lentile nu se angajează niciodată pe deplin, la fel ca și noile lentile FD (și cele ale aproape tuturor celorlalte camere). Strângeți-o cât se pare, dar aveți grijă să nu strângeți prea mult.
 • 4
  Setați inelul de diafragmă al obiectivului la "A". În modul prioritate diafragmă, acest lucru este setat de aparat, nu de inelul de diafragmă. Dacă nu este deja activată "A", va trebui să apăsați un buton pentru al pune pe loc "A".
 • 5
  Asigurați-vă că întrerupătorul de stop de măsurare nu este apăsat. Nu contează funcția sa, dar este comutatorul din partea dreaptă (privit din față) a obiectivului montat pe cameră. În cazul în care este apăsat așa cum este arătat, și împingeți-l spre lentilă și apoi eliberați (butonul de oprire de măsurare a funcțiilor sale, în special pentru utilizarea anumitor lentile de non-FD pe Canon T90, dar dacă utilizați obiectivele FD Canon nu va trebui să vă faceți griji despre asta, aceasta este cauza principală a greșelilor "EEEE EEE").
 • 6
  Porniți afișajul vizorului. Deschideți din nou ușa laterală și verificați întrerupătorul din partea superioară, numit "FINDER". Rotiți-l în poziția centrală, adică pe cercul complet. Acest lucru va afișa un anumit text important în vizor, așa că veți dori să îl lăsați activat dacă nu sunteți prea scurt de la alimentarea bateriei.
 • 7
  Încărcați ruloul. Această procedură este în mare parte automată. Tot ce trebuie să faceți este acesta:
 • Imaginea intitulată T90_set_to_A_353.jpg
  Porniți camera. Puneți comutatorul principal în poziție "A"așa cum se arată în imagine.
 • Imaginea intitulată Opening_T90_film_back_184.jpg
  Deschideți spatele mașinii. Butoanele pentru a face acest lucru sunt în partea dreaptă a mașinii (dacă te uiți la ea din spate). Țineți apăsat butonul marcat ca "1" în figură, în timp ce împingeți comutatorul marcat ca "2". Spatele se va deschide.
 • Introduceți o rolă în slotul din stânga. Există un singur mod în care poate fi inserat, astfel încât să nu pierdeți somnul pentru acest lucru.
 • Fiți foarte atenți să nu atingeți lamele. Ele sunt componente foarte precise și delicate. Nu le atingeți, niciodată.
 • Imaginea intitulată T90_film_in_place_181.jpg
  Scoateți căruciorul. Extindeți-l până când marginea atinge marcatorul de index portocaliu, după cum se arată. Asigurați-vă că perforațiile de pe film sunt aliniate cu bobinele din stânga bobinei de încărcare.
 • Închideți spatele mașinii. T90 va încărca automat ruloul și va seta viteza ISO corectă.
 • Partea 2
  luare

  1
  Familiarizați-vă cu cele trei verificări de bază. Mai târziu ne vom referi la două dintre acestea cu numele lor, așa că învățați-le acum:
  Comutatorul principal al Canon T90, setat la "L", care este "de pe".Comutatorul principal, care nu este un comutator de curent real (aparatul foto este mereu pornit). Acest comutator are două poziții, L și A (respectiv "Închis și "automat", o "de pe" și "pe", pentru noi muritori obișnuiți). Dacă sunteți îngrijorat de faptul că mașina poate consuma fericit rolele în timp ce este încărcată (sau puteți apăsa în mod involuntar butonul de declanșare), apoi mențineți-o "L" în timp ce nu îl folosiți.
 • Butonul declanșator al T90.Butonul de declanșare. Acest lucru va produce o "clic".
 • Selectorul de comandă. Acest lucru are multe funcții, așa cum vom vedea mai târziu.Selectorul de comandă. Acesta este inelul mare care este chiar sub butonul declanșator.


 • 2
  Selectați un mod de fotografiere. Deschideți ușa din partea dreaptă a mașinii. În partea de jos, veți observa un comutator cu două poziții, S-C și o pictogramă ceas. O vom numi "Modul comutator de fotografiere", și ne vom referi la butonul galben mare din centru ca la "modul declanșator". Acestea sunt posibilitățile dumneavoastră de fotografiere:
 • Săgeata de lângă "H" indică faptul că sunteți în modul "Înregistrez cu un buget redus".Mod continuu, viteză mare. Acest lucru va face ca T90 să continue fotografierea după ce filmul a fost înfășurat din următorul cadru, atâta timp cât mențineți butonul declanșator la o rată de 4 cadre și jumătate pe secundă. Puteți utiliza această setare în condiții de iluminare scăzută, la viteze de declanșare prea scăzute pentru a obține fotografii clare 100% (luați mai multe fotografii, alegeți cea mai clară) sau pur și simplu pentru că sună minunat. Aveți grijă, deoarece acest lucru va arde un film cu expunere de 36 de ori în aproximativ 8 secunde.
  Pentru a intra în acest mod de fotografiere, rotiți comutatorul modului de fotografiere în poziția S-C, apoi apăsați butonul modului de declanșare în mijloc până când apare o săgeată lângă litera H din partea stângă a ecranului LCD de sus.
 • Săgeata de lângă "L" indică modul "Sunt prea sărac pentru viteză mare".Mod continuu, viteză redusă. Operația este similară celei descrise mai sus, dar avansează doar la două cadre pe secundă. Pentru a intra în acest mod, rotiți comutatorul modului de fotografiere în poziția S-C, apoi apăsați butonul modului de fotografiere până când o săgeată apare lângă "L" pe ecranul LCD de top.
 • Săgeata de lângă "SINGLE" indică faptul că în viața anterioară ai fost un lunetist. O lovitură, o ucidere!Mod fotografie singur. Aceasta implică un singur clic pentru fiecare apăsare a butonului declanșator, indiferent cât timp îl țineți apăsat (ruloul continuă să avanseze automat). Acest lucru ar putea fi util dacă fotografiați fotografii și sunteți paranoici în legătură cu pierderea filmului. Pentru al utiliza, rotiți comutatorul modului de fotografiere în poziția S-C până când apare o săgeată de lângă "SINGLE" pe ecranul LCD de top.
 • Săgeata de lângă "2" indică faptul că a fost setat cronometrul de două secunde. Prin apăsarea butonului modului de fotografiere, îl puteți seta la 10 secunde, în cazul în care doriți să introduceți fotografiaSelf-timer. Acest mod este cel mai util atunci când fotografiați de pe un trepied de expunere lungă - întârzierea dintre declanșarea și presiunea declanșatorului va determina disiparea tuturor vibrațiilor cauzate de presiune. Pentru a activa temporizatorul, rotiți comutatorul modului de fotografiere în pictograma ceasului, apoi apăsați butonul modului de declanșare pentru a selecta întârzierea temporizatorului la 2 sau 10 secunde (o săgeată va apărea lângă 2 sau 10 pe ecranul LCD din partea de sus, în timp ce alegeți dintre acestea).
 • 3
  Du-te în aer liber. Privind fotografiile minunate este un cont, învățând să le luați este altul. Dar dacă doriți să vă luați pe dvs., trebuie să vă ridicați, să pregătiți echipamentul și să mergeți afară. Pentru a face acest lucru, va trebui să evite unele capcane comune și unele obiceiuri care continuă pentru a vizualiza fotografiile în propria lor casă (sau, mai rău, să-i vorbesc despre a trage mai mult), în loc să le la. Uitați de obiceiuri cum ar fi faptul că nu aveți încredere în capacitatea dvs. de a face fotografii extraordinare sau credeți că toate fotografiile bune au fost deja luate - perspectiva dvs. este unică și merită absolut să o reprezentați în fotografie.
 • 4
  Selectați un mod de fotografiere. O cunoaștere a expunerii camerei poate fi utilă aici. T90 va seta automat diafragma, viteza obturatorului sau ambele. Acest lucru depinde de modul pe care îl selectați. Apoi, țineți apăsat butonul "mod" în timp ce rotiți selectorul principal. Veți vedea lucruri diferite, cum ar fi "Tv, Av, Program", etc pentru a apărea pe ecranul LCD de sus. Iată cele care ar trebui să vă intereseze:
 • Canon T90 pe "P". Rețineți că este afișat "P-1" și "WIDE", ceea ce înseamnă că programul a fost setat să favorizeze viteze mai mari de fotografiere și deschideri mai mici. "TELE", spre deosebire de program "WIDE", promovează viteze mai mici de declanșare și deschideri mai mici.P, pentru programul automat. Acest lucru va stabili atât diafragma, cât și viteza obturatorului pentru dvs. și va încerca să găsească o combinație care funcționează pentru majoritatea oamenilor, de cele mai multe ori. Odată ce ați fost în modul P, rotiți selectorul de comandă pentru a comuta la diferite combinații de diafragmă sau viteză de declanșare. Se numește o schimbare a programului. Rețineți că acest lucru nu este același lucru ca și compensarea expunerii (discutată mai jos), unde o fotografiere este în mod deliberat subexpusă sau supraexpusă. Pur și simplu alegeți combinații diferite (de exemplu 1/30 până la f / 4 sau 1/125 la f / 2, în loc de presetările 1/60 până la f / 2,8), menținând expunerea neschimbată. Puteți mișca două opriri în fiecare direcție.

  (Veți observa un mod "P" mod, dar nu este același lucru ca și "program". "program" nu vă permite să comutați între combinațiile de deschidere și viteza obturatorului).
 • Prioritatea diafragmei vă permite să setați o deschidere mare pentru a forța o profunzime scurtă a câmpului (și fundaluri neclară). (Fotografiați cu Canon T90, Canon FD 135mm f / 3.5 la deschidere completă sau Kodak Portra 400VC.)Av, sau prioritate a diafragmei, înseamnă că rotiți discul principal de control pentru a selecta o diafragmă, în timp ce aparatul alege automat o viteză de declanșare adecvată. Rotiți spre stânga butonul de comandă va selecta o deschidere mai largă (f / număr mai mic, adică mai puțin profunzimea câmpului și viteza de umplere mai rapid), în timp ce se rotesc spre dreapta se selectează deschidere îngustă multiplu (opusul primului) .

  .
 • Modul "televizor" înseamnă că setați o viteză de declanșare în timp ce aparatul selectează automat o diafragmă.televizor, sau prioritatea declanșatorului, înseamnă că alegeți o viteză de declanșare în timp ce aparatul vă pune automat o diafragmă. Acest lucru poate fi util dacă doriți să forțați un timp de expunere de rapid pentru a captura mișcarea (sau pentru a preveni trepidațiilor mașinii), sau în cazul în care doresc o mai lent pentru a estompa mișcarea (cum ar fi cele frumoase poze cu apă încețoșată pe care le vedeți în jurul valorii de ). Odată ce vă aflați în modul TV, rotirea butonului de control spre dreapta va selecta o viteză mai mare de declanșare, în timp ce îl rotiți spre stânga va selecta o viteză mai mică de declanșare.
 • 5
  Setați compensarea expunerii dacă aveți nevoie de ea. Senzorul T90 este relativ simplu și centrat în mijloc (ceea ce înseamnă că acordă mai multă atenție luminii din centrul cadrului decât cea care împrăștie sursele de lumină în jur). Nu este suficient de inteligent să știm ce subiecte clare trebuie păstrate clar și nici măcar ce subiecte întunecate ar trebui să fie păstrate în acest fel. Acesta este locul unde se joacă compensarea expunerii - acest lucru obligă aparatul să utilizeze o viteză de declanșare mai mare sau mai mică (în modurile P și Av) sau o deschidere mai largă sau mai îngustă (în modul TV) a așa cum ar fi în mod normal, forțând-o să supraexpună sau să subexpună.

  Pentru a seta compensarea expunerii, țineți apăsat butonul de compensare a expunerii (marcat ca "EXP. COMP.") și simultan rotește selectorul principal de comandă. Fiecare clic pe inelul de control este oa treia oprire, astfel încât, de exemplu, puteți forța viteza obturatorului să depășească o treime din ceea ce ar face automat. Rotiți butonul spre dreapta pentru a supraexpune, iar spre stânga pentru a subexpune. Veți observa că indicatorul de compensare a expunerii de pe ecranul LCD de top se modifică, după cum se arată în figură. spectacol "2", spre partea dreaptă în mijloc, indicând dublul expunerii normale sau oprirea.

  Câteva exemple de situații în care veți avea nevoie de compensație pentru expunere:
 • Un subiect puternic în fundal ca acesta, care nu este preluat de un T90, va necesita o supraexpunere deliberată pentru a ține detalii în prim-plan.Subiecte puternic iluminate. S-ar putea să doriți să adăugați două opriri de supraexpunere (astfel încât indicatorul de pe LCD să se deplaseze tot drumul spre dreapta, la poziția "4").
 • Zăpadă. Modelul T90 nu este suficient de inteligent pentru a ști că zăpada este zăpadă și că ar trebui să fie luminată, așa că va încerca să o expună pentru ao face gri. Poate doriți să adăugați două treimi dintr-o oprire la o întrerupere sau chiar mai mult.
 • Opriți apusul soarelui. Dacă nu folosiți puțin "subexpunere, veți pierde câteva detalii frumoase ale cerului. Încercați să sub-expuneți două treimi din opriri dacă folosiți o rolă de alunecare. Acest lucru va asigura, de asemenea, ca umbrele să rămână întunecate, așa cum ar trebui să fie.
 • Acest fotografiere în condiții de iluminare foarte slabă, cu un timp de expunere lung, este necesar un punct de supraexpunerea pentru a compensa lipsa de reciprocitate pe un Kodak Ektar 100. (Luate cu un Canon A-1, nu cu un T90.)Reciprocitatea rolei.Multe rulouri de film au probleme atunci când timpul de expunere devine foarte lung - necesită expunere suplimentară atunci când vitezele de declanșare cresc. Aceasta se numește "eșecul reciprocității". Kodachromul mort acum, de exemplu, a necesitat supraexpunerea la viteze scurte de o zecime de secundă. Majoritatea rulourilor nu sunt atât de rău, dar necesită o suprasapunere la viteze mai mari. Găsiți documentația pentru ruloul dvs. - vă va spune cât de multă expunere suplimentară veți avea nevoie.
 • 6
  Apăsați foarte ușor butonul de declanșare și priviți prin vizor. Trebuie să aveți grijă de următoarele lucruri pe cruce:
 • Viteza de închidere. Aceasta este viteza obturatorului pe care ați ales-o (în modul TV) sau pe care mașina a ales-o pentru dvs. (în modul P sau Av). Este situat în partea inferioară a vizorului, ușor spre stânga.
 • Deschidere. Aceasta este perechea cifrelor roșii din partea inferioară a vizorului, chiar în partea stângă a centrului. Indicați ce deschidere ați configurat (în modul Av) sau care deschidere a selectat aparatul pentru dvs. (în modul P sau Tv).
 • Câte fotografii ai folosit. Acesta este indicatorul din partea dreaptă a vizorului.
 • Imaginea împărțită. Veți vedea trei cercuri în centrul crucii. Cel interior este un detector cu gama de imagini divizate, un ajutor pentru focalizare pe care îl vom discuta mai târziu.
 • Inelul micro-prismatic. Cel de-al doilea cerc interior menționat aici este un alt ajutor pentru focalizare și vom vorbi despre asta mai târziu.
 • Alte lucruri. Dacă vedeți a "+/-" în vizor, acest lucru indică faptul că ați setat compensarea expunerii. Dacă vedeți unul "M" în crosshairs, înseamnă că ați ignorat pasul 4 al secțiunii "preparare".
 • 7
  Concentrați. Rotiți inelul de focalizare pe obiectiv. După cum am menționat anterior, aveți două ajutoare pentru focalizare. Imaginea split în detectorul de distanțe va face ca liniile verticale să apară ca și cum ar fi împărțite în jumătate - atunci când imaginea din vizor este focalizată, liniile verticale vor fi legate împreună.

  Celălalt ajutor pentru focalizare este inelul dvs. micro-prismatic. Când subiecții nu se focalizează, zona de imagine din interiorul inelului micro-prismatic va clipi - atunci când acestea sunt focalizate, acesta nu va mai clipi.
 • 8
  Luați-vă fotografia. Apăsați butonul declanșator până la capăt. Declanșatorul va face clic și puteți trece la următorul subiect minunat care urmează să fie fotografiat.
 • 9
  Continuați să fotografiați până când terminați ruloul. Odată terminat, rola se va derula automat.
 • 10
  Deschideți partea din spate a mașinii și scoateți ruloul din slot. Dezvoltați-vă imaginile și nu uitați să le arătați lumii!
 • Sfaturi

  Porniți comutatorul de siguranță ținând apăsat butoanele indicate. T90 are o caracteristică excelentă de apelare "schimbarea securității". Aceasta înseamnă că dacă ați selectat o diafragmă în modul Av (prioritate diafragmă) care necesită o viteză de declanșare mai mică sau mai mare decât cea pe care T90 o poate face pentru a obține expunerea corectă, va fi selectată automat pentru dvs. o deschidere mai largă sau mai îngustă. În mod similar, în modul TV, dacă selectați o viteză de expunere, care necesită o deschidere mai largă sau mai restrânsă decât cea permisă de obiectivul dvs., alegerea timpului de expunere va fi ocolite, iar aparatul selectează automat o viteză mai rapidă sau mai lent decât ceea ce ați ales.

  Pentru a activa modificarea securității, țineți apăsat ambele butoane indicate ca "TRIMITEREA SIGURANȚEI" (după cum se arată în figură), până când apare scrisul "SS" în ecranul LCD din partea de sus. Pentru ao dezactiva, faceți exact același lucru până la scriere "SS" nu dispare.
 • T90 este o mașină care are 25 de ani - dacă ceva nu funcționează așa cum ar trebui, și sunteți sigur că ați făcut toate pașii în mod corect, luați mașina la un specialist care poate repara camerele rotative.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit