gtemata.com

Cum se scrie o metaforă

Metaforele sunt ghimpul tău în lateral, ciocanul care te împiedică să ajungi la inspirație, monstrul ascuns în ... în blestemul tău. Metaforele sunt dificile - fără îndoială despre asta - dar urmând aceste instrucțiuni, ele pot deveni brânză pe macaroanele lucrărilor dvs. scrise!

paşi

Partea 1

Înțelegerea metaforelor
1
Învață să înțelegi ce înseamnă o metaforă. Cuvântul "metaforă" vine din cuvânt metapherein a grecului antic, ceea ce înseamnă "a purta" sau "a transfera". O metaforă "transporturi" înțelesul de la un concept la altul afirmând sau implicând unul ambii celălalt (spre deosebire de o similă care compară două lucruri prin a spune una este cum de altă parte). Pentru a afla ce este, vă poate fi util să citiți câteva exemple celebre.
 • Ultima teză de "Marele Gatsby" conține o metaforă foarte faimoasă: "Deci, noi batem, ambarcațiuni împotriva curent, rebound în mod neobosit în trecut."
 • Poetul Khalil Gibran a folosit numeroase metafore în poezia sa, inclusiv: "Cuvintele noastre nu sunt altceva decât cruzimi care cad din banchetul minții."
 • Ciclul roman al lui William Gibson "Neuromancer" începeți cu propoziția: "Cerul de deasupra portului era culoarea televizorului tunat la un canal mort."
 • poezie "tăiat" de Silvya Plath folosește metafore pentru a transmite o experiență dureroasă într-un ton curios:
  Ce emoție -
  degetul mare în loc de ceapă.
  În partea de sus a rețelei
  cu excepția unei ferestre mici
  din piele ...
  O sărbătoare, asta este. De la o încălcare a cursei
  Un milion de soldați ieșesc
  în sacou roșu.
 • 2
  Învățați să recunoașteți alte figuri de vorbire care nu sunt metafore. Există multe alte figuri de vorbire care creează asociații de semnificație între două concepte, inclusiv "simile", "metonimia" și "sinecdocă". Deși sunt similare cu metaforele, ele lucrează puțin diferit.
 • O similă are două părți: "tenor" (elementul descris) și "vehicul" (elementul folosit pentru a descrie). În similitudine "biscuiții erau atât de arși încât gustul lor era ca cel al cărbunelui", cookie-ul este tenorul și cărbunele vehiculului. Contrar metaforelor, folosesc asemănările "cum" pentru a indica o comparație, iar pentru aceasta efectul lor este considerat mai slab.
 • O metronomie înlocuiește numele unui lucru cu ideea unui alt apropiat. În multe națiuni, de exemplu, puterea reală investită în monarh este pur și simplu numită "coroana", iar în Statele Unite, administrația prezidențială și autoritatea sa sunt deseori numite pur și simplu "Casa Albă".
 • Un synecdoche se referă la un concept mai larg, care utilizează o parte a conceptului, cum se definește "carenă" o navă, o "roțile mele" mașina ta.
 • 3
  Învățați să cunoașteți tipurile de metafore. Deși ideea de bază a unei metafore este destul de simplă, metaforele pot funcționa pe diferite niveluri și pot fi foarte simple sau foarte complexe. Metaforele simple pot indica o comparație directă între două lucruri, ca în acest exemplu "Poate suna rău, dar de fapt este un ursuleț de pluș". În literatură, totuși, metaforele sunt adesea extinse pe mai multe fraze sau versuri.
 • metafore "extins" acestea sunt prelungite pentru câteva fraze. Natura lor cumulativă îi face foarte puternici și vii. Povestea romanului de către Dean Koontz Strângeți noaptea el folosește o metaforă extinsă pentru a descrie marea sa imaginație:
  "Bobby Halloway spune că imaginația mea este ca un circ la trei sute de piese. În momentul de față, eram în cele două sute nouăzeci și nouă de drumuri, cu elefanți de dans, clovni care făceau roata și tigri sărind prin inele de flacără. Este timpul să faceți un pas înapoi, să lăsați cortul principal, să cumpărați popcorn și o cocs, să vă relaxați și să salutați."
 • metafore "implicite" ele sunt mai subțiri decât metafore simple. În timp ce o simplă metaforă este de a spune că o persoană pare rea, dar este de fapt un ursuleț de pluș, o metaforă implicită ar atribui caracterului unui ursuleț de pluș persoanei: "S-ar putea suna rău dacă nu știi asta, dar de fapt e moale și blând înăuntru".
 • metafore "moarte" ei au devenit atât de obișnuiți în uz că și-au pierdut puterea pentru că sunt acum prea familiari: "câinii și porcii intră". "inima pietrei". "arde podurile". "roșu covor". Expresiile ca acestea, care sunt acum clișeuri, au avut odată un înțeles mai profund. .
 • 4
  Recunoaște metafore mixte. O metaforă "mixt" combină elemente de mai multe metafore într-o singură unitate, adesea cu rezultate ciudate sau amuzante. exemplul "Treziți-vă și simțiți mirosul de cafea pe perete" combină două zicale metaforice care conțin invitații similare pentru a acorda atenție unui lucru: "Treziți-vă și mirosiți cafeaua" și "Citiți scrierile de pe perete".
 • Catecheza este termenul formal pentru metafora mixtă, iar unii scriitori o folosesc în mod intenționat pentru a crea confuzie, a da un sentiment de absurditate sau a exprima emoții puternice sau inefabile. poezie "Undeva unde n-am călătorit niciodată, cu bucurie" de E. E. Cummings folosește cateheza pentru a exprima inefabilitatea iubirii sale: "Vocea ochilor tăi este mai adâncă decât toate trandafirii - / nimeni, nici măcar ploaia nu are mâini atât de mici ..."
 • Cateheza poate fi folosită pentru a demonstra starea mentală confuză sau contradictorie a unui personaj, ca în faimoasa soliloquy "A fi sau nu să fie din"cătun" de William Shakespeare. Întrebă Hamlet "dacă este mai nobil în minte să sufere loviturile de praștie și darts de noroc scandalos sau să ridice brațele împotriva unei mări de necazuri și, opunându-i, le-a pus capăt?" Bineînțeles că nu poți să-ți iei brațele împotriva unei mări, dar metafora mixtă ajută să înțelegi perturbarea protagonistului.
 • 5
  Învață să înțelegi cum funcționează o metaforă. Dacă le folosiți cu înțelepciune, metaforele vă pot îmbogăți limba și pot îmbunătăți expunerea mesajului. Ei pot comunica o lume a sensurilor în câteva cuvinte (așa cum a făcut această propoziție cu "o lume a sensurilor"). Ele încurajează, de asemenea, lectura activă și solicită cititorului să interpreteze ceea ce ați scris conform gândirii voastre.
 • Metaforele pot comunica emoțiile din spatele acțiunilor. De exemplu, propoziția "Ochii lui Giulio se lăsaseră" este mai viu și mai intens decât "Ochii lui Giulio păreau furioși".
 • Metaforele pot transmite idei imense și complexe în câteva cuvinte. Într-o versiune a poemului său lung "Frunze de iarbă", Walt Whitman le spune cititorilor că sunt de fapt cea mai mare poezie: "carnea voastră va fi o mare poezie și va avea cea mai bogată elocvență nu numai în cuvinte, ci și în versurile tăcute ale buzelor și ale feței sale".
 • Metaforele pot încuraja originalitatea. Este ușor să vă bazați pe limbajul de zi cu zi pentru a vă transmite ideile: un corp este un corp, un ocean este un ocean. Dar metaforele vă permit să transmiteți o idee simplă cu creativitate și expresivitate, ceea ce este apreciat în literatura clasică: "corp" devine "casa oaselor" și "ocean" devine "drumul de balenă".
 • Metaforele vă arată geniul. Cel puțin, așa a spus Aristotel (și cum să-l învinuiți?) În lucrarea sa "artă poetică": "Dar cel mai important lucru din toate este să reușești în metafore. Numai acest lucru nu poate fi dedus de la alții și este un semn al unui talent congenital, deoarece cunoașterea compoziției metaforelor înseamnă a ști cum să vezi aceleași".
 • 6
  Citiți câte exemple mai puteți găsi. Nu există o modalitate mai bună de a înțelege cum funcționează metaforele și de a decide care dintre acestea sunt cele mai potrivite contextului, pentru a citi lucrările autorilor care le folosesc bine. Mulți autori folosesc metafore, deci indiferent de gusturile dvs. literare, puteți găsi probabil exemple excelente.
 • Dacă vă plac citirile dificile, câțiva scriitori englezi au folosit metafore mai bine decât poetul din secolul al XVI-lea, John Donne: poemele ca "Flea" și Sfintele Săi Sfinte folosesc metafore complexe pentru a descrie experiențe precum iubirea, credința religioasă și moartea.
 • Chiar și discursurile lui Martin Luther King Jr. sunt celebre pentru folosirea cu îndemânare a metaforelor și a altor figuri de vorbire. În discurs "Am un vis" Regele folosește abundente metaforele, cum ar fi ideea pe care o trăiesc afro-americanii "o insulă solitară a sărăciei în centrul unui mare ocean de prosperitate materială."
 • Partea 2

  Scrie-ti metaforele
  1
  Gândiți-vă creativ cu privire la ceea ce încercați să descrieți. Ce caracteristici are aceasta? Ce face? Cum vă face să vă simțiți? Are gust sau miros? Scrieți toate ideile care vin în minte pentru a descrie acest obiect. Nu pierde timpul cu detalii banale - trebuie să gândiți creativ despre metafore.
  • Dacă, de exemplu, am vrut să scriu o metaforă asupra "timp", încercați să scrieți cât mai multe caracteristici posibil: lent, rapid, întuneric, spațiu, relativitate, greu, elastic, progres, schimbare, artificial, evoluție, timp expirat, cronometru, rasă, rasă.
  • Nu vă cenzurați prea mult în acest pasaj - scopul dvs. este de a genera un set de informații pe care le puteți utiliza. Va fi mai târziu timp pentru a elimina ideile care nu funcționează.


 • 2
  Faceți asociații libere. Scrieți multe lucruri care împărtășesc aceleași calități, dar totuși nu uitați să nu fiți prea liniare - cu excepția cazului în care asocierea este trivială, cu atât mai interesantă va fi metafora. Dacă scrieți o metaforă despre un concept, stoarceți-vă mintea pentru a încerca să o comparați cu un obiect. De exemplu, dacă subiectul dvs. este justiție, întrebați ce fel de animal ar fi.
 • Evitați clișeele. După cum a spus Salvador Dalí, "Primul om care a comparat obrajii unei tinere femei cu un trandafir era, evident, un poet - primul care a repetat această propoziție a fost probabil un idiot". Scopul metaforelor ar trebui să fie acela de a vă transmite sensul dvs. cu impact și originalitate într-un pachet complet: singura mușcătură intensă a unei înghețate de ciocolată cu caramel sărat pe un întreg pahar de vanilie.
 • Aceasta este o activitate de brainstorming, astfel încât imaginația să fie sălbatică. Pentru exemplul "timp", asociațiile libere ar putea fi: benzi elastice, spațiu, 2001, abis, dușman, ceasuri, greutate, așteptare, pierdere, adaptare, schimbare, prelungire, întoarcere.
 • 3
  Decideți ce fel de atmosferă doriți să creați. Există un anumit ton pe care doriți să-l păstrați? Metafora dvs. trebuie să se adapteze la contextul mai larg al ceea ce scrieți. Utilizați această metodă pentru a șterge asociațiile din listă.
 • Pentru exemplul "timp" să încercăm să creăm o atmosferă "Celestial spiritual". Eliminați ideile care nu se potrivesc acelei atmosfere atunci când vă dezvoltați ideile: de exemplu "timp", ai putea elimina inamicul, 2001, greutatea si ceasul, pentru ca sunt mai degraba idei "pământesc".
 • Încercați să rețineți nuanțele subiectului pe care l-ați ales. De exemplu, comparați conceptul de justiție cu un animal, a "leopardul așteaptă o pradă" oferă o imagine de justiție foarte diferită a imaginii unui a "elefant obosit". Ambele metafore sunt totuși mai potrivite decât una "nou-nascut pisoi" totuși.
 • 4
  Continuă să scrie. Scrieți câteva propoziții, un paragraf sau o pagină care compară tema inițială cu unele dintre asociațiile pe care le-ați găsit. Nu vă faceți griji imediat despre formarea metaforelor - concentrați-vă pe idei și vedeți unde vă iau.
 • Pentru exemplul "timp", acest pas poate genera o propoziție precum: "Timpul este trupa de cauciuc, care mă aruncă în necunoscut și apoi mă aduce înapoi în centru". Această teză ia în considerare una din ideile pasajului 2 și îi oferă acțiuni și caracteristici concrete - punctul de plecare al unei metafore.
 • 5
  Citiți totul cu voce tare. Deoarece metaforele atrag atenția asupra mecanicii limbajului, este important ca cuvintele pe care le alegeți "sondaj" bine. O metaforă care vrea să transmită moale nu trebuie să conțină multe consoane tari - una care descrie adâncimea poate include vocale închise, cum ar fi "sau" și "u"- unul care transmite redundanța poate include aliterații (sunete repetate) - etc.
 • În exemplul de propoziție generat în pasul 4, ideea de bază este prezentă, dar cuvintele nu au prea multă putere. Există câteva aliterații, de exemplu, care ar putea fi utile dacă doriți să transmiteți un sentiment de repetabilitate. Ideea trupei de cauciuc sugerează și ceva sau cineva care "foc" elastic, și acest lucru reduce efectul metaforei care se concentrează pe "timp" care efectuează acțiunea.
 • 6
  Transformați-vă comparațiile în metafore. Scrieți o frază care asociază subiectul original cu unul dintre articolele pe care le-ați scris. Are sens? Este original? Sunetul reprezintă binele. Un sunet mai bun face ca metafora să fie mai eficientă? Nu vă mulțumiți cu prima metaforă pe care o scrieți - renunțați la idei dacă aveți mai bune.
 • Luând fraza despre timp ca exemplu, încercăm să adăugăm aliterațiile și o acțiune independentă în timp: "Timpul este un roller coaster etern - nu se oprește niciodată pentru nimeni" Acum, accentul este complet la timp, și alliterația sunetului "T" și de sunet "n" da metafora un sentiment de repetitivitate.
 • 7
  Extindeți-vă ideile. Metaforele sunt cheltuite ca nume - "Fața lui era un tablou," "fiecare cuvânt a fost un pumn" - dar pot fi folosite și ca alte părți ale discursului, adesea cu efecte puternice și surprinzătoare.
 • Utilizarea metaforelor ca verbe poate da acțiuni mai incisive: "Vestea îi apucă gâtul cu pumnul de fier" exprima un sentiment mai intens "Simțea că îi lipsea respirația."
 • Utilizarea metaforelor ca adjective și adverbi poate servi pentru a da caracteristici vii obiectelor, oamenilor și conceptelor în câteva cuvinte: "Stiloul pedagogic al carnivorei a devorat temele studenților și a vărsat comentariul ocazional cu ochii de sânge" dă ideea că stiloul profesorului (o metronomie pentru profesor) înlătură sarcinile și le mănâncă, lăsând în urmă doar o urmă de sânge și entrails atunci când este terminat.
 • Utilizarea metaforelor ca propoziții poate descrie acțiunile și gândirea care le-au îndrumat: "Laura a examinat îmbrăcămintea surorii ei cu un ochi chirurgical" sugerează că Laura crede că este un expert de modă, care are un ochi fermecător pentru detalii și vede rochia surorii ei ca o posibilă boală care trebuie eradicată dacă este necesar (chiar și împotriva sfaturilor surorii ei).
 • Utilizarea metaforelor ca specialități (nume sau predicate nominale care dau un substantiv nou unui substantiv) pot adăuga fină și creativitate literală la munca ta: "Homer Simpson continua să sări, o pereche rotundă, galbenă purtând pantaloni."
 • Sfaturi

  • Cunoașterea altor figuri de vorbire vă poate oferi mai multe instrumente pentru a asocia două concepte care par îndepărtate.
  • personificare: atribuirea de trăsături, comportament, gânduri, trăsături (inclusiv psihologice și comportamentale) la ceva uman nu este. Este o modalitate de a scrie mai multe descrieri evocative folosind termeni care se referă în mod normal la o persoană. Es. "Oamenii speologologi curioși s-au aventurat în falcile deschise ale muntelui".
  • analogie: juxtapunerea imediată a două imagini, situații, obiecte îndepărtate de asemănare, bazate pe asocieri libere de gândire sau senzații, mai degrabă decât pe legături logice sau sintactice. Ex: "... Poveștile vin înapoi până la vârf ..." (Ungaretti, Stars, v.1). În acest caz, analogia este între stele și fabule.
  • alegorie: figura retorică (de conținut) prin care un concept abstract este exprimat printr-o imagine concretă. Acesta a fost, de asemenea, definit "metaforă continuă". Exact întregul roman "Ferma de animale" Orwell, este o alegorie.
  • parabolă: o poveste care demonstrează punctul de vedere al scriitorului sau unul moral. Exemplele celebre includ fabulele lui Aesop.
  • Scrierea este o abilitate care poate fi antrenată. Cu cât exercitați mai mult, cu atât vă veți îmbunătăți mai bine.
  • Utilizați întotdeauna gramatica corectă atunci când scrieți, astfel încât cititorul să înțeleagă în mod clar.
  • Atât de mult puteți încerca, unele metafore nu funcționează. Dacă se întâmplă, nu vă faceți griji. Du-te mai departe. Poate că muza voastră vă va inspira în alte părți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit