gtemata.com

Cum sa vinzi bijuterii antice

În general, puteți găsi un cumpărător pentru bijuteriile dvs. antice, mergând la diferite magazine unde cumpărați bijuterii. Cu toate acestea, știind cum să obțineți cel mai bun preț este o altă poveste. Un bun punct de plecare este de a avea cunostinte despre bijuterii de epocă și de a-și cunoaște valoarea. Celălalt factor important este să știți exact unde să vindeți bijuteriile, pentru a obține profitul maxim.

paşi

Metoda 1
Stabilirea prețului

1
Obiectiv analizează estetica bijuteriei. Întrebați-vă dacă o persoană pe care nu o cunoașteți ar putea fi cu adevărat interesată să cumpere. Răsfoiți revistele de modă - multe dintre acestea oferă bijuterii antice exclusive și moderne. În acest fel veți obține o idee și veți înțelege dacă bijuteriile pe care le dețineți sunt la modă - dacă sunt, vânzarea acestora va fi mult mai ușoară. Rețineți că, dacă o bijuterie are o valoare sentimentală pentru dvs., valoarea monetară pe care o atribuiți acesteia poate să nu fie obiectivă și este posibil să aveți dificultăți în luarea în considerare a valorii imparțiale pe care o pot oferi alte persoane. Deși stilul vechi este la modă, este până la un anumit punct: dacă piesele pe care doriți să le vindeți nu sunt la modă, poate că ar fi mai bine să le vindeți pentru metal sau pietre.
 • 2
  Luați în considerare starea bijuteriilor dvs. Bijuteriile care au fost purtate mai puțin pot fi vândute mai ușor decât cele care au fost purtate frecvent sau care sunt deteriorate. Piesele deteriorate pot fi restaurate, crescând astfel posibilitățile de vânzare, dar restaurarea pieselor importante poate costa mai mult decât banii obținuți din vânzare, odată ce piesa este reparată. În plus, adevărații colectori nu-i plac piesele restaurate, astfel încât restaurarea deseori scade valoarea piesei. Dacă trebuie doar să înlocuiți pietrele lipsă, reparația este recomandabilă, cu condiția ca pietrele de timp să fie ușor de găsit și ușor de înlocuit. Din fericire, dacă lucrarea a fost bine făcută, este destul de dificil să determinați dacă o piatră a fost înlocuită.
 • 3
  Dacă știți că piesa pe care doriți să o vindeți este valoroasă, pe baza cercetărilor efectuate și a istoricului familiei dvs., poate fi oportună estimarea acesteia. Estimările, în special cele scrise și emise de organizații, cum ar fi GIA (Institutul Gemological ale Americii, fondat în 1931), sau chiar de la bijutieri locale, nu sunt gratuite și poate costa la fel de mult ca o zecime din valoarea bijuteriei. În plus, o evaluare în scopuri de asigurare este întotdeauna mai mare decât valoarea bijuteriilor de pe piață. Când vindeți bijuteria, așteptați ca valoarea de evaluare să fie mai mică decât jumătate din costul de înlocuire - este destul de aproape de o zecime din valoarea de asigurare. Amintiți-vă, în cele din urmă, că, atunci când un obiect este de valoare, rareori oamenii sunt dispuși să plătească ceea ce vale.Le evaluările mai mari pot servi pentru a ști care pietrele sunt prezente în cadru, conținutul de aur, platină sau argint, design-ul si vârstă, dar nu și valoarea curentă. Este întotdeauna o idee bună să păstrați cu dvs. toate evaluările unei bijuterii pentru a arăta cât de mult a crescut valoarea sa. În principiu, valoarea sa se dublează la fiecare șapte ani pe baza performanței pieței metalelor prețioase.
 • 4
  Curățați temeinic bijuteriile. Cu excepția cazului în care un colector antic sau un evaluator spune altfel, bijuteriile ar trebui curățate pentru a le face mai frumoase. Cu toate acestea, dacă nu știți cum să curățați corect o bijuterie, o puteți deteriora. Aducerea piesei de la un bijutier sau un profesionist este cea mai bună alegere dacă nu sunteți sigur că știți cum să-l curățați fără a-l deteriora. Fiți prudent, cu toate acestea, după cum încredințez un bijutier: dacă piatra au fost făcute din adaosurile, curățarea cu o mașină cu ultrasunete sau cu aburul poate zdrobi piatra, mai ales un diamant.
 • Cea mai sigură modalitate de curățare a celor mai multe bijuterii este să le frecați ușor cu o perie moale și apă caldă cu săpun. Pasta de dinți funcționează pentru pietrele dure, dar poate zgâria aurul și pietrele moi ca opalul. Chiar și o periuță de dinți poate zgâria bijuteriile moi cu un conținut ridicat de aur și pietre moi.
 • Nu folosiți niciodată înălbitor pentru a curăța aurul sau pietrele prețioase. Amoniacul poate fi folosit pe pietre dure, dar este prea abraziv pentru cele mai multe pietre prețioase. Dacă nu știți ce pietre de securitate a făcut bijuterie, deoarece multe sunt similare (ca acvamarin si topazul, de exemplu), cel mai bine este să folosiți o cârpă moale și săpun pentru vase cu apa calda - nu fierbinte. Clătiți bine. Cel mai sigur mod de a curăța bijuteriile antice este să folosiți o cârpă din microfibră fără a adăuga lichid.
 • 5
  Măsurați valoarea aurului verificând caratele pe ștampilă, dar aveți grijă, deoarece ștampilele pot fi cumpărate și atașate incorect la bijuterii. Ștampila de carate dezvăluie puritatea aurului. O piesă de aur de 24 de carate este de aur pur și va fi evaluată la aproximativ prețul curent pentru aur pe gram (la prețul de vânzare, nu prețul de cumpărare, care este întotdeauna mai mare). Majoritatea bijuteriilor, în special cele antice, au doar 9 carate sau o puritate de 37,5 procente - pentru aceste bucăți veți primi cel mult o treime din prețul aurului folosit. Alte piese pot fi de 23 de carate, atât de maleabile la atingere pe care le putem grava pe ele. Găsirea aurului de 23 de carate este destul de neobișnuită în Statele Unite și Europa, în timp ce este mult mai răspândită în Asia și India. Aurul de 23 de carate are o culoare mai roșiatică, comparativ cu aurul galben care se găsește de obicei în Occident.
 • Unele bucăți de aur vechi nu au o ștampilă de carate, așa că ați putea încerca să-l testați pentru a vă asigura că este vorba de aur adevărat. Adesea, atunci când o bucată este tăiată sau uzată, ștampila de carate poate fi tăiată sau consumată și poate deveni imposibil să se determine puritatea aurului. Mai mult, având în vedere tendința multor bijutieri de a eticheta incorect piesele, ar putea fi întotdeauna utilă efectuarea unui test chimic pentru a determina puritatea lor. O altă modalitate rapidă de a testa bijuteriile este să le expuneți la un magnet: dacă atacă, înseamnă că nu este adevărat aur. Acest test nu funcționează asupra tuturor metalelor, inclusiv a platinei, care poate sau nu să aibă un ton recunoscut.
 • 6


  Examinați valoarea pietrelor. Știind cât de valoroase sunt unele pietre, vă poate da o idee despre valoarea bijuteriilor. Desigur, fără o certificare oficială, nu aveți cum să știți exact ce valoare este o bijuterie, fie că este de înaltă calitate sau dacă este adevărată - și aici vine un bijutier. Bijutierii vă pot spune care sunt pietrele prezente în bijuteriile dvs. și dacă acestea sunt adevărate. Chiar dacă nu obțineți o evaluare reală, puteți obține o idee despre valoarea bijuteriilor dvs. pe baza pietrelor. Tipul de pietre prețioase folosite în bijuterii poate de multe ori să vă ajute să vă bucurați de date, astfel încât să aveți mai multe informații pe care să le oferiți cumpărătorilor.
 • Metoda 2
  Decide unde să vândă bijuterii

  1
  Vind bijuterii la un magazin de bijuterii. Practic, orice bijuterie care achiziționează bijuterii va fi dispusă să cumpere a ta, atât timp cât acestea sunt în stare bună. Un bijutier va fi dispus să plătească până la 40% din valoarea curentă pentru aurul folosit și, în cazul în care piesa este semnat de designeri, cum ar fi Tiffany, poate ajunge să plătească mai mult pentru bijuterii în sine, mai degrabă decât de metal și pietre. Cu toate acestea, ar fi recomandabil să vorbim cu diferite bijutieri înainte de a defini vânzarea, pentru a asigura cea mai bună ofertă. Fii atent, pentru că cele mai multe dintre bijutieri cumpara bijuterii lor în funcție de valoarea de revânzare, nu prețul de vânzare de aur, atunci, probabil, vei primi de la 1/10 la 1/7 din valoarea piesei de vânzare. Dacă nu aveți o proveniență sau o valoare excepțională, nu vă așteptați la o revenire mare de la vânzarea bijuteriilor de epocă.
 • Imaginea intitulată 20150301_182351_resized
  2
  Vindem bijuterii online. Vând bijuteriile pe un site de licitație, pe un site gratuit de anunțuri clasificate sau pe un site care vinde articole antice sau de epocă. Asigurați-vă că includeți mai multe fotografii și menționați fiecare certificat de bijuterii. De asemenea, asigurați-vă că vindeți piesa la un cost comparabil cu cel al altor piese similare vândute pe același site.
 • Creați propriul dvs. magazin dacă aveți multe bijuterii de vânzare. Puteți face cu ușurință propria dvs. pagină web și aceasta ar putea fi cea mai bună opțiune dacă aveți o ofertă vastă de bijuterii pe care intenționați să le vindeți pentru o lungă perioadă de timp.
 • 3
  Vând bijuteriile în părți. Dacă nu puteți găsi un cumpărător interesat de bijuterii ca accesorii pentru a purta, s-ar putea să vă gândiți să le vindeți ca aur folosit. Pe internet puteți găsi site-uri specializate în cumpărarea și vânzarea de aur care vă permit să le trimiteți și să primiți un cec în schimb. Deși sunt convenabile, nu plătesc foarte bine, deci păstrați-le ca o ultimă soluție. Multe magazine "Cumpar aur" ei cumpara bijuterii de aur daca sunt destul de pure si de obicei platesc un pret mai mare.
 • În cazul în care starea de bijuterii dvs. nu este bun, dar pietre sunt în stare bună, puteți găsi un bijutier despre cumpararea piesei pentru a elimina pietre și reutilizarea pentru o altă bijuterie, deși nu este o practică foarte comună.
 • 4
  Adu bijuteriile la casele de amanet. Banca de rezerve de promisiuni vor testa bijuterii pentru a confirma faptul că metalul și pietre sunt adevărate și, dacă totul este de valoare, aceasta va fi, probabil, dispuși să cumpere piesa la o mică parte din valoarea sa. Casele de amanet, de fapt, fac un profit prin cumpărarea bijuteriilor la cel mai mic preț posibil. Acesta poate fi o modalitate rapidă de a obține un pic „de bani și, ca o valoare adăugată, în termen de câteva zile, dacă se întâmplă să răzgândiți, vă puteți întoarce la magazinul de amanet și de a cumpăra înapoi de bijuterii (cu interes).
 • Sfaturi

  • Înainte de a continua, asigurați-vă că sunteți serioși în vânzarea bijuteriilor antice. În cele mai multe cazuri, vânzările sunt finale și nu veți putea să vă aduceți bijuteriile dacă le regretați după ce le-ați vândut bijuteriile.
  • Nu vindeți niciodată celor care efectuează evaluarea: ei au interesul personal de a vă evalua bijuteriile la o valoare mai mică, în speranța că o veți vinde.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit