gtemata.com

Cum se utilizează o cameră Canon T50 de 35 mm

Canon T50 este o camera urâta SLR, extrem de simpla, cu focalizare manuala, dar foarte distractiva, cu potentialul de a produce fotografii bune, daca este folosit corect. Poate că aveți o lovitură undeva într-un dulap, sau cunoașteți pe cineva care are unul sau puteți cumpăra cu ușurință unul pe eBay la numere neglijabile. Găsiți unul, praf, citiți acest ghid și ieșiți din casă, trageți și trageți.

paşi

Metoda 1
Setări de bază

1
Înlocuiți bateriile. Chiar dacă aparatul foto are acum baterii, înlocuiți-le cu altele noi, deoarece nu doriți să vă găsiți cu baterii moarte exact așa cum fotografiați.
Împingeți dispozitivul de deschidere pentru a deschide ușa compartimentului pentru baterii. Deblocați ușa compartimentului pentru baterii și deschideți-o. Faceți asta cu blândețe deoarece aceste mecanisme sunt incredibil de fragile și este foarte ușor să le rupeți. Scoateți bateriile vechi.
 • Verificați capetele compartimentului bateriei pentru a vedea dacă există semne de coroziune dacă tocmai ați cumpărat camera. Dacă acestea sunt acoperite de un reziduu alb, pulverizați pe ele un pic de agent de curățare cu contact electric și răzuiți reziduurile cu grijă folosind o unealtă ascuțită.
 • Puneți două baterii AA. Nu utilizați niciodată baterii reîncărcabile, Canon avertizează împotriva utilizării unor astfel de baterii (aceasta înseamnă că fie încărcarea este inadecvată, fie camera va exploda). Dacă renunți la bateriile de unică folosință, veți face parte pentru a distruge mediul ("performanță ridicată", zinc-carbon sau alcalin).
 • Închideți capacul compartimentului pentru baterii - încercați din nou să fiți cât mai delicat posibil, pentru a evita ruperea acestuia.
 • 2
  Fiți paranoici și verificați întotdeauna bateriile, chiar dacă acestea sunt noi. Este bine să luați obiceiul de a face acest lucru în mod regulat. Rotiți discul principal până la "B.c" (ceea ce înseamnă "Verificarea bateriei", verificarea bateriei) - dacă aparatul foto emite bipuri, bateriile sunt încă încărcate.
 • 3
  Montați lentila. Obiectivul poate fi unul dintre cele două tipuri Canon FD, care pot fi montate în moduri diferite:
 • Obiectivele vechi de școală FD au un inel cromat care trebuie strâns pentru a menține obiectivul pe poziție.Lentile cu inele de blocare cromate, orice obiectiv realizat înainte de 1979: aliniați punctele roșii ale obiectivului și corpul camerei, apoi rotiți inelul de blocare a cromului în sensul acelor de ceasornic (privindu-l pe camera din față), până când acesta este în mod rezonabil strâns.
 • "noi obiective FD", ca acest 28mm f / 2.8, ele sunt montate la fel ca toate obiectivele bayonet.I noi obiective FD - Acestea nu au un inel de închidere. Din nou, aliniați cele două puncte roșii. Apoi, rotiți obiectivul până când auziți un clic, la fel ca obiectivul baionetă montat în toate celelalte camere.
 • 4
  Asigurați-vă că inelul de deschidere este poziționat "A". Apăsați butonul din partea dreaptă a butonului "A" pentru a permite rotirea acestuia până la "A" să fie chiar sub linia verticală portocalie. Mutarea cadranului la o altă setare decât "A", veți bloca viteza de declanșare la 1/60 secunde. Această setare este utilă numai când fotografiați cu blițul în modul manual (dacă doriți să iluminați subiectul numai în lumină directă, utilizați camera Speedlite 244T de la Canon, care funcționează bine în "A") sau în studio cu lumini strobe. În orice alt caz, păstrați-l "A".

  Desigur, pentru fanaticii fotografiei, acest lucru pare să fie un mod complet manual, foarte brutal și limitator.
 • Metoda 2
  Încărcați filmul

  1
  Deschideți partea din spate a camerei. Puteți face acest lucru ridicând butonul de revenire pentru film. S-ar putea să întâmpinați o anumită rezistență, așa că nu aveți prea mult frică să folosească o mică putere.
 • 2
  Introduceți rola în slotul corespunzător.
 • 3
  Extrageți filmul, până când capătul filmului atinge marcajul roșu din partea dreaptă, lângă camera de împachetare a filmului. (În imagine, se pare că sfârșitul filmului nu atinge marcajul roșu - aceasta deoarece filmul nu este întins).
 • 4
  Apăsați butonul de revenire în poziția normală. Este posibil să trebuiască să mutați manivela puțin înainte sau înapoi până când filmul se angajează în mod corespunzător.
 • 5
  Închideți spatele mașinii.
 • 6
  Setează sensibilitatea filmului la selectorul ISO / ASA. Apăsați butonul de argint pentru a debloca selectorul, apoi țineți-l în jos în timp ce rotiți selectorul până când linia este aliniată la sensibilitatea filmei.
 • 7
  Advancează filmul la numărul 1. Asigurați-vă că butonul principal este setat la PROGRAM și apăsați butonul declanșator - motorul va avansa filmul (dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci aveți probleme). Apăsați de câteva ori până când săgeata din contor este îndreptată spre numărul 1.
 • Metoda 3
  lua  1
  Ieșiți acasă. Ieșiți de fiecare dată când lumina este bună (aceasta nu înseamnă neapărat că trebuie să ieșiți cu soarele dimineața devreme și dimineața târzie găsiți cele mai bune condiții).
 • 2
  Rotiți selectorul principal în modul PROGRAM. Aceasta este singura modalitate de a afișa camera, care este complet automată. Trebuie doar să îl transformați în L pentru a debloca declanșatorul în timp ce acesta este plasat în poziția sa pentru a împiedica împușcarea accidentală a imaginii în jurul gâtului și nu veți avea nici o problemă
 • 3
  Căutați lucruri pe care să le fotografiați. Acest punct este dezvoltat în detaliu într-un alt articol.
 • 4
  Uită-te prin vizor și focalizează pe orice subiect vrei. Nu vă faceți griji în legătură cu aceasta fiind o cameră cu focalizare manuală - vizorul T50 este atât de mare și luminos încât trebuie face un efort pentru a putea scoate o imagine din focalizare. De asemenea, aveți și alți doi asistenți care vă permit să vă concentrați în mod corespunzător. Una dintre ele este imaginea ruptă, în corespondență cu cercul mic pe care îl găsiți chiar în mijlocul vizorului, care sparge imaginea din interior în două părți, care va fi aliniată dacă imaginea este focalizată.

  Al doilea (mai util) este un inel de microprismă pe care îl puteți vedea în jurul mărgelei cu imaginea ruptă. Aceste microprisme vor face ca estomparea să fie mult mai evidentă - atunci când subiectul nu se concentrează, această zonă a vizorului clipește și prezintă o pătrundere foarte evidentă. Rotiți inelul de focalizare până când nu vedeți că imaginea nu mai este ruptă sau până când porțiunea subiectului din zona microprismului este în mod clar focalizată.
 • 5
  Apăsați ușor butonul declanșator până la jumătate. Aceasta va determina activarea aparatului foto și veți vedea că apare un mic P verde.
 • 6
  Verificați verde P. Acesta vă va oferi câteva informații utile:
 • O fixă ​​P, care nu clipește: verde înseamnă că poți trage! Camera foto este fericită și gata de fotografiere.
 • A P care clipește încet: Dacă clipește aproximativ două ori pe secundă, vă avertizează că imaginea poate fi mișcată din cauza mișcării camerei (acest lucru se poate întâmpla dacă viteza obturatorului este de 1/30 sau mai mică). Utilizați un trepied sau stați pe o suprafață solidă. Dacă vă aflați prea mult în această stare, vă recomandăm să utilizați filme mai sensibile.
 • O intermitentă rapidă: nu aveți nicio speranță - sau încercați să fotografiați sub domeniul de operare al expunerii T50 sau aveți nevoie de o viteză mai mică de declanșare de două secunde. Îmi pare rău, dar T50 pur și simplu nu poate trage în condiții de lumină excesiv de scăzute.
 • 7
  Apăsați butonul de declanșare până la capăt pentru a fotografia. Zgomotul avansării filmului de cameră înseamnă că va avansa automat filmul la următorul cadru. Dacă țineți apăsat butonul declanșator, camera va face oa doua fotografie mai mică de o secundă după prima. Aceasta ar putea fi o idee bună în cazul unei încetări intermitente P (de când luați oa doua imagine crește șansele ca cel puțin unul dintre fotografii să nu fie mișcat de un shake al camerei), altfel veți pierde doar filmul.
 • 8
  Continuați să mergeți și să faceți fotografii până când filmul se termină. Aparatul foto va emite un semnal sonor suficient pentru a semnala că filmul este terminat.
 • Metoda 4
  Rewind filmul

  1
  Apăsați butonul de derulare a filmului, situat în partea inferioară a camerei.
 • 2
  Ridicați mânerul pentru derulare și rotiți-l în sensul acelor de ceasornic. Continuă să-l întorci. Veți simți că manivela are o anumită rezistență de ceva timp, astfel încât veți simți că rezistența se oprește brusc când filmul este eliberat. După ce se întâmplă acest lucru, faceți mai multe transformări.
 • 3
  Ridică mânerul pentru derulare pentru a deschide partea din spate a camerei. Deci, scoateți ruloul.
 • 4
  Dezvoltați filmul și scanați fotografiile (nu deranjează-te să scana singur). Arătați rezultate tuturor. Datorită compatibilității sale cu niște lentile extraordinare economice și optică excelentă, rezultatele pe care le puteți obține cu această cameră vor fi la fel de bune ca și cele pe care le obțineți cu o cameră mai complexă și mai scumpă, cum ar fi Canon A-1, -1. Absența setărilor manuale ale modelului T50 este foarte apreciată de fotografi specialiști, chiar dacă într-un fel o urăsc - obligă fotograful să se îngrijoreze doar de compoziția imaginii.
 • Sfaturi

  • Încercați să evitați utilizarea obiectivelor telefotografice cu această cameră. Automatizarea dispozitivului T50 se eliberează la lentile cu o distanță medie focală medie (50 mm sau mai puțin).
  Puteți forța expunerea, rezultând fotografii supraexpuse sau subexpuse prin rotirea inelului de ASA, la fel ca în acest foto.Sebbene T50 nu are nici un mecanism specific pentru compensarea expunerii, puteți utiliza ASA a inelului pentru a forța camera la subexpunerea sau supraexpunerea. În exemplul nostru, în fotografie spre dreapta, cu un film realizat din 50 ASA (Fuji Velvia), camera a luat fotografia la soare- dreapta dreapta ferula de ASA a fost crescută la 25 pentru a realiza supraexpunerea de o oprire pentru permite o expunere adecvată la piscine de apă și păstrați cerul luminos.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un Canon T50
  T50 este compatibil cu un număr destul de mare de lentile Canon FD - unele sunt extraordinar de ieftine, cum ar fi acest 50mm f / 1.8. Spre deosebire de alte camere FD, acest lucru funcționează numai cu lentile compatibile cu sistemul Canon FD, fără speranță de utilizare a lentilelor din seria FL sau a altor obiective non-FD, chiar și cu un adaptor
 • Film. Acesta va funcționa bine cu aproape orice film pe care îl găsiți pe piață (de la 25 ASA la 1600 ASA)
 • Două baterii AA, nereîncărcabile
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit