gtemata.com

Cum se utilizează o fereastră circulară

Acest tip de ferăstrău electric portabil este un instrument fundamental care nu trebuie să lipsească niciodată într-o cutie de dulgherie, constructor sau renovator. Cel din imagine are o lamă de 160 mm. Cele mai mari au lame de 235 mm. Mai jos veți găsi câteva sfaturi de bază și instrucțiuni de bază pentru utilizarea corectă a ferăstraiului circular.

paşi

1
Aflați despre diferitele tipuri de ferăstraie circulare, dimensiunile și utilizările acestora. Iată câteva exemple:
 • ferestrău precizie de la 125 mm, au de obicei o lamă cu dinți mici, adesea plasați în partea stângă a motorului, pentru a permite o vizualizare ușoară a tăieturii. Acestea se găsesc cu curent alternativ de 120V și cu baterii reîncărcabile de curent alternativ cu tensiuni diferite.
 • Ferăstrău de 160 mm, ca cel din imaginea de mai sus, folosit pentru tăierea lemnului de construcție la o lungime standard sau pentru tăierea lemnului și pentru tăierea placajului sau a altor materiale compozite.
 • Palete de 185 mm, adesea numite prea Skilsaw de la numele unuia dintre cei mai importanți producători, Skil. Aceasta este coloana vertebrală a industriei imobiliare, utilizată pentru a tăia cherestea până la o grosime de până la 57 mm. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a tăia lemn la dimensiuni, și pentru a tăia lemnul. Ele au de obicei un număr mare de lame opționale care pot fi utilizate pentru a tăia materiale compozite, ciment, foi de materiale feroase și neferoase, țevi, țevi și chiar bare de oțel laminate la rece.
 • Ferăstrău de 200 mm și 250 mm, utilizat pentru tăierea lemnului sau bustenilor mai groși, până la o grosime de 100 mm. Acestea sunt instrumente mai grele și mai greoaie, care sunt utilizate, de obicei, numai pentru ocuparea forței de muncă industriale.
 • Ferăstraie cu ferăstrău, care au o transmisie a unelte cu vierme, acestea sunt găsite cu lame de 185 mm și sunt destul de frecvente pentru tăierea lemnului sau podelei sau plăcilor de izolație. De obicei, acestea au lama din stânga mașinii, pentru a vă permite să vedeți cu ușurință linia de tăiere în timpul tăierii de-a lungul paralelei la marginea unei foi de placaj mare.
 • 2
  Verificați caracteristicile ferăstrăului pe care doriți să îl utilizați. Mai jos veți găsi funcțiile de bază ale unora dintre aceste caracteristici.
 • Plăcuța (placa care se sprijină pe planul de tăiere) poate fi înclinată pentru a face tăieturi înclinate. Cele mai multe ferăstraie pot fi ajustate de la 90 de grade la doar sub 45 de grade, ceea ce face posibilă tăierea colțurilor conice pentru a atașa bucățile de colț, tăiați fasciculul pe un acoperiș din colț și pentru a face tăieturi de patruzeci și patru. Cele mai multe dintre ferăstraie sunt echipate cu a cocoșel sau o pârghie pentru slăbirea bolțului de reținere care ține lama pentru a fi tăiată, de obicei situată pe partea frontală a ferăstrăului. Unele modele sunt, de asemenea, echipate cu o scară gradată care indică unghiul de tăiere al lamei, de la `0` (90 de grade, sau perpendicular la suprafața de tăiere) la 45 de grade.
 • Lama poate fi reglată și în funcție de adâncimea tăierii unice, de la mai puțin de 3 mm până la adâncimea completă pentru care a fost construită lama. Pârghia sau piulița de aripă care blochează pantoful la înălțimea dorită sunt de obicei poziționate pe partea din spate a motorului din partea stângă.
 • Multe ferăstraie circulare au, de asemenea, un pantof de ghidare pentru lame introduce în mod fraudulos de-a lungul marginilor mesei, permițând o tăiere mai dreaptă și paralelă.
 • Extractor de praf. Unele dintre cele mai recente modele au, de asemenea, un extractor de praf pentru a îndepărta rumegușul de pe fața operatorului și planul tăiat.
 • Lămpi de ghidare laser. Modelele mai noi au un laser care proiectează o linie roșie foarte clară de-a lungul liniei de tăiere. Acest tip de laser poate fi de asemenea achiziționat pentru a actualiza dispozitive mai vechi care nu le au.
 • Protecția lamei. În fiecare fierăstrău circular, protecția lamelor trebuie considerată o caracteristică esențială de siguranță - compusă din două elemente, protecția fixă ​​care acoperă partea superioară a lamei și protecția mobilă care se ridică din planul de tăiere la împingerea fierăstrăului. pe suprafața de lucru. Unele modele au un mâner pentru a ridica manual protecția lamei pentru a face tăieturi de imersie sau pentru a permite o mai bună vedere a planului de tăiere.
 • 3
  Aflați despre tipurile de bază și utilizările lamelor de ferăstrău circular. Ele diferă pentru materialul din care fac parte, pentru numărul de dantură (sau suprafața), pentru lățimea tăieturii (partea de material care este eliminată din lamă) și pentru calitate.
 • Când se achiziționează un fierăstrău circular nou, acesta este probabil deja echipat cu o lamă HSS (oțel de mare viteză - oțel de mare viteză) simplu.
 • TCT (lame de carbură de tungsten - lame de carbură de tungsten, cunoscută și sub numele de SRG) sunt mult mai durabile, mai ales când sunt utilizate pentru tăierea lemnului foarte dur. Chiar placajul și plăcile compozite sunt greu de tăiat, deci este necesară o lamă TCT.
 • Lamele cu puțin dinți (aproximativ 28 de ani) și destul de rare, sunt concepute pentru a face tăieturi de lungime pe cheia de-a lungul venelor. Ele servesc pentru tăieri rapide, dar dure. Acestea sunt ieftine și ieftine pentru a se ascuți, deoarece au mai puține dinți.
 • Lamele cu mai mulți dinți (aproximativ 40) sunt proiectați pentru lucrări care implică tăieturi încrucișate. Ele permit o tăiere mult mai curată și mai curată în majoritatea cazurilor.
 • Lamele abrazive sunt fabricate din carbură de siliciu sau alte materiale abrazive legate de o rășină sau alt material sintetic și sunt utilizate pentru a tăia cimentul sau metalul. Aceștia tind să se uzeze destul de repede, dar pentru locurile de muncă mici sunt destul de ieftini și permit reduceri foarte rapide.
 • Lampele de diamant sunt fabricate cu aliaje speciale de metal și cu diamante industriale încorporate în marginea exterioară a lamei. Sunt utilizate pentru a tăia ciment foarte compact, materiale compozite pe bază de ciment și materiale de construcție cum ar fi bordură și cărămizi.
 • Lame speciale din aliaj dur. Aceste lame au dinți din oțel carbon, sunt foarte mulți capete (subțiri și cu dinți foarte apropiați) și se utilizează pentru tăierea plăcilor metalice, cum ar fi cele galvanizate pentru acoperiș, sau pentru tăierea conductelor din aluminiu, cupru sau alamă.
 • Lamele cu pene. Sunt lame care pot fi de fapt ajustate pentru a face diferite tăieturi grosimile (lățimea materialului care este scos din lamă). Ele sunt mult mai rapide și mai practice sloturi și articulații pentru a adăuga bucăți de lemn împreună.
 • Lame de tăiere precise și panouri. Aceste lame au dinți fini pentru a face tăieturi precise și bine lustruite pe materiale deja finisate, cum ar fi mulaje și panouri.
 • 4
  Susțineți materialul pe care urmează să îl tăiați, astfel încât în ​​partea din spate a lamei să nu întâlniți nimic în timpul tăierii. De exemplu, nu așezați masa care urmează să fie tăiată pe podea sau pe o placă de beton. De obicei, în acest scop, se folosesc picioare pentru tăierea lemnului sau tăierea meselor.
 • 5
  Pe cherestea pe care doriți să o tăiați în lungime, faceți semne folosind un contor, un conducător sau o riglă, apoi cu a echipă (oțel, două sau trei laturi) marchează calea lamei de-a lungul tăieturii.
 • 6
  Fixați fierăstrăul la adâncimea de tăiere dorită. Nu lăsați lama să iasă mai mult decât este necesar. Deci, pentru a tăia o bucată de lemn de 40 mm grosime, setați lama la aproximativ 45 mm sau 50 mm. Astfel, reculul este de asemenea minimizat.
 • 7
  Aduce protecția lamelor în poziția de lucru. Ar trebui să reveniți la poziția sa de îndată ce ridicați ferăstrăul de pe suprafața de lucru. Ar trebui să alunece ușor când împingeți materialul pe care îl tăiați. Înainte de a pune ferăstrăul pe bancul de lucru, asigurați-vă că este înapoi în jos.
 • 8


  Când începeți tăierea, priviți partea dreaptă a lamei și aliniați-o cu marca pe care ați făcut-o pe piesa care urmează să fie tăiată.
 • 9
  Pe partea frontală a ferăstrăului se controlează cele două crestături de ghidare. Cel din dreapta este ghidul pentru tăieturile realizate cu lama reglată în poziție normală, în timp ce cealaltă este utilizată atunci când pantoful este înclinat la 45 de grade. Aliniați crestătura cu marca pe lemn.
 • 10
  După o verificare rapidă la partea frontală a lamei, începeți tăierea. (Imaginea 1) Păstrați întotdeauna ghidajul (Imaginea 2) sub control pentru întreaga durată de tăiere. Deci, veți fi obligați să vă asumați o poziție naturală pentru a privi linia marcată pe piesa care urmează să fie tăiată și departe de rumeguș.
 • 11
  În timp ce efectuați o tăietură, țineți cont de pantoful de ferăstrău. Asigurați-vă că păstrați-o aderentă pe suprafața bucății de lemn pe care o tăiați.
 • 12
  Împingeți ferăstrăul pe materialul de tăiat cu o forță suficientă pentru a permite tăierea cuțitului, dar nu puneți prea mult pentru a evita tensionarea motorului prin scăderea vitezei, altfel lama ar putea rămâne blocată. O lamă bine ascuțită trebuie să taie cu un efort minim orice material, cu excepția celor mai grele.
 • 13
  Când terminați tăierea, asigurați-vă că dispozitivul de siguranță al lamei inferioare revine în poziția sa. Chiar și o protecție în stare bună poate să se blocheze aleatoriu din cauza unor resturi care ar putea aluneca în mecanismul său.
 • Sfaturi

  • Lamele HSS sunt mult mai subțiri decât lamelele TCT. Dacă țineți ferăstrăul montat pe bancul de lucru și tăiați fâșiile mici ale unei plăci sau ale unei foi mai largi, o lamă mai subțire înseamnă mai puțin deșeuri.
  • Nu scapa de lamele HSS ca multe, deoarece s-ar putea dovedi utile. Sunt niște lame de rezervă bune. Le puteți ascuți, spre deosebire de lamele TCT care trebuie ascuțite.
  • Cu ferăstrăul circular folosiți întotdeauna numai un cablu de alimentare adecvat, cu o lungime corectă. Multe modele necesită cabluri de 15 A, deci un cablu de alimentare de 30 de metri ar trebui să aibă un diametru de 12, iar aparatele cu pregătire ele trebuie utilizate cu cabluri de alimentare și cu orice extensie cu trei căi. Nefolosirea unui cablu de alimentare de tipul și grosimea corectă poate reduce în mod semnificativ durata de viață utilă a motorului de ferăstrău.
  • Păstrați întotdeauna sculele și zona de lucru curată.

  Avertismente

  • Când utilizați un ferăstrău, verificați dacă nu există niciodată un cablu electric de-a lungul căii paletei.
  • Nu utilizați niciodată un aparat electric atunci când sunteți complet singur. Prezența altor persoane nu este necesară, atâta timp cât există cineva în apropiere. Deci, în caz că vă veți răni, veți fi siguri că cineva vă va cere ajutor.
  • Aproape întotdeauna un fierăstrău circular are un recul. Verificați poziția corpului. Păstrați ușor mișcarea în lateral și nu puneți niciodată o mână în spatele lamei.
  • Pentru a evita rănirea, planificați în prealabil locul unde vor cădea bucățile de lemn tăiate.
  • Aproape toate ferăstraiele de acest tip sunt concepute pentru a fi folosite de persoane drepte, nu de stângaci. Acest lucru înseamnă că, în timp ce tăiați în poziție normală, protecția lamelor se află între fața dvs. și lama de ferăstrău. Dacă aveți stânga, luați în considerare faptul că toate resturile și rumegușul vor stropi chiar pe partea dumneavoastră. Nu uitați echipamentul de siguranță. Sunt fabricate și ferăstraie pentru stângaci.
  • Ochelarii sau măștile de siguranță sunt bine, dar o vizor care acoperă întreaga față este mai bună.
  • Când setați lemnul înainte de al tăia, asigurați-vă că excesul (probabil cea mai mică bucată) este liber să coboare atunci când se taie. Dacă tăiați între două puncte de presiune, lemnul tăiat o dată va zdrobi probabil lama și cel mai probabil va da un recul frumos.

  Lucruri de care ai nevoie

  • O masă de tăiere sau alte obiecte care să sprijine materialul care urmează a fi tăiat.
  • Extensii electrice cu diametrul și lungimea corespunzătoare.
  • Unelte pentru măsurare și marcare (metru, creion, echipă).
  • Echipamente de siguranță de bază (ochelari de protecție, mască de praf, protecție pentru urechi)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit