gtemata.com

Cum să utilizați un registru de numerar

Casele de marcat sunt utilizate în activități comerciale pentru a înregistra plățile și a gestiona bani în timpul zilei. Există multe modele, inclusiv cele electronice, conectate la un computer sau chiar gestionate de un iPad. Deși fiecare înregistrator are caracteristicile sale specifice, principiile de bază ale funcționării sunt aceleași.

paşi

Partea 1
Setați înregistrarea

Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 1
1
Setați recorderul și conectați-l la sursa de alimentare. Trebuie să găsiți o suprafață de sprijin solidă și robustă. Cel mai bun lucru ar fi să îl plasați pe contorul de vânzări, unde există suficient spațiu pentru a pune bunurile clienților. Conectați difuzorul direct la o priză (nu utilizați un prelungitor).
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 2
  2
  Instalați bateriile. Acestea garantează căderea de casete pentru a menține memoria datelor zilnice în caz de întrerupere a alimentării și trebuie instalată înainte de programarea sau utilizarea instrumentului. Scoateți capacul care închide carcasa cilindrului de înregistrare și localizați zona bateriei. Este posibil să aveți nevoie de o mică șurubelniță pentru a detașa această parte. Introduceți bateriile conform instrucțiunilor din manual și înlocuiți capacul.
 • Uneori, compartimentul pentru baterii se află sub zona de recepție.
 • Schimbați bateriile o dată pe an pentru a vă asigura întotdeauna că funcționează.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 3
  3
  Introduceți ruloul de primire. Scoateți capacul care închide carcasa acestuia și introduceți ruloul, având grijă ca capătul hârtiei să aibă muchia dreaptă și să se potrivească cu ușurință în slotul care va imprima chitanța. Asigurați-vă că ați instalat hârtia astfel încât să se rotească în funcție de direcția de imprimare și să fie ușor de deconectat pentru a livra chitanța clientului. Apăsați butonul "FEED" pentru a permite mecanismului să capteze capătul liber al rolei.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 4
  4
  Deblocați sertarul pentru bani. De obicei este însoțită de o cheie din motive de securitate, nu pierdeți cheia! De asemenea, îl puteți lăsa în mod normal în sertar atunci când acesta este deblocat, astfel încât acesta va fi ușor de găsit.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 5
  5
  Porniți recorderul. Unele modele vin cu butonul clasic "ON / OFF" de pe spate sau lateral. Alții au în schimb o cheie pe front care trebuie rotită. Porniți recorderul sau rotiți cheia în poziția "REG" (înregistrare).
 • Cele mai noi modele au o tastă "MODE" în locul unei chei fizice reale. Apăsați acest buton până când pe display apare modul "REG".
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 6
  6
  Programați casa de marcat. Cele mai multe modele au chei care pot fi programate și legate de categoriile de produse. Aceste categorii (departamente) pot fi împărțite în funcție de rata de TVA aplicabilă. De asemenea, puteți seta data și ora.
 • Funcția de programare poate fi activată prin rotirea tastei în "PRG" sau "P" sau prin apăsarea tastei "PROGRAM". Unele modele pot avea o pârghie manuală sub capacul rolei de hârtie pentru a activa funcția de programare.
 • Cele mai multe înregistratoare au cel puțin 4 chei pentru a dedica diferite rate. Puteți să le programați pe baza TVA, a tipului de produs și a sistemului de impozitare la care vă supuneți.
 • Urmați instrucțiunile din manual pentru modelul dvs. specific.
 • Partea 2
  Colectați o vânzare

  Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 7
  1
  Introduceți codul de securitate sau parola în reportofon. Multe modele necesită introducerea unui cod de identificare al vânzătorului care face vânzarea sau altă parolă. Această asociere este foarte utilă pentru atribuirea fiecărui vânzător propriilor sale vânzări, precum și pentru corectarea oricăror erori.
  • Dacă lucrați într-un restaurant, va trebui să introduceți codurile pentru toți chelnerii, numărul de mese și clienții.
  • Camerele de casat moderne (cum ar fi cele operate de un iPad) necesită o înregistrare online cu adresa de e-mail și parola.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 8
  2
  Introduceți prețul primului element. De obicei, numărul de cifre pe care trebuie să-l introduceți corespunde valorii exacte în euro a produsului care urmează să fie plătit. În majoritatea cazurilor, nu este nevoie să introduceți punctul zecimal, înregistratorul recunoaște ultimele două cifre ca cenți.
 • În unele cazuri există un cititor optic, deci nu este necesar să introduceți prețul. Scanerul citește codul de bare și obține toate informațiile în mod automat. În acest caz, nici măcar nu trebuie să apăsați butonul pentru categoria produsului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 9
  3
  Apăsați butonul corespunzător departamentului de produse. Cu majoritatea înregistratoarelor, trebuie să alocați categoriei de produse care corespunde unei anumite cote TVA (alimente, îmbrăcăminte, servicii etc.) la prețul introdus.
 • Cheile departamentelor au fost programate în prealabil și, prin urmare, taxa relativă a fost deja asociată. Consultați manualul de înregistrare pentru a înțelege cum să asociați ratele cu fiecare cheie.
 • Verificați chitanța: apăsați butonul cu o săgeată sau cuvântul "FEED" pentru a avansa chitanța fără închiderea contului, astfel încât să puteți verifica înregistrarea.
 • Fiecare element pe care îl adăugați este adăugat la totalul afișat pe afișajul reportofonului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 10
  4
  Adăugați reduceri dacă este necesar. Dacă un element este în vânzare, trebuie să introduceți procentul de reducere. Introduceți prețul integral, apăsați tasta departament, apăsați tastele legate de reducerea procentuală (de exemplu 15 dacă reducerea este de 15%) și apoi apăsați tasta `%`. Acest buton este situat, de obicei, printre tastele "funcționale" din partea stângă a tastaturii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 11
  5


  Continuați să introduceți prețul celorlalte mărfuri. Utilizați tastele numerice pentru a introduce prețul exact al euro pentru toate achizițiile. Nu uitați să apăsați tasta exactă a secțiunii după introducerea fiecărei cifre.
 • Dacă aveți mai multe bucăți dintr-un singur produs, apăsați numărul elementului, apoi tasta "QTA", introduceți prețul unui element și apoi apăsați tasta pentru departament. De exemplu: dacă aveți nevoie să vindeți două cărți de € 6.99, apăsați pe numărul 2, tasta "QTA", apoi tastați 699 și, în sfârșit, cheia departamentului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 12
  6
  Apăsați tasta subtotală. Aceasta vă permite să verificați totalul fără să închideți contul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 13
  7
  Determinați cum va plăti clientul. Ar putea folosi numerar, un card de credit sau un cec. Uneori sunt acceptate și carduri cadou sau cupoane, care sunt gestionate în mare parte ca numerar.
 • În numerarIntroduceți suma pe care clientul o oferă și apăsați tasta CASH / CASH (de obicei, butonul mai mare din partea dreaptă a tastaturii). Cele mai multe înregistratoare vă vor spune restul de a da clientului. Dacă modelul dvs. nu vă oferă, va trebui să faceți calculul în minte. Când sertarul se deschide cu un clic, puneți banii în interior și ridicați restul, dacă este necesar.
 • Card de credit / debit: apăsați tasta "CARDS / CREDIT" și utilizați instrumentul POS pentru a face bani cu acest mod.
 • verificaIntroduceți suma exactă a cecului și apăsați tasta "CHECK". Puneți cecul în sertar.
 • Pentru a deschide sertarul fără a înregistra o vânzare, puteți apăsa butonul corespunzător. Rețineți că în anumite modele, din motive de siguranță, butonul de deblocare a sertarului nu este semnalat, dar orice buton poate fi programat pentru această funcție. În altele, este necesar să introduceți un cod personal al unui manager.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 14
  8
  Închideți sertarul. Nu uitați să închideți-o întotdeauna imediat după finalizarea unei tranzacții pentru a evita furtul.
 • La sfârșitul zilei, eliminați toți banii și păstrați-i într-un loc sigur.
 • Partea 3
  Erori corecte

  Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 15
  1
  Anulați o vânzare. Dacă ați introdus greșit prețul din greșeală sau dacă clientul decide să nu cumpere produsul după ce îl introduceți în recorder, trebuie să efectuați un transfer. Aceasta va elimina din total.
  • Introduceți prețul, apăsați tasta secundară și apăsați "VOID" pentru ao anula din total. Trebuie să ștergeți o intrare incorectă înainte de a trece la următorul preț. În caz contrar, trebuie să ajungeți la subtotal, apăsați "VOID" și apoi valoarea exactă de șters, urmată de cheia departamentului. Această operație scade valoarea incorectă din total.
  • Dacă trebuie să anulați vânzarea completă a mai multor produse, trebuie să le anulați unul câte unul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 16
  2
  Restituirea unei vânzări. Dacă clientul dorește să vă facă un produs, trebuie să luați acest lucru în considerare înainte de a calcula taxele pentru ziua respectivă și pentru a returna banii. Pentru a restitui o vânzare, apăsați tasta "REF", introduceți suma exactă care trebuie returnată și apăsați tasta corespunzătoare departamentului. Striviți butonul subtotal și în final "CASH / CASH". Sertar se va deschide și puteți face bani pentru client.
 • Unele taste și funcții (cum ar fi rambursarea) pot fi protejate cu un cod de deblocare pe care numai managerul îl poate utiliza. Este posibil ca managerul să introducă cheia în reportofon și să o rotească într-o anumită poziție pentru a iniția procedurile de returnare.
 • Comparați cu managerul dvs. politicile privind returnarea magazinului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 17
  3
  Opriți semnalul de eroare. Unele aparate de înregistrare încep să emită un "beep" sau alt sunet care indică o eroare de intrare sau o combinație de taste. Pentru a opri sunetul, apăsați tasta "CLEAR" sau "C".
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 18
  4
  Ștergeți numerele introduse incorect. Dacă ați introdus accidental cifrele și nu ați apăsat încă cheia departamentului, le puteți șterge cu tasta "CLEAR" sau "C". Dacă ați selectat deja departamentul, va trebui să continuați cu un transfer.
 • Partea 4
  Imprimați considerațiile și închideți casieria

  Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 19
  1
  Citiți totalurile zilnice. Unii administratori de magazine doresc să verifice totalul vânzărilor în timpul zilei. Pentru a face acest lucru este necesar să imprimați banda "X" a reportofonului. Apăsați tasta "X" a difuzorului și tasta "MODE" și apoi selectați funcția "X". În cele din urmă, apăsați butonul "CASH / CASH" pentru a începe imprimarea. Veți găsi veniturile totale ale box-office-ului și partialele pe departamente.
  • Amintiți-vă că funcția "X" permite citirea totalurilor, dar nu închide ziua de vânzare, în timp ce funcția "Z" închide ziua și anulează datele înregistrate până la acel moment.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar pas 20
  2
  Imprimați taxele pentru ziua respectivă. Acest raport vă arată cât de mult ați încasat în această zi. Multe înregistratoare vă pot furniza informații privind încasările orare, pe departamente, pe vânzători sau pe alte criterii. Pentru a obține aceste date, apăsați tasta "MODE" până când este afișată funcția "Z" sau rotiți cheia în poziția "Z".
 • Amintiți-vă că funcția "Z" resetează caseta de marcat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un registru de numerar Pasul 21
  3
  Închideți caseta. După ce tipăriți rapoartele zilnice și taxele, numărați banii din sertar. Dacă aveți cecuri sau chitanțe de debit / card de credit, sumele se ridică la suma totală. Cele mai multe instrumente POS vă pot oferi un raport despre colecțiile electronice ale zilei, astfel încât să fie ușor de reconciliat conturile. Scădere din totalul pe care l-ați obținut valoarea fondului (banii prezenți dimineața pentru a putea da primele rămășițe).
 • Puneți toate banii, încasările și cecurile într-o pungă de depozit și duceți-o la bancă.
 • Înregistrați toate chitanțele în registrul taxelor, diferențiându-le în funcție de monedă, card de credit și cecuri. În acest fel, va fi mai ușor să păstrați contabilitatea.
 • Resetați fondul de numerar pentru a doua zi dimineață. Păstrați banii într-un loc sigur când magazinul este închis.
 • Sfaturi

  • Puteți găsi ghidul pentru utilizarea reportofonului dvs. online, doar tastați în motorul de căutare numele / numărul modelului.
  • Dacă utilizați un registru de numerar operat de un iPad, știți că majoritatea acestor instrucțiuni sunt bine. Cu toate acestea, verificați detaliile din manual.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit