gtemata.com

Cum să utilizați o fereastră

Bancul de lucru este un instrument indispensabil într-un laborator, dar este, de asemenea, foarte periculos. Trebuie să știți cum să îl utilizați în siguranță.

paşi

Imaginea intitulată Folosiți un fierăstrău de masă Pasul 1
1
Citiți manualul de utilizare. Asigurați-vă că lama este potrivită și că este montată corect. Purtați întotdeauna ochelari de protecție și păstrați bine lama ascuțită, deoarece o lamă cu fir mic poate rupe lemnul, determinând despicarea să se detașeze.
 • Imaginea intitulată Folosiți un fierăstrău de masă Pasul 2
  2
  Verificați protecția lamelor. Functioneaza corect? Este bine să verificați din când în când că nu există șuruburi libere. Utilizați întotdeauna protecție dacă este posibil. Dacă nu există, purtați îmbrăcăminte de protecție suplimentară.
 • Imaginea intitulată Utilizați un fierăstrău de masă Pasul 3
  3
  Asigurați-vă că lama și fierăstrăul sunt perfect perpendiculare. Pentru a verifica trageți o linie dreaptă cu o echipă pe o bucată de fier vechi, faceți apoi tăierea.
 • Imaginea intitulată Folosiți un fierăstrău de masă Pasul 4
  4
  Evitați să purtați bijuterii sau haine libere. Ambele pot rămâne legate în lamă, cu riscul de a le deteriora și de a fi târât spre lamă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un fierăstrău de masă Pasul 5
  5
  Țineți lama jos. O lamă cu o înălțime limitată este mai puțin periculoasă deoarece reduce riscul de recul. Cu cât este mai mare lama, cu atât mai puține dinți vor atinge lemnul, cauzând mai multă frecare, mai multă căldură și un risc mai mare de recul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un fierăstrău de masă Pasul 6
  6


  Înainte de a începe verificarea faptului că nu există noduri, cuie sau capse în lemn. Evitați nodurile dacă este posibil. Dacă nu puteți, aveți grijă când le tăiați.
 • Imaginea intitulată Utilizați un fierăstrău de masă Pasul 7
  7
  Porniți ferăstrăul și lăsați-l să atingă viteza maximă înainte de a începe tăierea.
 • Imaginea intitulată Utilizați un fierăstrău de masă Pasul 8
  8
  Păstrați lateral, în cazul în care lemnul suferă o lovitură și asigurați-vă că țineți bine piesa ferm pe ambele părți ale lamei.
 • Imaginea intitulată Utilizați un fierăstrău de masă Pasul 9
  9
  Utilizați un baston pentru a împinge piesa înainte, pentru a evita aducerea mâinilor în apropierea lamei. Nu stați prea aproape de lamă și nu încercați să tăiați o bucată prea lungă sau prea largă dacă nu o puteți manevra confortabil. Nu împingeți piesa și nu o presați ușor spre lama. Prin tensionare va provoca mai multă frecare și riscul de a fi lovit înapoi.
 • Imaginea intitulată Utilizați un fierăstrău de masă Pasul 10
  10
  În timpul tăierii, țineți bucata de lemn ferm împotriva ghidajului. Dacă este necesar, utilizați o extensie pentru banc, role sau altă persoană pentru a prelua piesa care urmează a fi tăiată.
 • Imaginea intitulată Utilizați un ferăstrău de masă Pasul 11
  11
  Așteptați până când lama sa oprit complet înainte de al scoate din lemn, dacă nu efectuați o tăiere completă dintr-o parte în alta.
 • Imaginea intitulată Utilizați un fierăstrău de masă Pasul 12
  12
  Purtați protecția urechii. Ferăstraiele de tip "over-the-counter" sunt extrem de zgomotoase și vă pot afecta grav auzul dacă nu purtați protectorii corespunzători. O pereche bună de căști costă aproximativ 20 de euro, dar puteți utiliza și dopuri pentru urechi, de vânzare la aproximativ 2 euro.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit