gtemata.com

Cum să trăiești o viață creștină bună

Acest articol vorbește despre ideea generală de a conduce o viață creștină bună. Veți găsi metode care vă vor ajuta să vă dezvoltați apropierea de Dumnezeu și să răspândiți credința și unele fundamente morale și etice indispensabile pentru a trăi prin onorarea credințelor voastre.

paşi

Imaginea intitulată
1
Întotdeauna urmați exemplul Fiului lui Dumnezeu. Respectați-vă cea mai mare poruncă a lui Isus: iubiți pe Dumnezeu și pe toate ființele umane complet, chiar dacă vă tratează rău și dacă le cunoașteți sau nu. Isus a spus: "Iubește-ți pe dușmanii tăi și te rogi pentru cei care te persecută" și "ți-am dat un exemplu, pentru că așa cum am făcut și voi" (Ioan 13:15). În prima carte a Scrisorilor către Corinteni (11: 1), Pavel spune: "Fiți imitatorii mei, așa cum sunt eu de Hristos". În Scrisorile către Efeseni (5: 1) se citește: "Așadar, fă-ți-i pe alții imitatori ai lui Dumnezeu, ca niște copii preaiubiți". În plus, viețile multora credincioși sunt "goi, mătuiți, împodobiți" (Matei 12:44) din doctrinele creștine călduroase. Dacă singura modalitate de a vă arăta credința este să mergeți la biserică, veți fi un creștin slab și încercările vieții vor crea confuzie, deoarece este posibil ca credința voastră să nu fie atât de puternică. Dar, dacă mergeți la biserică și citiți cartea sfântă în fiecare noapte, veți fi creștin de excepție. Majoritatea credincioșilor nu citesc Biblia în fiecare zi, dar acest lucru este greșit, de fapt, un adevărat credincios ar trebui să rămână chiar la ieșirea din biserică. Pentru a fi încurajați să urmați această cale, citiți următoarele secțiuni ale textului: Proverbe 8: 17-21, Psalmii 1: 1-3, Ioan 14: 21-27, Iacov 1: 2-8, Tesaloniceni 5: 16-18 , II Timotei 1: 6-7, Evrei 8: 6-10, Scrisori către Efeseni 6: 10-18, Proverbe 4: 20-23.
 • Imaginea intitulată
  2
  Recunoașteți că ați făcut greșeli și că ați păcătuit și că atunci vă pocăiți, vă schimbați atitudinile și vă rugați. Încercați să înțelegeți că conversia nu este pur și simplu un act, ci începutul unui angajament pe tot parcursul vieții. Persistența, perseverența și comportamentul constant pentru a-ți demonstra convingerile sunt fundamentale. Nu fi ferm cu tine însuți dacă și când eșuezi, dar recunoști, stai în picioare, încrede-te în Dumnezeu, du-te pe drum.
 • Imagine intitulată
  3
  Citiți și faceți ceea ce vă spune Biblia. Exemple. Ioan 1:22 - "Nu ascultați cuvântul și apoi ignorați-l. Fă ce spune el ". Matei 4: 4 - "Dar el a răspuns:" Este scris: nu numai că omul va trăi din pâine, ci orice cuvânt care pornește din gura lui Dumnezeu ". Biblia afirmă, de asemenea, că "toată Scriptura este inspirată de divinitate și utilă pentru a învăța, a convinge, a corecta și a instrui în neprihănire" - 2 Timotei 3:16.
 • Imaginea intitulată
  4
  Lăsați-l pe Dumnezeu să vă schimbe. Ca un urmaș al lui Isus, nu vă puteți schimba pe voi înșivă, numai Dumnezeu poate prin Fiul Său. Ezechiel 36: 26-27 - "Vă voi da o inimă nouă și voi pune un duh nou în voi, voi lua inima din piatră din carnea voastră și vă voi da o inimă de carne. Voi pune Duhul Meu în voi și vă voi face să urmați legile Mele și veți observa și veți pune în practică decretele Mele ". Scrisori către Efeseni 4:24 - "Și să acopere pe omul nou, creat după Dumnezeu în dreptate și în adevărata sfințenie". Un creștin adevărat, când este convertit, observă imediat o schimbare inevitabilă în sensibilitatea rutinei sale zilnice. El va începe să-și pună la îndoială gusturile în ceea ce privește cinematografia, muzica, hainele și chiar prietenii! Biblia spune: "De aceea, ați pus fiecare murdărie și rămășița răutății, primiți cu blândețe Cuvântul care a fost plantat în voi și care vă poate salva sufletele" (Iacov 1:21).
 • Imagine intitulată
  5
  Înțelegeți că uneori veți fi batjocorit pentru credința voastră. Nu permiteți atacurilor altor persoane să vă slăbească credința. Au curajul de a-ți urmări convingerile de a trăi bine, dar nu și de a judeca pe alții. 2 Timotei 3:12 - "Pe de altă parte, toți cei care vor să trăiască pe deplin în Hristos Isus vor fi persecutați".
 • Imagine intitulată
  6
  Taie timp pentru a face rugăciuni eficiente și semnificative. Intercedezi pentru oameni care nu se roagă suficient pentru propria lor dezvoltare, de exemplu copiii, verișorii, prietenii, dușmanii, familia ta etc. În scrisorile către Efeseni (1:16), Pavel se roagă pentru un "Duh de înțelepciune și revelație". Trebuie să reciți rugăciunea din Scrisori către Efeseni 1: 16-23 în fiecare zi timp de un an, iar Dumnezeu va deschide spiritul vostru și va face înțelegerea voastră matură.
 • Imaginea intitulată
  7
  Încercați să înțelegeți perspectivele și punctele de vedere ale celorlalți, chiar dacă nu sunteți de acord cu ei. Evident, o rugăciune care necesită pace pentru vrăjmașii voștri să fie binecuvântată, deoarece copiii lui Dumnezeu vă vor ajuta atât pe voi, cât și pe ei.
 • Imaginea intitulată
  8
  Fiți răbdători cu oameni care nu vă fac fericiți și nu vă fac sentimente rele. Lucrați pentru a încerca să iertați pe cei care vă rănesc. Trebuie să înveți să-ți iubești dușmanii. Dumnezeu îi iubește pe toți, și noi trebuie și noi. Spuneți-vă la revedere dragostei selective. Dacă aveți probleme cu iubirea vrăjmașilor voștri, rugați-vă lui Dumnezeu să vă facă să înțelegeți de ce ar trebui să faceți prin Duhul Sfânt.


 • Imagine intitulată
  9
  Lucrați și rugați-vă pentru ceilalți în cel mai bun mod posibil. Aveți grijă de oamenii nevoiași atunci când solicită ajutor. Iacov 2:16 - "Unii dintre voi le spun:" Duceți-vă în pace, încălziți-vă și pliniți-vă, dar nu le dați lucrurile de care au nevoie pentru trup, pentru ce este bine? " Acesta este unul dintre subiectele despre care a vorbit Isus în învățăturile sale. Oferirea nu trebuie întotdeauna să aibă o valoare financiară, poate fi dezvoltată prin donarea de alimente sau haine.
 • Imaginea intitulată
  10
  Bucurați-vă pe alții cu bunătate și așa cum doriți să vă trateze. Chiar și simplu acte de curtoazie, cum ar fi tinut usa pentru cineva, sunt fapte bune, care pot ajuta la scăderea paranoia, pentru că atunci simți că alții trebuie să se gândească bine la tine și mărturia înaintea Domnului.
 • Imagine intitulată
  11
  Lupta pentru a trăi o viață liniștită. 1 Tesaloniceni 4:11 - „cea mai mare aspirație dvs. trebuie să fie de a trăi o viață liniștită, minding propria afacere și câștiga traiul din munca ta, așa cum v-am recomandat deja să facă.“ Mândria poate implica o judecată falsă a altora și se spune că este tatăl tuturor păcatelor, pentru că se află în fiecare dintre noi. Sursa tuturor păcatelor este egoismul fiecărui individ (care provoacă avarice, pofte, ura altora, ucidere, furt, etc.).
 • Imaginea intitulată
  12
  Distribuiți vestea cea bună! Amintiți-vă că trăirea unei vieți creștine prin acțiunile voastre va arăta altora că Dumnezeu lucrează în viața voastră. Stick întotdeauna la credința ta, de exemplu, păstrarea o moralitate bună și devenind liberal în a da averea ta, dar fără a fi un Robin Hood, un traficant de bunăstare, care beneficiază de faptele sale bune, sau un profitor, dar plantarea semințelor în cealaltă ca ei să se poată apropia de Hristos și harul Său prin credință, care duce întotdeauna la fapte bune (care sunt rezultatul mântuirii, niciodată un mijloc de a-l obține).
 • Imaginea intitulată
  13
  Faceți eforturi deosebite pentru a vă alătura altor credincioși. Este un lucru minunat că Dumnezeu dorește ca creștinii sunt atât de unit acea biserică și să citească Biblia în seara, așa că nu cred că ceilalți sunt ipocriți, iar tu esti singurul exemplu de bună-credință. Acceptați creditul care vă este recunoscut pentru orice faptă bună pe care o aveți față de Dumnezeu și pentru a primi binecuvântarea lui. O veți găsi o plăcere să vorbim despre Biblie cu oameni care studiază și discută despre viața creștină, dar fără a genera senzaționalismul introducerea unor opinii argumentative. Ar trebui să fii responsabil pentru cuvintele tale și să fii deschis să împărtășești punctele de vedere, îndoielile și slăbiciunile tale.
 • Imaginea intitulată
  14
  Practicați ceea ce propovăduiți. Isus dă un exemplu foarte valabil în secțiunea Matei 7: 3-5: "Și de ce priviți la broasca în ochiul fratelui vostru, în timp ce nu țineți fasciculul în ochiul vostru? Sau cum poți să spui fratelui tău: "Lasă-mă să te trag din ochi", în timp ce fasciculul e în ochiul tău? Hipocrit, trageți mai întâi fasciculul din ochi, iar apoi veți vedea bine să desenați brecia din ochiul fratelui vostru ".
 • Imaginea intitulată
  15
  Ajutați-i pe oameni. Voluntariatul este un bun punct de plecare pentru un creștin sigur sau nesigur din ceea ce vrea Dumnezeu pentru el. De exemplu, ați putea să vă întoarceți la o cantină săraci lângă dvs. sau să vizitați persoanele vârstnice care locuiesc într-o casă de îngrijire medicală.
 • Sfaturi

  • Nu fi descurajat. Întotdeauna priviți în față și nu vă întoarceți niciodată. Adu-ți aminte că Dumnezeu te iubește și te va ierta, indiferent ce se întâmplă. Deci, dacă faceți o greșeală, nu credeți că Dumnezeu nu vă va mai iubi. Amintiți-vă că vă ține fără limite sau limite, și dragostea voastră!
  • Faceți un pas la un moment dat, continuați înainte, nu vă întoarceți niciodată.
  • Dar nu uitați să nu vă înșelați, Dumnezeu te iubește, dar asta nu înseamnă că vei primi iertare dacă întotdeauna îi rănești pe ceilalți. Deloc! Dumnezeu cunoaște inima voastră și, dacă cererea voastră de iertare este sinceră, o veți obține. Dumnezeu va fi întotdeauna acolo pentru voi!
  • Iartă-te și altora.
  • Iubiți alți oameni și amintiți-vă că a fi creștin merge dincolo de respectarea regulilor. Este vorba de a iubi pe oameni inspirându-vă în dragostea voastră pentru Dumnezeu.
  • Amintiți-vă că inima credinței trebuie să fie făcut din dragoste, nu din obligația de a urma învățăturile lui Dumnezeu, ci prin doresc cu adevărat să trăiască la fel ca Isus, mai ușor de zis decât de făcut, dar cu condiția ca aspiri să fii ca și el, veți fi pe drumul cel bun. Dumnezeu va fi mereu prezent pentru a vă ajuta să depășiți totul, câte un pas la un moment dat.
  • Isus este un intermediar care te reprezintă ca și cum ar fi avocat în prezența judecătorului suprem. Există un singur Dumnezeu, dar există și un intermediar între Dumnezeu și oameni sau Mesia, Isus Hristos.
  • Dacă nu sunteți creștin, dar doriți să deveniți unul, acceptați-l pe Isus în inima voastră și apoi găsiți o biserică locală și aflați adevărul revelat. Urmează Biblia, nu există jumătăți de măsură, trebuie să fii creștin până la capăt. Rămâi în partea lui Isus sau ești împotriva lui. După cum a spus Hristos, "Nu puteți purta în același timp capul de lucruri lumești și al lui Dumnezeu". Nu poți bea din potirul Domnului și în același timp de cel al demonilor.
  • Tot ce trebuie să faceți este să aveți încredere în Dumnezeu și Isus.
  • Participați la biserică și, o dată pe săptămână, mergeți la catehism pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre viața creștină și ce înseamnă să vă exersați credința.
  • Cereți ajutorul altor creștini. Toată lumea învață ceva nou în fiecare zi.
  • Amintiți-vă că a fi un creștin este o călătorie care durează o viață și vă va ajuta să iubiți pe alții în numele Domnului. Nu te aștepta să fii eliberat de păcat sau greșeli de la o zi la alta și să nu judeca aspru despre tine sau despre ceilalți. Păstrați o bună moralitate și obiceiuri bune pentru a slăvi pe Dumnezeu în trupul vostru și în viața de zi cu zi, nu vă răsfățați nici nu vă lăudați.
  • Aveți încredere în el cu toată inima și veți asista la minuni.

  Avertismente

  • Nu pierdeți niciodată credința în Dumnezeu (vor fi vremuri grele în viață, nu suntem perfecți sau nu ne așteptăm să fim).
  • Fiecare aspect al vieții creștine trebuie susținut de învățăturile Bibliei.
  • Când sunteți confuzi cu privire la modul de a conduce o viață creștină dreaptă, adresați-vă o întrebare: "Ce voia Isus să fac eu?". Dacă nu știți încă, rugați-l pe Dumnezeu să vă ajute și să citiți Biblia. "Dacă vreunul dintre voi nu are înțelepciune, rugați-L pe Dumnezeu să dea în mod liber tuturor fără să-i bată și El îi va fi dat" (Iacov 1: 5).
  • Iartă-te și nu mai vorbi niciodată despre asta. Chiar dacă nu poți schimba evenimentele din trecut, poți schimba punctele de vedere și activitățile tale, așa că te rogi cu recunoștință și chiar iartă. Dumnezeu iartă tot felul de păcate când ne pocăim cu sinceritate, fim ca el!
  • Adu-ți aminte că Dumnezeu îi iubește pe toți, și tu trebuie și tu.
  • Petru ne amintește să împărtășim credință și speranță, dar cu bunătate și respect. Nu fi nepoliticos sau violent în răspândirea credinței.
  • Nu îngropa talentele sau să excludă alte persoane din active, permiteți-le cât mai mult posibil, de la cei care au mai puțin decât tine și va servi drept ghid pentru a oferi sprijin mai puțin norocoși în loc de a le considera leneș sau păcătoși din cauza noroc lor rele sau sărăcia. De obicei, indigence nu este o pedeapsă de la Dumnezeu, de exemplu, o secetă severă sau furtuni teribile ar putea cauza foametei și a bolilor care afectează statele întregi sau națiuni, trăgând chiar oameni buni și drepți.
  • Rugăciunea este puternică, nu o subestimați.
  • Puteți cunoaște sufletul unui creștin, uitându-se la roadele sale și la acțiunile sale pozitive. Dar amintiți-vă că numai Dumnezeu poate salva, și el a făcut-o deja. El este singurul judecător, trebuie să-i iubești pe alții așa cum te iubești singur.
  • Nu uita niciodată ce înseamnă definiția "creștin", adică "ca Hristos". 2 Scrisori către Corinteni 3:18 - „Și noi toți, cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați în același chip din slavă în slavă, prin Duhul Domnului“
  • Isus a spus: "Orice ai face copiilor mei, mi-o faci! Acțiunile voastre, cele bune și cele rele, sunt făcute pentru mine ". Acest lucru înseamnă că, pentru că ești un copil al lui Dumnezeu, daca suferi din cauza cuiva și din cauza abuzurilor, mai ales atunci când răspândit adevărul, dragostea de inamici și alte fapte bune, atunci acești oameni sunt vrăjmași ai lui Dumnezeu și fac o nu numai pentru tine, ci și pentru el.
  • Citirea Bibliei va observa că există unele părți din Vechiul Testament referitoare la genealogia, istoria și sistemul juridic al Israelului care par arhaice (și nu foarte interesante). Cărțile din Vechiul Testament, precum cele ale lui Isaia, Ezechiel, Daniel, Samuel și multe altele, sunt deosebit de interesante grație profețiilor viitorului și a povestirilor minunilor. Cărțile din întregul Noul Testament sunt la fel de importante.
  • Înțelegeți că problemele de sănătate mentale și fizice cum ar fi cancerul, diabetul, abuzul de alcool, consumul de droguri, obezitatea extremă și alte suferințe corporale și emoționale sunt adesea legate de alegerile personale pe care Isus le cunoștea ar fi dăunat sănătății, moralității și caracterului unei persoane, dar nu a fost datoria lui să intervină în această decizie individuală.
  • Puteți schimba mult prin rugăciune, dar nu-l abuzați. Dumnezeu răspunde tuturor cererilor și va spune nu la rugăciunile care sunt nedrepte sau rănite. Rugați-vă ca el să fie cu voi, pentru că Dumnezeu dorește cel mai bun pentru toate ființele umane și poate schimba toate lucrurile negative din viață pentru a deveni buni, chiar dacă aveți încredere în lucrarea voastră.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit