gtemata.com

Cum să utilizați "adică" și "de exemplu" în limba engleză

abrevieri "adică" și "ex" acestea sunt adesea folosite în mod necorespunzător, deoarece mulți oameni nu cunosc semnificația lor. Acest articol va încerca să vă îmbunătățească cunoștințele despre aceste abrevieri și să vă ajute să le folosiți în mod corect.

paşi

Partea 1
Faceți distincție între "adică" și "ex"

Imaginea intitulată Folosiți id est și mijloace "care este"- "ex"în schimb, este o abreviere a expresiei latine exempli gratia, și înseamnă "de exemplu".
 • Imaginea intitulată Folosiți
 • Imaginea intitulată Utilizați
  3
  Creați unelte mnemonice. Uneori, chiar și asocierea abrevierilor cu propoziții mici este utilă. Dacă întâmpinați dificultăți, folosiți trucurile cele mai eficiente de reținut - de exemplu, asociați cu cuvintele "le explic" (explic) și de ex. "eșantion de ou", care pronunțat repede sunete vag ca "exemplu" (exemplu).
 • De asemenea, puteți groped pentru a stoca fraze bizare pe care le utilizați în mod corespunzător aceste abrevieri: „Pentru a conduce pisica mea nebun M- am să-l joace muzica clasica tare baroc (de exemplu, muzică clasică complicată compusă între 1600-1750)“ - "Pentru a face nebun pisica mea trebuie să joace la un volum total de muzică clasică barocă (adică un gen de muzică clasică foarte complexă compusă între 1600 și 1750) ".
 • Partea 2
  Știind când se utilizează "adică" și "de exemplu"

  Imaginea intitulată Utilizați
  1
  Utilizați "adică" să parafrazeze ce vrei să spui. Scrieți o declarație, apoi adăugați-o pentru a urma "adică" pentru a explica sau descrie într-un mod diferit ceea ce ați spus:
  • Dacă doriți să spuneți: "Elephantul este un pachyderm, adică un animal cu piele groasă, cu unghii în formă de copite", atunci traducerea este: Elephantul este un pachyderm, adică un animal cu piele groasă și unghii asemănătoare cu copitele.
  • "M-am dus la locul pe care-l iubesc mai puțin (adică dentistul)". M-am dus la locul meu cel mai puțin favorit (adică dentistul).
  • Notă ca abrevierea "adică" este adesea urmată de o definiție suplimentară, care poate reprezenta și una metaforă. Dacă înlocuiți "adică" cu "cu alte cuvinte", expresia are încă un înțeles complet, dar nu este același caz dacă înlocuiți fraza "de exemplu".
 • Imaginea intitulată Folosiți
 • Cumpărați niște legume, de exemplu, morcovi. Cumpăra niște legume, de exemplu morcovi.
 • Îmi place puterea de metal (de exemplu, Firewind, Iced Earth, Sonata Arctica). Îmi place trupele metalice (de exemplu Firewind, Iced Earth și Sonata Arctica).
 • Observați cum nu ar avea sens să utilizați abrevierea "adică". "morcovi" nu este alt mod de a descrie legumele în general, ci este pur și simplu unul dintre multele alimente care se încadrează în această categorie. Dacă ați vrut să utilizați "adică" scrieți: "Cumpărați niște legume, adică partea comestibilă a oricărei plante" ("Cumpăra niște legume, adică partea comestibilă a oricărei legume"). De asemenea, grupurile de muzică menționate mai sus sunt exemple ale genului power metal, dar ele nu reprezintă de fapt o descriere. Utilizarea "adică" ai scrie ceva de genul: "Îmi place puterea de metal, adică metalul rapid cu elemente simfonice și teme epice" ("Îmi place puterea metalului, un fel de muzică metalică, rapidă cu elemente simfonice și teme epice").
 • Imaginea intitulată Folosiți . „Unele studii (cum ar fi cel al Smith în 2015 și Yao în 1999) sprijină acest punct de vedere, în timp ce altele, de exemplu, căutarea de Abdullah în 2013 pe pizza si topping-uri nu sunt d„acord.“
 • Utilizare pentru a da o scurtă explicație cu o teză care îmbogățește conceptul cu alte detalii. Iată un exemplu: "În cercetarea noastră am modificat ordinea afișării (adică, prima, a doua sau a treia), precum și schema de culori, adică dacă am aplicat filtrul albastru sau verde". „În cercetarea noastră, ne-am modificat“ ordinea de afișare a imaginii (cum ar fi primul, al doilea sau al treilea) și, de asemenea, sistemul lor de culoare, ca și cum am fi aplicat un filtru, albastru sau verde. "
 • `Imaginea


  4
  Luați în considerare publicul pe care îl vizați. Confuzia din jurul acestor două abrevieri este destul de frecventă, chiar și în rândul cititorilor educați. Dacă credeți că audiența dvs. nu le poate înțelege, evitați-le și scrieți complet fraza.
 • Partea 3
  Pagină text și verificați utilizarea "adică" și "ex"

  Imaginea intitulată Folosiți
  2
  Utilizați paranteze sau virgule pentru ambele abrevieri. Pentru a indica o propoziție separată, puteți introduce o virgulă înainte de "adică" sau "de exemplu" sau folosiți paranteze - ambele cazuri sunt prezentate în exemplele de mai sus. Dacă utilizați paranteze, aprilie înainte de abrevieri "de exemplu" sau "adică" și închideți-le după ce ați furnizat exemplul dvs. sau definiția dvs. alternativă.
  • De regulă, în limba engleză, abrevierile "adică" și "de exemplu" ele sunt întotdeauna urmate de o virgulă, așa cum se arată în exemplele de mai sus. Pentru engleza engleza nu nu folosiți niciodată virgula după "adică" sau "de exemplu".
 • `Imaginea
  3
  Stabiliți criteriile stilistice ale scenariului. Dacă scrieți pagini doar pentru tine sau pentru o ocazie casual, nu poate fi necesar să se conformeze unui anumit stil. În cazul în care, cu toate acestea, trebuie să se pregătească un articol pentru un subiect academic specific, sau trebuie să formați un text jurnalistic, atunci este posibil să li se ceară adeguarti într-o anumită setare.
 • De exemplu, stilul APA, setul de reguli stabilite de Asociația de American Psychological Association pentru a scrie un manual de psihologie și este, de asemenea, utilizat și în alte domenii ale științei și jurnalism, afirmă că ar trebui să pună întotdeauna o virgulă după ex și adică Iată două exemple: "Unele surse (de exemplu, Janet, 2010- Jeff, 2015) susțin că ciupercile sunt gustoase" și "Există trei mese pe zi (adică micul dejun, prânzul și cina)". "Unele surse (de exemplu, Janet din 2010 și Jeff din 2015) arată că ciupercile sunt gustoase" și "Există trei mese pe zi (de exemplu, micul dejun, prânzul și cina).
 • Imaginea intitulată Folosiți
 • Următoarea propoziție este un bun exemplu:"Tipul său preferat de sandwich este un sandviș cu fața deschisă (adică unul care folosește numai o bucată de pâine în loc de două)" ceea ce înseamnă: "Sandwich-ul favorit este cel deschis (adică unul cu o singură felie de pâine umplute în loc de două)".
 • În schimb propunerea: "Tipul său preferat de sandwich este un sandviș cu fața deschisă (adică un sandwich sau un tip similar de sandwich)" aceasta nu este corectă deoarece propoziția "un sandwich sau un tip similar de sandwich" nu este echivalent cu "un sandviș cu fața deschisă". În italiană ar suna ca "Sandwich-ul favorit este unul deschis (de exemplu, bruschetta sau un sandwich similar)".
 • Imaginea intitulată Folosiți
 • Sfaturi

  • Nu este necesar să inserați "etc." la sfârșitul unei liste care urmează după abreviere "ex", dat fiind faptul că "ex" înseamnă deja o listă incompletă în sine.
  • Este mai bine să nu folosiți "adică" sau "ex" în limba vorbită. Mai degrabă este mai bine să spunem "care este" sau "cu alte cuvinte" în loc de "adică", e "de exemplu" sau "pentru siguranta" în loc de "ex".
  • Un exemplu minunat de utilizare "adică" și "ex" este în scenă între Chili Palmer (John Travolta) și Ray "oseminte" Barboni (Dennis Farina) în filmul Get Shorty din 1995.
  • Dacă sunteți încă îngrijorat de riscul folosirii necorespunzătoare a acestor fraze, cel mai simplu mod de a evita este să nu-l utilizați deloc, chiar și în scris. Când vrei să spui "de exemplu", scrie "de exemplu". Când vrei să spui "care este" scrie "care este". Sunt doar câteva litere care vă permit să nu faceți greșeli.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit