gtemata.com

Cum se utilizează setările ISO ale aparatului foto digital

Reglarea sensibilității ISO este o setare găsită în toate camerele. Știind cum să o rezolviți vă va îmbunătăți considerabil fotografiile, indiferent dacă vă aflați în cele mai grave condiții de iluminare sau folosiți un trepied.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați aparatul foto digital` class=
1
Introduceți căștile într-un amplificator conectat la computer sau la playerul MP3 și ascultați foarte atent - nu vă faceți griji, vom ajunge la subiect. Reduceți volumul computerului sau al playerului MP3, apoi creșteți volumul amplificatorului. Veți observa că volumul muzicii crește, dar, pe măsură ce crește volumul, zgomotul crește de asemenea (de obicei, un sunet ușor sâcâitor).

Acest lucru nu este foarte diferit de funcția de ajustare a nivelului ISO! Senzorul camerei dvs. digitale are o sensibilitate intrinsecă, care corespunde sensibilității sale fizice la contactul cu lumina. Dacă o fotografie este prea întunecată (ceea ce se va întâmpla cu o viteză redusă a declanșatorului), atunci camera dvs. digitală poate amplifica semnalul senzorului, la fel cum ați crescut volumul amplificatorului. Dezavantajul este, ca în cazul muzicii, amplificarea semnalului crește, de asemenea, zgomotul (granularitatea) în fotografia dvs.Prin urmare, trebuie să găsim un compromis: Dacă doriți o rată a obturatorului mai mare, atunci va crește nivelul ISO ( „dați volumul“), dar va plăti acest lucru cu o creștere a zgomotului. Vom intra mai târziu în detaliile acestui compromis.
 • Imaginea intitulată Utilizați aparatul foto digital
  2
  Găsiți comanda pentru ajustarea ISO. În general, în camerele compacte, această caracteristică este imbricată în meniu, în timp ce majoritatea SLR-urilor digitale au un buton dedicat acestei setări. Consultați manualul aparatului dvs. pentru a vedea dacă îl puteți găsi singur. Verificați câte setări ISO sunt disponibile pe camera dvs. foto. În mod normal, dispozitivele DSLR permit ajustări de la 100 sau 200 până la 1600 sau peste, în timp ce mașinile compacte oferă o gamă mai mică de ajustări.
 • Imaginea intitulată Utilizați aparatul foto digital
  3
  Luați fotografii în aer liber în modul P (rogram). Faceți o fotografie cu fiecare nivel ISO disponibil și examinați fotografiile pe un computer. În funcție de cameră, rezultatele vor fi diferite - totuși veți observa că imaginea cu cel mai înalt nivel ISO va avea de asemenea un nivel de zgomot mai mare și / sau va fi mai atenuată (datorită caracteristicilor de reducere a zgomotului aplicate de aparat).

  Comparați nivelul de zgomot al fotografiilor și decideți ce setări ISO doriți să utilizați vreodată pentru fotografiile dvs., pe care le-ați folosi numai în anumite circumstanțe și pe cele pe care le veți evita oricum. Numai tu poți lua această decizie - fiecare cameră este diferită, iar gusturile personale sunt chiar mai diferite.
 • Imaginea intitulată Utilizați aparatul foto digital` class=
  4


  Efectuați mai multe teste prin înregistrarea în modul prioritate timp. Ce vrei să afli este ce este viteza obturatorului care vă permite să aveți întotdeauna fotografii bine definite. Fiți atenți la distanța focală, care este exprimată în milimetri. Fotografie fotografiază aceeași scenă, dar cu diferite viteze de declanșare, cu variații de aproximativ o jumătate de secundă la un moment dat. Unii oameni au o mână foarte fermă și o tehnică bună și pot face fotografii bune chiar și la viteze foarte scăzute.

  Acum, între diferitele fotografii realizate, determina care dintre ele este făcută cu viteza obturatorului mai mică, dar care este încă bine definită și păstrați acest număr în minte factor pentru lungimea focală specială utilizat. Deci, dacă ați folosit un obiectiv de 30 mm și ați reușit să obțineți o fotografie bine definită cu o viteză de declanșare de 1/15 secunde, cu mâna liberă, atunci va trebui să măriți nivelul ISO dacă viteza obturatorului este mai mică decât jumătate din lungimea focală utilizată (indiferent de obiectivul utilizat).

  Amintiți-vă: o viteză mai mare a obturatorului, nu numai că oprește imaginea, dar de asemenea, reduce șansa de a vă deplasa în timpul filmărilor. O fotografie cu un nivel ridicat de zgomot, dar definită este foarte mai bine decât un zgomot mai puțin zgomotos, dar mișcat (datorită mișcării camerei).
 • Imaginea intitulată Utilizați aparatul foto digital
  5
  Nu vă faceți griji dacă fotografiați folosind un trepied. În acest caz, utilizați cea mai mică setare ISO disponibilă. Va trebui să măriți nivelul ISO numai dacă aveți nevoie de o viteză mai mare a obturatorului (care ar fi fost disponibilă în condiții de iluminare mai bune). Acest lucru nu este important dacă subiectul dvs. este imobil și dacă, în cazul filmării cu mâna liberă, nu aveți probleme cu tremurarea mașinii.
 • Imaginea intitulată Utilizați aparatul foto digital
  6
  Nu vă faceți griji dacă fotografiați în aer liber într-o zi foarte luminată. Cu excepția cazului în care utilizați un zoom cu adevărat puternic, veți avea mai mult decât suficientă lumină pentru a selecta orice viteză de declanșare dorită. Păstrați un nivel scăzut al ISO și totul va fi bine.
 • Imaginea intitulată Utilizați aparatul foto digital` class=
  7
  Evaluați dacă trebuie să îngheți o mișcare și să se comporte în consecință. În acest caz, ne referim la mișcarea subiect și nu cea a lui aparat foto. Acest lucru se referă în special la cei care intenționează să realizeze fotografii ale evenimentelor sportive în interior sau în condiții de lumină scăzută. Folosind o viteză de declanșare 1/250, veți putea îngheța majoritatea mișcărilor și chiar mai mult prin setarea 1/500. Cu toate acestea, veți învăța să selectați cea mai potrivită viteză în funcție de circumstanțe, doar încercând și făcând greșeli.  Aveți grijă la viteza obturatorului: dacă scade sub valoarea dorită, măriți nivelul ISO până când obțineți suficientă viteză de declanșare pentru a îngheța mișcarea care vă interesează. De asemenea, dacă viteza obturatorului crește peste valoarea necesară, luați în considerare reduceți nivelul ISO pentru a obține o fotografie cu cea mai înaltă definiție posibilă.
 • Imaginea intitulată Utilizați aparatul foto digital
  8
  Utilizați setările ISO când trageți cu mâna liberă, pentru a evita expunerea neclară. Ai făcut, probabil, unele teste pentru a determina ce este viteza maximă pentru o anumită distanță focală, cu care puteți trage cu camera în mână (dacă nu ați făcut-o, fă-o acum!). Încă o dată, o fotografie zgomotoasă este mai bună decât o fotografie neclară, astfel încât să nu ezitați să măriți nivelul ISO până când se atinge viteza de expunere dorită.
 • „>
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit