gtemata.com

Cum să utilizați un Dremel

Dacă ați fost vreodată într-un magazin de tâmplărie sau într-un atelier mecanic, probabil că ați văzut deja un instrument numit Dremel. În realitate, numele se referă la compania care la inventat, dar acum toată lumea o definește "Dremel" unealta electrica rotativa, asemanatoare cu o surubelnita, dotata cu diverse accesorii si care poate indeplini multe functii. Puteți să-l utilizați pe lemn, metal, sticlă, elemente electronice, materiale plastice și alte materiale. Odată ce ați învățat elementele de bază și ați încercat să utilizați Dremel pentru câteva proiecte, veți aprecia rapid acest instrument versatil.

paşi

Partea 1
Aflați elementele de bază

Imaginea intitulată Utilizați un instrument Dremel Pasul 1
1
Alegeți Dremel. Producătorul produce diferite tipuri de unelte rotative. Efectuați unele cercetări pentru a înțelege ce modele sunt în prezent în vânzare și pentru a găsi unul care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Prețurile variază și, prin urmare, este deosebit de important să găsiți instrumentul potrivit. Iată câteva:
 • Unelte de montare fixe sau prin cablu
 • Unelte compacte și portabile sau mai robuste și rezistente,
 • Unelte cu durată lungă de viață a bateriei -
 • Modelele cu viteză fixă ​​(în general mai ieftine și mai ușor de utilizat) sau cu viteză variabilă (mai potrivite pentru proiectele complexe de măcinare, sunt mai scumpe).
 • Imaginea intitulată Utilizați un instrument Dremel Pasul 2
  2
  Citiți manualul de utilizare. Sistemul Dremel constă dintr-o serie de burghie și alte accesorii din corpul instrumentului și este livrat cu un manual de utilizare - citiți-l cu atenție înainte de a utiliza mașina pentru prima dată, pentru a vă familiariza cu controale. Localizați butonul care controlează viteza, întrerupătorul de alimentare și cheia pentru a schimba vârfurile.
 • Deoarece modelul pe care îl dețineți poate fi diferit față de anul precedent, este foarte important să citiți instrucțiunile atașate instrumentului pe care l-ați cumpărat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un instrument Dremel Pasul 3
  3
  Purtați dispozitive de protecție. Utilizați întotdeauna mănuși de lucru sau mănuși de cauciuc atunci când manipulați Dremel - în acest fel, pentru a evita ca mâinile să intre în contact cu reziduurile de materiale și fragmentele ascuțite. De asemenea, trebuie să folosiți ochelari de protecție, în special atunci când tăiați, lustruiți sau moli.
 • Păstrați spațiul de lucru clar - preveniți de asemenea apropierea copiilor și a altor persoane în timpul utilizării instrumentului.
 • 4
  Testați prin introducerea și fixarea vârfurilor. Pentru a altoi unul, așezați-l în gaura de la capătul sculei și trageți ușor. Păstrați carcasa închisă, pentru a vă asigura că vârful nu se mișcă. Pentru ao scoate, apăsați tasta de blocare a arborelui în timp ce rotiți arborele - în acest fel, ar trebui să eliberați vârful pentru al înlocui.
 • Efectuați unele încercări prin introducerea și schimbarea vârfului în timp ce scula este oprită și deconectată de la rețea.
 • Imaginea intitulată Utilizați un instrument Dremel Pasul 5
  5
  Utilizați accesoriul potrivit pentru lucrarea de care aveți nevoie. Ar trebui să alegeți vârful pe baza materialului de care aveți nevoie pentru a trata. Compania Dremel face multe sfaturi de numeroase materiale care pot fi folosite aproape pe fiecare suprafață. De exemplu:
 • Lucrări de gravare și gravare: burghie de tăiat rapid, biți de gravare, burghiu din carbură, roți din carbură de tungsten sau diamante -
 • Lucrări de frezat: burghie (drepte, înclinate, semi-cerc, canelate) -
 • Lucrări de foraj mici: burghie (se pot cumpăra individual sau în kit).
 • Imaginea intitulată Utilizați un instrument Dremel Pasul 6
  6
  Asigurați-vă că instrumentul este oprit înainte de a introduce fișa în priză. Odată conectat la sursa de alimentare, setați-l la viteza minimă și treceți de la un număr de ture la altul.
 • Pentru a dobândi "sensibilitate" de utilizare, încercați să luați Dremel în moduri diferite. Pentru a efectua o muncă complicată, ar trebui să o păstrați ca un creion, în timp ce pentru cele mai mari ar trebui să o țineți ferm, împachetându-l cu toate degetele.
 • Utilizați cleme sau un viciu pentru a bloca materialul pe care lucrați.
 • Imaginea intitulată Utilizați un instrument Dremel Pasul 7
  7
  Curățați scula după fiecare utilizare. Scoateți vârful și puneți-l înapoi în recipient. Luați ceva timp să prafați corpul Dremel cu o cârpă după ce l-ați folosit - menținându-l curat, poate dura mai mult. Citiți manualul de utilizare înainte de a dezasambla scula pentru o curățare mai amănunțită.
 • Trebuie să folosiți adesea aer comprimat pentru a curăța prizele de aer Dremel, pentru a preveni deteriorarea electrică.
 • Partea 2
  Tăiați cu Dremel

  1
  Utilizați Dremel pentru a face tăieturi mici și incizii de precizie. Acest instrument este ușor și ușor de manevrat - aceste caracteristici îl fac ideal pentru a face detalii și a face tăieturi mici. Obținerea unor linii lungi, curbe și uniforme nu este ușoară, pentru că aproape toată lucrarea este făcută manual. Cu toate acestea, este posibil să faceți mai multe incizii rectilinie pentru a obține profilul dorit și apoi să-l ștergeți cu sfatul potrivit.
  • Nu utilizați dispozitivul Dremel pentru tăieturi lungi sau mari, pentru care un fierăstrău mare este mai potrivit.
 • Imaginea intitulată Utilizați un instrument Dremel Pasul 9


  2
  Remediați obiectul. În funcție de elementul sau materialul pe care trebuie să îl tăiați, fixați-l cu o manta sau cu cleme - nu-l țineți cu mâna.
 • 3
  Setați viteza de tăiere potrivită pe vârful și material. Dacă alegeți una prea ridicată sau prea mică, puteți ruina motorul, tăietorul sau materialul pe care lucrați. Dacă aveți vreo îndoială, consultați manualul de utilizare pentru a cunoaște specificațiile legate de instrumentul aflat în posesia dvs. și de suprafața care trebuie tratată.
 • Dacă trebuie să tăiați un material rezistent sau gros, repetați vârful de mai multe ori pe linia de tăiere.
 • Dacă observați fum sau pete intunecate, înseamnă că ați ales o viteză excesivă în cazul în care motorul emite sunete ca și în cazul în care ar încetini sau a ieșit, probabil ai aplica prea intens de presiune, în acest caz, ea exercită o forță mai mică și reglează viteza.
 • 4
  Încearcă tăierea plasticului. Introduceți o lamă plană în dispozitivul Dremel - nu uitați să purtați protecție pentru ochi și ureche înainte de a începe lucrul. Setați o viteză între 4 și 8 pentru a obține suficientă putere, fără riscul de ardere a motorului - la sfârșit, șlefuirea marginilor groase rămase de tăieturi.
 • Nu apăsați prea tare în timpul tăierii, pentru a evita deteriorarea instrumentului.
 • În funcție de proiect, ar putea fi util să se elaboreze linii directoare pentru tăieturile din plastic - acest lucru le face mai ușor să le exersați exact acolo unde le doriți.
 • 5
  Practicați-vă să tăiați metalul. Fixați roata de tăiere a metalului și purtați protecția urechilor și a ochilor înainte de a continua. Porniți motorul Dremel, setați o viteză între 8 și 10 și asigurați-vă că piesa metalică este blocată în siguranță în vrăjitor. Plasați ușor roata de tăiere pe suprafață pentru câteva secunde la un moment dat până când observați că metalul începe să taie. Așteptați scânteia.
 • Discurile din fibră de sticlă îmbogățite durează mai mult decât cele ceramice, care pot cipa în contact cu metalul.
 • Partea 3
  Molar, mănânci și lustruiți

  1
  Grindstone folosind Dremel. Angajați unul grindă abrazivă la axul / arborele. Glisați-l complet în gaura frontală a instrumentului și strângeți capacul. Porniți motorul Dremel la viteză mică pentru a evita supraîncălzirea materialului cu care trebuie să lucrați. Păstrați piatra abrazivă pe suprafață până când este împământată așa cum doriți.
  • Puteți utiliza cuțite abrazive, discuri, sfaturi specifice pentru ferăstraie cu lanț și burghie abrazive - lamele de carbură sunt mai eficiente pe metal.
  • Utilizați vârfuri cilindrice sau triunghiulare pentru a efectua prelucrarea rotundă. Pentru a face o incizie pe o suprafață sau pentru a șlefui în interiorul unui unghi, utilizați un disc plat - pentru cele rotunde, alegeți un vârf triunghiular sau cilindric.
 • 2
  Încercați să șlefuți sau ascuțiți materialele cu Dremel. Alegeți un sfat cu șmirghel și atașați-l la instrument. Strângeți șurubul la capătul vârfului și porniți scula, setând o viteză între 2 și 10. Alegeți un număr mic de rotații pe minut dacă lustruiți sau lustruiți suprafețele din plastic sau lemn. Alegeți viteze mai rapide de metal. Glisați vârful pe materialul pe care doriți să îl frecați sau ascuțiți după ce îl fixați într-o manieră - asigurați-vă că întreaga suprafață a vârfului atinge obiectul pe care lucrați.
 • Verificați dacă vârful este în stare bună, pentru a evita ca acesta să lase incizii sau urme pe material. Ar trebui să adere la burghiu în siguranță și nu trebuie să fie purtat. Aveți mai multe sfaturi pentru șlefuire, pentru a le putea înlocui rapid.
 • Pentru șlefuire puteți folosi benzi abrazive, discuri, perii abrazive pentru detalii și roți de finisare și modelare.
 • 3
  Treceți de la cea mai dură la cea mai netedă. Dacă proiectul nu este foarte mare, porniți de la vârfuri cu putere mai abrazivă și apoi treceți la cele mai moi. În acest fel, puteți să scăpați rapid de zgârieturile mari și să aveți mai mult control asupra procedurii. Dacă folosiți imediat un vârf moale, puteți să-l purtați și să aveți mai mult timp.
 • Verificați vârful la fiecare minut sau două pentru a vă asigura că nu este uzat sau rupt. Amintiți-vă să opriți și să deconectați Dremel de la sursa de alimentare la fiecare inspecție.
 • 4
  Metal sau plastic din polivinil. Aplicați o pastă de lustruire pe suprafața obiectului și cuplați un vârf sau un disc de țesătură în sculă. Porniți burghiul prin setarea unei viteze reduse (2) și așezați vârful pe stratul de pastă de lustruit. Trebuie să mutați vârful într-o mișcare circulară până când materialul este lustruit complet - nu setați o viteză mare (nu depășiți nivelul 4).
 • De asemenea, puteți lustrui suprafețele fără a utiliza pasta, deși acest lucru vă permite să obțineți rezultate mai luminoase.
 • Pentru lucrări de lustruire și curățare, utilizați vârfuri de cauciuc sau discuri și perii abrazive. Aceste accesorii sunt perfecte pentru îndepărtarea vopselei vechi de la mobilier metalic sau pentru curățarea uneltelor și a grătarelor.
 • Sfaturi

  • Verificați dacă fiecare obiect pe care îl lucrați este fixat ferm. Dacă este un element liber, blocați-l într-un viciu, astfel încât să nu se miște.
  • Porniți instrumentul astfel încât să fie pregătit și să se răsucească la viteză maximă înainte de a intra în contact cu materialul.
  • Amintiți-vă să nu aplicați presiuni excesive atunci când tăiați sau mănâncați - lăsați șmirghelul sau lama să facă tot lucrul.
  • Instrumentul este prevăzut cu perii care ar trebui să dureze 50 sau 60 de ore de utilizare - dacă nu pare să funcționeze bine, lăsați-l să fie verificat de un tehnician.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că spațiul de lucru este în ordine. Tu ar trebui să lucreze în aer liber sau într-o încăpere bine aerisită, deoarece foraj, măcinare, tăiere și măcinarea conduce la formarea de mai multe resturi care decontează pe corpul tau, pe podea și în mediul înconjurător.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit