gtemata.com

Cum se utilizează un telescop

Telescoapele captează lumina și le permit să experimenteze experiențe spectaculoase de vizionare. Emoția excitat de vederea galaxii îndepărtate, cele mai strălucitoare roiuri stelare, nebuloase unic, planetele sistemului și luna solare caracteristici este pur și simplu de nedescris.

paşi

Partea 1
Ia un telescop

Imaginea intitulată Utilizați un telescop Pasul 6
1
Luați în considerare tipul de telescop. Fiecare model este mai potrivit pentru un alt fel de observații. Există trei tipuri de telescoape de bază: i refractoarele, reflector și i catadioptric. Alegerea este determinată de ceea ce doriți să observați, de poziția dvs. și așa mai departe.
 • Telescopul refractor este în esență un tub lung subțire, cu o lentilă în față care captează și concentrează lumina. Acest model este potrivit pentru observarea lunii, a planetelor și oferă o imagine frumoasă și clară. Este ușor de transportat și nu necesită întreținere specială. Din nefericire, nu este ușor să vedem corpuri moi cum ar fi galaxiile și nebuloasele.
 • Telescopul reflectorului (denumit și Newtonian) utilizează o oglindă concavă mare, în loc de lentile, pentru a acumula și concentra lumina. Acesta este modelul cel mai potrivit pentru incepatori, ofera o vizibilitate buna, chiar daca umiditatea tinde sa se condenseze pe optica creand un pic enervant. Cu un telescop oglindit nu poți face observații pământești.
 • Telescopul catadioptric este un model compozit, o combinație de oglinzi și lentile. Este minunat pentru fotografierea astronomică și este mult mai ușor de transport decât tipul reflectorului. Acestea sunt telescoape mai versatile, deși mult mai scumpe decât celelalte modele.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telescop Pasul 10
  2
  Evaluați regiunea în care locuiți. Veți avea nevoie de un instrument cu putere diferită, în funcție de locul în care faceți observațiile. Trebuie să evaluați dacă veți folosi telescopul într-o zonă cu mult sau mai puțină poluare a luminii, unde plouă mult sau puțin și așa mai departe.
 • Dacă doriți (de exemplu) să observați chiar și păsările cu instrumentul dvs., atunci nu ar trebui să cumpărați un reflector, deoarece nu vă permite să vedeți obiectele terestre.
 • Dacă există o mulțime de roua în zona dvs. și intenționați să folosiți telescopul pe timp de noapte, vă puteți gândi la un refractor sau la un catadioptric.
 • Imaginea intitulată 2245 3
  3
  Rețineți ce veți vedea. Corpurile celeste, cum ar fi planetele, luna și stelele vecine, trebuie observate cu un instrument puternic, cu un contrast bun și o rezoluție înaltă. Deci, dacă sunteți interesat de acest tip de obiecte astronomice, ar trebui să vă concentrați asupra unui telescop refractor sau reflector. Dacă doriți să observați galaxiile și nebuloasele, aveți nevoie de un instrument cu o deschidere mare, deci alegeți un telescop cu oglindă cu diametru mare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telescop Pasul 9
  4
  Evaluați capacitatea telescopului. Oamenii cred în mod eronat că un instrument cu o mărire mare garantează automat o rezoluție mai bună și imagini mai clare, dar acest lucru nu este exact cazul. Cu cât este mai mare mărirea, cu atât mai multă strălucire a imaginilor este diluată și fiecare blur este amplificată.
 • Pentru fiecare model, mărirea maximă este de 50x pentru fiecare diametru de diafragmă de 25 mm. Acest lucru înseamnă că, dacă aveți un telescop reflector cu un diametru de deschidere de 150 mm, atunci mărire este 300x (pentru un model cu o deschidere de 75 mm, ar avea o putere de mărire 150x).
 • Chiar dacă vă bazați pe lentilele lui Barlow, mărirea excesivă duce doar la o imagine confuză. Imaginea pe care o oferă telescopul poate fi mărită doar până la un anumit punct.
 • Partea 2
  Pentru a cunoaște telescopul

  Imaginea intitulată Utilizați un telescop Pasul 7
  1
  Aflați cum să utilizați căutarea. Acest element este situat, de obicei, pe partea telescopului și oferă un câmp vizual mai mare decât telescopul însuși. De exemplu, un telescop cu o putere de mărire de 5x acoperă o suprafață la fel de mare ca unghia de degetul mic, în timp ce un instrument de 8x oferă un câmp vizual mare la fel de mult ca o minge de golf.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telescop Pasul 5
  2
  Familiarizați-vă cu cadrul. De obicei se folosesc două tipuri de cadre telescopice: ecuatorial și altazimut. Trebuie să știți care este telescopul dvs. pentru a-l folosi corespunzător.
 • Monturile altazimuth se pot deplasa tubul telescop vertical și orizontal, simplificând astfel operațiile pentru începători, deoarece este mai simplu decât un model ecuatorial.
 • Măsurătorile ecuatoriale vă permit să îndreptați telescopul spre cele patru puncte cardinale celeste. Axa polară (care este elementul rotativ lângă baza telescopului) trebuie să fie aliniată cu steaua Polar. Mai târziu, veți putea urmări mișcarea din firmament din acest punct, de la est la vest (în funcție de mișcarea aparentă a stelelor).
 • Pentru a se obișnui cu montura ecuatoriala au nevoie de un pic „de practic în orice moment doriți să urmăriți o stea sau altă planetă, trebuie să deblocați bord și punctul de telescopul de la corpul ceresc folosind căutătorul în cele din urmă trebuie să-l blocheze din nou atunci când au ajuns la punct. Apoi, veți putea utiliza leduri de rotație lentă sau buton de comandă pentru a efectua ajustări fine. Cadrul ecuatorial este considerat mai util.
 • Imaginea intitulată 2245 7


  3
  Aflați cum să utilizați trepiedul. Trebuie să fiți sigur că cele trei suporturi sunt bine echilibrate, în caz contrar telescopul poate cădea și poate fi deteriorat. Când alegeți punctul de unde să observați cerul, luați în considerare necesitatea unei zone plate și nivelate în care să amplasați telescopul.
 • Partea 3
  Observați Raiul

  Imaginea intitulată Utilizați un telescop Pasul 2
  1
  Studiați cerul. Înainte de a vă deplasa noaptea cu telescopul scump sub braț, trebuie să înțelegeți ceea ce căutați. Poate doriți să aruncați o privire la lună sau planete. Poate ești interesat de un duș de meteoriți. Trebuie să știți când și unde să căutați și să vă gândiți la prognoza meteo.
  • Dacă doriți să vă uitați la stele, de exemplu, nu este nevoie să ieșiți pe o noapte plină de lună.
  • Legi ale textelor despre stele și constelații. Acestea vă vor informa despre cele mai bune momente de observație, unde și când este mai ușor să vedeți planetele.
  • Studiați hărțile de stele astfel încât, când vă aflați în fața cerului, veți ști unde să îndreptați telescopul.
  • Exercitați ochiul. Pentru a face acest lucru, urmăriți schițele lunii și planetelor. Nu trebuie să fii un mare artist care să-i delimiteze într-un mod foarte precis. Acest exercițiu va fi foarte util pentru a observa mai îndeaproape cerul și a observa detaliile.
 • Imaginea intitulată 2245 9
  2
  Alegeți un punct din care să vă uitați la cer. Trebuie să fiți foarte atent în această operațiune, care trebuie să ia în considerare ceea ce căutați și unde ar trebui să fie poziționat pe cer. De asemenea, trebuie să găsiți un loc accesibil pe timp de noapte, cu o zonă sigură și plată pentru a susține trepiedul telescopului.
 • Nu uitați poluarea luminoasă. Dacă locuiți într-un oraș mare, de exemplu, mergeți la acoperiș (dacă este un loc sigur) pentru a găsi un adăpost de la lumina ambientală și pentru a obține imagini mai clare.
 • Încercați să evitați podurile, căile de beton și bitum. Urmele altor persoane produc vibrații care interferează cu calitatea imaginii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un telescop Pasul 11
  3
  Tren. Trebuie să faceți o practică pentru a învăța cum să asamblați, să configurați și să orientați instrumentul corect înainte de a începe să observați cerul. În caz contrar, nu va fi atât de dificil să pierdeți bucățele mici ale telescopului sau să uitați cum să faceți niște operațiuni.
 • Pentru a practica configurarea telescopului, utilizați ocularul cu o mărire minimă și îndreptați instrumentul spre un obiect de aproximativ 30 m (de exemplu un copac, dar nu soarele!). Centrează obiectul cu ajutorul căutătorului pentru a vă asigura că imaginea este clară. În acest moment comutați la un ocular cu o mărire mai mare și încercați din nou.
 • Imaginea intitulată 2245 11
  4
  Încercați să rămâneți confortabil. Asigurați-vă că vă îmbrăcați corespunzător pentru o noapte bună în compania stelelor. Dacă este rece, nu uitați să folosiți haine calde și să aduceți o băutură caldă.
 • Sfaturi

  • Ocularul determină mărirea unui telescop. O selecție a câtorva oculare vă permite să faceți observații detaliate și extraordinare. Pentru început, utilizați o mărire mică (cea cu cea mai lungă distanță focală, de exemplu 25 mm), astfel încât să fie mai ușor să găsiți obiectele stea.
  • Familiarizați-vă cu setările și funcțiile telescopului în timpul zilei, în liniștea casei dvs. De asemenea, în timp ce există încă lumină, asigurați-vă că vizorul căutătorului este îndreptat în aceeași direcție cu tubul principal. Utilizați un obiect îndepărtat, cum ar fi vârful unui pol de telefon, pentru a verifica alinierea corectă. Ajustați solicitantul corect, deoarece este un instrument fundamental pentru găsirea de corpuri cerești. Dupa apusul soarelui este rece si nu este deloc momentul potrivit pentru a fi in regula cu manualul de instructiuni.
  • Securitatea personală trebuie să fie prima dvs. preocupare. Nu uitați să întrebați proprietarul terenului pentru permisiunea de a evita săvârșirea infracțiunii de încălcare a proprietății private. Luați, de asemenea, faunei sălbatice și luați toate măsurile de precauție pentru a evita perturbarea acesteia.
  • Rochie cu înțelepciune. Este rece noaptea, chiar după apusul soarelui. Stratate în funcție de sezon pentru a face sesiunea de observare cât mai confortabilă.

  Avertismente

  • Nu îndreptați niciodată telescopul la soare. Chiar dacă aveți o cremă de protecție solară, sticla întunecată vă poate sparge și vă poate distruge în mod ireversibil ochii.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Harta stelară pentru a vă ajuta să identificați corpurile cerești
  • Telescop și accesorii conexe
  • Ceva să mănânce și băuturi calde să reziste la frigul nopții
  • Haine haine (dacă e rece)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit