gtemata.com

Cum să utilizați o pierdere de oprire

la "face profiturile să fie difuzate" și "minimiza pierderile", este util să învățați cum să utilizați stop-loss!
Stop-loss este un mecanism automat pentru comanda vânzării unei garanții. De exemplu, dacă cumpărați o cotă de 100 și nu doriți să riscați să pierdeți prea mulți bani în caz de accident de pe piața de capital, este o idee bună să stabiliți un preț limită la care să vă vindeți pentru a limita pierderile. Această limită poate fi stabilită la 10% sau 15%, astfel încât, dacă prețul acțiunilor scade la 90 sau 85, stocul este vândut automat.

paşi

Imaginea intitulată Folosirea unei pierderi de oprire în traiectorie Pasul 1
1
Ca metodă, trebuie avut în vedere faptul că stop-loss are atât caracteristici pozitive, cât și negative. În primul rând, este dificil să se aplice pentru titluri de valoare cu volatilitate ridicată. În cazul în care stocul se mută adesea de 5% sau mai mult în doar o săptămână, iar stop-loss este plasat prea aproape de prețul curent, puteți face o vânzare forțată, chiar dacă nu ați vrea să vindeți. În astfel de situații, ar fi mai adecvată o limită de aproximativ 20% sau mai mult. În ceea ce privește aspectele pozitive, dacă trebuie să vă protejați capitalul cu orice preț, în cazul în care prețul trebuia să se deplaseze negativ, vânzarea este un sistem esențial pentru a vă proteja. Desigur, acest lucru asigură o pierdere de 10%, dar dacă prețul se prăbușește, vom economisi mulți bani. Stocurile cresc adesea și apoi se încadrează într-o manieră destul de previzibilă - când mediul este favorabil și o companie crește și face profituri bune, prețurile acțiunilor cresc din ce în ce mai mult. Dacă, pe de altă parte, situația este sumbră și pierderile sunt suportate, scăderea prețului ar putea dura luni sau ani și valoarea companiei ar putea fi ștersă.
 • Imaginea intitulată Folosirea unei pierderi de oprire în traiectorie Pasul 2
  2
  Pentru a beneficia de orice tendință, utilizați oprirea-stop pierdere sau stop-pierdere mobilă. Aceasta este o abordare mai activă a prețurilor și performanței titlurilor de valoare și este structurată astfel încât să "conducă profiturile și să reducă la minimum pierderile".


 • Imaginea intitulată Folosirea unei pierderi de oprire în trepte Pasul 3
  3
  Pentru a pune în practică o pierdere stop-loss în practică, stabiliți un număr de puncte sau un procent relativ la prețul curent al stocului. Deci, setați minimul - semnalul automat de a vinde în cazul în care prețul ar trebui să depășească în timpul coborârii. Dar, dacă prețul ar crește, stop-pierderea va fi automat mutată cu același procent cu care a crescut prețul stocului. În acest fel, semnalul de vânzări va rămâne întotdeauna (de exemplu) sub 15% din prețul curent, dar va fi întotdeauna mai mare decât semnalul anterior. De fiecare dată când prețul acțiunilor crește, semnalul de vânzări este mutat. Acest mecanism are ca efect blocarea și asigurarea unor profituri tot mai mari. Dacă prețul va inversa tendința, stocul ar fi vândut la ultimul nivel al opririi, dar dacă stocul va continua să crească, profiturile ar fi obținute și din aceste noi creșteri.
 • Sfaturi

  • Dacă doriți să verificați funcționarea acestui mecanism, alegeți un stoc, luați graficul prețurilor și urmați tendința prețurilor pentru câteva zile. De exemplu, setați o pierdere de oprire de 10% sub prețul curent și urmați tendința graficului pentru câteva săptămâni. De fiecare dată când titlul atinge un nou maxim, mutați stop-loss-ul. Dacă prețul rămâne neschimbat sau scade, urmați graficul fără a mișca pierderea de oprire. Într-un timp scurt totul va fi foarte clar și foarte ușor de implementat.
  • Alte exemple: în ultimii ani (din 2008) stop-ul perfect pentru pierderea titlului USO (un ETF de petrol) a fost de -20%. Pentru titlu MT (Maire Tecnimont) o -30%. Ceva similar, de asemenea, pentru SMS. Aceste titluri ciclice sunt printre cele mai volatile, deci niciodată nu riscați să pierdeți mai mult de 30% pentru orice tip de titlu! Aceste niveluri de oprire ar fi suportat fluctuațiile prețurilor care au avut loc în ultimii ani, dar ar fi condus la vânzarea de valori mobiliare înainte de prăbușirea pieței care a avut loc în octombrie 2008.
  • Succesul acestui tip de strategie depinde de optimizarea nivelului la care este setat stopul. Pentru o anumită perioadă de timp există o valoare de oprire la care garanția va fi vândută la cea mai mare valoare posibilă. Dacă opritorul este setat prea strâns, stocul va fi vândut prea curând, înainte de a ajunge la un vârf. Dacă stop-ul este prea mare, stocul va fi vândut prea mult sub vârful maxim după ce a fost verificat.
  • Pentru indicele DJIA (Dow Jones Industrial Average) cea mai bună oprire a fost în jurul valorii de -15%. Aceasta a fost scăderea înregistrată la nivelurile ridicate care au avut loc între octombrie 2007 și ianuarie 2008. (Acest declin a depășit scăderea înregistrată în ultimii 5 ani, când piața a crescut sau după cum spun experții în SUA a fost "taur" și ar fi trebuit interpretat cu un semnal de vânzări generalizat.)

  Avertismente

  • Cu cât se deplasează mai mult dosarul stocurilor, cu atât sunt plătite mai multe taxe.
  • Posibilitățile pentru stocurile care se deplasează în sus nu ar trebui să fie pierdute.
  • Nivelul de oprire a trailor sub nivelul prețului curent al stocului ar trebui stabilit foarte atent. Acesta este exprimat ca procent din prețul curent. O`Neil, de la Investor Business Daily, pe baza analizei istorice a prețurilor acțiunilor, recomandă un nivel de 8%. Cu toate acestea, pentru valori mobiliare deosebit de volatile, acest nivel de oprire ar duce la vânzări frecvente. Aceasta ar implica:
  • Prețurile se bazează pe cea mai mare sumă licitată și, din moment ce licitarea are loc înainte de deschiderea pieței, s-ar putea să vă vedeți vânzându-vă stocul într-un moment în care nu v-ați fi așteptat. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să setați procentul stop la un nivel mai ridicat decât pierderea așteptată.
  • Opririle oprite nu pot înlocui o analiză atentă și constantă a stocului, dar permit evitarea unor vânzări "emoțional" și impulsivă, deoarece ne exclud de la proces.
  • Opririle oprire oferă un anumit tip de protecție automată a capitalului. Cu toate acestea, există întotdeauna riscuri în implementarea acestui sistem.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit