gtemata.com

Cum să votezi pentru Președintele Statelor Unite

Votarea președintelui Statelor Unite este considerată un privilegiu și o datorie civilă a tuturor cetățenilor americani. În Constituția Statelor Unite ale Americii, ea declară că statul este făcut de către și pentru popor și pentru că le aparține. Cei care au scris Constituția au stabilit că guvernul este ales direct de poporul american. Următorii pași explică modul de înscriere în lista electorală, astfel încât să puteți vota președintele și toți ceilalți oficiali guvernamentali.

paşi

Metoda 1
Înregistrează-te

Imagine cu denumirea Vote for President Step 1
1
În primul rând, trebuie să fiți eligibili pentru vot. Eligibilitatea dvs. este determinată atât de legile statului, cât și de cele federale. În conformitate cu legile federale, pentru a vota trebuie să fii un cetățean american prin naștere sau naturalizat și 18 ani la momentul alegerilor. Legile de stat variază de la stat la stat, așa că trebuie să verificați la birourile locale dacă sunteți eligibil sau nu la vot. Pe site-ul Asociației Naționale a secretari de stat, veți găsi răspunsuri la întrebări despre semnarea pe listele electorale din toate cele 50 de state.
 • Imagine cu denumirea Vote for President Step 2
  2
  Verificați dacă sunteți înregistrat să voteze. Accesați site-ul Can I Vote.Org și introduceți codul de 2 litere al statului dvs. Veți fi direcționat către pagina unde veți avea nevoie să introduceți numele, prenumele, data nașterii și locul de reședință. Dacă sunteți deja înregistrat, veți vedea următoarele informații:
 • Partidul în care te-ai înregistrat (democrat, republican sau neafiliat).
 • Secția de votare.
 • Numărul de telefon al autorității locale de contactat în cazul în care aveți nevoie de mai multe informații.
 • Imagine cu denumirea Vote for President Step 3
  3


  Alegeți vot prin corespondență. Dacă sunteți membru în serviciul unuia dintre organele de stat, sau în cazul în care locuiți în străinătate, puteți alege oricând să voteze accesând site-ul web al Programului Federal de vot Asistarea (FVAP) este în cazul în care veți găsi link-uri referitoare la membrii în serviciul Forțelor Armate , Merchant Marine, sănătate publică, National Oceanic si Atmospheric Administration (NOAA) și familiile lor, este link-ul pentru cetățenii americani rezidenți în străinătate pentru muncă, studii sau în alt mod. Dați clic pe starea dvs. și veți vedea următoarele informații:
 • Data următoarelor alegeri generale
 • Data până la care să se înregistreze listele electorale
 • Data până la care să se solicite votul la distanță
 • Data până la care trebuie să trimiteți buletinul de vot (care trebuie trimis înainte de alegeri)
 • Legăturile site-urilor gestionate de statul dvs. de origine în care sunt ilustrate atât liniile directoare la vot la distanță, cât și alegerile generale.
 • Link-ul să se înregistreze pentru a vota în Statele Unite și de a solicita și de a urmări buletinul dvs. de vot, în cazul în care votul prin e-mail.
 • Metoda 2
  La sondaje

  Imagine cu denumirea Vote for President Step 4
  1
  Întrebați-vă biroul electoral cum să voteze sau vizitați site-ul Verified Voting pentru a afla cum să votezi în orașul tău. Votul poate fi scris sau electronic. Cele mai frecvente metode sunt:
  • Votarea prin vot. Doar puneți o cruce cu un creion pe preferința dvs. (la fel cum ați făcut la școală cu teste adevărate sau false). Apoi, puneți-vă cardul într-o cutie sigilată sau treceți-l sub un scaner (cineva vă va ajuta dacă nu vă simțiți ca și cum ați proceda singuri) și lăsați-l pe scaun.
  • Urna electronică. În multe orașe, dispozitivele electronice sunt încă folosite pentru a vota. Funcționează astfel: intrați în cabină, iar peronul se închide automat în spatele dvs. pentru a vă respecta confidențialitatea. Candidații și programele lor sunt listate în partea stângă a dispozitivului. Reduce pârghia mică pentru a derula numele sau pentru a selecta „da“ sau „nu“ (în cazul unui referendum) și exprima preferințele dumneavoastră. După ce ați votat, veți glisa pârghia mare de la baza dispozitivului spre dreapta. În acest fel, votul dvs. va fi înregistrat de mașină, iar peronul se va deschide pentru a vă permite să ieșiți din cabină.
  • Vot electronic. Cu toate că, în prezent, cele mai multe dintre alegătorii știu că face cu calculatorul, toate țările care utilizează sistemul electronic de votare oferă instrucțiuni cu tutorii alegătorilor înainte de vot. Cu toate acestea, dacă îl rulați cu computerul sau cu smartphone-ul, nu veți avea probleme cu votarea electronică. Trebuie pur și simplu să se uite la ecran, selectați preferința atingând ecranul și, odată ce și-a exprimat dorința, apăsați butonul de confirmare din partea de jos a ecranului.

  Sfaturi

  • Dacă te-ai pregătit de acasă, votarea va fi rapidă și ușoară. Ar fi înțelept să decideți cine să voteze înainte de a intra în cabină. Președintele SUA și reprezentanții Congresului care vor vota, va afecta viața ta în mai multe moduri, inclusiv sociale, educaționale și financiare. Evaluarea ta, precum și cea a milioane de oameni, se vor alege cei care vor lua deciziile și să adopte legi care vor afecta pensia și sănătatea dumneavoastră.

  Avertismente

  • Fiecare stat are legile sale electorale. Asigură-te că știi totul despre alegerile din statul tău. De exemplu, dacă nu sunteți membru al unui partid democratic sau republican, nu puteți vota pentru primare. În plus, este posibil ca, după schimbarea afilierilor de partid, trebuie să așteptați puțin înainte de a putea vota din nou. În orice caz, știți că puteți schimba petrecerea ori de câte ori doriți. Unele state cer ca înregistrarea alegătorilor un număr de zile înainte de alegeri a avut loc pentru a vă conecta la vot.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit